- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
StaChys
tag
válasz
SzalaiG #2313 üzenetére
"Beállítások" (alapképernyőn menü gomb - beállítások), majd "Megjelenés" és ott "képernyő elsötétedése" pont alatt tudod az időt beállítani.
A beszélgetés közben a "közelség érzékelő" (fent a villogó LED környékén van) automatikusan kikapcsolja a képernyőt ahogy a fejedhez emeled a készüléket, azért hogy az arcod ne kapcsolgassa össze-vissza a dolgokat (nekem még néha így is kapcsolgat, meg véletlenszerűen lerakja...) szóval ahogy elemeled az arcodtól a telefont vissza fog jönni a kép. Ezt a funkciót tudtommal nem lehet semmelyik ilyen telefonnál kikapcsolni, de talán nem is érdemes. Ha kihangosítóval telefonálsz az persze más eset, de azt még nem próbáltam.
Egy dolog még eszembe jutott, ebben a készülékben van egy zajcsökkentő funkció, ha messze tartod a telefon, vagy befogod a hátsó mikrofont akkor jelentősen csökken a hangminőség. Legalábbis nekem szoktak panaszkodni, viszont ha "rendesen" tartom akkor zajos utcán/buszon is tökéletesen értenek és a külső zajok nem hallhatóak a túloldalon - ez nagyon tetszik!
Van egy "android kezdőknek" Logout blog, ajánlom: [link]
-
-
StaChys
tag
Szerintem is jó kis összefoglaló, bár végig követtem a topicot, de van ezek szerint ami elkerülte a figyelmem és csak így összeírva vettem észre. Köszi.
Az 'egyenlőre' viszont nagyon bántja a szemem, legyen inkább 'egyelőre'... itt, ja és 'mai' helyett 'ami', ha már első hsz.-nek szánjuk, de még nézze meg más is
-->
Létezik-e hozzá nem gyári rom?
- egyenlőre nem sok, mivel a gyárival jellemzően nincs probléma mai miatt le szeretnék a tulajdonosok cserélni. -
StaChys
tag
válasz
balu9494. #1769 üzenetére
Nekem a Facebook kliens nagyon belassította a telefont, olyan 10 perc próbálgatás után röpült is a kukába, ha nem érdekel folyamatosan, hogy ki-mit csinál a Facebook-on akkor szerintem Te is keress alternatív megoldást, sokat lehet felszabadítani a telefon erőforrásaiból vele.
A "gyári" android billentyűnél nekem takarékosabbnak tűnik a [Smart Keyboard Pro] (nálam ált. 5 mb alatt futkos), bár nem ingyenes, de nagyon testre szabható (bár ez a keyboard kérdés nagyon pap-papné esete, szóval csak egy lehetőség.)
Feltettem a "Köpönyeg" alkalmazást is, ami nagyon tetszett, de az is mindig a memóriában csücsül, nem hajlandó a háttérbe menni, leglábbis én ezt tapasztaltam. Szóval ez is ment a kukába fájó szívvel és kerestem alternatív megoldást. Most [Fancy Widgets] mutatja nálam az időt és időjárást, bár tudom nem magyar, és nem mindig olyan pontos, de a célnak megfelel és szintén többféle felület van hozzá, valamint ami fontos - kevés memóriával beéri és hajlandó a háttérbe is futni.
-
StaChys
tag
válasz
Gedeon31 #1688 üzenetére
Nálam fenn volt a FB alkalmazás kb. 20 percig, de addig is a memória használata minimálisan 30MB körül volt, vagy ha hozzáfért többhöz, akkor több . Rettenetesen lassult tőle a teló, és ráadásul nem(!) tudtam kilépni belőle, mindig ott futott a háttérben, ezt miért kell így csinálniuk??! Na ez nekem nem kellett (nem vagyok ilyen elvakult FB függő), röpült a kukába. Szóval szerintem a FB klienssel (+ esetleg hozzá Angry Birds, ami szintén nem a takarékos erőforrás használatról híres) csak óvatosan ezen a telefonon.
-
StaChys
tag
válasz
chungee #1426 üzenetére
Azért figyelmedbe ajánlom, hogy az angol oldalon ugyan Fontban vannak az árak, de ingyenes szállítás. A német oldalon az EUR-s árakhoz még egy elég magas szállítási költség is hozzájön. Ezt egyébként most vettem csak észre. Nekem egyébként angliából jött, ingyenes szállítással, szóval inkább azt javaslom, de számolj utána, neked melyik éri meg jobban.
A fólia egyébként méretpontos, nekem nagyon szépen illeszkedik.
-
StaChys
tag
válasz
chungee #1411 üzenetére
Én használok fóliát, féltem a kijelzőt és ez az első androidos telefonom... szerintem itt nézelődj, de még inkább a német oldalon: [link], mert ott sokkal olcsóbb. Ízlés szerint van több féle, nekem a "semi-matt" tetszett, nélküle minden telefonálás után ment a törölgetés, most elég naponta egyszer áttörölnöm.
Egyébként eBay-en is fenn vannak, ott néha egy kicsit olcsóbb. Felrakás szempontjából nekem a fürdőszobai gőzölős jött be - elsőre tökéletes lett. Azokat a 6-osával csomagolt fóliákat meg szerintem kerüld el messziről.
-
StaChys
tag
-
StaChys
tag
válasz
Cavsfan #1364 üzenetére
Azért nem kapott senki, mert nem fordították le (pedig a hatályos törvények szerint kellett volna... de ezt mivel nem orvosi eszközről (IVD) van szó ezért lehet kicsit szabadabban értelmezni). Így tényleg érdemes a már linkelt angol verzióra hagyatkozni, illetve képek alapján ki lehet azért sok mindent találni.
Nekem is ez az első androidos telefonom és az a véleményem, hogy kevésbé fontos a típusspecifikus kézikönyv, mert a gombok-operációs rendszer minden androidos telefonon ugyanaz a telepített programokat kell kiismerni, illetve a nekünk tetszőre lecserélni. Erről az androidos fórumokon sok hasznos tanácsot lehet találni, érdemes ott nézelődni, kérdezni. Legalábbis én így tettem. -
StaChys
tag
Köszönöm a választ. Új androidosként ez nem volt nekem eddig világos. Nekem a RAM az R/W, a ROM az read-only... ezek szerint nagyon következetlen ez a megnevezés amit használnak a gyártók, felborítva évtizedes szabályokat.
'Swapper' progikról már olvastam más fórumokban, de nem nagyon foglalkoztam vele mert gyors SD kéne hozzá, és szerintem rövid távon kinyírná az SD-t a sok írás/olvasás egyazon területen.
-
StaChys
tag
Köszönöm. Ez nekem akkor nem teljesen világos.
Van a :
- 165MB 'belső tárhely'
- 17.96MB 'belső SD kártya'
- a programoknak elérhető 160MB DRAM, amiből ugye max. 60-70MB felhasználható...Így nem értem hogy jön össze a 512MB ROM, 256MB RAM. Én úgy gondoltam, hogy a 'belső SD kártya' valahogy a RAM részből van lecsippentve, de akkor nem tudom, hogy honnan származik a 'belső tárhely', nem is beszélve a CACHE és egyéb részekről. Szóval ez számomra teljes összevisszaság, az 512/256MB sehogy nem jön össze.
De reméltem, hogy valaki hozzáértő megmondja, hogy hogy lehet átvariálni, ha már úgyis mindenki tesz a telefonba egy gyors SD kártyát, akkor logikusnak tűnik a 'belső SD kártya' felszabadítása más célokra.
-
StaChys
tag
Én sem használom, amennyire nekem 'kell' annyira elég az asztali gépről megnéznem, csak sssirius miatt, és a kíváncsiságtól hajtva tettem fel. -- > azóta már töröltem is, mert rémesen belassította a telefon működését.
Pár hete van még csak meg az Y200 és az ismerkedésnél tartok, ez az első androidos telefonom, nem kevés kihívás van benne, hogy egyensúlyba tudjam hozni a gép adta lehetőségeket és az én igényeimet.
Egy dolgot szeretnék most megoldani, de erre semmi adatott nem találtam, hogy a "Belső SD kártya" nevű 17,96MB tárhelyet hogy lehetne esetleg átparticionálni/felszabadítani a RAM számára.
Ha ezt valaki megoldaná, akkor az a +18MB RAM szárnyakat adna szerintem.
-
StaChys
tag
válasz
sssirius #1343 üzenetére
Megnéztem, csak mert kíváncsi voltam, feltettem a Facebook alkalmazást, ami mindjárt lekapott alaphangon 33 MB-ot (háttérben futva), ami mellé ha számoljuk hogy az Angry Birds is hasonló igényű, akkor ha bármi elindul a háttérben (Gmail/email szinkronizáció, Market frissítés, .... stb. Skype, Viber ha van fenn) akkor máris 17-14 MB alá esik a szabad memória, amikor is a kütyű elkezdi bezárni, amit tud.
Tehát szerintem egyszerűen sok neki ez így együtt. Le kéne mondani valamiről, vagy esetleg egy alternatív Facebook klienst keresni (van néhány a Marketen), az sokat segíthet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest