Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Ez is nagyon baba lesz... főleg az friss képeken lévő!

Frissebb grafikán az új Opel Astra
Opel Astra K: gyári kép helyett még csak aktualizált grafikán nézhető meg
-
AMD Power
titán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Jaja... pont ez.
Szerintem is nagyon jól néz ki. Főleg a belseje ami nagyon tetszik és az eleje.

-
lsebestyen
addikt
-
trassher
addikt
Voltam ma a debreceni cromax-ban. Külsőre elég sufnibolt kinézete van de ez csak a látszat. 2 darab patentre volt szükségem a tetődíszléc A oszlopi részénél. Onnan indult a dolog hogy csak díszléccel együtt kapható de végül meglett. 505 ft/db és holnapra meg is van.
-
Mikuland
tag
válasz
sziku69
üzenetére
Ezt találtam..lehet a tiéd is beleesett?
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/04/28/rendszerhiba_megszivja_aki_autot_honosit/
-
sziku69
őstag
Múlt héten még optimista voltam, hogy talán a héten átvehetjük az új családtagot
Most már egy picit izgulok, mert holnap már hétvége. Már egy két napja hitegetnek minket, hogy holnap talán mehetünk érte. De mindig tolódott, sajnos. Már kezdek parázni egy kicsit. Felhívtam az Üllői autókereskedésben az ismerősömet, hogy mostanában mennyi idő az autók honosítása, és átírása. Megnyugtatott, hogy akár lehet 4-7 nap is, mert megint valami új rendszert vezettek be. Most mindenki emiatt szív.
Elvileg holnap már mehetünk érte. Hát remélem így lesz.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ez a cucc van benne:
[link]
A beállításoknál van még bluetooth is. -
[CS]Blade2
addikt
15-ös Vivaro-ban van egy alap gyári CD lejátszó, és van rajta egy USB, meg egy a műszerfal tetején. Innen lehet MP3-at lejátszatni valahogy?
Próbáltunk bele pendrive-ot (nem történt semmi), tablet-et, meg külső HDD-t, utóbbi kettőre kiírta, hogy nem támogatott.
A gombok bal oldalt: Radió, Media (itt csak a CD-t hozzá mindig fel), és Tel (telefon?). Van USB csati, de nincs semmi a menüben, amivel el lehetne indítani a lejátszást...
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Az most mas kerdes, hogy kis hazankban milyen kulturaja van (vagyis inkabb nincs) a hulladekkezelesnek.

Itt a vilag legtermeszetesebb dolga, hogy szelektiven gyüjtik a haztartasok a szemetet (külön ingyen zsak van az alu, gumi,müanyag ilyesmi szamara, külön a papir, külön a komposzt es külön gyüjtik az olyan üveget ami nem visszavalthato, illetve külön rakja az ember azt a PET palackot ami penzbetetes). Ez azt jelenti, hogy 6 különfele csoportba teszi az ember a haztartasi hulladekot
.Otthon az emberek döntö töbsege erre nem érett meg.....azaz, nem az hogy erre, de még a müanyag elkülönitesere sem.....aztan persze a csodalkozas meg megy amikor le vagyunk balkanozva 
-
haddent
addikt
Sőőőőt, azok olyanok mint a giliszta. Félbevágod újranő a fele mindkét megmaradt feléhez. Kell egy alkatrész havernak kikapod a tiedből az úgyis termel újat

Na jó lehet körülnézek én is egy OBI -ban szűrők felé. Csak kicsit félek, hogy ezzel lassítom az áramlást és nem tudom minek nem tudom miért nem annyira jó. Meg olvastam olyat is, hogy annyira megszűrte így a visszavezetett gázt hogy a pillangószelep vagy mi vagy valami hasonló, a lényeg, hogy beragadt mert semmi kenése nem maradt

Declare most 2 hete én odavittem a MOL hoz odamutatott emberünk egy kasznihoz hogy oda rakjam le azóta ott rohad szerintem megvárják amíg elpárolog és csak kátrány marad

-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Hát ha szar gázolaj van bele tankolva, és nem cserélnek rendesen olajat akkor igen... Nálam annyira sok dzsuva rakódott le az előző tulaj beleszarása miatt, hogy szétment a turbó is, és az örvénykamrában lévő 2 pillangószelep is elhajlott. A kb 2-2,5 centi átmérőjű lyukon a kisujjam éppen hogy befért.
Kapott motormosást, és azóta mindig kap adalékot, meg kikormolom havonta a kocsit.
Tehát valóban tud szarabb lenni, de tulajtól függ mennyire foglalkozik a kocsival, így hogy rendbe raktam azóta tiszta, turbó csövet néztem tömítéscserénél és patyolat tiszta volt. 10 ezrenként meg olajat cserélek, és minden szűrőt. -
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Dizel verda kell azt nem kell ilyenekkel foglalkozni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ez mind jó de hogy kezeled a keletkezett "anyagot"?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
A leírás hihető,hiszen gyárilag is elvezetik a keletkező kartergázt a pill szelepházba.A szelepházfedélen van egy vékonyabb,és egy vastagabb elvezetés.A vékonyabb csövön az alapjáraron keletkezett kartergázt vezetik el,az megy hátra le a pillangószelep alá az alu öntvénybe, (azért ide,és így,mert alapjáraton a pillangószelep zárt állásban van)A vastagabb cső,a kerek fekete műanyag légbevezetőbe előlről van csatlakoztatva.A vastagabb cső a H-nál az a szétdurrant cső a kartergáz visszavezető.

Mi ellen akarunk védekezni? A felmelegedés hatására keletkezett nagyrészt koszos vízgőzt etetik a motorral.A lecsapatóval ezt lehűtöd,(desztillálod),és lehűtött,tiszta koszmentes levegő kerül az égéstérbe.Mivel környezetvédelmi szempontból nem engedhetik szabadba,ezért még az üzemanyag tartályba keletkező benzingőzt is szűrik,és visszavezetik az égéstérbe.
Idézet: Ami fontos, hogy a szűrő nem csak "megfogja" az olajat,… és ez a megoldás is -a felsoroltak mellett- a szénhidrogén láncok krakkolásáról* töredezéséről szól, tehát a nehezen éghető, hosszú láncokat eltöredezi rövidebb, könnyebben éghető darabkákra
Bírja e a cső a forróságot?Próbaképp egy darab csövet dobj bele forró vízbe,fözzed,majd kiderül.(mellesleg üzemi körülmények között messze nincs annyi hő,mint a forró vízben) a motortérben keringő légáram is hűti,a pára lecsapódik,tovább hűti.Amúgy meg olyan csövet teszel bele,amiben megbízol.
Ha a tervezők a legmelegebb helyen merték elvezetni összezsúfolt kábelköteget nem tartva attól,hogy a semmitmondó kábelek szigetelése megolvad,akkor mi a gond? (B-veki)
Nem kötelező lecsapatót beépíteni,engem meggyőzött,ki nem veszem.
Pillangószelep szép tiszta,alapjárati motor nem koszolódik [link] Nemrég szétkaptam a lyukas kipuf rendszert,megnéztem a katalizátort,az is oké… 
-
Declare
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jaaa hogy ertem....hirtelen nem esett le, mert nekem is olajcsere volt, amikor a turbo is szet lett szedve meg az egr es akkor mondtak, hogy patyolat tiszta volt minden, ezert nekem összekapcsolodott az olajcserevel
de persze egy sima olajcserehez nem kell feltetlenül szetbontani a motort
es igy nehez megallapitani, hogy mit is csinal vagy eppen nem csinal a csodaszer 
-
Declare
őstag
Hat en ugy vagyok vele, hogy nagy ritkan nem arthat. Plane hasznaltan....az elözö tulajok 30 ezrenkent vittek csere, ugye ahogy a "nagykönyvben" meg van irva. Azt se lehet tudni pontosan ki, hogy hasznalta. Egy ilyen tisztitot en belenyomtam, artani nem arthat, de rendszert en sem csinalok belöle.
Ezekben az üzemanyag adalekokban jobban hiszek.
(#40257) tboy93 Jah ereztem, hogy ez komolyabb mütet/befektetes
akkor marad minden igy

(#40265) Calogero 9 bombos, tehat delphi grundig
BC t nem adnam fel egy jobb hifiert azert. Azzal a gondolattal eljatszottam, hogy kicserelni esetleg a cd70 re a navis, bluetoothos egysegre, szines kijelzövel es navival. Na az menö lenne, de irrealis költsegei vannak
es nem is plug&play a dolog....egy 300k ba biztos belekerülne szerelessel, kabelezessel 
-
haddent
addikt
Volt róla szó előzőleg, hogy ha tiszta az olaj az nem jó, aztán arról is, hogy jó az csak nincs kosz. Akkor mi az igazság? Vásárláskor megkapta az új olajat, aztán 9 ezer után tőlem a Mobil1 -et, szerintem lassan van benne egy ezres de tök szép sárgás semmi szutymó. Szerintem simán szép tiszta a moci.. de vélemények?

Calogero pedig de, ahogy mondod
Dehát ott van az 1500 Ft -os Bluetoothos BSD2 olvasó sokkal több és pontosabb adattal 
-
tresh
veterán
válasz
Declare
üzenetére
En motorolajhoz nem öntenek semmilyen adalekot. Max par evente leengedes elött ilyen motor mosot. Azt miutan megvettem adtam neki egyet.
+1
Szerintem ez a "motormosás" felesleges.. Ha időben cseréli akkor soha nem lesz gond. Anno én azt csináltam hogy rögtön vásárlás napja után kapta a megfelelő olajat+szűrőt majd rá 4000km után a következőt szűrővel együtt majd utána 10ezrenként kapja az olajat
-
Declare
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Motorolajon nincs mit tisztan tartani
AZt le kell cserelni.Ezek az üzemanyag adalekok a motor belsö alkatreszeit tartjak tisztan (fuvokak pl), javitjak a kenmentes kenes okozta problemakat (kisebb kopas, egyenletesebb jaras), lerakodasokat gatolja meg....a reklam szerint
+ a velemenyeket elolvasasa is meggyözö.En motorolajhoz nem öntenek semmilyen adalekot. Max par evente leengedes elött ilyen motor mosot. Azt miutan megvettem adtam neki egyet.
-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
szerintem nem magát a motort mossa, hanem gátolja a lerakodást. de csak tippelem.
(#40259) tboy93
Az hogy drágább aláírom, bár ez sem feltétlen igaz ha azt vesszük hogy van 1 din-es fej is 80 sőt 300 ezerért is, ellenben a 2DIN-esben van dvd, van gps, és a nevesebb gyártóknál is van ilyen pl clarion, pioneer, jvc,kenwood. Mappaszerkezeteket könnyebb érintőképernyőn használni mint az 1din-es szenvedni. Nekem is már rég az lenne a kocsiban de gyárilag csak 1din hely van és még nem készült hozzá új középkonzol. -
válasz
Declare
üzenetére
A gyari blau sajnos gyenge hangminoseg, de ma mar az uj aftermarket blau-k se tul jok. Regen meg volt egy-ket jobb szeria. Ilyen esetben meg kell probalni mashova beepiteni egy fejegyseget, pl. kesztyutartoba. Az a baj, hogy a gyari fejen valoszinuleg meg rca sincs, mokolni nem erdemes, igy az erosito ki van lőve, a nelkul meg uj hangszoronak sincs sok ertelme.

-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nem tudom ez a kartelgazos sar hol csapodik le pontosan, de nekem novemberben szedtek szet a turbot, kipucolas miatt, de aztan azt mondtak, hogy patyolat volt. Egy szelep volt berohadva, amit le is dugoztak (ami az egrbe visszavezetett kipufogo gazt hüti), meg valami erzekelöt csereltek ki es ez megoldotta a hibalampa gondomat. Nem koszolodas volt, amire gyanakodott mindenki. Söt mondom, azt mondtak szokatlanul szep tiszta a rendszer, de a szerelö sem tudta megmondani, hogy az adalek mennyit tesz ehhez hozza, de ö is azt mondta, csak hasznalhat.
En ezt a cuccot pont tegnap kaptam meg, következö tankolasnal hozza teszem. Eszmeletlen, hany pozitiv ertekeles van
altalaban mindenre van par ember aki lelkesedik erte, 20-30% meg lefikazza, de itt 100 körüli pozitiv ertekeles es 5-6 lehuhogas, hogy nem er semmit, azert ez eleg durva
szoval ez meg a netes egyeb velemenyek engem meggyöztek
1x mar kapott ilyet hazauton, de most itt helyben forgolodva is kiprobalom -
Declare
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Mondjuk egy H astra eseteben azert ez egy eleg bonyolultnak hangzo müvelet
Hiszen itt a fejegyseg (blaupunkt ha jol gondolom) egybe van epitve a közepkonzolban mindennel. Meg mondjuk a blaupunkt az nem is egy rossz marka ha jol gondolom. Szoval egy "elsö szettel" lehet relative sokat dobnek a hangminösegen? -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Ez a hömerseklet kerdes, jo kerdes . Egy hosszu nyari ut utan, nem biztos hogy en is nyugodt lennek, ha sajat magam altal barkacsolt csövek tekeregnenek a motorterben

Ha csak rövid tavokra van a kocsi hasznalva, akkor szerintem biztos segit amugy a motor tisztan tartasaban, de en nem ereznek lelkesedest, hogy ilyennel szorakozzak. Autopalyan, meg a neha hozzaöntött dizel rendszer additiv segitsegevel, szerintem kieg ami lerakodik rövid tavokon.

-
haddent
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Tudom, hogy ezerszer kitárgyalt téma, de egy velős magyarázatot kaphatnék, még mindig nem tiszta?

Először is, hogy mi ellen akarunk védekezni? Rákerestem, ezt találtam:
Kartergáz minden motoron keletkezik, egy tök új, tökéletes állapotú motoron IS. Az égéstérből valamennyi égéstermék átjut a dugattyúgyűrűk mellett, be a forgattyús térbe. Ha nem vezetik el, elkezd nőni a nyomás a forgattyús házban, és előbb-utóbb a szimmeringek mellett nyomja ki az olajat. Szabályozott kartergáz-visszavezetéssel elérhető a forgattyúsházban kívánatos -10...+10 mbar-os nyomás. Olaj azért van a kartergázban, mert az egész forgattyús tér tele van olajköddel (spriccel ki a csapágyak szélein, a forgattyústengely picit bele-belever az olajba, a dugattyút alulról olajsugárral hűtik, stb.), és ezt viszi magával a kartergáz.
Hihetőnek tűnik dehát néhány zsargonnal és számmal bármi hihetőnek tűnik. Helyes ez a leírás?..és hogy mit hogy..?
ahogy zolikaDB is kérdezte, mit az alkatrészek? Szivattyúszűrő, hozzávaló cső, 4 bilincs?
Hol találom meg a kartergáz kivezetést, és hol a vissza/bevezetést?
Ezt a csövet szét kell barmolnom, vagy elég lehúzni és összeeszkábálni a vett csővel?
A szivattyúszűrő és ahozzávaló gumicső biztosan bírni fogja a motortérben uralkodó hőmérsékletet, párát, olaj-benzinszármazékokat? (Mert tippre baromira nem mert vízre tervezték
)Ja és ha helyes az a leírás, akkor komolyan egy modern benzinmotorral el akarnak égettetni némi fullszint olajszármazékot?
Azé' nem semmi -
mohabá 007
aktív tag
Nézem a képeket Ha jól látom,a szűrő üres,nincs lazán kitömve vékony vörösréz dróttal.Én kitömtem…

A vízszűrőn látható ki-be jelzés (felirat) A víz szivattyúzásnál a szűrőbe szabadon megy be a víz,és a szűrőkosáron át távozik a víz,a ki oldalon.
A lecsapatón pont fordítva kell bekötni,azaz,a ki oldalra kell a kartergázt bevezetni, (a szűrőkosárba) és a be oldalon vezetődik vissza a pillangószelepházba a szűrt levegő.
Hosszabb távon,amikor az olaj felmelegszik,látható a csövön,hogy enyhén elszineződik az olajpárától,míg hidegen vízcseppek látszanakHa jó olaj van a motorba olajat nem nagyon fogsz látni kicsapatva.(ezért olajtesztnek is jó a lecsapató)Rendszeresen rövid,5-10 km-es távokon kb 400km alatt nekem a tartályban lecsapódó anyag főként korommal,( apró sötét valami,ami a trutyi tetején lebeg) olajpárával szennyezett rozsdás szinű víz.
Tehát a kipufogónak, injektornak,alapjárati motornak,katalizátornak, és a tisztább égés érdekében is jobb, ha nem kerül a rendszerbe.
-
zolikaDB
veterán
Milyen neven kell keresni? Vizszuro?? A csovek milyen meretuek es mihez jo? (csak viz, vagy olaj, benzin...?)
Trassher: Irmscher kopi
-
haddent
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Nyilván nem hari, mert egyetértünk és én éppen ezt mondtam, hogy mivel nincs több százezer normális rendszerre, ezért egy "gagyi" gyári hangszórórendszerből is lehet kicsikarni tűrhető hangot. Kívülről ma néztem meg először direkt kiváncsiságból, illetve azért mert ma (is) megint szétszedtem az ajtót, mert valami rezonált. Tehát kb. az összes létező pozícióból végignéztem mi és miért "cicereg". Egyébként az ajtóburkolatot tartó kis műanyagpöckök alá gumit téve megszűnt.
Tehát én nem veled szállok vitába, nyilván az optimális egy kva jó rendszer + mélyláda + rendes inverteres külön áramos erősítő
De.. ha valaki erre nem akar ennyit költeni, akkor egy sima erősítőcsere is csodákat tud művelni gyárihoz képest, ennyi.Háttérzajt én nem hallok csak amikor AUX -ra váltva maxra tekerve lobog földeletlenül mint egy antenna a kábel

-
válasz
haddent
üzenetére
Ne hari, de nem attól jó egy rendszer hogy bass+3 tremble-1 beállításokon nem torzít, meg hogy kívülről zárt ajtó mellett is igen erőteljes tiszta és rendes mély hangja legyen. Egyrészt egy normális rendszeren a bass-t, megabass, xplodf@szomtudjami nullára állítod, ezek a "szoftveres" bass boost beállítások csak a hangszórókat nyírják ki, másrészt ki a rákot érdekel, hogy kívülről hogy szól? A vezetőülésre kell belőni a színpadot, a többi csúnyán mondva le van sz@rva. Gyári rendszeren az első lépés a fejegység cseréje, utána hangszigetelés (legalább az első két ajtó), aztán erősítő, utána első szett, aztán mélyláda. Ládát sem azért rakunk be, hogy az utcának zenéljünk, hanem azért mert különben nem lesz megfelelő mélytartományod. Egyébként egy jól beállított hifis rendszeren a láda nem üvölti túl a szettet, eléggé vissza kell venni belőle, hogy összhangban legyen az "elejével". Amit sokszor az ültetett agyonspoilerezett autócsodákból hallasz az egy kalap fos, nem zene.
Ezeket az új alsókatos clarionokat nem ajánlom, valamiért háttérzajuk van

-
haddent
addikt
Hát mondom több tízmisis Audi többszázezres rendszeréről nem tudok nyilatkozni, de az alapvető hétköznapi gyáriakon óriásit dob egy jó erősítő önmagában. Most direkt feltekertem maxra, bass+3 tremble-1 nem torzít és kívülről zájt ajtó mellett is igen erőteljes tiszta és rendes mély hangja van. Nem olyan mint amikor a suzukiban a gyári rádió maxra tekerve nyikorog éles magas hangon.
De biztos igazad van, olyan pénzért adhatnak egy elfogadható rendszert
tboy93 szerintem clari szebb és 4 ezret megér plusszba a cd lejátszó hátha egyszer kelleni fog
-
válasz
Markizmark
üzenetére
vebbful lol
Persze, egy 10.000 ft-os mekkódiánál lehet hogy jobban szólnak, de a nagy részét már egy 20k-s AS MX 165-el rommá alázod.sziku69 Ha semmi extra nem kell akkor vegyed. Nem tudom ez mennyibe kerül, de én ilyen igényekhez ezt szoktam ajánlani.
-
tresh
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Hangváltó+egy kis minőségi erősítő csodákra képes
Csak tökölni kell még megtalálod mi tetszik a fülednek és ugye ez függ a műsorforrástól is mit hallgatsz mit hajtasz meg vele stb stb . Nagyon összetett dolog , de idővel és pénzel lehet jó rendszert csinálni. Amúgy ha már gyári akkor a Bose rendszerek nekem tetszenek nagyon annál több szerintem sehova nem kell 
-
haddent
addikt
Nekem is tetszik az enyém hangja.. Ekkora helyből bőven sok amit kihoz. Aki meg az utcát akarja szórakoztatni (jobban mint amit ez tud torzítás előtt egy hangyaszarnyival), az költsön rá plusszba aztán ennyi egyszerű a képet
De erősítő viszont szerintem kb. kivétel nélkül elég gagyi a gyári. Vagyis lehetne jobb ,főleg a hangszínszabályzás hiányzik baromira. -
tresh
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Rendszer kérdése és igény. Legalábbis szerintem nekem pl a gyári rendszer a legtöbb autóba elegendő. Régen én is vertem bele jó pár tízezreket a hangcuccba aztán kinőttem

-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
TIB kijelzőben (sárga csatis) a szalagkábel miatt lesz pixelhibás, de bakker az a szalag annyira ótvar minőségű hogy nem is értem hogy csinálhatták ilyennel. Egy idő után egyszerűen szétmálik,szétreped, nem forrasztható. Komolyan mikor megláttam nem akartam elhinni, hogy volt pofájuk ilyen szart belerakni... Állítólag a szürkecsatis kijelzőkben már rendes minőségű fólia van - ezt nem tudom olyat még nem szedtem szét.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
A legnagyobb baj a gyártókkal van. Tudatosan,gyenge minőségű anyagból készítik,(lepkefing minőség).

Így hamar csereérett lesz a rendszer,nekik így lesz állandó munka,nem kell bezárni a gagyi minőségű terméket előállító sufniműhelyt.
A képen látszik,hogy még kívülről is eszi a fene (csak úgy magától)
Ugyanilyen gagyi minőség a B vekimben a TID kijelző is.Álltó helyben képes megadni magát
(pixelhibák) Eredeti gyári minőség…
-
F_Gergely
őstag
Ismerős nézeget Opel Merivákat, dízelt. Van valakinek valami tapasztalata, vagy infója a kocsival kapcsolatban? 1.7D-t nézegetünk, kérdés hogy melyik motor lenne jobb a CDTI vagy a sima DTI ?
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok
Opel C Corsaja kinek van itt? Tapasztalatok vele?
1.2 vagy 1.4 között mekkora a kullonbseg? Esetleg mire erdemes figyelni? -
HWSW
tag
Üdv Urak!
Érdeklődnék, hogy van-e itt valaki, aki jókora kedvezménnyel tud vásárolni bárdiéktól? Ha lehet, akkor Hajdúböszörmény/Debrecen környékéről!
Előre is köszönöm a válaszokat! -
AMD Power
titán
Ez egy kicsit erős de azért belinkelem!

-
tibee77
őstag
Az milyen problema lehet, ha kerepelö, csörgö hangot hallok a kerekek (nem biztos hogy onnan de nagyon ugy tünik) felöl?Igazäbol akkor hallom leginkäbb mikor hegymenetben megyek felfele mert olyankor a hegy oldala jol visszaveri a hangot.Elöször csak az anyosülesröl lehetett hallani (öcsem szolt räm, hogy hallja) most meg mär lehet az en oldalamon is.Hajjajj lesznek itt gondok meg a kocsival...

-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
nekem még rövidebb a táv 80%-a, pályázás évente 1x, szóval ritkán van kihajtva! modern dízel azért nem buli nálam, mert azt lassan gyilkolnám rommá...
-
Markizmark
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Nálam is most lesz 1 éves a hátsó, a középső már foltozva van, de 1 éve múlva biztos szétrohad. Rengetegszer megyek 6-10 km-ket. Havi 1 max 2-szer van pályázás.
-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
ja, rohadtul szétmarja, dízelnél ez nem volt téma, de a középső és hátsó dobom lassan kuka.....

-
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Az szerintem 91/95-ös váltó.
[link] -
Skizz
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Hát itt nálunk a közelben csak MOL meg OIL van, OILra járok egyéb okok miatt, de pl. egy Shell legközelebb kb. 50km. Határvidék, ez van.
De legalább szép. -
Markizmark
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
A sok rövidtáv rohasztja nagyon a benzines kipuff dolgait. Nem tud felmelegedni, nem tud kiszáradni és vízzel keveredve a benzin füst fasza kis savat képez ami megeszi a rendszert.
-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
jah, benzines gáza vizes, én is elszoktam tőle, úgy rohadnak a dobjai, hogy hallom ahogy rágja a rozsda! dízelnél még dobot nem cseréltem soha!

-
Markizmark
addikt
Shellen kívül max OMW-re mennék, de az meg nincs a közelben. MOL féle sima 95-től olyan az autó mint a gőzmozdony. Nincs akkora nyomatéka, de annyi gőzt ereget.

(#40203) diablo1984 Pedig érezhetően jobban harap a Nitro+-tól. Az is 95-ös, csak van benne adalék. Amúgy igen, oktánszám dugó van benne a kiegyenlítő mellett, sárga dugó. Ha azt megfordítom akkor nem elég bele a 95, mert korábban fog gyújtani, ekkor kell a 98. Amit ma már nem is nagyon lehet kapni.
Amúúgy, a 16v F astrák gyújtása elektronikus, van bennük kopogásérzékelő és mindig kopogáshatárra állítja az ECU a gyújtást. Ergo abba sem felesleges a 98-as benya, mert hozzá állítja magát és jobb tőle a kondija. -
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
az f astrába extra benzint? szegényben amit én láttam ilyen f@szt kellett forgatni, hogy mikor 95 és mikor 98-as benyát tankolt bele az ember! biztos a notro+-osra tervezteék. én maradok a sima 95-ös benyónál a legolcsóbb kúton,ma tankoltam éppen, 605km-re 53,2 litert tolt bele a kutas(50-50 város/országút, 2literes szívó benzin), a túlfolyón már percekig csepegett a benya a földre......
szerintem ebben a nitro+is csak pocséklás lenne, fájna minden forint, amit belepocsékolnék! -
haddent
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
hú ez PX4? Most láttam egy üzletben kiállítva PX4 meg LG LED -et (utóbbi is osram csak 27 ezer és egy csík látszik teljesen és iszonyat erős), háááátt... tudom, hogy a PX4 is odaveri a kínai szarokat és valószínűleg tökéletes de ez az utóbbi nagyon brutális. De ennyit nem költenék rá..

PhaetonV10 15 -ért vinném, csak H -án nem nagyon van hova rakni az a baj
Kéne egy jó hely neki
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
viszont nem tetszik a visszapillancs, idegen test,elüt a kaszni formavilágától.(szerintem) 

Meg ebbe hatfokozatú váltó? Mik lesznek még itt 

Az én fos németemet meg kell néha kínálni egy kicsit hogy jól érezze magát után a városba is D

akkor marad minden igy
es nem is plug&play a dolog....egy 300k ba biztos belekerülne szerelessel, kabelezessel
Persze, egy 10.000 ft-os mekkódiánál lehet hogy jobban szólnak, de a nagy részét már egy 20k-s AS MX 165-el rommá alázod.