Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
Calogero
üzenetére
"sokan azonban úgy döntöttek, nem állnak be a feltorlódott sorokba, inkább visszafordultak"...
Tankönyvi példa, az egyén(ek) önhatalmúlag felülírja az évszázados szabályokat, társadalmi normákat, mert Öt nem tarthatja fel holmi baleset, vagy amiatt kialakult torlódás, hiszen az Ö ideje többet ér, mint mindenki másé... az emberiség végleg elveszett.
Kíváncsian várom mi lesz az a szikra, ami belobbantja a vasszigort, mert hogy ennek elöbb-utóbb olyan következményei lesznek, amihez képest pár traffipax az út szélén kellemes pikniknek fog tünni.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Calogero
üzenetére
Véletlen egybeesések is lehetnek a Cromaxtól és a szerviztől összeszedett információkból levont adatok ofc. Az olajnyomásnak és a kussoló tőkéknek jobban hiszek mondjuk. Vagy 2 deci van otthon, lehet be kéne dobálni a srácokhoz, akik betolták a 10W-s olajat is kétszer a márkaszervizben. Jelige: szemetet a szeméthez

-
-
válasz
Calogero
üzenetére
Nem történt semmi. Van egy Astra amit kinézet magának munkatársam. És a fotókon fel van tüntetve hogy mik szorulnak gondoskodásra.
Ez a kiszemeltje. Esetleg ha észrevesztek valamit akkor kérlek írjatok meg.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Calogero
üzenetére
Ráadásul ezek a gyári tuningcégektöl jövö dolgok ( Lexmaul, Irmscher, dBilas ) egyre drágábbak lesznek, mivel eleve nem túl gyakori darabok, akinek pedig van, az szintén ritkán bocsátja áruba.
Jó kis cuccok ezek, csak meg is kérik az árat értük.

És csak egy út van, egyre mélyebbre süllyedni ebben a kórságban...múlt héten én is lecsaptam egy dBilas szívócsonkra a C20NE-mhez, amit direkt
Weber-karbizáshoz/ hengerenkénti pillangósor installálásához kínálnak, szóval lassan egy újabb szintre süllyedek.

-
-
-
válasz
Calogero
üzenetére
Na igen az elektromos dolgok, bár ez egybefüggő a Pug-al, de ilyen gond nem volt.
Azt viszont nem zárja ki hogy az új Opelek nem lesznek ilyenek.Négy évet bírt a Mondi? Mi volt a baja?
kmarci25
Jó de addig hat év van vissza, ez alatt valamit le kell tenniük az asztalra. És erre vonatkozó időszakra gondoltam én elsősorban. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Az s-max-ról (2011, 2.0 tdci) is azt hallottam, hogy 5 év után hirtelen szörnyű szerviz igényes lett (pedig végig egy kézben volt, nagyon vigyázva volt rá).
Egyébként én is az elektronikától félek a franciáknál.
Meg még annyit, hogy nővéremék egy francia (citroen) autót vettek, és most szembesültek azzal, hogy csomóan nem vállalják a szervizelését (nem találnak szerelőt, pedig semmit gond nincs még az autóval) -
adalbert1
veterán
válasz
Calogero
üzenetére
Elég jól fel vagy szerelve.

2 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
- a biztonsági öv vágó üvegtörő kalapáccsal eszközt hol vetted?
- hogy tárolod a cuccokat a csomagtartóban? Nekem most egy régi hátizsákban vannak, de gondolkozom valami autós táskán/dobozon (lehetőleg olyanon, ami rögzíthető), erre van ötletetek? Illetve a 2 poroltót rögzítetted valahogy (aggódok kicsit, hogy egy esetleges balesetnél személyi sérülést okozhatna, ha valahogy berepülne az utastérbe)? -
kmarci25
veterán
válasz
Calogero
üzenetére
+ beg & Luck Dragon: ezek szerint rosszul emlékeztem...
Az újabb autóm nem lehetett addig nálam, hogy izzót kelljen cserélni, ez meg 2004-es, ebbe megoldom. Ki kellett tanulni, de már tudom.
Az izzókészlet sem kötelező? Azt tudom, hogy a rendőr elvileg nem büntethet a kiégett izzó miatt. Horvátországban viszont úgy tudom, hogy kell készlet, így be is szereztem egy jóárasított Aldi-sat (van benne minden típus szinte, plusz biztosítékok) és kb 3000 Ft volt. -
Skizz
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Ja értem.
Na ezek közül még semmit sem tapasztaltam. Neked is így nyöszörgött a miskulencia?Más téma:
Van egy auto állás a világításkapcsolón ugye. Namost az csak félsiker, mert bár sötétedésnél lámpást gyújt, de menetfény nincs. Ugye itt menetfényként csak a helyzetjelzőkrők beszélhetünk; ha felokosítják a komfort modult (gondolom van benne, abszolút Cosmo, csak xenon nincs), akkor max. azok kapcsolnak fel nappal. Az elegendő egyáltalán a jelenlegi szabályozás szerint? Mert ha nem, akkor fölösleges. -
válasz
Calogero
üzenetére
Kis gyerekek miatt.
De nem ez a legfőbb érv. Hanem az érték megóvása szempontjából a legjobb. Mert kevés ember van aki bezárja az autóját és menet közben piros lámpánál notebook vagy bármi mást egy szempillantás alatt el tudják tulajdoníttani.
És ezen most lehet filozófálni.
De szerintem tök jó dolog ha az autó gondoskodik arról hogy védve legyen a gyerekek,értékek egyaránt. És tartom magam a dologhoz.Szada85
Így van, Fiatnál ha leállítod az autót akkor sem nyitja ki. Csak ha a kart meghúzod, akkor engedi ki a központi zárt. -
Szada85
aktív tag
válasz
Calogero
üzenetére
Nem kiszállás ellen kell, hanem "beszállás" ellen.

Elindulás után automatikusan lezárnak az ajtók, így pl. lámpánál állva nem tudják kinyitni az ajtót, és kikapni a táskád, egyéb értéked.
Majd mikor leállítod az autót ( motort ), akkor automatikusan oldja az ajtózárakat.Szerintem is hasznos, jelenleg én is manuálisan gombbal zárom belülröl az ajtókat, majd megálláskor rángatom a kilincset bolond módra, hogy kiszállnék, majd utána oldom szintén manuálisan.

Szóval nekem is érik egy ilyen felprogizás, ha lehetséges.
-
WP14
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Nem szeretnék belemenni ebbe, hogy kellő, rendszeres orvosi/alkalmassági vizsgálatokkal mennyire kiszűrhető, hogy hasonló eset előforduljon... De azt tudom, hogy Magyarországon, a jogosítvánnyal rendelkezők nagy hányada nem alkalmas a közúti vezetésre! Becslésem szerint, közel az 50%-uk ilyen-olyan anyagi támogatásban részesítették a vizsgabiztosukat! 50 éves korig 10! év az orvosi alkalmasság, felette 5,
ami nagyon sok, mert egészségi változás sokkal hamarabb felléphet, ami a közlekedés és közlekedők biztonságát veszélyezteti. Van még sok-sok egyéb is, de tényleg ez már nem ide tartozik....Remélem apukád azóta is jól van, nem ellene szól az írásom

-
-
Gergőke88
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Úgy emlékszem 5e-nem nullaztak.
Mondjuk a szerelők elmondása szerint az új turbós opeloknal sok város esetén simán lehet hogy 10e után cserét ker. (Halkan megjegyzem, hogy 20e Ft nem egy nagy tétel, cserébe eladáskor is csak pozitívum hogy cserélve volt rendszeresen.
Luck Dragon: Sztem anyag hiba. -
-
Doggy dog
senior tag
válasz
Calogero
üzenetére
Ma néztünk be a kupakok alá.Szemből jobb oldaliban volt 1 kis víz.Másik száraz volt.
Kompresszorral kifújtuk,áttöröltük.Majd bekente a szerelő srác gépzsírral,sötétszürke színe volt.
Felületi rozsda volt benne.Csavar,menetek épek.
Többszöri figyelmet érdemel,hogy ne romoljon a helyzet.
Ma volt egy nagyobb update.
Első-hátsó tárcsafékek+betétek+fékolaj.
Mind Ate.
Illetve cserélve lett a lapos szíj és szervó olaj is.
Olajokra bőven ráfért a csere!
Idén váltóolaj cserét is beiktatunk. -
szabonagyur
félisten
válasz
Calogero
üzenetére
Attól függ milyen fajta... Esetleg valami csoda illatosított? Faternak volt tavaly hasonló, még szerencse, hogy előtte megnéztük és öntöttünk ki belőle. Az valami citromos volt és kb. darabos volt a tartalma.
Én elhajítanám... nem akkora tétel, hogy szétcseszd vele a belsőt.
-
-
-
-
e.vid
senior tag
-
válasz
Calogero
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
. Az lenne jó ha tényleg színre lenne fújva. Meg első,hátsó is legyen azaz az általad is írt 8 fejest vagy érzékelőst.
Amint gép elé kerülök megnézem a linkeket is.Black
""Szart meg szerintem mindenből lehet venni, aki ismer tudja milyen alapos vagyok ha valamit veszek, bármi legyen az át lesz nézve az tuti normálisan.""Hű , akkor megintcsak félévig olvashatóm a milyen autót vegyek topicban tégedet? Addigra be spájzolók egy kis popcornt.

Ha csak vissza gondolok az Igsigniára Ajjaj. -
válasz
Calogero
üzenetére
Ha jól rémlik több fajta ködlámpa kiosztás van a H astrák évjáratai és kiadásai között. Amúgy isten ments hogy vitázzak, csak szeretem kivesézni a dolgokat. Szóval:
Az első kiadásnál van egy kis műanyag színre fújt elem.
Amúgy tényleg nagyon drágák, ha még csak a gyári árrakakt is nézzük, nem csak a ledesseket,mert vannak 70-80k
-
válasz
Calogero
üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ezekhez mind oda van írva, hogy "Nem passzol a GTC verzióba és a Facelift-be sem" És Bodrik autója faceliftes, és a ködlámpa burkolata sem olyan elvileg. Ezek még az első genes H astra első karosszéria eleméhez vannak ki építve. faceliftes változata egy picit másabb.
-
-
-
-
válasz
Calogero
üzenetére
Ezt nem tudtam.
A linkelt gép sárkány nagyon szép, és a megfelelő motor is van benne.
Bodrik
A kézifék alatt van egy fém kerettel ellátott Jack aljzat. Oda lehet bedugni az AUX kábelt amivel külső média forrásból származó tartalmát le tudod játszani a kocsi fejegységével. Az AUX gomb megnyomásával.Majd előrébb haladva van egy sík műanyag burkolat. Annak eltávolítása után elő kerül az OBD csatlakozók. Elvileg kettő van ott mindegyik más nagyságú és alakú. De nem mindegyiknél van kettő, legtöbb H-ban csak egy van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Pánik a memóriapiacon
- Parkside szerszám kibeszélő
- Yettel topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az újabb autóm nem lehetett addig nálam, hogy izzót kelljen cserélni, ez meg 2004-es, ebbe megoldom. Ki kellett tanulni, de már tudom.