Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
-
-
Calogero
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Gondolom az alvázszámból kiderül, vagy gyártási számból, hogy mivel jött ki a gyárból.
Mert Pl a H Astra esetén az 1.4 és 1.6 jött ki dobfékkel és tárcsafékkel is egy időben, felszereltség függő volt.
2007-ben vásárolt 1.4 H Astrám Enjoy+ felszereltséggel dobfékes lett volna, de én kértem hozzá structue wheel-t (alufelninek látszó lemezfelni) így hátulra tárcsa fék került, mert dobfékes autókra 4 csavaros felni kellet akkor, a felni pedig 5 csavaros. és 16"Úgy emlékszem ha 15" volt a kerék méret, akkor dobfék, ha pedig 16" vagy 17" akkor pedig tárcsa ( de ebben már nem vagyok biztos)
-
Calogero
addikt
Én nem reménykedem hogy nagyon olcsóbb lesz.... a külön adót beépítik majd az árakba.
Nálam pl most mondta fel a biztosító a lakásbiztosításomat..... évfordulóra..... Eddig egy évre 23 000 Ft fizettem, most ugyanazokkal a feltételekkel kiajánlottak 48 000 Ft-os éves díjat.
-
Calogero
addikt
válasz
DjDanee87
üzenetére
A Castrol ajánlás a Castrol EDGE 5W-30 C3, vagy Castrol EDGE 0W-30
De a tied is jó bele
A Castrol MAGNATEC 5W-40 C3 a felmelegedési fázisban bekövetkező kopás mérséklése érdekében ötvözi az egyedi összetételű molekulák és a korszerű szintetikus technológia előnyeit.
A gyártóművi előírásokkal összhangban a részecskeszűrővel valamint 3-utas katalizátorral felszerelt korszerű személgépkocsik széles köréhez alkalmazható.
Gondtalan hidegindítást tesz lehetővé és a motor kopás szempontjából kritikus felmelegedési fázisában kiemelkedő szintű védelmet nyújt.
Minősítések és jóváhagyások: ACEA C3; API SN/CF; BMW LongLife-04; Fiat 9.55535-S2; GM Dexos2®; MB-Approval 226.5/229.31; Renault RN 0700 / RN 0710; VW 502 00/ 505 00
Feltöltési mennyiségek - Olajszűrő kapacitása 0,25 liter, Kapacitás 4,5 liter Szervizintervallumok -Normál igénybevétel:Csereciklus 30000 km/ 12 hónap
Forrás: [link] [link] -
Calogero
addikt
Egy tömeg baleset miatt fordultak meg, nem akartak a terelés felé menni.
-
Calogero
addikt
Egy kis olvasni való : [link] (Jár-e szavatosság használt autó vásárlásához?)
-
Calogero
addikt
válasz
diegho
üzenetére
Ha nincs bajod a Mannollal akkor szerintem maradjon.....
Én egyszer használtam az opleben márkásabb olajat, de nem volt különbség csak többet fizettem érte-
A többi esetben mindig a gyári GM ment bele, nem volt semmi problémám vele-=RelakS=-: Lehet venni akar, és nem tudja hogy az adott felszereltségszint mit tartalmazz.
Vagy pl a kinézett 2005 ös évjáratú 5 ajtós H astán hátul füst színű a hátsó lámpa, akkor azt valamiért cserélve lett (lehet törték) -
Calogero
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
De szerintem ő nem kézikönyvre kíváncsi, hanem a katalógusra, amiben le van írva hogy az adott modelévben milyen alapfelszerelések és milyen extrák voltak a kocsihoz.
-
Calogero
addikt
Megmutatták az Opel Ampera-e csinosabb alternatíváját: [link]
-
Calogero
addikt
Kiderült, mit tervez a Peugeot az Opellel:[link]
-
Calogero
addikt
válasz
Willie
üzenetére
Rendelésnél én is a tárcsás megoldást választottam. Mondjuk nekem szerencsém volt mert H Astránál már lehetett rendelni Structure kereket. Csak azt sajnáltam hogy 15"-ben nincs, az jó lett volna télinek.
A mostani gazdája már télinek is 16-ost használ és ő is structure-t rakott fel.
Több fajta disztárcsát vett/csináltatott hozzá.1. Alap (amibel én vettem)
2. Alap amit igényesen feketére lefóliáztatott
3. Alap amit igényesen antracit színűre lefóliáztatott
4. A facelift utáni fényes gyári tárcsa
5. A facelift utáni gyári tárcsa fekete-szürke színűre fóliáztatva -
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Sőt a hat fokozatú már Actie Select-et is tudta, ( a4-es nem) azaz már lehetett már vele váltani kézzel is (+/-)
-
Calogero
addikt
-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mi történt?
-
Calogero
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
H-nak volt hasonló Alu felnije is, de ez nem az.
Nézd meg a képeket nagyobb méretben, a felni szélén látszik a fém felnire rakott súly -
Calogero
addikt
7,9 litert ígért és 15-öt fogyasztott az Insigniája: [link]
-
Calogero
addikt
válasz
férfiállat
üzenetére
vidd vissza a szalonba. A H Astrám is foltos lett pár hét után, fekete foltok jelentem meg rajta .
Az enyémet egy újra polírozás eltüntette. Garanciába megcsinálták. -
Calogero
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Opel 2.2 16V Direct -tel van gond
Motorkód: Z22YH
Gyártásban: 2003 – 2008 (Zafira B esetében 2010)
Típusok: Opel Vectra C 2.2 Direct, Opel Signum 2.2 Direct, Opel Zafira B 2.2 Direct -
Calogero
addikt
válasz
Doggy dog
üzenetére
Leállítod a motort, kihúzod a kulcsot és megnyomod az "auto" gombot a klímán.
A kijelzőn rövid időre megjelenik a Residual air conditioning on (Fennmaradó légkondicionálás be)
feliratHa még egyszer megnyomod az auto gombot akkor leáll, de úgy kb. 10-15 perc (attól függ mennyit ment előtte a klíma) automatikusan is kikapcsol.
-
Calogero
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Jah igen, úgy akartam írni hogy van még hűtés.
Luck Dragon : Ja ehhez még hozzá kell tennem, hogy állami cégek tulajdonában vannak/voltak az autók így rendszeres szerviz is meg volt és csak szakszerviz , semmi maszek. 10 000-12 000 km-ként olajcsere. Te hát nem volt spórolás a karbantartáson. Mindig ugyanaz a sofőr vezette őket, és üzemanyag megtakarítás volt általában az elszámolásokkor, tehát nem is voltak nagyon hajtva. Plusz ott volt hogy a gyorshajtási bírságokat nem vállalja át a cég.
-
-
Calogero
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Azért kérdeztem, mert H Astánál még működött ez a funkció.
-
Calogero
addikt
Insignia, J Astra, K Astra tulajok, akiknek digi klímával szerelt autója van, azoktól kérdezném a következőt:
Motor leállítás után megnyomva az "auto" gombot, a klíma visszakapcsol és kiszárítja magát?
-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
1,6 turbó benzines négy év 234 000 km : egyes hengerben az egyik szelepből leolvadt egy kis darab, és felkenődött a hengerfalára (1,6 milla javítási ajánlat ) Gyorsan le is selejteztük.
2 db Társ intézetünknek is mondija van
Az egyiknek 2,0 turbó benzines 120 000 kmnél turbó csere (még garanciába cserélték)
A másiknak 2 db van
1,6 turbó benzines 3 és fél éves 210 000 kmnél turbó adta meg magát (800 000 javítási ajánlat)
2,0 turbó benzines 3 éves vezérléssel van gond -
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Most hogy 4 éves céges Ford Mondeonk beadta a kulcsot végleg, így új autót kerestünk.
Ennek keretében felkerestük az Opel-t is, (ahová az Astrát is hordtam) Insigniára kértünk ajánlatot.Megkérdeztem, mi a véleményük a felvásárlásról. Azt mondták ők inkább majd a franciásodott elektronikától tartanak, nem is a motoroktól. De csak a közös fejlesztésű modelleknék (Crossland X )
-
Calogero
addikt
Ampera összehasonlítás a Focussal és a Golffal: [link]
-
Calogero
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
Szia!
kalapács: [link] De láttam már a vaterán is.
Poroltó: [link] [link] Van tartója és azt rögzítettem a csomagtartó oldalsó kárpitjához kb így van elhelyezve [link]A Opelbe tárolótáskában (Praktikerbe vettem) voltak a többi cuccok, a táska patenttal és tépőzárral volt rögzítve a hátsóűléshez.
A Volvonak két szintes csomagtér padlója van ahol elférnek a holmik [link] [link] -
Calogero
addikt
Eddig szerencsére még egyiket sem kellett használni saját autómnál.
2 poroltóm is azért van, mert 2008-ban nyaralni voltunk, és az autópályán egy füstölgő Ford Fiestával találkozunk az leálló sávban. És ott kellett használni, én mint egy szem autós, 3 kamionos társaságában álltunk meg, és lőttük el amink volt. Én utána pótoltam az enyémet, és pár hét múlva pedig a Fordos srác küldött egyet (nem akartam elfogadni, de ragaszkodott hozzá).
-
Calogero
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Én ezt találtam:
"Izzókészletet nem kötelező a kocsiban tartani, de olyan típusnál, amiben lehet még cserélni a teljes orr lebontása nélkül, érdemes pár darabot tartalékolni, egy nyolc- és tizenhat amperes biztosíték társaságában. Ez a régebbi, izzószálas kivitelekre érvényes elsősorban, hiszen a drága, sérülékeny xenon fényforrásnak nem célszerű a kesztyűtartóban hánykolódnia. A LED-es égők szerencsére kevésbé hajlamosak „kiégni”, de ha mégis, azzal amúgy sem tudunk sokat kezdeni az útpadkán állva."
Ami nálam be van tankolva
Csomagtartóba:
- EÜ doboz
- Elakadás Háromszög
- Tartalék izzók (kivéve xenon)
- Vontató Kötél
- Bikakábel
- Oltó készülék (2db)
- 5l-es kannaAz utastérben:
- első ülések alatt biztonsági öv vágó üvegtörő kalapáccsal
- 5 db mellény -
Calogero
addikt
Ezekért felelős a CIM modul.
[link]Nekem volt problémám a CIM modullal, akkor ezek voltak a jelenségek:
- Nem indult az autó.. nem ismerte fel a kulcsot, ilyenkor ki kellett szállni bezárni az autót majd újból nyitni, és beszállás után lehet újra próbálkozni ( igen csak hülyének néztek amikor a benzinkúton az ötödik ki-beszállás után indult az autó
)- Ha égett a tompított akkor nem szólt a duda
- Ha nyomtam a dudát akkor hangosodott a rádió
- Kormányon vezérlő gombok nem mindig működtekCIM modul, a forrasztási pontjai elég silányak. A csatlakozónál kilazulnak, és nem érintkeznek rendesen
[link]
KB 5-10 perces művelet volt, egy szorító kapoccsal rögzítették a modult a helyére. -
Calogero
addikt
Igazán jól törik a villany-Opel: [link]
-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mire jó egy ez a sebbesség függő ajtózár?
Ki az a "bolond" aki menetközben akar kiszállni? -
Calogero
addikt
válasz
littlejohnny
üzenetére
Én tőlük vettem az izzóimat, Opelbe is meg a Volvóba is.
[link] -
Calogero
addikt
Kár hogy női autó...[link]

-
Calogero
addikt
Nekem a H Astra csalt és a Volvo is csal vagy 0,5 liter-t.
-
Calogero
addikt
Nem is tudtam, hogy a GTC tud fára mászni.... [link]
-
Calogero
addikt
válasz
Declare
üzenetére
cascoval valo "kivedes" is erdekes kerdes. Igazabol elöre, reszletekben kifizeted a majdani károdat
De ha van CASCO-d akkor ugye fizeted a (pl havi díjat), de ha nincs, akkor az emberek nem biztos, hogy félreteszik azt az összeget,inkább elköltik valami másra.... És ha beüt a káresemény lehet nem lesz annyi pénzeszköz, hogy egy összegbe kifizesse a kárt.
-
Calogero
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem kell várni....Csak annyi, hogy van 2 éved, hogy az autó eladás után újat vegyél.
Gépjármű eladása esetén a Bónusz fokozatot 2 évig - akár más biztosítónál is - érvényesíteni lehet hasonló kategóriájú gépjármű felelősségbiztosítási szerződésére.
Díjnemfizetés esetén a megszerzett Bonus fokozat elvész.
-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ate
-
Calogero
addikt
Találtam egy teljes flakon nyári szélvédőmosót a garázs mélyén, még az Astrához vettem.
Csak lejárt a szavatossága 2015-ben.
Egy ablakmosó folyadékban mi romolhat meg?
Használható még szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)