Bemutatták a Huawei Mate 9 Pro-t

A Huawei csúcsphabletjei igen meggyőző kivitelben és tudással mutatkoztak be hó elején, valamint az ívelt kijelzővel és előlapi ujjlenyomat-olvasóval szerelt verzióra vonatkozó pletykák is beigazolódtak, noha az egyedi, és minden képzeletet felülmúló Porsche dizájnra nem igazán számítottunk. Ahogy az ennek megfelelő, szintén minden képzeletet felülmúló, nettó 430 ezer forintos árra sem. Mindenesetre a készülék a lassan egyre ismertebbé váló superphone kategóriát képviseli, ami a csúcsok csúcsát, és nyilván ennek megfelelő árszabást jelent.


[+]

A Huawei viszont nem kívánja megfosztani a lehetőségtől a Porsche Design Huawei Mate 9 funkcionalitására és kialakítására vágyó, ám a kevésbé módos vásárlókat sem, így ma bemutatták a kínai piacra szánt Huawei Mate 9 Pro-t, amely lényegében teljesen megegyezik a Porsche által fémjelzett eszközzel, értelemszerűen a német luxusautó-gyártó értéknövelő közreműködését nélkülözve.

Huawei Mate 9 Pro
Huawei Mate 9 Pro [+]

A Huawei Mate 9 Pro-t tehát szintén 5,5 hüvelykes, 2K felbontású, két oldalt ívelt AMOLED panellel szerelték, az előlapon elhelyezett biometrikus szenzorral. A fém burkolat alatt értelemszerűen az egyedi dizájnjáról híres, Kirin 960-as csúcslapka dolgozik, a Vulkan API támogatást biztosító G71MP8-as grafikus egységgel. Memóriából vagy 4 GB operatív mellett 64 GB tárhely jut 687 dollárért, vagy 6 GB rendszermemória és 128 GB raktér 775 dollárért.


[+]

Viszont a Porsche dizájnt leszámítva ezért az árért is jár a továbbfejlesztett, optikai képstabilizátorral és minden lehetséges extrával felszerelt dupla hátlapi kamerarendszer a Leica gondozásában, a DayDream támogatásra felkészített Android 7.0-s rendszer, teljes hazai hálózati frekvenciatámogatás és Type-C USB csatlakozón keresztül gyorstölthető 4000 mAh-s telep.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés