- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
maurizio
csendes tag
válasz
mttssz #16567 üzenetére
tényleg, sajna azzal sem, a root próbáknál még bejött az elején a TWRp, de mindig fagyott volt screen és nem tudtam vele mit kezdeni
itt is előjött a probléma
http://huawei-y300.tumblr.com/post/47366836617/how-to-unlock-and-root-huawei-ascend-y300-all#disqus_thread
ezzel tudtam csak rootolni
https://www.youtube.com/watch?v=Rk9iGDNQ9hs
kipróbálom, amit írtatok
M.
-
Zolio3
senior tag
válasz
mttssz #16549 üzenetére
192 megát használok, swapiness 60-on. Sokat használom úton, akkor pedig online radio, fb, viber, oda kell memória. Ezekkel egész szépen elketyeg. A proci smartass v2-őn, 1046 megán, aktív kijelző esetén. És mint írtam: belső memóriát használok, a kártya nekem gyengébb, ennek ellenére az van beállitva alapértelmezett memóriaként. Így a fényképek, letöltések, titanium backup mentések, stb ide kerülnek alapból. Ha bármi lenne a telefonnal, a kártya tárol mindent.
-
0xmilan
addikt
-
Zolio3
senior tag
válasz
mttssz #16310 üzenetére
CeXstel kernel alatt (Cm10.1) CPU adjustert használok, tud magyarul is. Az ingyenes verzió csak 3 profilt tud. Én megvásároltam, de úgy emlékszem, hogy csak párszáz Ft. Így 3 profil felett is tud. Ha elég a 3, akkor nem muszáj megvenni, mert többet nem fog tudni. Smartass v2-őn megy, 1046 megán. Gyors ebben az üzemmódban, nekem nem szokott lefagyni sem, bejövő híváskor sincs gond. 1046 megán csak 1-2 app használatakor megy, és akkor, amikor a kijelző aktív, egyébként visszakapcsol kisebb teljesítményre.
-
Aske
aktív tag
válasz
mttssz #16314 üzenetére
Sziasztok,
ki szeretnék próbálni új romot az Y300-on. AOSPA 4.6-ra gondoltam.
http://www.modaco.com/topic/373583-rom-all-kk-aospa-46-beta-6-111114/Bootloader nyitás, TWRP flash, Root, TWRP frissítés megtörtént.
Innen nem mertem továbbmenni, mert nem egyértelmű a folyamat.
Valaki végigvezetne az egyes lépéseken, hogyan kerül fel az új rom a telefonra?
Köszönöm!
-
0xmilan
addikt
válasz
mttssz #16310 üzenetére
AnTuTu CPU Master (Free). Az ingyenessel még csak profilozni se lehet, de annyira nem zavar, mert a SmartassV2 berakja az ideális alvós frekvenciára, ha kikapcsolva van a kijelző.
-
0xmilan
addikt
válasz
mttssz #16305 üzenetére
2-3 napig bírja, de nem is nyomkodom 5 percenként. Általában csak ébresztőként funkcionál, ezen van a TODO listám meg néha fotózok vele.
Ha előtte normál tempóban merült, akkor egy ilyen hibát szerintem más okozott. Talán egy rosszul megírt app.
Modacon most a Synopsis-t ajánlják, de nem értem ez hogyan megy az AOSP mellé, mert elvileg csak CM-mel kompatibilis. -
Zolio3
senior tag
válasz
mttssz #16203 üzenetére
Hogy volt több? A Fonzba chil360 kernel van, ami nem ad több ramot, és a cpu órajelét sem lehet húzni. Bár sokaknak instabil, egyesek kifejezetten rossz kernelnek tartják a cexstelt, de az több, mint 80 megával több használható memóriát ad, mint a chil, és az órajel is húzható. Az alap fonz rom chil kernellel nem ad többet, mint a stock. Az fb, viber, skype, hangout, line, meg a többi egyesével is sok ramot foglal, tehát ha ezeket valaki nem használja, akkor azzal mindenképp takarít meg memóriát. Ennek ellenére 323 mega ram lesz használható, cexstelnél 408 mega. Legalábbis régebbi chilnél ez volt a helyzet, azóta változtattak rajta?
-
kokokka
addikt
válasz
mttssz #16158 üzenetére
Tényleg csak egy kérdés :
Ha már nincs hűség a telefonon (sem tarifa, sem szolgáltatói) akkor miért "warez" a készülék függetlenítése? Mert én ez esetben ezt nem tartom jogosnak, hiszen a készülék már a saját tulajdonom, leróttam érte bőven amit le kellett. Vagy valamit nem jól értek?
-
ABDUL96
tag
válasz
mttssz #16112 üzenetére
Azt en sem tudom de ha a szolgaltatohoz vinnem be azzal hogy frissitsek es frissitenek de elveszne igy a garancia az eleg furcsa lenne toluk,na de mindegy
Dloados modszerrel?
Nem akarok teglat a telobol de valahogy nem ugy kell hogy csinalunk egy dload mappat az sd kartyan es odateszem be a kibontott frissitest? -
-
monalala
aktív tag
válasz
mttssz #15916 üzenetére
Hát nem tudom, nálam az AOSP kifejezzetten sokkal lassabb volt. Talán ez a legpörgősebb, de használom itt is a roehsoft ramexpandert. A sok feature-ből nem használok én se túl sokat. csak ammennyit kb a CM-nél. Próbáld smartmax-row párossal, azzal is jöl ment nálam. Az összes gyári alapú rom nekem lassabb mint a CM-ek, ezért nem használom őket.
-
monalala
aktív tag
válasz
mttssz #15904 üzenetére
Minden müxik nálam, play nem fagy és más sem. Smartmax, sioplus-al használom, akksiidő nagyon jó. Van már 10.05 verzió is, de gondolom tudod. Annyi hogy a bluetooth néha nem talál partnert, de ki be kapcs aztán megjavul. Fonz93 romjával is ez a helyzet, másik telon is próbálva, nem tudom mi lehet a gond.
-
nyisziati
veterán
válasz
mttssz #15879 üzenetére
Végül sikerült helyrerántani, de nagyon szenvedős volt. A gyári B189-et, B197-et nem bírta, "update failed"-del leállt. A B199-et rakta fel végül harmadjára. Gondolom azt is csak azért, mert az eddig használt Fusion is B199 alapú volt.
-
Egyébként eddig ez a legkevésbé tetsző rendszer, tele bloatware-rel, meg használhatatlan progikkal (pl. minek "compass" app olyan gépbe, ami nem is tartalmaz iránytűt?), erős memóriazabálással.
.
Ja és a root-jogomat is megszüntette. Kezdhetem elölről a moddolást.
.
Tud valaki olyan romot, ami bírja a swapot partícióban?
Azért kéne, mert elég jól felpörgette a rendszeremet. -
Zolio3
senior tag
válasz
mttssz #15849 üzenetére
Nem a kapcsolóval van a gond, hanem némely romnál nem engedi a 3G hálózatot, csak 2G, vagy 3G/2G. Magyarán a 3G-t preferálja, de gyenge jel esetén kapcsol 2G-re. Nem emlékszem melyik romnál találkoztam ilyennél. A CM romoknál erre a togglera sincs szükség, hiszen az értesítési sávból kapcsolható lehetőségek benne vannak alapból, ahogy a 3G hálózat is magában.
-
PioDVD
senior tag
válasz
mttssz #15791 üzenetére
Igen, lehet, legalábbis nem láttam panasz-cunamit a upcphone megjelenése után.
Voip-re most olvastam, hogy igaz, drágábban, de call-back módszerrel még mindig a jó drága feltöltős tarifám alatt beszélhetek, csak persze addig kell wifi vagy valami tényleg minimál mobilnet, amíg elküldöm a call-back igényem.
-
0xmilan
addikt
válasz
mttssz #15642 üzenetére
Nyilván csak akkor csináljuk, ha tudjuk, hogy a meglévő kernel passzol az új ROM-hoz. Telepítés előtt viszont ne wipeoljunk boot.img-t mert csodálkozás lesz a vége.
Ezektől eltekintve is sokkal egyszerűbb a ROM után újra felrakni az kérdéses kernelt, szóval vegyétek úgy, hogy le se írtam a másik verziót. -
Zolio3
senior tag
-
Zolio3
senior tag
válasz
mttssz #15615 üzenetére
Van olyan app, melynél állítható, hogy hová tegye a swapot, és milyen néven. Akár a belső memória is választható, ami gyorsabb az sd kártyánál. És persze vannak felhasználóbarát swap appok, amelyek könnyen beállíthatók. A különbség pedig mellbevágó... Nagy memóriát igénylő appok (pl. Facebook, Skype, és barátai) töredék idő alatt töltődnek be, és összességében érezhetőbben gyorsabb a készülék. Én belső tárhelyre állítottam a swapot, mert csak class4-es kártyám van, ami nem túl gyors. Gyári rom nagy valószínűséggel vissza tudja állítani a készüléket, ha valami rosszul sülne el. A bl nyitva maradna, így ha gyári romot kell visszarakni (hogy életre keljen a telót), akkor csak a recoveryt kell visszatenni számítógéppel, és onnan pedig megint régi a telefon. Sajnos manapság elég memóriaigényes appokat írnak, így több app egyidejű futtatása lassan megy fél giga ram mellett.
-
descence
tag
válasz
mttssz #15615 üzenetére
Az derék..... Ebben a memóriatakarékossági folyamatban az az egy hiba, hogy (nem érvágós probléma, de idegesítő) pld a Shadow Fight 2 esetében ha ezt eljátssza, akkor nemes egyszerűséggel azt írja ki, hogy "Your data has been corrupted, please reload the game", de akárhányszor indítom el újra, mindig ez fogad. Csak az újratelepítés segít....
-
F34R
nagyúr
válasz
mttssz #15598 üzenetére
TWRP-set talaltam csak, az meg nem olyan, hogy csak .zip-bol telepitem.
valami nandroidos, boot.emmc.win, data.ext4.win, recovery.emmc, system.ext4.win es hasonlo fileok vannak benne, ezt hiaba masolom a TWRP mappajaba nem lat semmit sem belole.
Ha a dload-s romot probalom akkor pedig nekem is extractnal hibaval leall.
194-es TWRP-s rom az felment csak ugye az nem telekomos igy nem ad vissza "gyari" adatot. -
v.attis
őstag
-
F34R
nagyúr
válasz
mttssz #15498 üzenetére
igen a rootolasnal dload abba van az update.app
nos igen bekapcsolas fel+le el is kezdte a folyamatot, utanna ujraindult es percekig toltott majd semmi.
En visssa akarom allitani a gyari allapotot + bootloadert zarni.
jelenleg aospa van fent.
lehet nem egyezik a konyvtarstruktura es emiatt kukazza?
vagyis a TWRP BACKUP blablabal, majd a dload-s mappat az sd gyokerebe es ekkor bekapcs fol+le?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest