- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foose
addikt
Hát,én az elmúlt közel 2 hétben tököltem eleget a telómmal,(nem ezzel) vettem kéztől egy motorola defy-t,ami addig működött amíg hazaértem. Végül majdnem 2 hét küszködés után nem volt mit tenni,tégla lett a teló,alkatrész lett belőle. Most egy darabig nem akarok vacakolni
-
Foose
addikt
Most azért a 15MB-ért ezzel tökölni??? Régen HTC-n partícionáltam a memkarit,szerintem soha többet nem akarok ilyesmit. Egy kari legyen "egyben" addig biztonságosnak érzem. Volt már olyan,hogy egy 8GB-os memkari állandóan fagyasztotta a telót,(Xperia Neo)pedig sem swap,sem semmi buherálás nem volt. Azóta nem csinálok ilyesmit ha nem muszáj. Meg szerintem csak jobb lenne egy class10-es kari...
persze az ötlet nem rossz
-
jaxer
tag
Szóval akkor hogyan is csináld?
Csak root-olt telefonon működik.
Szóval alapból egyik Custom ROM sen futtatja az init.d tartalmát, akármit is ínak. Kipróbáltam mind, de nem futottak. Viszont egy kis trükközéssel rá lehet venni még a gyári ROM-ot is. Alapfeltétele ennek a root és hogy busybox legyen telepítve.
Ha telepítve és konfigurálva van a Link2SD -> akkor /system/etc/install-recovery.sh fájlt szerkeszd úgy hogy a végére odaírod:
run-parts /system/etc/init.dHa nincs Link2SD-d akkor hozd te létre a fent írt fájlt és ezeket írd bele:
#!/system/bin/sh
run-parts /system/etc/init.dterminálba ezesetben:
su
chown 0.0 /system/etc/install-recovery.sh
chmod +x /system/etc/install-recovery.shtöltsd le ezt a fájlt és másold a /system/etc/init.d könytárba majd állítsd be a tulajdonost és a futtathatóságot.
Terminálba:
su
chown 0.0 /system/etc/init.d/00_createswap
chmod +x /system/etc/init.d/00_createswap -
Foose
addikt
Nemrég kezdtem el használni a Ubuntu-t,és mivel anélkül nem tud okosodni az ember,hogy valamit előbb használjon,így még kezdő vagyok ezen a téren. Ergó Te sem tudtál járni,mielőtt nem tanultad volna
Oké oké,én is boot animációnak értettem,ennyire nem akarom buherálni ezt a telót,nekem ez nem olyan fontos. A TouchPal-t meg már leszedtem... (de ezt is írtam) Jó,swap. ÉS akkor témánál vagyunk,mert pont talán tegnap írtam,hogy class4-es memóriakártyám van,ezért nem is fogok swap-ot csinálni,így marad. Majd ha lesz nagyobb és gyorsabb karim.
-
Foose
addikt
Erre most inkább nem reagálnék semmit,pláne ha kicsit visszább olvasnál,rájönnél hogy az említett dolgon rég túlléptem... (egyébként nem pont egy telefon rootolásához fogom viszonyítani azt,hogy milyen rendszert használjak.)
(#3319) jaxer Aham,akkor az csak a boot. Akkor az hanyagolandó nekem,az nem fontos.
-
littlebuddha
csendes tag
Kíváncsiságból kipróbáltam, és tökéletesen működik.
Bár nem tudom mik a számottevő különbségek a kernelek között, de egyik se okozott hibát a telefonomba.
Custom ROM várható esetleg a közeljövőbe? Ha ezt a progit telefonon raktad össze, akkor bele se merek gondolni, hogy ha a ROM elkészül, akkor az milyen finomságokkal lesz megpakolva!
-
citrom1978
csendes tag
-
citrom1978
csendes tag
Szia András!
Írtam a saját fórumodba is, szeretném a segítséged kérni.
Root után egy pár alkalmazást töröltem a gyáriakból, és most nem megy az állapotsor, sem a google play.
Szeretnék felrakni egy alap ROM-ot, vagy a gyárit. Segíts benne légy szíves!
A német verzióval elakadtam... Ajándékba lenne a mobil, de így nem lehet használni, sajnos.Előre is köszi, Citrom
-
SektorFlop
aktív tag
Ma vettem észre hogy a galléria kifagy, de ahogy látom már van final verzió az ICS OS-ből, ICS OS RC02 és ebben javítva is van a galéria.
Am nem visszatérve a témára, nem szokot fagyogatni. Mindössze 1x indul újra. Bár az érdekes volt mert zsebemben volt lezárva.
-
DS39
nagyúr
nem rossz a WP, és sokkal hatékonyabb mint az Android, mivel natívban futnak rajta az appok, nem egy java virtual machine-ban. finoman szóval sem hatékony a rendszer, ezért kell a gyártóknak a több mag, több ram harcot folytatni. tavaly vagy tavaly előtt volt egy Barátok Közt fail, a 64 magos proci esete, akkor még vicces elszólás volt, de lassan valósággá válik...
-
SektorFlop
aktív tag
Itt a rom! ICS OS B07 - valószínű Te ismered, de a többieknek mondom hogy a név ne zavarjon meg senkit, egy 2.3.6-os rendszerről van szó, csak a kinézete miatt ICS.
És itt pedig az OC kernel ezzel megy a wifi rajta, plusz engedélyezett a swap.
Nekem a proci 1094MHz-en fút és stabilan, fagyás és újraindulás nélkül! Ami még fontos, hogy a leírásban az szerepel azt hiszem hogy root-olt, de nekem újra kellet rootolni a készüléket,
Gondolkoztam rajta, hogy neki állok összehozni egy CyanogenMod9-et, ami már 4.0-lán alapulna... De sajna nagy meló lenne így nem merek belefogni.
-
b0bcat
addikt
"elég a rootolás és Link2SD telepítése"
Nálam van egy olyan lehetőség a beállításokban, hogy az alkalmazások preferált telepítési helye hol legyen (belső memóriában vagy SD kártyán). Miután én még nem használtam ezt a funkciót, érdeklődnék a szakértőktől: ez nem tudja kiváltani az app2sd ill. link2sd használatát?
-
Cavsfan
tag
Ha már megszólítottál,bár téged sem kérdeztelek.Bevallom gyenge az angol tudásom.Ez egy fórum,kértem valamit,erre letámadtatok.Nem tanultam angolt.Annak idején csak orosz nyelv volt a kötelező.Nézzétek el egy 47 éves pasinak.Ezután majd csak olvasgatom a fórumot.Majd elboldogulok a telóval valahogy.Nem feltétlen várok reagálást!
-
jaxer
tag
Az előzőből a link helyesen: A LUSTÁK IDE KLIKKELJENEK!!!!
-
tkonya
aktív tag
...a telenornál egy kis fehér füzeten kivül, ami csak egy "quick start guide" mást nem kaptam...tehát abból beállításokat, vagy a telefon lehetőségeit baromira nem tudod meg...ahhoz már az angol nyelvű használati kell, amit ebbe a fórumba belinkeltek....szóval az biztos hogy sokan nem olvassák el a használatikat, de ami nekem van abból te xart se tudsz meg, nem hogy beállításokat.
-
joestone
addikt
-
olivera88
veterán
Nem hülyeség Androidra vírusirtót tenni. Ugrásszerűen nött az Androidos virusok száma
-
joestone
addikt
Ez azért így nem igaz . A 2.1 esetében rootoláshoz használt rageagainstthecage vagy a rootoláshoz használt egyéb fájlok is ide sorolhatóak . Azt , hogy ezek a binárisok milyen programban mit művelnek az már csak a programozón múlik. Mivel ezek speciálisan egyes biztonsági rést kihasználva root jogokat szereznek a rendszerre . Ezért is fontos , hogy a gyártók frissítsék az oprendszert , hogy az ilyen ismert biztonsági rések befoltozásra kerüljenek.
[link]
[link] -
DS39
nagyúr
1. állami ünnep van
2. amúgy 1 Ghz-ig húzni ezt a procit azért sem okoz gondot, mert ugyanez van benne a G300-asban is, és az 1 GHz-en megy stabilan. (1,2 már tényleg necces azért)
3. mielőtt okostelefont vettem sokat olvastam MA-s teszteket, és mindig fikázták ezt a Touchpalt, de nekem eddig a legjobb bill, amit próbáltam, Swiftkey3, Swipe mind jó cucc (a hangfelismerő utóbbiban pöpec), de a TouchPal tanulékonysága és ebből adódó következtetési képessége verhetetlen, 90%-ban tudja milyen szót akartam következőnek írni (max a ragozást kell kézzel írni csak). -
St3ven
addikt
Csakhogy a Go Keyboard-ban nincs meg az a fajta duplabetűs billentyűzet-kiosztás, ami jelentősen megkönnyíti a gépelést, csökkentve a félreütés esélyét, és amiről az alábbiakat írtam korábban:
Próbáljátok ki a beépített TouchPal billentyűzeten a CooTek T+ billentyűzetkiosztást!
Prediktívvel és anélkül egyaránt villámgyorsan lehet vele gépelni, közel 0%-os félreütéssel!Továbbá a Go-hoz is telepíteni kellene egy francia nyelvi csomagot, szóval a használatához egy telepítés helyett kettőt kell megejteni.
Egyébként használtam korábban sokáig a Go-t, de elsősorban az alábbiak miatt váltottam:
De ez még mindig jobb, mint a GO Keyboard-nál, amit eddig használtam.
Ott nem elég, hogy vissza kellett törölni a szóközt, emellett még újra kijelölte a már egyszer jóváhagyott szót, és visszaállította az eredetileg begépeltre (amit minimum ékezetek nélkül, de lehet, hogy éppen totál félregépelve adtál meg).
Csak úgy tudtál továbblépni, ha újra kiválasztottad a felkínált lehetőségek közül az egyszer már kiválasztottat, ami után megint berakta szóközt, és azt megint ki nem törölted. Csak ezután folytathattad az összetett szót, mert csak a második visszatörlést követően nem jelölte ki és alakította vissza az első szót. -
DS39
nagyúr
Szóval a legtöbb ember úgy vesz androidos telefont, hogy nincs is tisztában a telefon alapvető funkcióival, lehetőségeivel, stb...
nem ez a probléma, mert azt egy gyártó sem várja el hogy a vévő értsen hozzá, de ezért is adnak használati utasítást. mely pl ennél a telónál szépen leír mindent, és érdemes elolvasni. (nekem is ez az első androidos telóm)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest