- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
313313
addikt
A mart részek átrakhatók.
Az én két kulcsom is cserélt, egyik 2 gombos bicska, másik a "szív" alakú 2 gombos. Útóbbit én cseréltem, na az küzdős volt szétszedni, a gyári ragasztott volt még...A bicskát a kereskedés cserélte, a másikat én rendeltem a Peppiről, de Opelos csoportakban is van aki hírdeti magát 2,5-3,5-4k áron/db....
-
Markizmark
addikt
Akkus fűnyíró
Nekem is benzines volt évekig, elég volt a kannázásból meg az őszi karbi leengedésből, takarításból, zsinórrángatásból.
Vettem 2 éve 2 akkus Parkside-ot, mint egy álom. Csendes, erős, könnyű és kényelmes.
Ha nem 2 hektárt nyírsz, akkor elég. Ha nagy udvarod van akkor talán kell egy akkucsere közben. -
csoszogi
tag
igen erre írtam, hogy Takata légzsákkal szerelt, de nem tudják még:
"Dear Customer, We confirm that your vehicle is equipped with Takata airbags, but it is not included in any measure already launched. We will provide further information as soon as it is time to proceed with the recall process for your vehicle. "
A gondom az, hogy nem tudom hogy ez a hibaüzenet amit kapok mit jelenthet: nem működik majd amikor kellene, vagy random egyszer csak működni fog a légzsák. Ezt a visszahívásos oldalt meg néha csekkolom. Írtam szerelőmnek, de nagyon elfoglalt. Nem válaszolt ebből gondolom, hogy nagy baj nem lehet, különben vinnem kellene azonnal.
-
Máté94
addikt
Ez egy jó kérdés. Fél év, talán 1 is akár.
Köszönöm neked is! Ha a szituáció úgy adta volna, akkor ezt kellett volna tenni, de hát nem normális.
Kicsit bonyolult, de egy külföldi barátaink autója , amit Mo.-n való helyvaltoztatásra használnak.
Ott voltam, amikor vásárolták, de nem kaptak második kulcsot.
Autó kellett 500e Ft-ért a közelből, akkor abban a pillanatban azonnal. Ezt választották. Én nem vettem meg volna ennyiért, tapasztalva már amennyi apró "baja" van. Eddig jártam hetente vele, de mostantól nem fogok tudni egy ideig. Ezért jött elő a kulcsos dolog.
-
exoduss
tag
Igen volt gyertyacsere. Idén mar másodjára kapott újat. Elsőre mind a négy cserélve volt. Akkor is 3 hengerezett és csak az első gyertya volt rossz. Ma ismét ez volt a hibajelenség, de most csak az első gyertyát cseréltem. Annyira nem értek hozzá, de szerintem gyujtókábeles.
-
-
ncc1701
veterán
Mert ott kell maradi a kocsival, és rácsapni a mekkmester kezére, mikor kell. Megmondani, h ezt elbökte, hozza helyre az okozott kárt.
Mondjuk nálam alap, h csak úgy nyúlhat bárki a kocsimhoz, h ott vagyok. Ezért szereljük ketten a szerelő havernál. Túl sokan gányoltak már rajta. -
ncc1701
veterán
Másik szerelő, aki meg is akarja csinálni. Ezt a szerelőt messzire kerüld el. Én a helyedben visszavinném hozzá, saját pénzén engedje le belőle a trutyit, mossa át, töltse fel rendes fagyállóval, és nem kap 2 q nagy sallert. Gányoljon a sajátján. És maradj végig a kocsi mellett, figyeld.
Kis nyomást kell rátenni a kupaknál a hűtő rendszerre, akkor látszik, hol folyik. -
csoszogi
tag
Köszönöm az infókat, kb. 20-30000 km mentem már azóta, hogy 2022.02-03. án lett cserélve ott a cső mert elporladt és köpte a hűtőfolyadékot. Azóta is random előjön ez a fogyás.
313313: beltérnél semmi ilyen csöpögés nincs, teljesen random, télen nyáron is előjön, vagyis akkor is mikor nincs. Nincs is semmi büdös illat. -
BlackmMmDog
aktív tag
Egyet értek veled ,Essentiánál légkondicionáló berendezés nincs (lehet valaki külön kért) .
Ha 600-700 ezres kategória mindben találtam, jó lenne ha közzel 2 milliónál is lenne.Ködlámpa utólag mennyire nehéz megoldani(leginkább munka időben)mert sokat közlekedek hajnalban.
-
Zola007
veterán
Ha magánszemély akkor nyilván nem eladás előtt fog rákölteni 6-7 számjegyet, mert nem fizeti ki egyik vevő sem.
Kereskedő ismerős is kezd leállni az eladásra szánt autók kipofozásával, mert hamarabb megveszik olcsóbban hibásan mint kicsit drágábban hibátlanul. Ilyen alkatrész és szervizdíjak mellett nem éri meg az erőfeszítést ,csak értékesebb autóknál és működést akadályozó hibánal.
-
molnarpeter
nagyúr
Ha kinézek az ablakon, látok 4-et ami ezt cáfolná. Amik tönkrementek idő előtt, azoknál mindig volt más hiba, pl túltöltő generátor vagy egy venti ami túlmerítette, stb.
Amúgy Unixnál A.Z. akkukat 2 év garin belül kb arra is kicserélik, ha le van merülvevagy kauffernél van Era 3 év garanciával. Meg ott az Optima, drágán hosszú élettartammal. Van több autó és gépek itthon, nekünk az EP éri meg így is - meg persze néhány okos- és csepptöltő
többet ér egy EP és Lidl 6000-es töltő, mint egy drágább akku töltő nélkül.
-
gban
veterán
Vagy körbenéznék a Kauffernél, pl. ez erősen jobb választás mint az említett 'kisboltos':
Igaz, nem tudom merre vagy és mennyire opció egy pesti bolt / szállítás.Illetve a Kraft is lehet hogy jó, nem olvastam el rendesen:
Az Kraftmann akkumulátormárka egy jó alternatíva, hogy felsőkategóriás minőségű akkumulátort vásároljunk megfizethető áron. A Kraftmann akkumulátorok a csehországi Johnson Controls gyárában készülnek és a Varta Blue és Silver Dynamic prémium akkumulátorok belső szerkezetével kerülnek gyártásra. -
-
Micsurin
nagyúr
Valóban nem csak megállít és ott tart a közlekedés felügyelet kiérkezéséig.
~2 hónapja szedték ki havert gyári toronymerevítő miatt. Durván egy órát álltak este az ikeánál mire megjött az nkh, kapott útvonal engedélyt és mehetett hazáig... valamint volt 1 hónapja a szigorítotton megjelenni.Maradjunk annyiban addig tud az ember legény lenni amíg nem fut bele táttottal akár full szabályosan is. Pár hete kapta vissza a gyeplőt kvázi, szerinted kapott bármiféle kártérítést?
-
mrx1212
tag
Cromax, Kovács Auto szerintem minden elérhető de ez csak tipp.Az ár itt szerintem nem lényeges legalábbis nekem nem fő szempont hisz ezt azért nem sűrűn cseréljük.Inkább a minőség felé hajlok.Vezérlés szettben (szíj,görgők) Gates - ban gondolkozom!?Olajhűtő paszolom azért kérdem hátha valaki jobban ért hozzá/cserélt esetleg.
-
csoszogi
tag
Ezt olvasd el, igaz angolul van, íme itt van a kutya elásva:
[link]És ott a nyolcadik oldalon van egy ilyen szöveg:
"FOR USE WITH CIGARETTE LIGHTER PLUG
WARNING: If more than 150 Watts of AC power are required from the
Inverter, DO NOT connect the Inverter through the vehicle’s cigarette
lighter socket. THIS WILL OVERHEAT THE WIRES AND COULD CAUSE A
FIRE. When using the devices that require a TOTAL of 150 Watts or more,
connect the Inverter directly to the vehicle’s battery terminals using the
provided Battery Clip."Aki ért az autóvillamossági dolgokhoz, ha ezt a manualt elolvassa, akkor tud válaszolni a felmerülő kérdésekre szerintem. Az én készülékemen van egy OverLoad lámpa is, meg egy biztosíték is a készülék hátulján (5. oldal), de sose kapott igazán nagy terhelést. Lehet a készülék alján jelezve is van ez az info.
-
csoszogi
tag
Én ilyet vettem már kb 10-15 éve
[link]
Ezt használtam F Astrá-ban, és a J Astrában is használom. Minden nyáron utazáskor, vagy ha kimozdulunk hosszabb útra év közben. Három telefon van rákötve és használta a család folyamatosan erről az áramforrásról az utóbbi években, de volt hogy tablet, és volt hogy laptop is arról ment. Más nem rémlik...Te mit szeretnél működtetni? -
Markizmark
addikt
Bennem valamiért az van, hogy figyeli az olaj minőségét is. Az enyémben legalábbis nem csak szintjelző hanem minőség szenzor is a neve. Elvileg ha sok a rövidtáv akkor előbb bejelez. Opcomban is láttam, hogy ez a funkció ki-be kapcsolható a motorvezérlőben.
Legalábbis XER motoron biztos. -
313313
addikt
Ha arra gondol, amire én, kettő gomba van, az egyik a hátsó szélvédő fűtés (ha van neki) a másik meg a szélvédő leszárító,utóbbi miatt se kellene fogynia a hűtővíznek.
hdanesz:
Esetleg lehet lyukas még valamelyik radiátor/csatlakozási pont. Bár akkor szinte mindig fogyna a hűtővíz. Előző autómnál az utastér radiátor is meg-megadta magát (nem nálam), meg a fűtővíz átvezetésnél is megadta magát a gumi (ez szintén tioushiba volt) Mind a két esetben a beltérbe folyt a víz, vezető vagy az anyós oldalon a földre, ergó mindig vizes volt télen a beltér....
Kolégának a hűtője lyukadt ki, ott csepegett el a hűtővíze, még el nem durrant. Bár ezek 18-20 éves autók voltak....Szerk.: olyanom van, használjuk/használtuk mi is.
-
kocolaci
csendes tag
Ha nincs bekapcsolva a telefonon a bluetooth energiatakarékos mód, akkor egyszerre több eszközhöz is tud csatlakozni. A kihangosítót kihangosítónak használja (a beállításokban ezt érdemes ellenőrizni), a másik eszközt meg a zenelejátszáshoz.
Az UHP-n keresztül nem lehet zenét hallgatni (amúgy is csak monó lenne).
-
ncc1701
veterán
3 kocsink van:
2009 yaris gen II: kuplung nélkül nem indít.
2019 gen V swift: simán indít kuplung nélkül.
2012 insignia A: automata váltós. Igazából sosem próbáltam azt, h D-ben állítom le, majd ott röffentem be. Kulcsot csak P-ben engedi kivenni, de ott nem kér féket indítózáshoz. -
-
mephi666
nagyúr
hőtáguláskor növekedik a térfogat és emelkedik a szint a tartályban... de mivel zárt a rendszer, emelkedik a víz nyomása ezzel a forráspont is
ha a kupakot rendes megmelegítés után levennéd, megszűnne a rendszer zártsága, a kb 110 fokos víz azonnal rotyogna és kifutna... (mivel igyekezne a lehető legrövidebb idő alatt kitöltenie a helyet)
-
Micsurin
nagyúr
A16 más kávéház, ott eleve azonosak a kerekek míg a Z16-nál eltérőek.
Markizmark Ergó még mindig ott tartunk, hogy olajnyomásra ügyelni -> elmosni mindent alulról és gyári GM kereket kell betenni. Itt ugyan ez a tapasztalat...
Még mindig ezért írtam jó alku alap a kelepelő kerék indításkor... elhoznám de alkudnék kőkeményen.
-
Hachiko95
aktív tag
-
mephi666
nagyúr
mondjuk az se segít rajta sokat, hogy nagyon rövid szakaszokat megyünk: legutóbb kb 2 hete voltak 20-25km-es távok, azóta csak város, max 5km-es szakaszokkal
most is pénteken pár ilyen rövid szakasz volt, ami után ma reggelre már nem maradt benne kraft... és igazi hidegek még nem is voltak idén (nem tudom, hogy magasabb használat és több visszatöltés mellett mennyi lenne még az életéből)
-
hdanesz
őstag
Na ez vidám.
Csak november elején tér vissza a kereskedés tulajdonosa, így bármi érdembeli előrelépés akkor fog történni.Amúgy van bármi más oka, ami miatt ott rozsdásodhat? Mindenképp beázás lenne?
A pótkeréknél kotorásztam múltkor és ott nyoma sem volt víznek, sem a kárpitokon. -
hdanesz
őstag
Saját képem nincs, csak a hirdetésből loptam ki egy részletet. Azok a kis kosznak látszó foltok...
Íme:Amúgy tip-top autó lenne...az alján egy deka rozsda nincs. Csak ez most kicsit elbizonytalanított...
Majd megkérdezek egy karosszériást mennyire rossz ezt javítani. Viszont az a bibi, hogy ha ez állandó probléma...mármint a beázás. Mert akkor kb. 2-3 évente lehet buherálni,... -
hdanesz
őstag
Nekem is volt már 4 éves, kivülről gyönyörű Focus-om, a híres 1.0 Ecoboost motorral...és 1.2 milliós javítást dobott a gép.
Ahogy láttam kettőstömegű mindkét autóban van. Senki nem jós sajna, hogy tudja melyik autóban mi fog majd megkotlani idővel. Be lehet fürödni olcsó és drágább autóval is. A legkörültekintőbb átnézés ellenére is. Nekem ami fontos lenne, hogy ha már döglik benne valami...akkor ne telefonszám hosszúságú összegek szerepeljenek az alkatrészek árainál. Még nálam van egy 2009-es Accord....oda mindenből gyári cucc kell. Egy EGR cső 105 ezer ft, főtengely szíjtárcsa 158 ezer...
@MaddeNNNN: 75% országút 25% város kb.
Köszi mindkettőtöknek.
-
dethroner
veterán
Tudom persze hogy az állapot a legfontosabb, de amíg csak elméleti szinten tájékozódom, szeretném tudni mi micsoda valójában. Bár vannak olyan extrák (pl hátsó villanyablak, esőszenzor) amiket gondolkodás nélkül odaadnék a xenon lámpáért. De sajna azok nagyon ritkák. Nem értem pl a legmagasabb felszereltségben miért nem volt alap a xenon
Ha majd 100%-ban aktuális lesz a vásárlás, odaküldök először egy átvizsgálással foglalkozó embert, ne legyen felesleges utam ha kívül szép de rohadna minden. -
-
hdanesz
őstag
Én első körben arra gyanakodtam, hogy bucira törték a hátulját. De mivel a padlólemezen nincs nyoma, minden gyárinak tűnik a csomagtérben és a csomagtérajtó üvege is gyári, az autó gyártásának az évéből...így csak valami más oka lehet.
Ha gyárilag több autó szenved ezzel a problémával, akkor miért nem volt visszahívás erre?
Az a fura ebben a konkrét példányban, hogy nem is látod a víz útját. Tehát fentebb sehol nem éreztem vizet. Se kárpitban sem az ajtó belső oldalán. Sehol. És a víz frissnek nézett ki, plusz nem úgy tűnt az alja mint ha állandóan vízben állna.
Akkor lehet felejtős lesz így az autó.
Én tuti kitörölném minden eső után, de azért az is macera, hogy mindig kiszedni a mankókereket...és törölgetni.
-
ncc1701
veterán
Pont ezért vittem csak a kocsit a klímáshoz, intézze. Ennek vagy 4-5 éve, akkor volt csak a kompresszor valami 300eft feletti összeg. A végösszeget nem is írom inkább. Azóta is jó, bár tavaly visszavittem, h nézzenek rá a nyomásra (nem volt baja, de ha ennyit költ az ember, akkor elővigyázatos). Megismerte a kocsit, 10eft-ért leszipkázta a komplett rendszert, és újratöltötte nekem, még kimosta magasnyomásúval a hűtőket is kívülről.
-
mephi666
nagyúr
...klímával nekünk mocsoknagy mákunk volt: 3+ éve természetesen nem működött alapból a kocsiban vásárlás után, de csak behúzótekercset kellett cserélni és feltölteni... 30-40ezerben megállt a művelet és azóta csak tisztítva volt, rátölteni se kellett
remélem nem most fog meghalni heteken belül a kompresszor, hogy ezt leírtam
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest