- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sword
őstag
válasz
tannenbaum #12438 üzenetére
Köszi, kitettem összefoglalóba.
-
Sword
őstag
válasz
velkeibalesz #12236 üzenetére
Nekem pont fordítva
Ha torzít még lejebb lehet venni a developer options-ban a sample rate-ekből. -
Sword
őstag
válasz
velkeibalesz #12232 üzenetére
Nougat alatt a Mate 9 ezek közül semmit sem tudott - vagy nem mutatta - és annyival rosszabb volt a hangminőség, hogy gyakorlatilag kizárt, hogy működött valami is.
Bár vezetéken is pocsék volt. -
Sword
őstag
válasz
velkeibalesz #12230 üzenetére
Én vettem. Részben emiatt (zenehallgatás minősége), részben az Oreo memóriakezelése miatt.
Azt tudni kell, hogy egyik "oldal" sem tökéletes. -
Sword
őstag
válasz
velkeibalesz #12228 üzenetére
Powerbeats3 szintén SBC csak.
AAC-t tudtam állítani vmelyik fülesemre, de most nem tudom már mire. Szerintem valahogy nem kompatibilis a 2.A gyanúm az, hogy a Beats a ludas. -
Sword
őstag
válasz
tutaj01 #12066 üzenetére
Azért lehet az is, de ettől még akár lehet garis.
Pl. egy ismerősöm hajszárítóval szárította a telefonját (ami egyébként vízálló volt, lemosta). Ez öreg hiba, hiszen a meleg levegő megolvasztja a ragasztót, amitől elválhat a két réteg. Telefon melegedése is ugyanezt teheti vele.
Reméljük a legjobbakat. -
Sword
őstag
válasz
ricsi8800gt #11919 üzenetére
Keep, Calendar Widget és általában a Deezer szintén ilyen
Szvsz nem app hiba, hanem globális, Mate 9 Oreo probléma. -
Sword
őstag
válasz
mjani1172 #11838 üzenetére
Inkább mellette, a dual sim miatt, de egy szifon 8+.
Mit mondjak, ennek is megvannak a szoftveres nyűgjei... de legalább működnek azok a dolgok, amik nekem fontosak (pl. az órám folyamatosan kapcsolatban van). Amik persze lehet, hogy nem is ios vs android kérdések, hanem app specifikusak. Csak hát ha az ezerből 1-2-nél nem úgy futnak egy app gyártó programjai, megrántják a vállukat, ha iphone-on, az visszadörren rájuk és megoldják. Én hülyére leveleztem magam már a creative-val, garmin-nal, deezer-rel mindenki lepattint és tolják át a hüvelyre, ami az esetek egy részében jogos is volt, más részébne meg marhára nem, mert egy app frissités után pl. javult a helyzet. -
Sword
őstag
Más is kinlódik (Oreo) azzal, hogy nem hagyja élni a teló az appokat?
Hiába van az összes elérhető beállításban hagyva a háttérben működés engedélyezése, ne lője ki stb.Mostanában otthon pihen a Mate 9 és SMS forward be van állítva. 1-3 órával később forwardol csak
Mondjuk ez az oka annak, hogy cserepadra került....
FR is volt már. -
Sword
őstag
válasz
#07400704 #11725 üzenetére
Sajnos nekem a keep, calendar widget widgetjei egyszerűen nem működnek, loading loading sorokat tud csak kiírni. Persze ha restartolom a telót, akkor megy egy ideig.
A deezer widgetje egy pause/stop után használhatatlan lesz (notificationból megy egyébként, szóval vicces). FR után észhez tért viszont az AdGuard.Kicsit szomorúan konstatálom, hogy míg hardveresen, egy és egy negyed év után is a legerősebb telefonok közé tartozik a Mate 9, szoftveresen jelentős lemaradással - bár, mivel a többi flagshipet nem annyira ismerem- inkább jelentős hiányokkal, hibákkal küzd.
Tartok tőle, hogy a szép akkuidő kicsit annak köszönhető, hogy a telefon ilyen irányú használhatósága csökkent. -
Sword
őstag
válasz
HollywoodBoy #11664 üzenetére
Elvileg igen.
-
Sword
őstag
válasz
rene85 #11466 üzenetére
Nekem friss "mérés":
100-20%-ig, tovább nem mentem, nem szeretem centizni: 32 óra kb.
4 óra SOT
Rengeteg BT: - okosóra, erősítő - fejhallgatóhoz -, gyakorlatilag egész nap megy a Deezer, mivel flow, gyakori letöltéssel (gyenge wifi, gyenge mobilhálózat mellett, szóval kinlódik rendesen)Az én használati szokásaimmal általában fele annyi ideig tart ki az akksi, mint bárki másnál
És nekem is ennyi.Összehasonlításként az előző telefonom Asus Zenfone 3: a napközbeni 8-10 órát 2-3 töltéssel húzta ki...
-
Sword
őstag
válasz
Juditta_56 #11439 üzenetére
Notification bar transparency... Nekem ez hiányzik a legjobban, sose látom, hogy mi van fent
-
Sword
őstag
Nekem új és ezt hiányoltam eddig:
Ignore battery optimalizationSettings alatt valahol (rá lehet keresni) és ott bármilyen app-ot hozzá lehet adni (pl. AdGuard)
-
Sword
őstag
Na, én is FR mellett döntöttem. Az istennek nem tudom memóriában tartani amit kéne és kiverni belőle amit nem akarok bent tartani. Fordítva remekül műkdödik
-
Sword
őstag
válasz
tal-garius #10723 üzenetére
Köszi, de nekem az a bajom, hogy kilövi a memóriából, nem fut egyáltalán.
Bár most éppen fut 16 órája... csodálkozom is, bár volt még egy wipe cache -
Sword
őstag
-
Sword
őstag
Úgy nézem, hogy ha több codec és különböző rate-ek támogatva vannak a kapcsolatban lévő BT eszközön, akkor a developer tools-ban lehet váltogatni közöttük.
Pl LDAC 24 bit 96 khz-en szakadozott a kapcsolat, ha atraktam aptx-re, akkor tökéletes a kapcsolat.Úgy néz ki, hogy az utoljára beállított codec-et megjegyzi.
Ettől még persze jobb lenne valami kevésbé eldugott helyen kezelni.. Erre vmi ötlet? -
Sword
őstag
Bugmentes, frissítésekben gazdag új évet kívánok mindenkinek
-
Sword
őstag
Sajnos az Oreo nem hozta el a várva várt USB-n keresztüli DAC működést.
aptX-es eszközök szépen a helyes codec-el csatlakoznak. A vezetékes hangminőség (különösen a Nugat-hoz képest) Sennheiser Wireless Momentum M2-vel ismét lenyűgözött. Sajnos BT-vel már jóval szerényebb volt az ovációm, abban egy iPhone 8 még mindig simán odaver minőségben, aptX-től függetlenül. Igaz, nem FLAC-cal próbálkoztam, csak a legjobb minőségű Deezer-rel (de ez az iPhone esetében is így van).
-
Sword
őstag
válasz
#24536576 #10359 üzenetére
Jön a Deezer HIFI-je, ott a TIDAL, szóval lehet lossless környéki zenéket így is hallgatni.
Androidon (érdekes, mert IOS-en van) nincs EQ a Deezerben, de mivel (eddig) erősítővel hallgattam, nem is kellett. Holnap tesztelem az erősítővel az Oreo-t, nagyon kíváncsi vagyok. -
Sword
őstag
válasz
#07400704 #10352 üzenetére
APTX
Itt megtalálsz sokmindent, a definíciókat leírva elég egzakt módon és pl. a kompatibilis eszközöket is. Azt gondolom, hogy nem feltétlenül up to date az oldal, de a tesztek, leírások egy adott fejhallgatórol elmondják, ha használnak ilyen codec-et. Ha jó látom, a Te Skullcandy-d nem használ ilyet, tehát az alap SBC-vel fog menni.Nekem van LDAC (Sony szabványa) képess BT-s fülesem, azzal azonnal LDAC-ra áll és másra nem is lehet állítani. És így tovább. Ha egy aptx képes SONOS-hoz kapcsolódsz, a saját codecjével fogja megszólítani, nem LDAC-al vagy SBC-vel.
Ha van egy Bowers & Wilkins PX Wireless Noise Cancelling fülesed, akkor aptx HD-vel fog rányargalni és kb. lossless minőséghez közeli hangot kapsz BT-n keresztül.Én sem vagyok nagy guruja a témának, el lehet itt még merülni a tömörítésekben, 16 bit, 24 bit, azt kb. látni, hogy merre nő a skála. Az én fejemben az eleje a legrosszabb, majd a jobb felé megyünk:
SBC, aptX, LDAC, aptX HD
Minél jobbrább, annál jobb(Lehet, hogy az aptX és az LDAC cserés, bár úgy rémlik, hogy az LDAC szintén lossless közeli, de erre nem esküdnék meg.
Legközelebb, ha fülest vásárlunk, talán szempont lesz már ez is, ha lesz mi megtekerje
-
Sword
őstag
válasz
tal-garius #10350 üzenetére
Magától áll be, nem tudod aptX-re állítani, ha a fogadó eszköz nem az. Ha meg az, akkor másra sem tudsz váltani, aptX lesz.
-
Sword
őstag
Wide angle eddig is volt a kameránál?
Az alsó kiemelt program sávban ha hosszan nyomjuk az ikont, gyorsmenü jön fel. Ez is új szvsz.
-
Sword
őstag
válasz
Ferenczi Áko #10152 üzenetére
Nálad is romlott, kipróbáltad?
Lehet, hogy a többiek nem csináltak pl. FR-t.Én nem vettem észre változást Lineage II Revolution alatt. Pedig elég erőforrás igényes...
-
Sword
őstag
válasz
Ferenczi Áko #10149 üzenetére
Mostmár leírtuk
-
Sword
őstag
válasz
Ferenczi Áko #10140 üzenetére
Szerintem ha csak elvi problémád van vele, hogy túl korainak érzed, próbáld ki, hogy ami miatt Neked kell a teló, megy-e, jó, esetleg jobb.
Ha nem, akkor persze érdemes visszaállni, de egyébként miért lenne érdemes?
Azt viszont olvastam, hogy FR kell a visszaálláshoz, ami viszont így újbóli belakást jelent esetleg friss mentés nélkül, ha azt nem csináltál a frissítés előtt. Így már nem biztos, hogy megéri, ha egyébként minden OK az Oreo-val. Nem? -
Sword
őstag
válasz
Ferenczi Áko #10135 üzenetére
Talán a PC-s alkalmazáson keresztül.
-
Sword
őstag
Azt hiszem ezzel a húzással - Oreo - a Huawei meghosszabbította a Mate 9-esem élettartamát nálam legalább egy évvel
Még mindig nem győzök magamhoz térni, de már nincs pofám tovább fejhallgatóval a fejemen itthon vigyorogva ücsörögni, mert kirak a család a lakásból.
Azt hiszem nem fogom leszedni a többi frissítést, nehogy elrontsák -
Sword
őstag
válasz
#18001664 #10069 üzenetére
Most "csak" egy Audio-Technika ATH-MSR7-el hallgatom, de kezdem az államat keresni... Na, ezt hiányoltam egy csúcskategóriájú telótól.
Még nem tudom, hogy meg lehet-e szabadulni az erősítőtől, de erősen közelít, minél többet hallgatom így.Halk kérdés: Vajon miért nem lehetett ezt betenni az elejétől?
-
Sword
őstag
óóó, úgy érzem, hogy jobb lett a vezetékes (jack) audio minőség is.
Teszteljétek, hogy nem csak engem csap be a fülem? -
Sword
őstag
válasz
#24536576 #10046 üzenetére
Ha display cserés lesz, kb. mindegy
Pláne, ha langyos. A hajszárítózás szokta megolvasztani a ragasztóréteget a display és az érintőpanel között és elválik. Cserénél talán pont elég az érintőt cserélni, akkor úgyis újraragasztják. Gondolom márkaszervizben egyben cserélik, akkor meg azért mindegy. -
Sword
őstag
válasz
Looserke #10037 üzenetére
Én egyelőre semmit, ha látom, hogy igényli, wipe cache.
Nagy factory resetet csak ha tényleg gáz van.Más: úgy néz ki, automatán váltogatja a BT kimenet codec-et. LDAC-os fülesre ráállt automatikusan LDAC-al.
Alig várom, hogy bemenjek melózni (sic!) ahol aptX-es fülesem van + aptX-es erősítő. +1 teszt USB DAC újra.Ami nincs: dupla kopp.
-
Sword
őstag
válasz
Leslie1966 #10012 üzenetére
Az enyém palóclevesbe esett. 1/3-a lógott ki belőle.
Szerviz szetszedte, semmi baja. Ennek 10 hónapja kb. 😀 -
Sword
őstag
Tényleg, a másik kedvecem... Dupla koppos ébresztés, altatás. Értem én, hogy ujjlenyomat olvasó, de ha van Smart unlock, nem lenne hülyeség.
-
Sword
őstag
-
Sword
őstag
Huaweiblog infó:
"A Huawei hamarabb hozza el a karácsonyt a Mate 9 tulajoknak, itt az Oreo frissítése!
A gyártó megkezdte a Dual SIM-es (MHA-L29) Mate 9-es modellek Android 8.0 Oreo frissítését. Ezzel a Huawei Mate 10 Pro után a Mate 9 a második Huawei modell itthon a legfrissebb Android rendszerrel.
Az új frissítés a megújult EMUI 8.0 operációs rendszert is elhozza, annak számos új és hasznos funkcióját. Ilyen az új osztott képernyős funkció, amelyet értesítésből is meg lehet nyitni.
Az új Oreo frissítés OTA rendszeren keresztül elindult a kártyafüggetlen modellekre itthon, amint elérhető lesz a te készülékedre is a telefon jelezni fogja azt!"
-
Sword
őstag
Telekom - dual - független: 198 OTA becsengetett.
-
Sword
őstag
válasz
Juditta_56 #9686 üzenetére
Flip toknál kötelező vmilyen fólia, mert karcol a közé szoruló por miatt.
Ha a gyári lehámlik, tegyél rá másikat. -
Sword
őstag
-
Sword
őstag
válasz
OutSider17 #9522 üzenetére
Már hat órája december van, átvertek minket
-
Sword
őstag
válasz
sanyika987 #9331 üzenetére
Leheg, hogy inkább vennék egy makulátlan 1 éves használtat, fél áron...(legalábbis ahhoz képest, ahogy mi vettük anno)
Úgy tuti megéri. -
Sword
őstag
válasz
Tomtailor85 #9177 üzenetére
Elromlott a merülésméter
-
Sword
őstag
válasz
bokarcsi71 #9170 üzenetére
Trükkösen...
Glance-szal tudsz legyezni, akkor feléled a kijelző egy órával, ott működik a dupla kopp. -
Sword
őstag
Oreo - aptX tesztelésre érkezett egy válasz:
"Yes, it seems to me aptx and aac works in this beta. I can't show you hci log, cause phone does not create HCI log. But phone shows *streaming aptx* when i listen to the music with my beyerdynamic byron bta. You can even choose discretisation 44'1 and 48 khz. You can choose aptx, sbc, aac. AptxHd and Ldac doesnt work, despite of these are in the list too. I will not lie to you, that i hear great difference, but i definitely notice video/audio sync is much better with aptx, then sbc. So i made a decision it really works!"
-
Sword
őstag
válasz
Szpisti #8906 üzenetére
/irónia on
nem az van odaírva, hogy a nagy energiaigényű, háttérben futó alkalmazások bezárása, hanem
nagy energiaigényű alkalmazások bezárása a háttérbena magyaron is van mit csiszolni, tehát jelen esetben a backoffice zárogatja be a front-on futó cuccokat
/irónia offEgyébként van még jó pár bug, de nem vészesek.
-
Sword
őstag
-
Sword
őstag
válasz
Leslie1966 #8791 üzenetére
Próbáljátok ki légyszi az aptx-et, meg ezeket.
-
Sword
őstag
válasz
#24536576 #8754 üzenetére
Az nagy királyság lesz, ha egyszercsak elindul az aptX. Annál bosszantóbb, hogy eddig nem volt.
Ezek után übernagy hab lenne a tortán, ha valahogy mégiscsak működne az USB digitális audio kimenet DAC felé.aptX támogatás egyébként még nincs fent az aptX honlapján, ahol elvileg minden támogatott eszköz fent van (P10 is pl.).
-
Sword
őstag
válasz
#24536576 #8702 üzenetére
Még sohasem ejtettem el telefont úgy, hogy bármilyen baja legyen.
Kivéve ezt, egy tokból csúszott ki... Kétszer:
1. Sarka bánta (nem a Kata)
2. Háromnegyedig merült egy nagy mélytányér palóclevesbe (a telefon azonnal ment a szervizbe, ahol szétszedtél és kiderült, hogy ennek ellenére nem ment bele)A tokot halálra itéltem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen 12 Hónap Garancia 0 perces készülék
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest