Hirdetés

Huawei Ascend Y200 - tarolhat

Hirdetés

Bevezető

Igen sok Huawei telefonról írtunk már mindenféléket az utóbbi fél évben, ami annak köszönhető, hogy a hazai képviselet nagyon lelkesen a világon mindent elküld nekünk, amit csak találnak a raktárban. És ezzel persze nincs is gond, hiszen nekünk az a dolgunk, hogy amihez csak hozzáférünk, arról legyen teszt. A történetben sokkal inkább az a csavar, hogy sajnos egyáltalán nem minden - általunk mondjuk jónak tartott - Huawei telefon kerül be a hazai szolgáltatók kínálatába, de speciel a most kezünkbe vett Y200 biztosan felbukkan majd az árlistákban.

Huawei Ascend Y200
[+]

Szerintem nem árulok el hadititkot, ha beavatom kicsit az olvasót abba, hogy miképpen működik ez a kaphatósági kérdéskör. Tehát adott egy gyártó (esetünkben a Huawei), van neki egy széles portfóliója, amit rendre elvisz a szolgáltatóknak mutogatni (tukmálni), remélve, hogy az operátor is úgy gondolja, hogy megéri felvenni a készülékeket a kínálatba. Az operátor azonban nem kezd el árulni fűt-fát (lévén telefonokkal foglalkozik), hanem gondosan(?) megválogatja, hogy mit dob be az akciós listába, figyelve a vásárlói igényeket, a konkurens modelleket, s természetesen az árazást. Az is fontos, hogy bár jól mutat egy bőséges lista a forgalmazott telefonokról, de ezeket mind logisztikázni, árazni és minden boltba legalább egyet levinni az bizony macera, nem biztos, hogy megéri akkor, ha az adott modellből jó esetben el lehet adni mondjuk 50 darabot.

Huawei Ascend Y200
[+]

Fentiek miatt a Huawei - amely nem foglalkozik kártyafüggetlen értékesítéssel - örömmel elküldi nekünk a legújabb készülékeit, mert egyrészt az operátori oldalon is szokták olvasni a véleményünket az adott modellről, másrészt itt a remek fórum, amiből látszik, hogy lenne-e vásárlói hajlandóság, harmadrészt pedig egyértelmű, hogy jót tesz egy feltörekvő márka ismertségének, ha cikkek születnek a termékekről - függetlenül attól, hogy lehet-e majd itthon kapni azt. Ha egy készülékre mi azt írjuk, hogy frankó, és ebben a véleményünkben a fórumozók szép számban megerősítenek minket, akkor a Huawei már úgy látogat el a szolgáltatókhoz, hogy tudja mutogatni, hogy nézzétek, erre bizony lenne igény, vegyétek fel a kínálatba. Az Y200 esetében azonban erre nincs szükség, hiszen már most tudjuk, hogy kapható lesz, hozzávetőleges ára is van már neki, amely feltöltőkártyás konstrukcióban 35 ezer forint alatt alakul. Hogy pont ennyi lesz-e, vagy pár ezressel kevesebb, azt még nem tudni, de igazából innentől ez nagyjából mindegy is: a Huawei Y200 az egyik legolcsóbb okostelefon lesz a magyar piacon, és akkor most mindenkit arra bíztatnék, hogy tartson velem, hogy megmutassuk, hogy ennyi pénzért 2012 elején mit kapunk egy kínai gyártótól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés