- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weather
csendes tag
Igen, olyan kártya van benne ami másik telefonban tökéletesen működik. De további két kártyával is próbáltam már.
Azt nem írtam, hogy mikor hívom/hívják a telefont, a hívó fél a kicsengés helyett azonnal foglalt jelzést hall, és foglaltat is ír ki neki. Ezen a telefonon meg csak annyi történik, hogy ki se cseng, hanem helyette csak kiírja hogy nem fogadott hívásom volt...A tel T-mobilos. Mikor kölcsönadtam, valószínűleg svájci kártyát raktak bele mivel ő ezt nem tudta. Nem tudom ez számít-e.
-
Weather
csendes tag
Rootolt a készülékem, B882-es rom van rajta.
Kölcsönadtam, úgy kaptam vissza, hogy most hívni lehet vele mást, de felhívni a telefont nem.
Híváskorlátozásokat átnéztem, a telefon vissza lett állítva gyári alapállapotra, cache-ek wipeolva lettek utána.
Semmi.
5db ROM-ot próbáltam feltenni rá sikertelenül. (889,898,820,Clean Base ROM#5 meg valami B207Myanmar),
dload/update.app és gyökérbe update.zip módon is.
Sehogy nem települnek, vagy "failed to verify whole-file signature/signature verifiction failed" vagy "update package's ext name error/ota pre package check error" hibaüzenettel.
Tud valaki segíteni mi lehet a baj ?! -
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Tudna valaki linkelni custom romot a telefonhoz ? Kovacic RC1 ?
-
poldres
csendes tag
Nálam is sok mindent túlélt:
-30 percig ázott a vizzel teli táskában,mivel szakadt az eső.Én nem vettem észre,hogy a táska aljában áll a viz
-Esett 2 méter magasról az aszfaltra.Ismerősőm Sony E4g telefonja 10 centi eséstől berepedt.
-Találkozást rendezett a kijelzője az asztal sarkával.
-Kijelzővel lefelé leesett a járólapra.
-Rom telepités közben átváltott tégla módba,de még igy is fel tudtak engem hivni.Én sem értettem,hogy hogyan,mivel elméletileg halott volt a teló.
-Miután sikerült életre kelteni:a belső memória látszólag feladta,de a beállitásokban töröltem a belső SD tartalmát aztán ismét jó lett.
Csodálkozom,hogy még működik egyáltalán.... -
littlebuddha
csendes tag
Én is most nyugdíjaztam, sajnos a hálózatot már nem tartotta stabilan.
De még megvan, vészhelyzetbe még mindig használható, és valószínűleg babamonitor lesz belőle. -
Dovloran
senior tag
Úgy alakult, hogy nekem is elő kellett vennem a telót és jó látni, hogy mennyire is segítik itt egymást a fórumozók ebben a topic-ban. Igazából életbevágóan fontos ROM-ok-hoz és root-hoz vannak itt linkek és leírások szóval ide mindig jó visszajönni, még ha épp nem is hagyok kommentet.
Szerk.: Egy no name oldalon megtaláltam a B898-as ROM-ot, ha valakinek esetleg kell az írjon privátban.
-
KTU
addikt
válasz
Weather #4827 üzenetére
Nálam is van 2db.
Szerintem elnyűhetetlen készülék.Igaz már csak netrádióként funkcionálnak, 10 órát simán tudnak egyfolytában, és tényleg jó a hangszórója, még nem találtam hasonló telefont ami magában ennyire "szól".
Bár nemrég vettem hozzájuk Bluetooth hangszórót, evvel is jól üzemelnek.Az egyikbe van SIM kártya, gyalogláshoz ezt viszem.
Van még 2db ZTE Kis Plus, az egyikbe a kijelző tönkrement, pedig sokkal-sokkal kíméletesebb bánásmódban részesült, mint az Y200.
-
Weather
csendes tag
Ez egy köszönet lesz a Huaweinek és tapasztalatok.
Nos, 4 éves ! már elmúlt a telefonom, és végre úgy döntöttem lecserélem.
Nem mintha rossz lenne,én sem tudom miért...
Tökéletesen működik még mindig, pedig:
-vagy 10x leejtettem, volt hogy járólapra, aszfaltra, vagy a zebrán csúszott végig.
-3x megázott az esőben, mert kint felejtettem munka után, ebből kettő teljes éjszakán át.
-Ráültem, ráfeküdtem véletlenül sokszor.
-Használtam is, igaz nem erősen, de ment.
-Soha nem volt tokban, nincs rajta fólia sem.
-Vigyáztam ugyan rá, de az utóbbi egy évben már azt sem.2x elnavigált Németországba és vissza(!!!256Mb ram emberek), fut a Viber, térképprogramok, fényképezek vele(nappal egész tűrhető képeket csinál), még mindig kb 4-6 napig bírja az eredeti akkumulátorával, úgy hogy ki sem kapcsolom, se USB (mindig teljesen lemerítem, akárki akármit mond a lítiumos akksikról, nekem ez vált be), és több kisebb egyszerűbb alkalmazás van rajta amit használok is. Szép hangja is van.
Az esésektől a kereten halvány repedések vannak(alig látszanak) de a kijelző majdnem teljesen karcmentes még most is !!! Fólia és tok nélkül! Én sem értem... Imádom ezt a műanyag kijelző előlapot ! A mai telefonokon mindenféle majom üvegek vannak és ééérdekes rommátörik mind ha nem vigyáznak rá. Ebben hányszor kellett volna már cserélnem ?! De ma már nincs műanyag, csak üveg...
Ez egy alsó kategóriás tel volt már akkor is.
De van benne:
-értesítési LED
-Dig iránytű, magnetométer
-Fény és közelségérzékelő
-A kapacitív gomboknak világítása
-Jó IPS kijelző
-Nem kell naponta tölteni.
Manapság ezek már "extra" dolgok, az alsó kategóriában max 1-1 dolog van ebből.Igaz rootoltam és kiirtottam belőle mindent ami nem kell, beállítottam úgy hogy a leggyorsabb legyen, de így már király.
A következő is Huawei ! lenne...ha a cég nem árazta volna föl a telefonjait.
...és ha nem a szokásos vérszegény 2000mah akkukat tenné bele.
...és ha nem vette volna ki a tudást, a jó kis ficsőrőket az alsókategóriából.
Szép 4,5 év volt, köszi !
De ami akkor a Huawei volt, most úgy látom a Xiaomi az.
Viszlát. -az Y200 asok egyik utolsó túlélője. -
poldres
csendes tag
Látom nagyon kiürült a topic,de feltöltöttem néhány fájlt,hátha valakinek szüksége lesz ezekre.
Gyári ROM B899: http://www.mediafire.com/download/dcfxx5xkf6f6m5h/HUAWEI_Ascend_Y200_U8655-1_V100R001C00B899_Normal.rar
Gyári Appok(amik nem települnek fel a B899-es ROM telepitésénél,de van néhány egyéb app is,ami fontos lehet valakinek valamint van egy Xperia X10 Launcher,ha valaki szeretne egy gyors launchert,ami kevés ramot használ): http://www.mediafire.com/download/714cj772xdm0qdu/Huawei+Y200+Gy%C3%A1ri+Appok.rar -
poldres
csendes tag
-
Jester95
csendes tag
Üdv! Valakinek meg van esetleg a gyári 898-as rom? Sehol nem találok már linket hozzá.
az kellene, amit a dload mappából update-ként lehet telepíteni. A 889-es megvan, de azt sehogy nem akarja telepíteni, mindig update failed szöveg fogad. Előre is köszönöm!
-
poldres
csendes tag
válasz
easy...rider #4822 üzenetére
Tessék:
http://data.hu/get/8635158/Root_Y200_v4_for_899.zipInnen töltsd le a Superuser-3.0.7-efghi-signed.zip nevü fájlt:
http://unix.oppserver.net/huawei/u8655-y200/ -
easy...rider
őstag
Köszönöm!
Még meg tudnátok osztani a 899-re való ROOT -ot? Fentebb találtam egy jó kis google drive-ot, csak onnan nem lehet leszedni mert azt írja vírusos
Ha esetleg itt van a tárhely tulaja, akkor tömörítse be úgy hogy egy RAR-ban legyen egy ZIP amiben benne van a root és tudtommal akkor nem fog a google drive sípolni
mert dupla tömörítésbe nem másik bele
-
poldres
csendes tag
válasz
easy...rider #4820 üzenetére
Nekem is ez a build van,de csak a Kovacic RC1 megy rajta a sima CleanBase5 nem.
Itt a link hozzá:
https://drive.google.com/uc?id=0B4amFsLaGOddN1BaY19NTUdWWG8&export=download -
woodworm
veterán
válasz
easy...rider #4818 üzenetére
Melyik rom van a telódon, fel fog menni még rá? Van cbr#5 és kovacic rc1-esem.
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Valakinek megvan még a CleanBase ROM valamelyik verziója?
A www.myhuawei.net már meghalt -
KTU
addikt
-
vimes
senior tag
válasz
asdam16 #4813 üzenetére
A legjobb ROM a gyári, úgyhogy azt ne cseréld le. Tárhelyre megoldás: rootold ki a telefont, ha nincs, majd Root Uninstallerrel szedd le azokat az appokat, amire nincs szükséged. Igy maximum kb. 130 MB szabad helyet lehet elérni (eredetileg kb. 88 MB szabad hely van, ha jól emlékszem). Így valamivel több szabad memóriád is lesz, de a legjobban akkor jársz szerintem ha a Térképet mindeképp leszeded az zabálja a RAM-ot. Ha még így is kevés a szabad RAM, RAM Expanderrel lehet az SD-kártya tárhelyét RAM-nak használni, de én azt nem próbáltam ki. CPU húzás: van hozzá kernel, de én azt sem próbáltam.
Arra, hogy a telefon a mai igényeket már nem tudja kiszolgálni: ha azt nézed, ez egy lassan négy éves modell, és újkorában sem volt felsőkategóriás. Az, hogy kinek milyen igényei vannak, pedig már megint más kérdés, de - az eredeti appokkal - telefonálni, sms-ezni, e-mailt küldeni, olvasni, YouTube-ozni a mai napig simán lehet vele. Böngészni is lehet még a kevésbé összetett oldalakat, pl. a PH! lapcsaládot is asztali nézetben, de ennyi. Azt hogy a legújabb Play-es játékok, teljesítményigényesebb appok menjenek rajta, nem lehet már elvárni.
-
asdam16
újonc
Milyen oprendszert tegyek egy Huawei Asscend y200-ra hogy a legjobb teljesítményt érjem el?
Sajnos elő kell vennem régi telefonomat (Huawei Asscend Y200) egy időre, de sajnálattal tapasztaltam, hogy a mai igényeket már nem képes kiszolgálni. (nagy appok-kis tárhely, kevés ram, kis proci teljesítmény). Milyen romot tegyek a telefonra hogy a lehető legnagyobb teljesítményt sajtoljam ki belőle. Fontos lenne hogy több tárhelyem legyen tehát kevesebb felesleges kacat legyen alapból benne ill olvastam hogy s készülék processzora 800mHz-ről még húzható egy kicsit ha jól emlékszem akk max 1000mHz-ig (lehet/érdemes amúgy ennél tovább húzni? Behalna?) Sajnos a rammal nem tudok mit kezdeni de biztos van olyan rom ami alapból nem eszik annyit mint a gyári. Mit ajánlotok mi az az oprendszer ami egy régi koncepciót még újjá és életképessé varázsol egy kis időre? A telefon alap gyári beállításokon ketyeg 1 újjal nem volt hozzá nyúlva.
Lényeg kihozni a maximumot a minimumból. Ha lehet linkeket (sok link itt már halott) és telepítési segédletet is kérnék köszi a választ ha esetleg valaki ide téved(ui.: bocsi hogy hosszú lett xD)
-
poldres
csendes tag
Ha az egyedi rom alatt a custom rom-ot érted,akkor tessék itt van kettő amit kipróbáltam és mind jók:
http://www.mediafire.com/download/a5k3d7hf56b3grp/ICS_OS_Y200+by..Jandroid.zip
(ICS kinézet,android 2.3.6)
https://disk.yandex.com/public/?hash=bzLW4dEDe56HqWPTAZ6lInR4G%2FFyEm42FC0%2BqHnhxkE%3D
(kinézete hasonlit az eredeti android 2.3-hoz,minden működik,android 2.3.7,a kamera is jó:videózás közben lehet zoomolni!) -
Dovloran
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a legfrissebb ROM-ra B899-re lehet-e egyedi ROM-ot flashelni, mert nekem mindig megakad egy ilyen hibával a CWM (wipe data/factory reset parancsnál): E:format_volume: rfs format failed on/dev/block/mmcblk0p2
A telefont és a külső SD kártyámat is leformáztam többször és eltávolítottam a felesleges partíciókat ám, de így sem működik...valakinek esetleg valaki ötlete van? Ja és azt is tudom, hogy a B898-at már nem engedi nekem visszarakni, mert akkor a töltés helyett csak egy rózsaszín képernyő jön be ugye, de ezen nem lepődtem meg, mert olvastam, hogy downgrade már nem lehetséges.
Köszönöm!
-
poldres
csendes tag
-
KTU
addikt
-
Devas
őstag
Hali! Az volna a kérdésem, hogy ha nincs semmi telepítve a telefonra (csak a frissítések), akkor felfér-e egy facebook alkalmazás a frissítéseivel együtt a belső tárhelyre? Esetleg mellé egy Messenger? Köszi!
-
Faur
csendes tag
Sziasztok!
Nővérem sikeresen "tönkretette" a kis kütyüt. Fagyogatott, beragadtak programok, szóval alig volt használható. Nyomott rajta egy gyári visszaállítást, és itt jöttek a bajok:
- Mivel nem SIM-re voltak mentve a névjegyek, és nem készült biztonsági másolat, az lenne a kérdésem, hogy valahogy visszahozhatóak-e ezek?
- A másik, hogy gyári beállítás után, a wifi hibát ír. Próbál csatlakozni, majd kiírja hogy hiba. Erre esetleg valami megoldás?(Egyébként én lecserélném a helyébe....)
Köszönöm a válaszokat, és a segítséget!
-
Nazara
őstag
Sziasztok!
Ismerős Y200-asa a minap megadta magát, és folyamatos Bootloopban van, se ki-se bekapcsolni nem lehet, nem reagál a bekapcsológombra, csak akksikivétellel lehet leállitani.
Recoveryt sem tudom rajta előhozni, arra sem reagál. Teljesen brick, vagy vissza lehet még hozni? Csak a telefonszámok kellenének róla, de azok nagyon.
Köszi!
-
Beerdrinker
tag
válasz
feketedini #4798 üzenetére
Jelenleg alap B898 van a telefonon... Azt hittem rámókoltam valamit, de ezek szerint elég ez neki...
Rádió működik, köszi mégegyszer!
-
chungee
addikt
feketedini: köszönöm!
-
feketedini
tag
válasz
feketedini #4800 üzenetére
B899-hez a root fájl, aki nem tudja leszedni a gugliról: [link]
-
feketedini
tag
válasz
Beerdrinker #4799 üzenetére
Képzeljétek a redőnyhöz sem kell root. Innen szedtem le a V100R001C185B899SP01_Northeast_Europe.zip romot és alapból rajta volt, meg még pár plusz dolog is. (Térkép Google++ , AllBackup progi, touchpal billentyűzet) Mindenki döntse el, hogy ezt teszi fel, vagy a pucoltabb Normal romot.
-
Beerdrinker
tag
válasz
feketedini #4798 üzenetére
Persze, természetesen megkérdezheted.
Délután, vagy este tudom csak megmondani, mert öcsémé a telefon, és kb akkor ér haza. Fejből meg már nem emlékszem rá, mit tettem fel rá utoljára...
-
feketedini
tag
válasz
Beerdrinker #4797 üzenetére
Szívesen, megkérdezhetem, hogy milyen rom van jelenleg a készülékeden?
Nekem B899 root nélkül, és nem tudom, merjem-e rootolni, illetve melyik verzióval. -
Beerdrinker
tag
válasz
feketedini #4796 üzenetére
Köszi szépen!
Délután fel is bűvölöm a telefonra...
-
feketedini
tag
válasz
Beerdrinker #4795 üzenetére
Feltettem neked ide: [FMRadio]
-
Beerdrinker
tag
Gyári fm rádió alkalmazást le tudom tölteni valahonnan?
-
chungee
addikt
Estét
Amikor lehúzom a "függönyt" ott szokott lenni a wifi,bluetooth,gps stb... most nincs ott. Mit nyomtam el -
poldres
csendes tag
Valakinek megvan a gyári boot animáció?
-
marlowe66
csendes tag
Sziasztok! Felraktam a B899-es rom-ot és a fentebb linkelt Root csomagot (Root_Y200_v4_for_899.zip) nem lehet leszedni a tárhelyről mert vírusosnak látja a drive. Ha valakinek megvan a csomag feltudná nekem rakni valami más tárhelyre? Előre is köszi!
-
pcbetyar
csendes tag
Valaki tudna linkelni 899-re oc kernelt?
-
P.mini
aktív tag
Sziasztok! Lassan 2 éve nem használom az Y200-at, de most arra gondoltam, hogy állandósítom a kocsiba, mint GPS. Hogyam lehetne elérni, hogy a GPS programon és a GPS-en mást ne használjon a telefon. És egyáltalán műdödne-e? Arra gondolok, hogy pl. gyakran eldobja a jelet, kidob a programból, stb. Köszi a válaszokat!
-
peestike
senior tag
válasz
poldres #4775 üzenetére
ezek már megvoltak. az egyikből szedtem ki a gyári recovery-t, amivel be tudott már indulni recovery-be, csak ez nekem kevés. kellene egy működő cwm, amivel romot tudnék cserélni.
annyi kiderült már, hogy cwm 5.0.2.8 ami van nekem,5 146 624 byte a mérete, van 5.0.3 cwm is, de sehonnét nem tudom azt leszedni. ez nincs meg valakinek? -
poldres
csendes tag
válasz
pcbetyar #4773 üzenetére
Ha nincs meg a Chainfire 3D,akkor próbáld ki a gltools nevű grafika optimalizálót.
http://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-gltools-1-29-t2828630
Valamint én is próbálgattam játékokat és megy a Real Racing 3!Igaz a régebbi verzió,de a grafika még így is jó.
Itt le tudod tölteni:
https://kickass.so/real-racing-3-v1-5-0-mod-unlimited-gold-medals-all-vehicles-t8220206.html
Módolt,sok autó megvan,végtelen arany és pénz.
Majd a telefon konfigurációjáról csinálok videót. -
peestike
senior tag
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni, mert fennakadtam egy problémán...
U8655-1V100R001C00B898 van a telón, root is van, DE a cwm recovery-t nem bírom feltenni!
próbáltam valami CWM-Recovery for Y200 zip-ben található parancssoros bat-al, próbáltam MyHuawei Y200 Toolbox-al. mindkettő azt írta, hogy rendben felmegy, parancssorokból is az derül ki.
viszont on+vol+ kombóval nem történik semmi.
szedtem hozzá gyári recovery-t, a parancssoros cuccba beteszem a gyári reco-t az meg működik.
on+vol+ és simán beindul a 3e.
ötlet valakinek esetleg? köszönöm! -
pcbetyar
csendes tag
Tudnátok valami hasonló játékot ajánlani mint a The Room ??
-
pcbetyar
csendes tag
válasz
poldres #4770 üzenetére
POLDRES
Csak az a bajom hogy class 4 8gb kártyám van és arról nem swap-ol....
Most próbáltam a THE ROOM nevű játékot de el sem indult aztán találtam egy EPILOGUE kiadást amin a bevezetőt végigcsináltam akadás nélkül de tovább a következő pályára már nem enged mindig kilép most ezzel küzdök...
Ja és a proci sincs húzva... -
poldres
csendes tag
-
poldres
csendes tag
Mi a baj a CM9 rommal?
Bebootol rendesen,de a Huawei Ascend felirat "eltakarja a képet".Már voltam így és egy másik kernel megoldotta a gondot,de ehhez nem találtam másik kernelt.Valami megoldás,hogy rendesen működjön?A dload módszerrel nem engedi visszatenni a gyári romot:update failed. -
pcbetyar
csendes tag
Sziasztok én is kísérletezgettem és sikerült a 899-es romból kihozni az eddigi legtöbbet (nekem eddig ez a csúcs)
RAM: 80-100 MB
131 MB szabad hely persze az adobe flash, chainfied 3d telepítve....
Játékok amiket sikerrel kipróbáltam:
Asphalt 6 1.3.3
Brothers In Arms 2 HD
GT Racing HD
.... és mindez swap nélkül
Majd még többet is tesztelek. -
htom127
aktív tag
A Play áruház apk-t elküldené nekem valaki?
Kösz előre is. -
huan
őstag
Sziasztok
A gyári böngészőt nem tudná valaki megmondani,honnan lehetne letölteni? -
Lajoska65
újonc
Sziasztok !!
Nagyon új vagyok még Köztetek, csak egy kérdést szeretnék feltenni Nektek !
Van egy Huawei U8655-1 mobilom, úgy örököltem a lányomtól és kedves nekem, szóval az előlapot (az érintőképernyőt) összetörtem és ki is cseréltem. Csakhogy utána még akkor is gyorsan merül ha a kártya nincs benne! lehetséges valami belső zárlat, tud valaki valami tippet!!? -
kispe82
tag
A framaroot-al nem lehet ezt is rootolni? Tegnap kirootoltam vele egy voda smart 3i-t fél perc alatt. Valaki nem próbálta még azzal?
-
poldres
csendes tag
válasz
kispe82 #4758 üzenetére
Itt megtalálod a root-hoz szükséges programot(v5.2):
http://unix.oppserver.net/huawei/u8655-y200/
Ha nem megy itt egy másik(v4):
https://drive.google.com/folderview?id=0B-mARuNYhvZJV2NoSDF5bXlLSlU&usp=sharing
Általában a v4 jobban működik mint a v5.2.
Nálam a v4 működött.
Ha a v5.2-vel való recovery újratétel után után nem lép be a recoverybe,akkor próbáld a v4-el újratenni.
A fenti linkben ott van a superuser efghi signed azt bele kell tenni az sd kártya almappájába,majd recoveryben az install zip from sdcard>superuser-efghi-signed>Yes-Install. -
kispe82
tag
Úgy látom ez a fórum kicsit pang...Lassan 1 hónapja írtam,de még semmi reakció. De legalább az aláhúzott részre már rájöttem h mi.
-
kispe82
tag
Üdv. Egy barátom telóját szeretném rootolni hogy felrakhassam neki a link2sd-t. A telefon még nem volt piszkálva sosem. Olvasgattam itt a hsz-eket,de annyi variáció van a rootolás témában h el vagyok veszve. A teló buildje U8655-1V100R001C185B899SPO1 tehát B899-es root csomag (remélem jól értelmezem h ez kell
) kell hozzá. Az első hsz-ben viszont ilyen nincs. Valaki tudna ebben segíteni linkkel h mit szedjek le hozzá? A másik h az első hsz-ben van a link h h kell rootolni és abban a leírásban van egy rész ami nekem nem tiszta.
- A root...zip fájlt csomagold ki valahova a számítógépeden.
- A Superuser...zip-et másold fel a telefonra, a microSD kártya gyökérkönyvtárába - de ne csomagold ki!
- Kapcsold ki: beállítások > alkalmazások > gyors bootolás
- Kapcsold be: beállítások > alkalmazások > alkalmazásfejlesztés > USB hibakeresés
- Csatold le a telefont az usb kábelről, majd kapcsold ki a telefont.
- Tartsd _egyszerre_ lenyomva a bekapcsolás gombot és a hangerőszabályzók közül a halkítást kb. 10 másodpercig.
Ezt leírná valaki h az aláhúzott rész mit is takar pontosan? Olvastam még a SuperOneClick-ről. Azzal nem lenne egyszerübb a rootolás?
Jah,és még valami ha ez nem lenne még elégA link2sd témánál fontos h kártyaolvasóval csináljuk? Anélkül nem lehet?
-
chungee
addikt
Napot!
Hogyan tudom betallózni mp3 könyvtárat
Alapgyári teló, nincs root-olva. Nem is értek hozzá.
-
poldres
csendes tag
Üdv mindenkinek ismét!
Találtam egy jó kernelt(init.d,swap,1200MHz):
http://www.mediafire.com/download/5fco9gdo60af1lb/kernel.rar
Nem teszteltem sok Romon,ezért ajánlatos CWM-et menteni.
Total Commanderrel kell flashelni. -
vimes
senior tag
válasz
jakabtamas #4753 üzenetére
Tessék. Görgess le a "Rom Jelly Smart"-ig. Ott lesznek még képek a ROM-ról+ott a telepítési utasítás. Spanyol az oldal, de az utasítások angolul vannak (nagyrészt). Az első pontban ott van hozzá a link, de ide is kirakom a közvetlen linket a ROM-hoz. Ja, még annyit, hogy első indításkor orosz lesz a nyelv, ezt át kell (lehet) állítani, van magyar is. Eredetileg ADW. Launcherrel indul, de van a menüben egy másik "Trebuchet" névre hallgató launcher is, én azt használom.
-
feketedini
tag
Innen[link] letöltöttem a V100R001C00B899_Normal.zip romot, feltettem dload-os megoldással (dload mappa kicsomagolása, sd kártyára másolása után Beállítások/tárhely/szoftverfrissítés/Frissítés SD kártyáról).
Egy napi tesztelés után úgy veszem észre, hogy nagyjából ugyanolyan, mint a b898-as rom, viszont az "apróbb" bugok, amik a b898-ban voltak, itt talán javításra kerültek. Egy napi használat után mindenképp úgy érzem hogy a 898-ast érdemes volt lecserélnem a 899-esre.
Első indításnál általában nincs térerő sehogy sem, de a nyelvet magyarra állítom, majd gyors bootolást kikapcsolom. Telefon kikapcs, utána a második indítás már jó szokott lenni, de én biztonság kedvéért egy factory resetet is szoktam nyomni, utána már megy minden rendesen. -
vimes
senior tag
.Á, bocsánat. Látom már megvan a root.
Hogy mi a jó ROM hozzá? Attól függ, hogy mire kell. Én kettőt(hármat) próbáltam ki:
ICS OS by No|Name + HUAWEI Advance téma: Nagyon sok szabad RAM-od lesz kb. 110-120 MB a maximum, van persze, mikor 90 környékére visszacsökken.Persze ettől Tempe Run, s társai nem fognak menni, ez még mindig kevés neki. A telefont viszont cserébe hihetetlenül lassúvá teszi. Kb. 3-4 másodpercbe telt, míg megnyílt a tárcsázó. A menük hátterének egy elnyújtott(éppen ezért enyhén pixeles) cyanogenmod-kép van berakva, ami szerintem undorító.
ICS OS by No|Name: ICS kinézet (majdnem 100%-ban egy két dolog hiányzik) kb. 15 MB-tal több szabad RAM (nálam) mint a gyári ROM-nál. Hibák: gyári böngésző néha becsukódik magától, nem tudom miért, launchert nem tölti újra, tehát több mint valószínű, hogy nem a kevés RAM az oka. Nálam, miután automatikusan frissítette a Superusert, én leszedtem a frissítést. Erre megbolondult a telefon, bár ez hál istennek egyszer fordult elő, reboot után minden ment rendesen.
A CM7-re CM 7.2 Unoffical-ra azt mondták, hogy nem működik benne a wifi (kernel kell hozzá) a kamera, a PIN-kód kezelés + a galéria.
Jelly Smart UI (Cyanogenmod 7-en alapuló ROM): teljes Jelly Bean kinézet. Widgetek is elérhetők a menüből, pont úgy mint az eredeti Jelly Bean-ben. Jelly Bean-es google keresősáv (eddig nem találtam olyan ROM-ot, amiben lett volna normális keresősáv). A gond vele, hogy kevés a szabad RAM. Viszont a menü görgetésén kívül gyorsabb (szerintem), mint a gyári ROM. Böngészésnél hamarabb felugrik a virtuális billentyűzet, hiába a kevesebb memória, nagyobb weboldalakat is meg tudok nézni, anélkül, hogy becsukná a böngészőt. De ettől függetlenül kevesebb a szabad RAM, mint a gyáriban. Tipp: ki kell takarítani a Google Play Szolgáltatásokat a ROM-ból (rot uninstallerrel pl.), zabálja az amúgy sem túl sok memóriát. Hiba, amit észre vettem: egyik, minden hívás vége után kapsz egy hibaüzenetet, hogy vami com.google.... valami leállt, de ez nme zavaró szerintem, nincs hatással nagyon semmire, leokézod és kész. A másik hibája az, hogy nem lehet megnyitni a hívásnaplót (nálam legalábbis nem), hibaüzentet dob rá. Harmadik a galária nem működik, ha elindítod kidob. Erre megoldás: a belépsz Plya áruházba, meg fog jelenni a Saját alkalmazások között a QuickPic program, amire azt írja, hogy van hozzá frissítés. Frissítsd az áruházból. A Galéria el fog tűnni, és ez lesz a képnézegető appod. Ezen kívül minden más jól meg, nincs probléma (legalábbis eddig én nem találkoztam egyébbel). Ezt használm, szerintem matad is.
Mivel erről a ROM-ról eddig nem láttam itt semmit felrakok pár képet is róla:
főképernyő:
most lekapott szabad RAM mennyiség (bekapcsoláskor kb. 50-60MB, aztán suttyomban leesik ennyire):
menü:
Ami a szép az egészben, hogy ezekhez a ROM-okhoz nem kellett külön kernel a wifi-hez. Egyikhez se, pedig azt olvastam mindenhol, hogy külön kernel kell hozzá.
-
vimes
senior tag
válasz
krisz4b70 #4747 üzenetére
Hello,
Roothoz, azt kellene tudni, hogy milyen bulid-ű a készüléken lévő ROM. Beállítások > A telefonról > ott valamelyik pontban lesz olyan, hogy build-szám. Az utolsó négy karaktert nézd meg. Valószínű, hogy vagy "B889", vagy "B898". Ettől függ, hogy melyik csomaggal kell.
-
krisz4b70
aktív tag
Üdv, húgomnak van egy ilyen készüléke és szeretném rootolni illetve valami custom romot rátenni ami viszonylag stabil és gyors, ehhez szeretnék segítséget kérni, valamennyire konyítok a dologhoz, régebben egy xperia x8-ra is tettem custom romot, és a mostani xperia sp-et is custom rommal használom de ezzel a készülékkel nem vagyok valami tájékozott.
Szóval 3 kérés/kérdés.
1. root menetét elolvastam de a fájlokat nem találom, esetleg ha valaki betudná linkelni.
2. hogy kell recovery-t feltenni
3. valami jó custom romot ajánlanátok.
Előre is köszi a segítséget. -
chungee
addikt
Sziasztok!
Ismerősömnek van fölösbe Y300-hoz akksija. Mielőtt elkérem tudni akarom, hogy vajon jó az Y200-ba
-
vimes
senior tag
(#4740) St3ven: Ja, mielőtt felraktam a custom recovery-t, meg a superusert, csináltam egy factory rsetet, hogy amíg nem találok valami normális ROM-ot, ne kelljen a korábban leírt finomságokat elviselnem (YouTube random videomegállítása, stb.). Miután felkerült a CWM meg a superuser bekapcsoltam wifit böngészéshez, ekkor még be se léptem a Play Store-ba, de egyszer csak azt vettem észre, hogy ott fogadott a menüben a "Google Beállítások" ikon, tehát felrakta a a Play Szolgáltatásokat.
(#4741) KTU: Így jártam, mikor legutóbb eltávolítottam egyes alaklmazások frissítéseit, hogy legyen elég szabad helyem (már nem emlékszem miért kellett). Szó-szó, kicsit túlbuzgó volt a kicsike
Más egyéb: észrevettem vmi furcsaságot. Ma, úgy akartam tölteni a telót hogy felraktam a töltőre, majd kikapcsoltam, mondom úgyse akarom most használni. Kikpacsolás után elméletileg egy töltődő elem képet kellene látnom, felette pedig akku töltöttségi szintjét. Ehelyett a CWM recoveryt hozza be. "power off" menüponttal kikpapcsol, aztán Huawei Ascend lolgó, utána ismét CWM recovery. Újraindítás megy gond nélkül. Amúgy semmi gond, csak akkor tréfál így meg, ha az USB rá van kötve amikor ki akarom kapcsolni (töltőnél és gépnél is). Ez egyedi eset vajon?
Itt olvastam, hogy a CM 7.2-ben nem gáz van a PIN-kód kezeléssel, az FM rádióval, illetve a kamerával. Ezt meg tudja valaki erősítení, vagy cáfolni (esetleg kijavították azóta?)?
Ezt az oldalt még egy másik kolléga posztolta ki ki a fórumba korábban. Az utolsó, ez a "ICS Rom + Tema by Huawei advance" elég tetszetősnek tűnik, főleg a képeknél a szbad RAM menníisége, de a lenti hozzászólásokban is azt írta valaki, hogy 99-105 MB a szabad RAM, WLAN, Bluetooth is megy. Ezt a ROM-ot ismeri valaki? valami Jandroid készítette de ebben nem vagyok biztos. Mondjuk a középső "Megamod V2" se lehet rossz itt is jóknak tűnnek a számok. (főleg a hamis Android-verzió
)
-
KTU
addikt
-
St3ven
addikt
Én a szabad hely kérdését úgy oldottam meg, hogy még sohasem léptem be a Play-re. Így a Play 2,51 MB helyet foglal, a Google Szolgáltatások pedig fent sincs.
B899, root nincs. Így nekem is az általad említett 88 MB körüli szabad hellyel indít a rendszer factory reset után.
Az apk-kat pedig BT-n keresztül küldöm át, majd telepítem, szükség esetén ugyanígy frissítem.
-
vimes
senior tag
Felkerült a CWM, root kész. Elkezdtem olvasgatni a korábbi hsz-eket a különféle ROM-okról, és abszolút elbizonytalanodtam a kérdést illetően. A célom az lenne, hogy több szabad helyem legyen: a gyári B889-es ROM-nál factory reset után 88,71 MB-tal kezdek, de ennek nagy részét a friss Play Store és Google Play szolgáltatások felemésztik, kb. 30 MB marad szabadon (, ami nem sok, cserébe kevés). Másik dolog természetesen a RAM kérdése: panaszkodtam már korábban is, hogy néha kidobál pl. a böngészőből, de az utóbbi egy hónapban alaposan kitett magáért a telefon. Most a CWM telepítésekor csináltam egy factory resetet is. Most így, hogy nincs kint semmilyen widget a kezdőképernyőn, csak ikonok meg egy Google keresősáv, 60 MB körül van a szabad RAM. Jó lenne ennél több szabad RAM-ot összehozni.
Tehát valami olyan ROM kellene, amiben minden működik, több szabad tárhelyem és RAM-om lenne, mint most a B889-es gyárival. Sokat mókolni a ROM telepítésén kívül nem akarok, max. a kernelt cserélném le, ha nem menne a wifi/mobilnet.
köszönöm
-
-
Jack@l
veterán
Sajnos a cm9 se indul el valamiért, csak loopolgatja a bekapcsolásos animációt. Valakinek van valami ötlete az újrahúzásra? Melyik cwm-et használjátok?
-
Jack@l
veterán
Köszi!
Jó a kédés, már fogalmam sincs melyi build volt rajta...
(lehet ez a baj)
Itt találtam aroot-olós leírást, asszem utána tettem fel a cwm-et:
http://androidforums.com/fusion-2-all-things-root/685504-step-step-root-walkthrough-huawei-fusion-2-a.html -
vimes
senior tag
Tessék.
Megkérdezhetem, hogy B889-es build-ű telót rootoltál? Ha igen, akkor melyik root-csomaggal? thx. -
Jack@l
veterán
CM9-es romot valaki be tudná linkelni? úgy néz ki nem boldogulok a 7.2-vel... :S
-
vimes
senior tag
Sziasztok,
Root-csomagra lenne szükségem B889 gyári ROM-os telóhoz. Az első hsz.-ben található, direkt B889-es telóhoz tartozó link halott. Az itt található ("német portálon a hozzászólásban") csomag jó minden build-hez? Csak mert nem láttam semmi jelét annak, hogy melyik buid-ű gyári ROM-hoz jó.
Nézegettem shootme2 kolléga tárhelyén található ROM-okat. (Az utóbbi egy hónapban szinte használhatatlan a teló: folyton kidobál a böngészőből, és a YouTubenál is magától megáll sokszor a videó, ilyenkor vagy még vissza is ugrik az elejére újraindítás után, vagy játssza tovább a videót, ilyesmik) Látom van cyanogenmod is a telefonhoz. Kérdések: a 7.2-es cyanogenmod-ban van olyan ami nem működik normálisan (FM Rádió, stb. ilyesmikre gondolok), vagy abszolút "hibamentes"? A google drive-ban talált cyanogenmod 9-re is vonatkozna ez a kérdés, illetve hogy ha jól tudom a cm 9 már a 4.0-n alapszik. Akkor most ilyen formában van ICS a telóra? köszönöm
ui.: Ja, egy dolgot elfelejtettem. Nem mindegyik rootolási csomagot lehet a google drive-ból letölteni. Valamelyikre azt kapom, ha le akarnám tölteni, hogy vírusos, és ilyen fájlokat csak a tulajdonos tölthet le.
-
Jack@l
veterán
Közben sikerült megoldani a hibát, update előtt közvetlen egy wipe cache, wipe data után már felment.
Viszont most meg az indító animációt indítgatja újra és nem akar bebootolni... (a sokszínű varázsló effektes) -
Jack@l
veterán
A hibaüzenet update közben: Assert failed: write only raw image( boot.img, "boot") Status 7
-
Jack@l
veterán
válasz
shootme2 #4709 üzenetére
Sziasztok,
Fater régi telóját próblom újraéleszteni, A linkelt cm7.2 valamiért nem megy rá. CWM 5.0.3-at már ráraktam, de az update.zip-nél mindig valami hibát ír ki, mikor rá akarom tenni. Bónuszként azóta nem is nagyon akar bebootolni a teló, megáll az Ascend feliratnál. Valakinek valami ötlete erre? -
poldres
csendes tag
Ezzel a telefonnal melyik gamepad kompatibilis?
-
3800+
őstag
Hali!
Látom nem túl aktív ez a fórum... :/
Sikerült felrakni egy-egy ROM-ot de egyiken sem működött a wifi. Megpróbáltam a CM9et felrakni azóta akármit rakok fel nem indul el a telefon. Azok sem amik korábban igen. Mi lehet a baj? Kártyáról fel lehet rakni a gyári ROM-ot? CWM-ig még eljut.
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna linkelni egy B897es verzióhoz való CWM-et?
Illetve hogy hogy kell felrakni? Rootolva van a teló, rég csináltam úgy emlékeztem fenn van a CWM de nem tudok bele lépni. -
poldres
csendes tag
Megvan megtaláltam!
-
poldres
csendes tag
Üdv. ismét!
Valakinek esetleg megvan a CM9?
Ha nem megy akkor vissza lehet tenni a CWM backupról a rendszert?
Az előbbi hozzászólásokból olvastam róla,hogy bugos de csak letesztelném -
-
nemo003
csendes tag
Sziasztok!
Hátha olvassa valaki... :-)
Adott y200 as huawei, root-olva, 898 gyári ROM-mal. gondolta felhúzom kicsit a procit, a leírás alapján próbáltam ezzel: http://unix.oppserver.net/huawei/u8655-y200/kernel/other/fuchsteufel-oc-kernel-1200mhz.zip
Azóta a huawei ascend feliratnál nem lép tovább a teló.
Van valakinek ötlete mit csináljak?Előre is köszönöm!
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #4715 üzenetére
Én is felteszem, ha netán a te linked idővel meghalna, legyen egy alternatíva
Fm Radio apk -
shootme2
senior tag
válasz
easy...rider #4713 üzenetére
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Valaki fel tudná tenni az FM rádió apk-t?
Köszi előre is!
-
poldres
csendes tag
Probléma megoldva Modern Combat 3: semmi lag!
Szépen megy,CF3D-vel.
Wipe data-ra volt szükség.....ki hitte volna -
poldres
csendes tag
Végezetül megvan és megy minden!
Jelenlegi felállás:
Processzor:1036.8 Ütemező:noop(valamiért úgy érzem,hogy jobb mint a cfq)
Swap:800MB
ROM:ICS OS by Noname modded by Jandroid.A régebbi kernelt használom,mivel ennél nem volt swap támogatás.A WI-FI is megy,a többi rommal nem ment.
Szabad RAM(eléggé meglepett):90-105MB!!
Chainfire3D:Qulacomm plugin,reduce texture size&quality
Játékok amelyek mennek:
-Modern Combat 4(ha valakinek van crash,akkor a telefon angolra kell állítani
-Modern Combat 2
-Modern Combat 1
-GTA 3
-Temple Run 1,a 2 lagos.
-Asphalt 6
-Need for Speed:Most Wanted:
-PPSSPP: PSP emulator.Shin budokai another road:15 FPS 90%-os sebesség
Tenkaichi Tag Team:20 FPS,de a sebesség 70%.Érdekes régen,modolás nélük úgy ment mint PSP-n.
-Pes 2012
-Modern Combat 3:A menübe be tudok lépni,de amint elkezdenék játszani kilép,nem tudom miért,pedig angolra van állítva a teló.
Carnivores: Dinosaur Hunter
-Minecraft Pocket Edition:kevesebb lag,a végtelen világokon is jól megy.Chainfire3D-vel nem megy(Gondolom a CF3D megpiszkálja az OpenGL-t).
Lehet veszek mellé még agy Y200-ast mivel,ha most megnézzük,akkor nem is rossz telefon még gyárilag sem. -
poldres
csendes tag
Köszönöm a segítséget ismét!
-
poldres
csendes tag
Valakinek megvan CyanogenMod 7.2 Unofficial [U8655] nevű rom?
Tudna valaki linket küldeni?Nem találom sehol.
A myhuawei.net pedig meszűnt. -
vimes
senior tag
Sziasztok,
Van egy bizonyos "No Root Screenshot It" nevű app. Ehhez kell egy programot telepíteni a gépre aminek az első lépése a telefon android usb driverének feltelepítése. Nem találtam semmit, majd a [leírásban] nézem, hogyha gond van írjuk be Google keresőbe, h "install adb usb driver for [device name]". Gondolom, akkor ez az adb driver lesz. Ezt meg is találtam a "Mobile Partner" címkéjű meghajtó 'drivers/adb driver' mappájában. Elindítom a benne található telepítőt, át is másolta a fájlokat. Arra már nem emlékszem, hogy ezután lehúztam-e a telefont a gépről, de szerintem nem (usb tár nem volt bekapcsolva). Bemegyek a mappába, ahova a fájlokat másolta, ott van két telepítőnek tűnő .exe fájl. Mindkettőt elindítottam, semmi. Aztán láttam, hogy többek között van ott valami naplófájl-féleség, megnéztem. Hát vmi hiba volt a végén: valami Exeption... .txt fájl nem lett megnyitva, amit én nem is látom, hogy hol van (persze lehet hogy bujócskázik), aztán vmi invalid command line, vagy vmi ilyesmi, majd vmi ERROR, és kész.Gondolom ezzel most félúton járok a telepítésben. Van vmi ötletetek, mi lehet a baj (esetleg én szúrtam el vmit)? Jó lenne, ha sikerülne vhogy ezt összehozni. köszönöm
-
Dovloran
senior tag
Majdnem fél órán keresztül néztem, hogy pontosan mi a fenét is kell csinálni az állaposoron lévő ikonok visszaállításával. Aztán végül nagy nehezen kitaláltam, hogy melyik is az a két mappa.
Csak volt nekem egy olyan benne, hogy lost+found és eléggé bekavart. Nagyon szépen köszönöm a leírást! Nagyon hasznos.
-
poldres
csendes tag
Ezaz!
Sikerült procit húzni!
Feltettem a 898-as buildet és volt a csomagban 1200MHz-s kernel!
Most jelenleg 1.018-as órajelen ketyeg.
Köszönöm még egyszer a segítséget! -
ms73
csendes tag
Sziasztok.
Olyan gondom van a telóval,hogy hívásindítás után nem hív csak kb. egy perc múlva.Elindítom a hívást,majd bármit tudok csinálni vele,csak éppen nem hívja számot,aztán egyszer csak megjelenik a hívott szám és elindítja a hívást.Lassan két éves a masina,eddig semmi bajom nem volt vele,de egy hete ezzel szívat.
Ötletek? -
poldres
csendes tag
Ez jónak bizonyul bechmark teszt során?
3680
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- BestBuy topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Macska topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest