- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- iPhone topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodrow
csendes tag
-
Woodrow
csendes tag
Sziasztok!
Látom még azért megy errefelé a mókolás a romokkal. Nagyon régen nyúltam a telómhoz, de gondoltam frissítek egy picit, hátha van valami letisztult rom, amivel egy jó darabig megint el lehetek. Nincsenek extra igényeim Facebookból is csak a Liteot használom, olykor megnyitok egy két doksit, zenét hallgatok, vagy filmet nézek, játszani nem szoktam és semmi nagyobb dolgot, azért beláttam már mire elég ez a vas igazából.
Tudom olvassak vissza, meg stb. megnéztem pár oldalt, és néhány hetente azért bekukkantottam ide, hogy képben legyek, de ha valakinek konkrétan vannak jó tapasztalatai egy minimal romról, ami aránylag jól bánik az aksival az kérem avasson be, hogy kipróbálhassam. Megköszönném a segítségeteket.
Hatalmas köszönettel,
Woodrow -
Woodrow
csendes tag
Sziasztok!
Lehet letégláztam a telefonomat! :S
Ma úgy döntöttem kipróbálok párat az 10.02.-ei romokból, aztán wipe után restart és a huawei logónál nem megy tovább, recoverybe sem. :S
Valakinek valamit ötlet?
Üdv,
Wood -
Woodrow
csendes tag
Sziasztok!
A napokban újra elkezdtem nézelődni romok után. Lassan féléve elvoltam a CM10.2-vel, mindenféle extra nélkül, de most elkezdtem turkálni egy kicsit, hátha találok jobbat.
A CyanogenMod 10.1 Build R21 [01/09/14] by Kra1o5 kezdtem és egy CeXstel v0.62 kernellel, rendben is ment beállítás, és alkalmazástelepítések után az első újraindításnál a cm képernyőnél nem megy tovább fél órák után sem, majd aksi ki-be és elindul, de az alkalmazások nélkül.
Igazából jó üzemidejő rom+kernel érdekelne, letisztult, sallang mentes.
Esetleg, ha valaki tud segítsen a fenti problémákban, vagy tapasztalatok esetleg vélemények is érdekelnek más romokról, mert ugyan vissza olvastam, de nem sokáig.
Üdv,
Wood -
-
Woodrow
csendes tag
Sziasztok!
CM11 volt eddig fent a telefonom, de ki akarom próbálni a legutbbi CM10.2-őt, hogyan tudok frissíteni régebbi androidra? Ügye nem kell felraknom egy stock romot?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Wood -
Woodrow
csendes tag
Egy olyan problémám adódott már korábban a gyári rommal is, és most a CM11-el is, hogy olykor szinte lehetetlen SMS-t küldeni. Mindig az SMS küldése sikertelen hibakódot kapom. Újraküldések után is, általában az újraindítás szokta megoldani a problémát.
Mi lehet a gond?
-
Woodrow
csendes tag
válasz kokokka #12426 üzenetére
Nekem nem kellett hozzá, de egyébként az első leírásba megvan minden, én azalapján csináltam, annyi, hogy felraktam egy CWM-et TWRP-ből!
Lenne egy fontos kérdésem!
I/O ütemezőkkel (noop, deadline, row, cfq) és CPU (interactive, conservative, userspace, powersave, ondemand, performance) ütemezőkkel kapcsolatban valaki tudna "részletes" leírással szolgálni. Keresgéltem googleban, de részletes és jól összeszedett leírást nem találtam. Mely ütemezők miként, hogyan működnek, vagy éppen mikor hasznosak, mikor használandók?!
-
Woodrow
csendes tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy nem bírom root és főzött rom nélkül.
Szóval érdekelne egy tűrhetően használható ROM. Főleg CM, vagy AOSP, ami elég könnyű, és nincs agyon csicsázva vagy teletömve felesleges appokkal.
Akinek vannak jó tapasztalatai megtenné, hogy megosztja velem?
Az első hozzászólásban szereplő root és TWRP vagy CWM mind mind megállja a helyét jelenleg is?
Üdv,
Józsi -
Woodrow
csendes tag
Sziasztok
Már korább kérdeztem, de nem kaptam választ! Így felteszem újra a kérdést, lehet a nélkül rootolni vagy custom romot telepíteni, hogy ne veszítsem el a garanciámat? (Új készülékről révén szó.)
Egy sima root is elég lenne, az avast tűzfalához kellene, hogy letilthassam a mobilnetet bizonyos alkalmazásoktól.
Esetleg van root nélküli megoldás is erre?
Üdv,
Józsi -
Woodrow
csendes tag
Sziasztok!
Újra én vagyok, az avast root hozzáférést kér a tűzfalához, ami nekem nagyon kellene, hogy csak azok a appok kapjanak adathasználatot, amiket én akarok. Ha van hasonló ami azt akadályozza meg, hogy bizonyos programok automatikusan elinduljanak olyan is érdekelne.
Egyébként, ha csak rootolom a telefont elveszíti a jótállást?
Üdv,
Józsi -
Woodrow
csendes tag
Rosszul fogalmaztam, a felhasznált és a szabad memória mérete összesen 393MB.
Így kicsit aggasztó számomra a dolog, hogy miért nem 512MB-őt látok összesen.Nem feltétlenül akarom mókolni, csak körbe járom a dolgot, nincs panaszom egyébként semmiféle-fajta csak érdeklődök.
Ez a RAM-os dolog aggaszt egy picit, szerintetek mi lehet a gond?
-
Woodrow
csendes tag
Sziasztok!
A mi nap vettem egy ilyen telefont 0 Ft-ért, 2 év garancia van rá.
Szóval nem akarom még mókolni, gondolom egy sima root is garancia vesztéssel járna?
Érdekelne mit javasoltok így első ízben, amit mindenféle buherálás nélkül megcsinálhatok, és javíthat a teljesítményen, vagy bármin!?
Aztán lenne egy bugyuta kérdésem, miért van az, hogy csak 393MB RAM-ot látok feladatkezelőben az elviekben leírt 512MB helyett?
Várom a válaszokat, véleményeket, irományokat, tanácsokat!
Hálás köszönettel,
Józsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Robogó, kismotor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Huawei P Smart Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Black128GB mobiltelefon (2024.12.20. - i vásárlás) 4év garancia + 4 év bztositás
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával