- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iOS alkalmazások
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoszo1973
aktív tag
-
-
törölt tag
-
0xmilan
addikt
válasz
#51736960 #3355 üzenetére
/system/app/Talk.apk törlése,
feltéve ha rootolva vagy.
Ha esetleg később kéne, Play-ből telepítheted.(#3356) Exian
Máj. 16.-án rendeltem és Jún. 6.-án jött meg. Tehát majdnem 3 hét.
Egyébként nagyon változó, többváltozós függvény: épp milyen ünnep van Kínában vagy az eladó mikor óhajtja feladni, mennyit csücsül az áru Budapesten, stb...(#3357) zsola32
Ha mobilnetezik, akkor legyen bekapcsolva. A "mindig aktív" szerintem nem jó ötlet, írja is hogy jobban terheli az aksit.(#3359) Loveless
Most néztem alap alkalmazáskezelőben és a Google - szolgáltatások nálam is fut. Őszintén szólva nem törölném, mert lehet, hogy más app működéséhez is feltétel a megléte, de majd utánajárok. -
ducsidu
senior tag
válasz
#51736960 #3317 üzenetére
Sajnos nem, nem is valószínű, hogy lesz
Legalább készül egy jól működő verzió. Amúgy MoDaCo-n mindent megtesznek, hogy legyenek jó fejlesztők Y300-hoz
kobipeti: Használj Google fordítót, ha angolra fordíttatod, akkor viszonylag jól érthető.
-
randrew
csendes tag
válasz
#51736960 #3221 üzenetére
de az alapvető telefonálási funkciókat még mindig nem tudják úgy ellátni, mint pölö egy 10 éves nokia. (halk csengőhangok, rövid üzemidő, napfényben nehezen látható kijelző, tepsi méret, körülményes gyorshívó, stb...)
Na, ez azért így nem igaz! Az üzemidő -a te szavaiddal élve- "alapvető telefonálási funkciókat" használva akár 7-8 nap is lehet. Az pedig egy okostelefon esetén már egész jó érték. A gyorshívó funkció is könnyen megoldható, mivel névjegyekhez rakhatsz ki parancsikonokat bármelyik képernyőre. Az meg ugye eleve hülyeség lenne, ha a régi Nokia telefonos, hosszan nyomom a gombot, gyorshívót keresnéd. A tepsi méretről meg csak annyit, hogy aki nagy kijelzőt akar, az ne csodálkozzon, ha a telefon is nagy lesz. Próbálj ki egy Galaxy Note-ot előbb. Na az tényleg tepsinek nevezhető...
A napfény és a nehezen látható kijelző szintén nem Huawei ficsőr. Más, drágább telefonoknál is előfordul ám.
Végül a halk csengetésre egy lehetséges megoldás: DSPManager. Akinek halk a csengetés, az próbálja ki ezt az alkalmazást. Német fórumos kollégáknak több esetben is bevált.
Én szeretem a telefonom, talán ezért is zavar az, ha állandóan csak negatív hozzászólásokat látok néhány fórumozó részéről (itt most nem pont rád gondoltam Loveless!). Akinek nem tetszik a készülék, az inkább adja el és vegyen helyette másik típust. Ez nem almás sznobmobil (elnézést!), nem S4 verő erőmű, PS4-et alázó játékgép, szombat este nem erről nyomatják a DJ-k a zenét és nem ezzel forgatja majd J.J. Abrams a Star Wars folytatását. A Huawei Ascend Y300 az árához képest megfelelő tudással rendelkező készülék, és aki ezt figyelembe véve használja, az inkább csak a pozitív dolgokat látja meg a készülékben,..
-
-
randrew
csendes tag
válasz
#51736960 #3109 üzenetére
Szintén német fórumból való megoldási kísérletek...
Root jogok kellenek hozzá, mert szerkeszteni kell a build.prop-ban ezt:
ro.config.hw_power_saving értékét false -ra átállítani (ez nem minden rom esetén működött!)
vagy esetleg ezt megpróbálni:
persist.cne.bat.range.low.med=30 értékét alacsonyabbra venni (pl.:5) -
joiner007
aktív tag
válasz
#51736960 #2303 üzenetére
Nincs, benne iránytű. Nem lenne rossz ha lenne, de igazából a hiánya sem okoz nagy gondot. Gyalogos navigációnál, vagy street wiew-val, meg google sky mappal jól lehetne használni, meg mappsban mutatná az irányt, ami nem rossz.
Akinek még nem volt olyan telója, amiben volt iránytű, annak nem fog hiányozni. Nekem volt. Néha hiányzik is. De nem vészes. Akkor is tudtam hogy nincs iránytű a telóban amikor megvettem. Szóval számoltam ezzel, hogy nem lesz.
-
suste
veterán
válasz
#51736960 #2283 üzenetére
a Play áruház nálam sosem marad a futók között, csak gyorsítótárazva van, azt meg tényleg jól kezeli a rendszer
szóval szerintem feleslegesen gyomláltad ki, nem lesz/lett tőle jobb/gyorsabb semmi
ha felsorolod miket kukáztál, akkor feltesszük neked valahova szerintem, és akkor visszapakolhatod őket -
sgergi
veterán
-
colonell
senior tag
válasz
#51736960 #2052 üzenetére
Mikor felflasheltem a twrp recoveryt rögtön nyomtam egy teljes backupot, tehát nem gyári, hanem enyhén gyomlált rom, de mivel, az összes '' gaz '' appot mentettem így vissza tudom állítani teljes gyárira.Persze ez nem jó és teljes megoldás,hiszen bármi történhet flashelgetés közben amikor kell a gyári fájmvájör,így keresem a működőt,ha valaki esetleg megtalálja ossza meg velünk :-)
Más: lecseréltem a gyári füles hangszóróját egy fülbedugós gumisra /a kereket amit adtak nem viselem el,egyfolytába kicsúszik/ és nem lehet vele max hangerőn telefonálni, pedig enyhén nagyot hallok de ez marhahangos
Híváskapcsolattal nem értem mi lehet a baj ma beszéltem 20 percet a telefonon falun /mobilnet is csak 2G tudja/ és semmi baj nem volt a vonallal, jól hallottam és engem is jól hallottak. -
colonell
senior tag
válasz
#51736960 #2025 üzenetére
Nem, már visszaraktam az eredetit, rootolt, gyomlált gyárinál nem sokkal jobb, talán az alapkamera jobb, majd megpróbálom átültetni erre a rendszerre, akit nagyon zavar a tárcsázó és nem akar a rocket-tel ill. az ex-dialerrel szórakozni vagy nem akar gyomlálni annak megéri feltenni (hozzáteszem én a tárcsázó végett nem cserélnék romot)
-
NoMagix
addikt
válasz
#51736960 #1356 üzenetére
az akkukról
kiemelnék egy mondatot:A lítium-ionos akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
-
mdani01
aktív tag
válasz
#51736960 #611 üzenetére
Egyetértek ennek igenis elkél a JB. GB nem való rá főleg hogy 2013-as telefonról beszélünk szóval ezzel gond nincs. Simán viszi a játékok,alkalmazások többségét GTA3 is szépen megy
Nekem semmi gond a sebességgel, nagyon megvagyok elégedve vele. Először féltem, úgy leszek vele is mint a 200-ssal de hál istennek nem így lett. Nagyon meggyőzött
-
Tv
senior tag
válasz
#51736960 #614 üzenetére
Végülis mindegy mennyi a ram, ha megy a teló, csak le kell mondani a normális multitaskingról. De ez nem az y300 hibája. Inkább a Huawei-t nem értem, hogy ennyi ram-ra miért erőltetik az új rendszert. Mert ugye g300-nál legalább a lehetőség megvolt, hogy GB-vel használd (és őszintén szólva én nem sok előnyét láttam az ics-nek), és akkor bőven 200mb szabad ram felett indul a rendszer és 150 alá is ritkán megy. Itt meg JB van és kész. Gondolom már sokan leírták, de pár ezer forint pluszért ha 1giga ram lenne benne, akkor tényleg nagyon tuti lett volna ez a készülék. Bár még így is megéri ennyiért. De mondom megint, ez nem g300 vs y300 hozzászólás akart lenni, csak nem értem, hogy miért így kellett ezt megcsinálni.
-
Tv
senior tag
válasz
#51736960 #611 üzenetére
Nem is a sebességre gondoltam konkrétan, hanem a memóriahasználatra. G300nál sajnos ICS alatt már induláskor is csak 150mega szabad ram volt. miután pár alkalmazás futott, kicsit használva volt a rendszer ez lement 70-80megára, ami egyszerűen kevés. Persze itt lehet más a helyzet.
-
nrbii
tag
válasz
#51736960 #399 üzenetére
A szinkronizációhoz még annyit, hogy esetlegesen szükség lehet a Beállítások - Mobilhálózatok - Mobiladat mindig aktív opció bekapcsolásához. Amíg ezt nem tettem meg, azt figyeltem meg, hogy ha már vagy egy órája nem nyúltam a telefonhoz, lecsatlakozott a mobilnetről, és nem frissített. Amint hozzányúltam, egyből visszajött a HSPA, és kapásból 4 új e-mail... Amióta ezt bekapcsoltam, már megtartja a mobilnetet, és frissít egész nap szépen, és az akkumulátort sem terheli jobban, mint ahogy a beállítás címkéje erre felhívja a figyelmet. Két-három naponta töltöm, bár mostanában keveset nyomkodom, de a szinkronizáció az megy mindig HSPA-n.
-
nrbii
tag
válasz
#51736960 #228 üzenetére
Az lehet, hogy látszólag most működik, de ez abszolút rendellenes. Próbáld meg a következőt: újraindítod a PC-t, újraindítod a Huawei-t. Szerintem frissen bebootolva helyreáll a rend, és kikapcsolt tetheringgel is bedugás után max. 15 másodperccel elérhetőek lesznek a meghajtók.
A tetheringet meg nem érdemes bekapcsolva tartani, még a végén véletlenül a PC úgy dönt, hogy arról a hálókariról biztosítja az internetet a gépen, aztán majd jön a számla.
-
aprokaroka87
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest