- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
emvy
félisten
válasz
Nfsman20 #6227 üzenetére
> Erősen használat függő, a legrosszabb eset, amikor folyamatosan ment valami játék, akkor 4-5 óra között alakult
Nekem meg 3.5 orat ment minden egyes nap, hard reset utan is. Ha atvittem mas mobilcellaba, akkor 5.5-ot, de itt nalunk (ahol tok atlagos mobilok is 4 orat mennek), csak 3.5-ot.
-
emvy
félisten
válasz
Szellem. #6059 üzenetére
(Nalam S8 van Mate 9 utan. Tapasztalataim: a Mate 9 kamerajat _sokkal_ jobban szerettem. Oke, hogy kicsit neha zajosabb, stb. stb, de peldaul a fekete-feher kepeinek gyonyoru rajzolata volt, meg volt 'egyenisege', az S8-na nincs. A Mate 9 hattertar-kezelese drasztikusan jobb. Az UI viszont az S8-on sokkal konzisztensebb, az akkuido szinten (a Mate 9 bizonyos GSM cellak kozeleben feleannyit ment akkurol, mint mas cellakban). Az ujjlenyomatolvaso az S8-on is teljesen oke szerintem, bar az S8+-on mar nagyon elerhetetlen helyen van.)
-
emvy
félisten
válasz
Szpisti #5630 üzenetére
Ez valami app vagy Android, nem hardverhiba. A net tele van ilyenekkel, más márkáknál is előjön. Ez van, elszakadt a cérna, tényleg veszek valami ősöreg ájfónt vagy nokiát, es kész. Samsung S7-ről jövök, az laggolt 219990 forintért, ez meg merül 200e forintért.
Az egyetlen cucc, amivel nem volt lényegi gondom, az .. nem is tudom, talán a Nexus One volt
-
emvy
félisten
Na, meguntam. Megy a HA-ra, fillérekért. Nincs nekem erre időm. Pedig nagyon jó telefon általában. Veszek valami Symbianos Nokiat.
-
emvy
félisten
Megorulok attol, hogy folyamatosan bekapcsol a kijelzo (csak a lock screen). Valakinek nincs ilyen gondja? 12 ora alatt lemerul a telefonom ugy, hogy egy percet sem hasznalom. Epp most csinaltam HR-t, semmi valtozas.
-
emvy
félisten
Rendszeresen (kb. par percenkent) bekapcsolodik a kijelzo a telefonon. Mi lehet ennek az oka? A lock screen latszik csak, minden info nelkul. Persze ez lemeriti a telefont (ejjel 45%-ot merult).
-
emvy
félisten
válasz
magicbox #5225 üzenetére
Az égvilágon semmit nem számít ez. Nyilván letesztelték, hogy a napi használatban ez nem számít. Érdemes desktopon kipróbálni, hogy egy 300 MB/sec-es SSD meg egy 2000 MB/sec-es között mennyire érezni a különbséget. (Azt már lehet, de csak bizonyos felhasználás esetén, kicsit -- de az 6000% különbség, nem 30%).
Nyilván tudják a topicban, hogy nem vagyok elfekudve a telefontól, de ez tényleg jelentéktelen. Az az egyetlen gáz, hogy a Huawei kamuzott.
-
emvy
félisten
válasz
thebear007 #4818 üzenetére
ez a topic egyszeruen fantasztikus
a MATE-nek nincs DAC-je (bar van analog kimenete), es a Samsung valahogy a DAC-et hasznalja BT audiohoz
tokeletes
-
emvy
félisten
válasz
thebear007 #4816 üzenetére
Szoval a Samsung DAC-janak jobb a hangja BT-n keresztul?
-
emvy
félisten
válasz
thebear007 #4376 üzenetére
Igen. Ugyanez van nálam.
-
emvy
félisten
válasz
Cingáriusz #3872 üzenetére
Nem feltetlen, lehet, hogy csak a teljes bemozoghato tavolsag egy reszen mukodik.
-
emvy
félisten
válasz
Cingáriusz #3870 üzenetére
Beszart az optikai zoom?
-
emvy
félisten
válasz
Cingáriusz #3826 üzenetére
Igen, ez eleg sulyosan szar.
-
emvy
félisten
válasz
Tav-Csoves #3592 üzenetére
Egyebkent az miert sok, vagy miert ne menne egy telefonnak?
-
emvy
félisten
válasz
magicbox #3469 üzenetére
Arra van idod, amire akarod, nyilvan. Ha van szabad negy oram, akkor nem a Play Store-ban akarom feltetlenul eltolteni. Miert visszatetszo ez?
Na, de hagyjuk is, nem akartam ebbol ekkora felzudulast, nem tudom, miert nem lehet megerteni, hogy nem csak penzbeli koltsege van annak, hogy az ember telefont valt; es siman lehet, hogy a macera nem er annyit.
-
emvy
félisten
válasz
#24536576 #3467 üzenetére
Még azt se mondtam, h ennél van számomra megfelelőbb telefon a piacon (valszeg nem nagyon). Csak mindenki úgy áll hozzá, hogy vagy vak imadat, vagy szar az egész.
Nem vágtam fel, annyit írtam, hogy nem mindenkinek van korlátlan ideje telefont hakolni, mert figyelembe kell venni az alternatívaköltségeket. (Meg azt se írtam, h mennyit keresek, mindegy is. )
-
emvy
félisten
Megvan a "megoldás": itthon 3 óra a SOT (Buda), van, ahol meg 6 (pl. London). Extrém érzékeny valami hálózati dologra, mert itthon is maximum a térerő. Ez magyarázhatja, hogy miért van valakinek dupla annyi akkuideje, mint másnak.
Ami elég szomorú, sose volt ilyen problémám telefonnal.
-
emvy
félisten
válasz
#18001664 #3417 üzenetére
Ugy, hogy fotozaskor a fokusztavolsagot rendesen beallitjak. Ha azt gondolod, hogy az eletlen kepbol lehet korrekt eles kepet csinalni, akkor sulyosan el vagy tevedve. Az eletlen kep lenyegeben arrol szol, hogy a frekvenciaspektrum felso resze le van csapva, es fogalmad sincs (se neked, se a programnak), hogy ott mi volt.
Az utolagos elesites olyan, mintha levagnad a magas hangokat a zeneben, es utolag probalnad kikovetkeztetni, hogy mi lehetett ott.
-
emvy
félisten
Update után helyreállt a normál SOT.
-
emvy
félisten
válasz
Szpisti #2961 üzenetére
GSMArena battery testen a Mate9 82 órát csinált, a Note 4 87-et. Lehet, hogy nálad valamennyivel jobb a Mate9, de a rendes mérések szerint kb. ugyanolyanok.
Ezért nem lehet egyébként a fórumokban megbízni, mert mindenki az aktuális cuccat ajnarozza, a realitástol teljesen elszakadva. Kétszer annyit, ja. Sőt, ötször. -
emvy
félisten
1 ora 25 SOT 100% -> 10%. Ez egyre jobb
-
emvy
félisten
Egyébként tényleg mindenkinek ajánlom a fekete-fehér üzemmódot. Ez egy tök semmilyen kézből elkattintott kép, most lőttem a tengerparton pár perce; ISO 2500 mellett ez kifejezetten kevés zaj.
-
emvy
félisten
válasz
tothjani81 #2646 üzenetére
Pedig tele van totális marhaságokkal, összeveted a TV meg a mobil felbontását (ahaha), meg a Nikon 20 pixeles (sic) valamilyen fényképezőgépet a mobiloddal ... egészen vicces.
Nem gond, örülünk, hogy lelkes vagy
-
emvy
félisten
Elnézést, h nem olvasok vissza: van méretben stimmelo üveg a kijelzőre (esetleg Magyarországon)?
-
emvy
félisten
14℅-ot merül éjszaka. Ennek nagyrésze mobile standby, meg phone idle, meg Android OS. Azért ez elég gázos.
-
emvy
félisten
válasz
tothjani81 #2053 üzenetére
Nem tudni, en el tudom kepzelni, hogy alternativ beszallitot hasznal.
-
emvy
félisten
A Mate 9 sem hibatlan.
A kovetkezokben kellene donteni:
- meret: az S7 Edge erzekelhetoek kisebb
- ujjlenyomatolvaso: a Mate 9 gyorsabb es precizebb
- kijelzo: szerintem mindketto teljesen oke
- szoftver: az EMUI5 szerintem joval bugosabb, mint a TW, de a TW-t en annyira utaltam, hogy annal ez jobb
- fizikai home gomb: en tobbet nem veszek olyan telefont, aminek nem szoftgombjai vannak, de ez emberfuggo
- vizallosag: na igen, engem loktek mar be medencebe S7-el a zsebemben
- kamera: szerintem ugy altalaban, a hetkoznapok soran az S7-el jobb szines kepeket csinaltam, mint a Mate9-el, viszont a M9 fekete-feher kamerajaval nagyon szuper fotokat lehet csinalni, ha ez erdekel -
emvy
félisten
Hmm, 22% akku, 1h:55m SoT.... jo lesz ez
-
emvy
félisten
> valamihez nem értünk
Lol
> A Browsered meg csak azért ordít mert a Google egy ideje naplózza és nyilvántartja az ismert IP címeket
Nem, nem azért. Semmi köze ehhez a Google-nek.
Két dolognak nézz utána: DNS poisoning az egyik, meg TLS certificate a másik.
Ennyit erről szerintem.
-
emvy
félisten
Ha DNS atiranyitassal igy meg lehet teveszteni az update-rendszert, az kozepiskolas szintu hiba, mert akkor a sima update-folyamatot is MITM-ezni lehetne. Normalis esetben ha pl. a netbankodra mutato DNS-t atirod masra, akkor orditozik a browsered.
(A tethered root az kicsit mas ugy.)
-
emvy
félisten
válasz
Szpisti #1612 üzenetére
Az csak brand. A mobilkamerak minosege harom dolgon mulik: lencserendszer, szenzor, szoftver. A lencserendszer a legegyszerubb ugy, mert a meret a limitalo tenyezo. A szenzor Sony, a szoftvert meg hazon belul csinaljak, abban a Leicanak nincs lenyeges tapasztalata.
Egyebkent nem csak a Mate 9-et kritizalom, az S7 se volt nagy szam.
Kb. 10 evvel ezelott volt egy Sony K800i-m, ha emlekeztek ra
az nem keszitett sokkal gyengebb kepeket, mint a mai csucsmobilok. Anno epp a Kozel-Keleten voltam, es elromlott a fenykepezogepem, igy a K800i-vel fotoztam vegig az utat, tok jo kepek lettek..
-
emvy
félisten
válasz
ChuckyCheese #1579 üzenetére
Nekem 47 órát ír ultra üzemmódra 69℅nal, kb.ugyanaz, mint neked.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
válasz
tal-garius #1149 üzenetére
Nincs.
-
emvy
félisten
válasz
thebear007 #1108 üzenetére
Siman lehet az is jo dontes. En azt veszem eszre a Mate9-el, hogy csomo funkcio nincs meg benne, mint ami pl. az S7-ben megvolt, viszont nehany dolog meg az S7-ben nincs meg. Aprosagok, mittudomen -- beepitett dokumentumszkenneles a foto-appban, vagy gyors ujjlenyomat-olvaso (az S7-ben levo sokkal lassabb es pontatlanabb). Nekem a Mate9 az valami miatt pont jo (eltekintve a bugoktol
)
Abszolut azon mulik, hogy mik a preferenciak (ugyanigy van az iOS-szel is -- akinek az jon be, annak tokmindegy, hogy mennyivel vekonyabb a kava, stb. -- ha az kell, akkor az kell).
-
emvy
félisten
válasz
ForRedGlory #1073 üzenetére
Fura, S7rol jövok, elsosorban azert hagytam ott, mert lagelt
Ahhoz kepest ez egy villam.
-
emvy
félisten
A kameráját többen kritizálják, nekem nagyon bejön, tenyleg. Van egy sajátos makossaga, ami szerintem kifejezetten érdekes, főleg kevés fénynél. Szóval én a kamerán nem aggódnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung galaxy S22
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen 12 Hónap Garancia 0 perces készülék
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest