Új hozzászólás Aktív témák
-
jaxer
tag
válasz
Lacika0002 #3526 üzenetére
Viszont aki gyári romot használ az mondjon le ezekről!
-
jaxer
tag
Szóval akkor hogyan is csináld?
Csak root-olt telefonon működik.
Szóval alapból egyik Custom ROM sen futtatja az init.d tartalmát, akármit is ínak. Kipróbáltam mind, de nem futottak. Viszont egy kis trükközéssel rá lehet venni még a gyári ROM-ot is. Alapfeltétele ennek a root és hogy busybox legyen telepítve.
Ha telepítve és konfigurálva van a Link2SD -> akkor /system/etc/install-recovery.sh fájlt szerkeszd úgy hogy a végére odaírod:
run-parts /system/etc/init.dHa nincs Link2SD-d akkor hozd te létre a fent írt fájlt és ezeket írd bele:
#!/system/bin/sh
run-parts /system/etc/init.dterminálba ezesetben:
su
chown 0.0 /system/etc/install-recovery.sh
chmod +x /system/etc/install-recovery.shtöltsd le ezt a fájlt és másold a /system/etc/init.d könytárba majd állítsd be a tulajdonost és a futtathatóságot.
Terminálba:
su
chown 0.0 /system/etc/init.d/00_createswap
chmod +x /system/etc/init.d/00_createswap -
jaxer
tag
Na most nem olvastál figyelmesen!
Nekem is class4-es kártyám van, és amikor azon volt a swap bizony a kártya lassúsága miatt soxor lefagyott a teló. Szóval a cust partíción felszabadult helyet használtam fel erre a célra. az init.d-ben van egy scriptem, ami a cust partíciót mountolja RW-ben, ott létrehoztam egy swap file-t és szintén a script ezt kapcsolja be swapp-nak. Igaz csak kb 15Mb-s a swapfile, mert nem nagy a partíció, de ez is sokat jelent... meg ezzel a módszerrel a system szabad részét, valamint a /cache-t is felhasználhatod a swap további bővítésére.
-
jaxer
tag
Nem is azt mondtam, hogy ahhoz alakítsd a rendszert, csak a konstruktivitást akartam szorgalmazni. Feltételeztem, hogy aki linuxot használ, az többet ért a dologhoz az átlag felhasználónál, tehát a problémamegoldó képessége is nagyobb...
Helyesbítek, nem a boot, hanem a bootanimáció. Én speci lecseréltem azt is, a huawei-es már egy kicsit unalmas volt, plussz így a RomToolbox-al tetszőleges bootanimációt fel tudok rá nyomni.Egyébként ha még nem oldottad volna meg a Touchpal-os dolgok eltávolítását ez azt is megoldja. A nyelvi fájlok is itt, a cust partíción vannak, plusz hasznos dolgokra is fel lehet használni azt a helyet. Most per pillanat én állandó RW-re mountolva tartom és itt van a swap fájl. Gyorsabb, minha az SD-kártyán lenne...
Ha érdekel ezt alakítottam át : Turbo Boost
-
jaxer
tag
Vazzeg ADB csak van linuxon is??? Néézétek meg, hogy mit is csinál a .bat fájl és azt írjátok át shell scriptre. Ha ez gondot okoz, akkor felesleges a linux, felesleges a root... Bocs, kicsit nyers voltam. De ha valaki a sült galambot várja az picit mindig felidegesít.
Különben nagyon egyszerű:
fastboot-al új recoveryt (CWM) flashel, majd újra kell indítani a telót recovery módban. Itt a telóhoz az adb root jogokkal csatlakozik. ezután adb push-al felmásolni a megfelelő helyre a Superuser.apk-t és a bináris su-t, majd a megfelelő engedélyeket beállítani és kész is. Nézzétek meg a batch fájlt... -
jaxer
tag
válasz
jakabtamas #2329 üzenetére
Vazzeg! Nem azt írtam, hogy TÖRÖLD KI
, hanem, hogy cseréld le egy cyanogen ROM-ból való változattal! De inkább hagyd a francba, ha a szövegértés nehezen megy, akkor a kivitelezéssel még nagyobb bajban leszel!!!!
-
jaxer
tag
válasz
jakabtamas #2323 üzenetére
nem olyan egyszerű az, a rom készítők erről elfelejtkeztek! le kell cserélni a /system/bin/bootanimation és a system/bin/bootanimationex fájlokat. Ezeket ki tudod szedni egy Cyano féle rom-ból. Ha ennyi infó nem segít, akkor felejtsük el az egészet, mert úgysem fogsz boldogulni!
-
jaxer
tag
válasz
Hókuszkókusz #1989 üzenetére
Hali! Ezt a lassú memóriakártya miatt csinálja. Ha swappolni akarsz, akkor minimum Class6-os kártya kell.
-
jaxer
tag
Az RC3-al sikerült valakinek működésre bírni a wifit. Az eddig bevált módszerrel nem sikerült, pedig végig próbáltam az összes kernelt...
-
jaxer
tag
-
jaxer
tag
Root után törölhető programok by Alex_
-
jaxer
tag
Nos látod ezért nem szeretik a tesztelők sem...
Hozzáteszem én két napig használtam, aztán ment is a kukába, mert oda való. A félrepötyögések miatt 3x annyi ideig tartott megírni valamit, mint az azt leváltó Go Keyboardal. De most már az is felejtős, mert az új kedvenc a SlideIt. Menetközben egyszerűen átméretezhető billentyűzet, ujjhuzogatós szövegbevitel...
Eleinte fura volt, de 3 nap után ráállt a kezem.
-
jaxer
tag
Sziasztok!
Anno a ROM fejlesztését félretettem, mert mindenképp az AROMA Installer segítségével akartam megoldani. Ezért neki kezdtem az Instant Kernel Changer-nek, melyet mint tanulófeladatot is fel lehet fogni az AI használatához. Most, hogy nagyjából értem az AI működését és használatát újra elővettem a ROM fejlesztését. Mivel az AI legnagyobb előnye a teljes személyreszabhatóság és ezt a ROM-ban is szeretném kihasználni, ezért a fórumomban javaslatokat várok, hogy milyen előretelepített alkalmazásokat szeretnétek viszontlátni a ROM-ban. Esetleg egyéb javaslatokat is szívesen látok.Indulási kedvezmény: Holnap dél körül végignézem a regisztrációkat és akik addig regisztráltak megkapják rögtön a teljes jogú tagságot.
-
jaxer
tag
válasz
littlebuddha #1893 üzenetére
Igazából nem olyan nagy kunszt az egész, csak az "Aroma Installer" konfigurációs családoknak fájljainak a szerkesztéséről és a megfelelő zip szerkezet kialakításáról és tesztelésről volt szó. A munka nagyobbik részét amarullz végezte az Installer elkészítésével.
-
jaxer
tag
Sziasztok! Örömmel jelenthetem be, hogy végre elkészültem az Instant Kernel Changer v1.0.1-es verziója. Feltöltése most van folyamatban. Amint elkészült adom a linket. Valaki írta, hogy "mini számítógép"-nek nem alkalmas... nos ezt cáfolom, a szóban forgó IKC 1.0.1 teljes egészében a mobilon lett készítve, tesztelve, stb...
-
jaxer
tag
Csak egy kis ügyeskedés, nekem már sikerült, igaz nem sűrűn cserélgetem menet közben, hiszen az sd-ext-re vannak telepítve a dolgaim. Ez esetben felejtős is a dolog, hiszen csak a FAT-es partíciót lehet az említett módszerrel lecsatolni. Kézileg terminálból lecsatolható a többi is, de akkor az oda telepített programok nem elérhetőek és egy csomó hülye ikon lesz a menuben, meg a homescreen-en
Szerk: Most tesztelem az Instant Kernel Changert. Azt hiszem meg van a hiba, men jó útvonalat adtam meg az img fájlok elérésére...
Ha jó, akkor hamarosan letölthető lesz.
Ja, Sikerült valakinek az ICS OS RC02 telepítése? Nekem folyamatosan a Huawei logónál fagy, még a bootanimáció sem jön be...
-
jaxer
tag
Ezt csak most olvastam vissza! DE HOTSWAP-os, de mivel az android linuxalapu, a tárolóhelyek "mount"-olva vannak. Eltávolítás előtt Le kell őket ugyanúgy csatolni, mint a windows-ban, ezt a beállítások->tárolóhely táján kell keresni, van ott egy olyan, hogy "SD kártya leválasztása"
-
jaxer
tag
válasz
citrom1978 #1819 üzenetére
Holnap délután leszek gépnél 4 óra után. Addig töltsd le a CleanBase romot, a többit majd akkor.
-
-
jaxer
tag
Sajna az Instant Kernel Flasher-el még van egy kis gond: úgy csinál mintha telepítené a kernelt, de nem teszi, azóta nem volt időm vele foglalkozni, de ha minden igaz még ma kijavítom és megy a feltöltés.
-
jaxer
tag
SektorFlop: Neked az oc kernel és a swapp fut akadás nélkül? Nálam, ha be van kapcsolva a swapp is, akkor elég sűrűn lefagy.
Más: Holnap feltöltöm az "Instant Kernel Changer" v1.0.1 változatát, mellyel egyszerűen lehet számítógép nélkül is kernelt cserélni.
Jellemzők:
- Aroma Installer (érintés vezérelt telepítés CWM Recovery-n keresztül)
- 5 féle kernelAzért csak holnap, mert mobilról nem akar összejönni a feltöltés.
-
jaxer
tag
-
-
jaxer
tag
válasz
SektorFlop #1555 üzenetére
Még eddig nem próbáltam, nem akartam úgy járni mint a multkor, hogy kiütöttem a boot-ot és az aromafilemanagerrel kellet a munkahelyemen lopva görcsölni, hogy megcsináljam. Ha gép van a közelben nyugodtabban kísérletezgetek....
-
jaxer
tag
válasz
SektorFlop #1538 üzenetére
Csak most vettem észre, hogy nem is jó leírásra adtam a linket, mert az konkrétan a MIUI portolásáról szól, itt van egy másik...
Milyen setCPU beállításokat használsz?
-
jaxer
tag
válasz
SektorFlop #1533 üzenetére
Kipróbálom így, eddig simán formatálás nélkül raktam fel.
-
jaxer
tag
válasz
SektorFlop #1525 üzenetére
Kis is próbáltad, csatlakozik a wifi? Mert nekem az ip cím lekérésénél ugyanúgy vacakol, mint a többi...
-
jaxer
tag
válasz
SektorFlop #1525 üzenetére
Igen, az ICS OS B07-et ismerem. Az egyik kínja az, hogy hibás benne a su, ezért kellet újrarootolnod...
De ez még igencsak béta, erre utal a B07. Köszi a linket. Nem tudom, de szerintem a memória elég gyér az ICS-hez, amúgy ha nekifogsz kb 1 hét alatt meg lehetne oldani, ha van rá időd foglalkozni vele.Itt találsz is hozzá útmutatót.
-
jaxer
tag
válasz
SektorFlop #1523 üzenetére
Melyik kernellel? Adj hozzá légy szíves linket.
-
jaxer
tag
válasz
SektorFlop #1515 üzenetére
De tudok, de egyelőre szerintem még nem érdemes felrakni egyiket sem, nem csak én, ők is wifi problémával küzdenek.
-
jaxer
tag
válasz
SektorFlop #1483 üzenetére
Nem kell agyonmoddolni
elég a rootolás és Link2SD telepítése. Nekem most 120 program van telepítve köztük elég terjedelmes méretüek is és még mindig több, mint 40Mb szabad helyem van.
8Gigás kártya, ebből 512Mb lecsípve EXT2-nek és oda pakolja a Link2SD a cuccokat. Memóriába csak Widgeteket pakolok, plussz a RootExplorerrel a Cust-ra pakoltam a launchert és a billenytűzetet, persze előtte töröltem a gagyi TouchPal-t és a nyelvi fájljait róla... -
jaxer
tag
válasz
SektorFlop #1471 üzenetére
Android programozóként tudnod kellene, hogy sok mindenre elég az a 256, ha ügyesen gazdálkodol vele...
Én csak sima "mezei" programozó vagyok.... Mivel egy időben fotóztam is, így tisztában vagyok a képek minőségével eleve megvetéssel nézem azokat, akik a mobilt használják fotózásra és arra izgulnak, hogy hű de kafa képet csinál.... Legyübk már vele tisztába, hogy mobillal a soha nem fogsz tudni jó képet csinálni, akármilyen drága is, egy 10eFt-s gagyi kompakt fényképező is kenterbe veri akár az iPhone-t, akár a Samsungot, vagy a HTC-t....
Más: alakulóban van a ROM-om, remélhetőleg a következő hónap eleje, de legkésőbb közepén elkészül egy publikus kiadás. Mivel az AROMA installert használom a hagyományos helyett, így teljes mértékben testre szabható telepítést tesz majd lehetővé ráadásul érintésvezérelten. Ha valaki nem tudja mi az az AROMA, az keressen rá a youtube-on. A kernellel még egy ideig vacakolok, de már nem teljes erőbedobással, hiszen az AROMA segítségével bármikor válthatok. Ha játszani akarok felnyomok egy OC kernelt, ha netezni wifi-n visszarakom az eredetit. Az init.d támogatással is bajlódtam, mert bármilyen módosítást végeztem a kernelben a wifi már nem volt hajlandó működni... (dhcp probléma), de erre találtam egy áthidaló megoldást. szóval alakul a dolog. Folyamatos tájékozódásért: http://twitter.com/jakabandras
Más: Most indítok egy csak és kifejezetten a Huawei telefonokkal foglalkozó fórumot a német myHuawei mintájára. Fejlesztőket és felhasználókat egyaránt szívesen látok. Moderátorokat is keresek, akit érdekel az regisztráljon be, és az oldalon keresztül küldjön emailt "Moderátor" tárgyal. a fórum címe: http://huawei.vacau.com A fórum rendelkezik TapATalk támogatással!!!!!!
-
jaxer
tag
Hali, aki nem szeretne reklámokat a telójára az a CWM-el telepítse ezt és az ads-ek 95%-t kiiktatja
, azért csak annyit mert vannk olyan címek, amik még nem szerepelnek az adatbázisban. Lehetőség szerint folyamatosan frissíteni fogom, frissítésről a twitteren adok majd hírt.
ROM: Még mindig a wifivel küszködök. Nem az OC hibája az már kiderült, mert ha csak simán a saját kernelét vissza flashelem init.d támogatással, akkor is jelentkezik a probléma. Most saját kernelt akarok fordítani és azzal kísérletezem.
-
jaxer
tag
Ha Cavsfan nem boldogul az angol nyelvű útmutatóval és annyi józan paraszti ésszel sem rendelkezik, hogy magától boldoguljon egy magyar nyelvet tartalmazó telefonnal, akkor inkább egy az egyben cserélje el az androidos telefonját ezek közül valamelyikre!!!!!!
-
jaxer
tag
Az előzőből a link helyesen: A LUSTÁK IDE KLIKKELJENEK!!!!
-
jaxer
tag
válasz
whiskeys #1309 üzenetére
Ahogy Whiskeys-nek priviben megígértem itt a lehetséges megoldás leírása, remélem másnak is segíthet, ha hasonló problémába ütközik.
(Fél)Téglásított telefon javítása:
1. lépés: a telefon újraindítása bootloader üzemmódban ( vedd ki az aksit kb 10 másodpercre, majd a visszahelyezés után a hangerő le + power gomb kb 10-15mp-es egyszerre történő nyomva tartása. Ha sikerrel jártál a telefon megmarad a "Huawei Ascend" feliratú képnél.
2. lépés: Csatlakoztasd a számítógéphez, és ha még nem telepítetted volna a bootloaderes drivereket telepítsd azokat.
3. lépés: Total Commanderrel navigálj abba a könyvtárba, ahova a rootoló készletet kicsomagoltad. (Ha saját gép-et használsz, akkor ne is olvasd tovább, add el az androidos telefonodat és vegyél inkább WinMobilos telefon...
)
4. lépés: Alulra, abba a szép hosszú fehér sávba írd be : cmd. Ezzel elindítasz egy parancssort, és mivel a rootoló készlet könyvtára az aktív a total commanderben, így a terminál alapértelmezett könyvtára is az lesz!
5. lépés: Írd be:
fastboot devices
ha megtalálja a készüléked, akkor még van esélyed a javításra, ha nem akkor vagy a driver nem megfelelő, vagy a készülékkel nagyobb a gáz. ez utóbbi esetben csak szervízboxos flashelés lehetséges, ehhez pedig már szervíz kell.6. lépés: Ha megtalálta a készüléked írd be:
fastboot flash recovery cwm_recovery_SDext.img ( a cwm_recovery_SDext.img a recovery neve az én csomagomban, lehet, hogy nálad más, nézd meg a TC-ben)7. lépés: Írd be:
fastboot boot cwm_recovery_SDext.img ( ide is a te recovery-d nevét írd)8. lépés: innentől él az, amit littlebuddha válaszolt, a redundancia elkerülése végett nem írom le újra. Ha bármelyik flashelési folyamatnál hibát kapsz, akkor sajna tényleg már csak a szervíz marad....
SZOLGÁLJON ÖRÖK TANULSÁGUL WHISKEYS ESETE ARRA, HOGY BÁR A ROOTOLÁS NEM NAGY KUNSZT, CÉLSZERŰ AZ ERRŐL SZÓLÓ LEÍRÁSOKAT AKÁR TÖBBSZÖR IS ELOLVASNI ÉS BETANULNI, AKI NEM ISMERI EZEKET AZOKNAK GOOGLE A LEGJOBB BARÁTJA. IGAZ PONT EZEK SZOKTAK LUSTÁK LENNI ÉS UTÁNNA JÁRNI, EZEKNEK PEDIG EZT AJÁNLOM
-
jaxer
tag
válasz
whiskeys #1309 üzenetére
A rootoló csomagban lennie kell egy fastboot.exe nevü proginak, na ő lesz a te haverod! Első körben dugd a gépre a telót, majd nyiss meg egy parancssort és oda írd be:
fastboot devicesHa felismeri a telefont, akkor írom a továbbiakat, ha nem, akkor az nem egyszerű eset és bízd inkább egy hozzáértőre, esetleg szervíz.
-
jaxer
tag
Ha kíváncsiak vagytok, hogyan haladok a rommal: twitter: @jakabandras
-
jaxer
tag
Végre sikerült egy kis időt a rom készítésére szakítani. Most van egy bugos, de működőképes változat. Legbosszantóbb hiba, hogy OC-s kernellel megtalálja ugyan a wifiket, de az IP-cím lekérdezése nem akar összejönni. Ha ezt sikerül megoldani, akkor kiadok egy RC1-ES változatot. Annó az X3-nál is küszködtem egy ideig a wifi-vel, hátha most is ugyanaz a gond...
-
jaxer
tag
válasz
olivera88 #1215 üzenetére
1GHz-ig biztosan, mert a nagytesóban (G300) ugyanez a proci van és ott alapból 1GHz-n ketyeg...
szerk: Végre meg van a kicsike!!!! Amint hazaértem vele rootoltam. Ha lesz időm nekiállok egy saját ROM-ot összedobni. Határidőt sajna nem tudok mondani... munka,vállalkozás... szóval krónikus időhiány, de amint kész lesz jelzem itt a fórumon.
-
jaxer
tag
válasz
joestone #1144 üzenetére
Amennyiben friss az adatbázisa. Az adatbázis frissítésért pedig lóvét kérnek egy idő után. Ha pedig nem friss az adatbázis, akkor csak hamis biztonságérzetet ad. Egy új trójai, féreg, vagy malware megjelenése után amúgy is hosszú hetek telnek el, pláne ha polymorph kódot tartalmaz, mire megfelelő keresési mintát vagy algoritmust találnak és csak ezután jöhet az adatbázisba kerülés.... szóval sokaknál ez már eső után köpönyeg. Ezek ráadásul manipulálják a memóriát, így már egy eleve fertőzött rendszerre való telepítés után a vírusirtó sem ad találatot.
-
jaxer
tag
válasz
olivera88 #1142 üzenetére
Az enyémről ugyan nem. Ha nem a Play-ről szedem le, akkor apktools-al szétszedem és megnézem milyen jogosultságokat kér, ha a funkciójához nem kapcsolódóakat látok akkor kiszedem, újracsomagolom, szignózom és csak úgy telepítem. Igen tudom nem mindenki ért ilyen szinten hozzá! De az ne is akarjon fizetős programokat ingyé letölteni. Vásárolja meg szépen a Play-ről és akkor nem kell emiatt aggódnia.
-
jaxer
tag
válasz
joestone #1139 üzenetére
A trójai nem vírus!!! Nézz utána valamilyen informatikával foglalkozó szótárban. Egyébként a felhasználói hülyeség ellen nem véd semmilyen vírusírtó. Ezek ellen csak ésszel lehet védekezni.
Atya világ!!!! A Kapersky hogyan más módon teremthetne piacot a saját termékének?????
-
jaxer
tag
Vírusírtót mi a fenének telepítetek androidos (linux-os) telefonra?????
Linux rendszerre NINCS VÍRUS!!!!!! Csak feleslegesen lassítja a telefont és zabálja az amúgy sem túl sok memóriát! Ezekre a telefonokra csak parasztvakítás a vírusírtó.
Ui: sajnos még nem sikerült beszereznem. A munka és a másodállásban végzett vállalkozásom miatt sajna nem tudtam soha a nyitvatartási idő alatt a Telenorhoz odaérni. A web-essel is ugyanez a gondom, hogy a szállítási idő alatt nem vagyok soha otthon. Na mindegy, keddre csak ezért szabit vettem ki, hogy végre elintézhessem....
-
jaxer
tag
De a kedvemért azért kinyithattak volna ma is....
Hogy valami használhatót is írjak. Sokan panaszkodtak a kevés memóriára főleg a multitask esetén. Erre a blogomon van megoldás. Igaz ehhez Custom rom, vagy legalább rootolt telefon kell. A custom rom azért jó, mert azokban szokott lenni init.d támogatás és lehet automatizálni a dolgot, ha csak simán rootolva van a teló, akkor viszont a leírásban szereplő parancsokat minden egyes alkalommal a teló újraindítása vagy bekapcsolása után újra be kell pötyögni egy terminálba. A leírást itt megtaláljátok.
-
jaxer
tag
Én nem használok T9-et, úgyhogy ez nem szempont. Mivel informatikus vagyok elég sokat gépeltem, így T9 nélkül is kellő gyorsasággal tudok írni, engem csak idegesít, hogy meg akarja mondani nekem, hogy mit akarok ....
Ui: más... miért nincs nyitva ma is az a nyavajás Telenor????? már tűkön ülök, hogy kezembe vegyem és kicsikét és nekiállhassak szétszedni a rendszert....
-
jaxer
tag
Egyébként, ha valaki tanulmányozza azt a német oldalt megtalálja ott az OC kernelt is. Ez fog beépítésre kerülni a ROM-omba. az oc_kernel_boot.img 1GHz-ig húzható, de ha lapozgattok (4. oldal) megtaláljátok az 1200MHz_boot.img-t is, amivel 1,2GHz-re lehet húzni. Ezzel azonban csínján, mert a proci minőségi szórása elég nagy. A gyengébb minőségü kivitelekben ez gyakori lefagyásokat okozhat. Tehát ismétlem csak az vágjon bele, aki tudja mit csinál és csak saját felelősségre!!!!!!!!!!!!!
-
jaxer
tag
válasz
aboriginal74 #902 üzenetére
Ha minden igaz és munka után még sikerül zárás előtt odaérni, akkor holnap megyek megcsináltatni az előfizetést a vállalkozás részére és kapom vele a telefont is. A ROM készítéshez szükséges dolgokat már letöltöttem a netről és ahogy a meló és a vállalkozás mellet lesz időm csinálom is. Kb 1 hónap türelmet kérek és meg lesz, legalább egy béta változat. Egyébként már 1 db ROM-ot találtam, akit érdekel innen letöltheti.
Tulajdonságai (copy&paste az eredeti oldalról
)
Features des ROM's:
-Basiert auf Stock-Rom (A stock ROM-on alapul)
-deodexed (deodex-ált)
-zipaligned (zipaligned (apk fájlok laphatárhoz igazítva, gazdaságosabb memóriahasználat))
-rooted (root-olt)
-init.d Support (init.d támogatás (meg lehet benne szkripteket adni, amik a telefon indulásakor automatikusan végrehajtódnak))
-Live Wallpaper (na ezt nem kell megmagyarázni, erre csorgatja a nyálát a sok kis k..., akarom mondani fiatalember...)
-Links2SD (Link2SD beépített támogatása)
-Bootanimation frei wählbar (változtatható bootanimáció)
-PotterUnlock/Bildschirmsperre geändert (na ezt nem tudom lefordítani..., de a feloldással kapcsolatos, ha látom mi ez biztos rájövök...)
-Bloadware entfernt (ezt se tudom lefordítani...)
Aki kedvet érez hozzá próbálja ki.
(szerk) Természetesen csak saját felelősségre, és nem elfelejteni mentést csinálni az eredeti rendszerről, mielőtt belevágtok. Telepítése a szokott módon., az oldalon ahonnan le lehet tölteni leírás is van hozzá. Aki nem ért fritzül (mint én is) annak a Google Translate a barátja...
Ha megírjátok a tapasztalatokat legalább el tudom dönteni, hogy ezt vegyem-e alapul, vagy egy teljesen szűz stock-nak essek neki. -
jaxer
tag
válasz
aboriginal74 #887 üzenetére
Csupán harmadszor írod be a fórumra
Tényleg csak én vagyok olyan hülye, hogy ha venni akarok egy ilyen telót, akkor előtte végigolvasom a fórumot?
-
jaxer
tag
válasz
Darknoise #486 üzenetére
Na ezt olvasva hanyat estem! Most tervezem egy ilyen készülék vásárlását a telenornál, ezért elkezdtem végigrágni magam a fórumon. A legtöbb itt kérdező emberkének szívem szerint azt javasolnám adja el és vegyen az árából Egy Nokia 3210-est, azt talán tudja majd kezelni.
Nézzük sorban a felmerülő kérdéseket:
1. SD kártyára telepítés. Alapból a rendszer csak az apk fájlt és az adatokat rakja az SD-re a dalvik cache és a könyvtárak pedig maradnak a belső tárhelyen. Namármost a a dalvik cache (dex) tartalmazza az osztálykönyvárakat (mert azzal ugye mindenki tisztában van, hogy az androidhoz java nyelven, oop-ben készülnek a programok) és ugye ezek mérete akár az apk méretének 80%-át is kiteheti. Ezt átpakolni csak ROOT-olt telefonon lehet a Link2SD és hasonló programok segítségével. A telefonkönyv, naptár, stb adatbázisa szintén a belső memóriát kajálja és a telefonkönyv ha tele van pakolva kontakt képekkel, pláne fészbúkos szinkronizációval igencsak kajálja a helyet. Ráadásul ezek át sem pakolhatóak az SD-re (tudom, mert az régi telómon a saját custom ROM-ommal megpróbáltam....)2. Sötétzaj írta a kalibrációt, nos, ha a beállítások alkalmazást egy kicsit tüzetesebben is szemügyre vette volna, megtalálta volna a saját kalibráció lehetőségét....
Szóval a legtöbb ember úgy vesz androidos telefont, hogy nincs is tisztában a telefon alapvető funkcióival, lehetőségeivel, stb...
3. Kamera: aki mobil telefonnal akar fényképezni, az meg is érdemli. Még a leggagyibb kompakt gép (kb 10-15eFt ért kapható a tescóban) is jobb képet csinál, mint BÁRMELYIK mobil. A kép minősége, dinamika tartománya, stb.. a képérzékelő méretétől függ. Aki jó képet akar csinálni az vegyen minimum egy APS-C vagy méginkább Full Frame-es CMOS érzékelővel ellátott DSLR-t.
Előző telefonom egy Huawei Ideos X3-as volt, amelyet már a 2. nap rootoltam (nem kell betojni a rootolástol, nem nagy was ist das...
) és kb egy hónap után már saját készítésü OC rommal futott a kicsike 806Mhz-n. A jó hír nektek az,
hogy amint meg lesz ez a teló is hamarosan erre is készítek majd OC-s rom-ot ( Már találtam is kernelt, hozzá, amelyiket 1Ghz-ig lehet húzni...
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest