- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
saca23
aktív tag
-
saca23
aktív tag
csáo
Sajnon nem volt zsém szinvonalassab telora meghát azt ovastam sok helyen hogy lazán jó
telo a kevés ramhoz képest.
Abban igazad van hogy belépő szintű perzsze csak szerintem nagyon le van ez a telo csonkitva.
A galaxy mini 348 mb a ram annyi minta g. ace-ben hidd el rengeteg alkalmazásnál számít ez a különbség.
A belső tárhely a minibe kb 2x annyi
Meg hát kinek van kedve rotolgatni idáig se turtam bele a teloimba nem is akarok
Csak sajnáltam hogy ekkora kijelzön nincs élőháttér.
Sajnos kényszervásár volt ezt kártyásan vettem a t-nél mivel még nemjárt le a hüségem az a gáz
Szóval lehet persze belépőnek elmegy csak a samu után érezhetö szerintem a minőség különbsége.
nem véletlen ez a telo a t-nél 23ft pénz
a szar 2 éves mini még mindég 35 pénz persze kártyásan értem minda két telefont -
jaxer
tag
Csak egy kis ügyeskedés, nekem már sikerült, igaz nem sűrűn cserélgetem menet közben, hiszen az sd-ext-re vannak telepítve a dolgaim. Ez esetben felejtős is a dolog, hiszen csak a FAT-es partíciót lehet az említett módszerrel lecsatolni. Kézileg terminálból lecsatolható a többi is, de akkor az oda telepített programok nem elérhetőek és egy csomó hülye ikon lesz a menuben, meg a homescreen-en
Szerk: Most tesztelem az Instant Kernel Changert. Azt hiszem meg van a hiba, men jó útvonalat adtam meg az img fájlok elérésére...
Ha jó, akkor hamarosan letölthető lesz.
Ja, Sikerült valakinek az ICS OS RC02 telepítése? Nekem folyamatosan a Huawei logónál fagy, még a bootanimáció sem jön be...
-
jaxer
tag
Ezt csak most olvastam vissza! DE HOTSWAP-os, de mivel az android linuxalapu, a tárolóhelyek "mount"-olva vannak. Eltávolítás előtt Le kell őket ugyanúgy csatolni, mint a windows-ban, ezt a beállítások->tárolóhely táján kell keresni, van ott egy olyan, hogy "SD kártya leválasztása"
-
embe
nagyúr
Jó ez a Primo, csak inkább férfi telónak titulálnám. Illetve a szép érintőkijelző kellene.
gabancs : az a teló ~ 8eFt.-al kerül többe. Ebben az esetben az ár számít, mert nem feltételen akar telót cserélni, csak én javasoltam, hogy minimális ráfizetéssel lehet az a teló jobb lenne.
-
Weather
csendes tag
Váoo, köszi, tényleg megjelentek az új ébresztési hangok !
Ezer tiszteletem a segítségért !A másik kérdésre tudja valaki ? Gondolom másnak is hasznos lehet...
A felhasználói szótárat (sms,mms) hol lehet megtalálni azaz hogyan lehet elmenteni ? Már egy csomó szót bepötyögtem és nem szeretném újra kezdeni ha valamiért alapra kellene állítani a telót.
Menüben csak megnézni engedi, menteni nem, a fájlrendszerben sem találom. -
b0bcat
addikt
Tegnap este óta 3x néztem meg, mennyi az annyi: 50 és 66 MB közötti szabad RAM-ot mutatott. (Internetböngészés után közvetlenül mutatott 66-ot, amúgy "alapból" 50-55 között szokott mozogni.) De továbbra is csak 2 db app-om van telepítve (Color Notes és a "sima" Angry Birds).
-
DS39
nagyúr
ja és plusz egy adalék:
a gyári launcher 5 home screen, amiből 4 van használva, kettőn widget is van az ikonok mellett, 11 MB-ot használ épp most, a LauncherPro 3 home screen, abből kettő üres, egyen vannak ikonok, 0 widget és 14 MB.
asszem jól optimalizál a Huawei(#1738) gabancs : ezek után még zavar hogy nem törölhető ha kevesebbet eszik???
de mondom a LauncherPro-t most próbáltam ki, 3-7 között lehet állítani tetszés szerint, nem tudom milyen nem törölhetőről beszélsz itt. -
gabancs
addikt
Öreg! Nem tudom, hogy ki vagy, de sületlenségeket te beszélsz. Ha még mindig nem egyértelmű, se a gyári, se egy ingyenesen letöltött lancher-ből sem lehet törölni.
Én egy percig sem állítottam, hogy nincs olyan, amiből nem lehet törölni. Na de milyen már, hogy alapból nem törölhető? -
DS39
nagyúr
-
petike2014
aktív tag
tárcsázó? mi köze ennek a tárcsázóhoz (lehet én nem értek hozzá...) Tehát bejövő hívás van, csörög a telefon, lefordítom, kijelzővel az asztal felé és elhalkul, ha vissza akkor pl a smart 2 csörög újra az s3 nem csörög többet már. Ha táskában van max hangerőre teszi a csengést beállítástól függetlenül (néma kivétel) stb..., simán a beállítások fül->hang alatt van ilyen opció. Tudtommal a smart 2 az stock droid... Mellesleg egyik telefon sem reklámozza,hogy tudja ezt a funkciót.
UI. S1 nem tudja, de s2 s3 már igen.
-
JetiRulez
őstag
Magyarán szólva a válasz "nem". Kösz!
Az Y200 egy lehetséges készülék. Első Androidos teló lesz, ami lesz. Az a lényeg, hogy minnél kisebb keretből kijöjjön, egy annál több rétű cucc, aminél fontos szempont lesz a 2-3 napos átlag üzemidő. Szóval nehéz a választás.
Kinéztem egy párat, olvasok teszteket, véleményeket, tapasztalatokat. Karácsonyig pedig van idő egy csöpp mérlegelni. Meg persze, ha egy mód van rá, akkor újonnan vennék, hogy legyen garancia.
De ha jól látom, adott esetben, ha a jelenlegi előfizetésemre kötök még 2 év hűséget a Telenornál, megkapom 15k köztársasági váltóért. Meggondolandó azért a dolog, hogy minél több maradjon a zsebben.
-
b0bcat
addikt
Beszédes lehet, hogy nálam az akku használat így oszlik meg arányosan:
- Android rendszer 58%
- Cella készenlét 17%
- Telefon-tétlen 16%
- Hanghívások 9%A wifi meg a 3G természetesen folyamatosan ki van kapcsolva (kivéve, ha éppen netezi szeretnék wifi-n, de ez nem annyira gyakori, hiszen egész nap a net előtt ülök amúgy is).
-
Szabyka_
tag
Köszönöm, így gondoltam Én is!
A másik ami megfordult a fejemben van ez az ext2(3) partícionálás, ezzel ugye azt érjük el, hogy ramnak(?) lássa a telefon azt a tárhelyet ? De akkor is mondjuk 30 program telepítése után is 40 megát mutat, meg 40 progi telepítése után is ha át vannak oda mozgatva a meghatározott programok ? Így megoldható akkor , hogy pl az angry birds telepítse után ami a sd-re telepítés után marad a ramba(talán 1.4mb) az mehessen az ext2-re ? De ha van az ext2(3) beállítva akkor sem lehet nagyobb programot letölteni a marketből mint amennyi szabad ramot mutat hiába van több 100 mega szabad hely az ext partíción ? Egy Class6-os kártya elég az ext-re sebességnek ? Remélem érhető voltam
Szép éjszakát mindenkinek! -
huweb
csendes tag
nem az sd-n volt, hanem egy gyári csengőhang volt. de most a beállítások alatt egyiket sem tudom elérni sem a csengőhangokat sem az sms hangokat. nem használok fast bootot, és már 2x ujraindítottam a telót. Nemrég felraktam az SD maid nevezetű programot, amivel csináltam takarítást. az nem csinálhatott valami hülyeséget?
ja igen rootolva van és gyári programok is törölve vannak, de már jó ideje és eddig nem volt baj.
-
StaChys
tag
Köszönöm a választ. Új androidosként ez nem volt nekem eddig világos. Nekem a RAM az R/W, a ROM az read-only... ezek szerint nagyon következetlen ez a megnevezés amit használnak a gyártók, felborítva évtizedes szabályokat.
'Swapper' progikról már olvastam más fórumokban, de nem nagyon foglalkoztam vele mert gyors SD kéne hozzá, és szerintem rövid távon kinyírná az SD-t a sok írás/olvasás egyazon területen.
-
StaChys
tag
Köszönöm. Ez nekem akkor nem teljesen világos.
Van a :
- 165MB 'belső tárhely'
- 17.96MB 'belső SD kártya'
- a programoknak elérhető 160MB DRAM, amiből ugye max. 60-70MB felhasználható...Így nem értem hogy jön össze a 512MB ROM, 256MB RAM. Én úgy gondoltam, hogy a 'belső SD kártya' valahogy a RAM részből van lecsippentve, de akkor nem tudom, hogy honnan származik a 'belső tárhely', nem is beszélve a CACHE és egyéb részekről. Szóval ez számomra teljes összevisszaság, az 512/256MB sehogy nem jön össze.
De reméltem, hogy valaki hozzáértő megmondja, hogy hogy lehet átvariálni, ha már úgyis mindenki tesz a telefonba egy gyors SD kártyát, akkor logikusnak tűnik a 'belső SD kártya' felszabadítása más célokra.
-
sssirius
tag
Egy teljesen új készülékre lett feltelepítve: dolphin browser, facebook, angry bird. Semmi más... egyszerűen nem tudom mi lehet a gond. Simán gondol egyet és kidob, és nem fut túl sok cucc a háttérben. Angry birds-nél meg állandóan pause-ol, valamint néha onnan is kidob.
Valakinek nem volt ilyen baja? Esetleg ötlet, hogy lehet-e hardverhiba?
-
tkonya
aktív tag
Egyébként így egy hetes használat után pozitív...amire kitalálták arra jó...nekem kellően gyors, bár már kétszer sikerült megállítani és csak akksi kivétellel indult újra. 10 forintot mindenképpen megért.
Appokkal se raktam tele, összesen felraktam 10-et amit használni is fogok, vagy már használom...felesleges sallangok nem kellenek. Szerintem a kijelzője is nagyon szép, és egyszerű volt a kezelését is megtanulni, főleg hogy nekem ez az első androidos telefonom. Memória sem érdekel, mert ami kell már fent van a telefonon és szépen ketyeg.
GPS nagyon jó próbáltam a goggle navot, meg a navifreet teljesen jól működött mindkettő.
Játszani nem játszok telefonon, hívás, sms, email, net...amire kitalálták, így nagyjából 1.5-2 napig bírja az akksi. Kamera jóval gyengébb mint a régi samsungomba volt, az is fixfókuszos volt, biztam benne hogy legalább olyan lesz, de nemMondjuk van fényképezőgépem, úgy hogy ebből a szempontból lényegtelen számomra, bár egy-két frankó pillanatot jobb minőségbe lehetne megörökíteni az nem lenne rossz, de mint tudjuk ezek telefon kamerák.
Összességében szerintem első droidnak tökéletes, ismerkedni magával a rendszerrel és kezeléssel...aztán lehet menni az igények után később...
-
tkonya
aktív tag
Viszont hamár itt tartunk...
Páran írták hogy a képernyő nem megfelelően van kalibrálva, és máshol érzékel mint ahol megérintik...
Másvalaki erre írta hogy a beállítások menüben megtalálható a saját kalibrálás vagy valami hasonló...Itt én olyan kalibrálásra gondolok, hogy különböző helyeken a kijelzőn megjelenik egy kis pont amit meg kell érinteni....(pl samsung) ilyet én nem találtam...van ilyen ebben a készülékben???
-
KTU
addikt
T-re és a "pannonra" gondoltam, aki számlával vette a készüléket, velük kötött szerződést.
Amúgy így akár a teljes vételárat is vissza lehet kérni, mivel a szerződés tárgya, rendeltetésszerű használat mellett is (menűből "gyári adatok visszaállítása"), csökkent képességű termék keletkezik, vagyis gyári hibás.
Így fenn áll a hibás teljesítés.Ha sokan resetelnénk és visszavinnénk a telefont, és a szervizben nem tudják visszaállítani az eredeti (eladáskori) állapotot, márpedig valaki írta itt a fórumon hogy ez a helyzet.
Akkor kérhetünk új készüléket vagy az eredeti (szerződés előtti) állapot visszaállítását, vagyis a vételárat.A legjobb odaadni a szervizesnek hogy Ő resetelje, és akkor teljes mértékben náluk a labda.
Így talán kikerülne a ROM a suppot-ba.
-
KTU
addikt
Vagy esetleg a szolgáltatót vagy forgalmazót felhívni és valami értelmes emberrel beszélni, hogy miként akarják megoldani a telefon gyári állapotra történő visszaállítását.
Van még Huawei S7 Slim-em meg WayteQ Librám, ezeknél üres memóriakártyára rámásolni a forgalmazótól letöltött kicsomagolt cumót, a leírás szerint indítani a telefont és a folyamat végén kezedbe a készülék újkori szoftveres állapotban.
mondjuk az S7-nél van benne csavar mert egy fórumtárs oldaláról lehet leszedni, bár azt mondják a hazai forgalmazók oldalán is fent van, sose néztem
a WayteQ oldalán korrektül fent van minden -
Egorov
aktív tag
És miután letöltötte, majd telepítette, akkor törli onnan vagy nekem kell törölni?
Na akkor még kérdezek.Beállítások/Alkalmazások/Alkalmazások kezelése. Itt alul írja, hogy Internal storage 16MB free. Most akkor van 16MB letölteni a apk fájlokat?
Mert pl.: a Callmeter 3G-re azt írja a play, hogy 1,63MB, mégis azt írja ki, hogy nincs elegendő hely. -.-' -
Egorov
aktív tag
Hát ez nagyon szomorú.
Amúgy már szereztem memória kártyát. át is helyeztem 2 játékot meg 3 alkalmazást rá. Mit lehet még áthelyezni, hogy eltűnjön az a szemét? Mert a Facebbok-ot nem engedi. Meg sok mást sem.
Más: Szeretnék letölteni egy játékot play-ről, de azt írja, hogy nincs elég hely. Viszont benne van a 8GB-os kártya. Szóval miért nincs nekem elég helyem?
Szerk. Toltam egy resetet, most már a Facebook is átkerült a kártyára.
-
aboriginal74
tag
Azért ez jobb mintha csak másolgatnád Android PC Suite 1.7.6.208
-
St3ven
addikt
Pontosan.
Esetleg a MyPhoneExplorer-t tudnám javasolni, régen használtam, de rájöttem, hogy tök felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest