Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
Az a baj ezzel, hogy csalóka lehet.
Nem szabad csak ebben bízni, és fordítva is igaz, pl. az enyémben a háttámla kilukadt már az ajtó felőli oldalon, a kormány tök kopott, pedálok is, váltó környéke is, mégis műszakilag nagyon jó állapotban van, 230e után is.
Vagyis ha árulnám, és a belső miatt nem venné meg valaki, az téves kép miatt döntene így.
És fordítva is igaz, megveszi a kereskedő 400e km-rel, mert tök jól néz ki, mert hosszú utakra használták jellemzően, visszatekeri 150-re, el is hisszük akár, mert műszakilag és belső térileg is igaznak tűnik, csak utána furcsán hamar kezd minden fáradni.Szóval nehéz eset, és tényleg meg kell nézni a belső teret, de az összkép alapján kell dönteni leginkább, és nem szabad a belső teret egyik irányban sem kizárólagosan mérvadónak tekinteni.
Ez a nehéz, mert ha beülünk, és csilivili, mindjárt jön a lila köd hogy ez kell nekem
Vagy egy kis "takarítás-igény" miatt nem megvenni egy különben egyértelműen jó autót, az sem jó (bár kétségtelen, utóbbi az jóval ritkább).Csökkenthető a kockázat, ha először nem az autót nézzük meg, hanem az eladót / kereskedőt, leinformáljuk amennyire lehet és azt próbáljuk meg eldönteni, mennyire bízhatunk meg benne, ezzel csökkenthető a lila köd képződése

-
w333
félisten
válasz
szente
üzenetére
Hmmm ... megtaláltam az 1.4 autót ami kereskedésben már 1.6 lett Link

Szerintem az 1.4 csak elírás lesz, viszont a km elég valósnak tűnik mert nincs szétkopva a belseje, viszont azon nem csodálkoznék ha felhívnád a kereskedést és ők azt mondanák hogy 145e km. van benne, az is lehet hogy egy nem hozzáértő nyugdíja páré aki nem ért hozzá ("Eladó" felirat a bal első ablakban tipikusan nyugdíjas megoldás), viszont gondját viselték + szervizelték normálisan !
ML Merci áll a garázsban ez már jó jel, mamié volt a G Astra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
w333
félisten
válasz
szente
üzenetére
Persze hogy látszik ... főleg a pedálok kopása + kormány fényesre van már kopva, váltószoknya sz*rrá van kopva stb. de ha ezek ki lettek cserélve és feltűnően újnak néznek ki na azzal vigyázni kell és ilyenkor kell megnézni a bal első ülést hogy mennyire van már kiülve

Szóval ne a km. órát nézd hanem azt hogy milyen állapotban van !
(#38492) gban
+1

-
-
gban
veterán
válasz
szente
üzenetére
Az a baj, hogy ennyiért már nem az az olcsó fenntartású motor ami újkorában is az volt, hanem ami jó állapotban van.
Vagyis tényleg az állapotot nézd, amúgy mindegyik motor jó - sokkal kisebbek az eltérések a specifikációkból adódó költségeknél, mint az állapotból adódó költségek.
És valóban igaz, a 2004 utániak valahogy jobbak lettek, bár ebből a keretből az már nehezebben kihozható.km: nem tudni, hol került bele annyi, inkább egy 250 ezres, ami autópályán járt, mint egy elhanyagolt, pesti 180 ezres.
De én is kevesebbel néznék, ha találnék - kérdés, az mennyire hihető.
[link]
Mi tőlük vesszük "mindig", igaz, másik fiókjukból - náluk tényleg tuti amit kapsz, és a km is valószínű hogy frankó.km látszik az utastérben - nem, vagy nem feltétlenül.
Csakúgy mint fentebb írtam, sokkal kevésbé látszik a km 250e km autópálya után, mint 150e város után.
Előbbinél pl. 100 km egy óra és egy beszállás, városban ez lehet 20 beszállás és 5 óra is vagy több. -
szente
addikt
Igen, ezen kívül mindenben tetszik. A km visszatekerésben teljes mértékben igazad van, de ha van benne 3-400e km, gondolom az az utastérben is látszik nem?
Csak, ha bele gondolok, hogy a 22 éves Corsában is ugyan ennyi km volt elvileg és volt aki még ezt is sokalta...AMD Power: Hát most hirtelen rá néztem a 2004 utániakra, nem nagy választék van 750 ezerig.
-
w333
félisten
Szerintem ez egy teljesen korrekt ajánlat ... Link

(#38488) szente
Nem, egyáltalán nem sok ... én úgy vagyok vele hogy inkább legyen benne 250e valós km mintsem hogy egy olyan autót vegyek amiben 150e kamu km van és több mint valószínű hogy 300-400e is volt már benne csak visszatekerték, ezen az autón látszik hogy szervizelték + gondoskodtak róla, nincs lelakva (lepusztulva) valószínűleg vigyáztak rá és ami még + pozítiv hogy magánszemély

-
szente
addikt
Ja, dízel meg sem fordult a fejemben. Leginkább én is az 1.4-1.6-osokat nézegetem.
Sok extra nem kell, szervó, meg elektromos ablak már elég, persze ha van benne klíma az se baj.
Inkább arra irányult a kérdés, hogy melyik a megbízhatóbb, olcsóbb fenntartású motor.AMD Power: Akkor inkább érdemesebb 600 ezer körül nézegetnem, a maradék meg úgy is elmegy a papírmunkára, meg a rendbetételére. Bár gondolom valamennyit alkudni is lehet. Kereskedőnél pl érdemes próbálkozni, hogy bele legyen alkudva az átírási költség?
Én mondjuk 2004 facelift előttit nem vennék belőle.
Miért?w333 1.2-eset én sem szívesen vennék, azért lehessen vele előzni.
(#38489) w333: Nem sok benne a km? Én eddig 200e alattiakat nézegettem.
-
-
gban
veterán
-
w333
félisten
válasz
szente
üzenetére
Benzines 1.4 vagy 1.6 én 1.2 -t biztosan nem vennék mivel a fogyasztása simán van annyi mint egy 1.6 -nak ráadásul folyamatosan pörgetni kell mert nem megy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ennyiért már nagyon szép állapotút kapsz, de mindenképp vigyél magaddal egy hozzáértő szerelőt vagy ismerőst, nehogy aztán valami rejtett hibái legyenek !
(#38486) gban
Általában azért 99% hogy olyan gumival adják ami még 1 évet lazán elfut

De az is lehet hogy pont kifogja és új gumik lesznek rajta

-
-
gban
veterán
válasz
szente
üzenetére
Milyen motort nézegess?
Leginkább benzinest.
Viszont ebből a keretből ne azt nézd hogy milyen a motor, hanem azt vedd ami a legjobb állapotban van.
Ha akarod kizárhatod az 1.2-est, de még az is erősebb mint a 60 lovas F Astránk (sokunknak az van), és járkáltunk mi is vele eleget.
Kérdés, egy horvát útért érdemes-e nagy motorost venni az év többi részére is.
Persze ez csak akkor kérdés, ha találsz egy hiperszuper 1.2-est, és csak azért veszel egy rosszabb állapotút, mert nagyobb teljesítményű a motorja.
Szóval összefoglalva, ebben az árkategóriában az lenne nekem az első, hogy kiválasszam a legjobb állapotút.
De mindenkinek másak a preferenciái, klíma kell vagy sem, 4 ajtós jó vagy sem, stb. -
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Az a baj ezzel, amit már korábban is beszéltünk - méretben a Fabia jobban bejön, mert ott a csomagtér már közelít az Astráéhoz. Ráadásul ha az árra megyek, akkor szintén jobban járok a Skodával ha a legolcsóbbat választom.
Vagyis tök jó lenne nekem egy Corsa is, csak lenne nagyobb csomagtartója, de mivel még egy bevásárlás is szűkösen fér bele, sajnos eleve kiesik a lehetséges jelöltek közül.Bónusz:
Corsa, Tesztek és leírások, kattintson ide - nincs ilyen oldal
Másik, hogy 10 perce keresem, de sehol nem találom hogy konkrétan hány literes a Corsa csomagtartója.

Sem a linkelt oldalnál, sem pedig a központi Opel oldalon. -
Declare
őstag
En igy tudom, azert irtam
Ha üzemmelegen leallitod a motort, kell egy negyed-fel ora az olajnak mire lefolyik, tehet közvetlen leallitas utan alacsonyabb szintet kell latnod. Viszont ha lefolyt, de meg azert meleg az olaj akkor lesz talan olyan a viszkozitasa, hogy palcat beledugva jol megallapithato a szint. Hidegen esetleg "dermedtebb" az olaj, nem tudom....igazabol nem erdemes leallitas utan közvetlenül nezni, szvsz ennyi a lenyeg. -
szente
addikt
Sziasztok!
G Astra vásárlásán gondolkozunk barátnőmmel. Melyik motorral szereltet érdemes nézegetni? Nagyrészt városban, illetve kisebb távokon lenne használva, de azért ne kelljen szégyenkezni, ha autópályán kell vele menni (nyáron mennénk vele horvátba).
Mikre kell figyelni a vásárláskor? Olyan 700ezer körül lenne a max, amit fizetnénk érte.Köszi!
-
Skizz
addikt
Ne mondjak hülyeséget, de az olaj inkább indul meg a szivattyútól. A csont hideg, esetleg kocsonyásabb olaj nagyobb eséllyel felejt el visszatérni a teknőbe (legalábbis belátható időn belül), mint a meleg.
AMD Power: valahogy ez a fabia volt nekem minden generáció mumusa. Bármilyen autó jött szóba bármikor, sose vettem listára. Olyan "papír".
De az kemény, hogy 6 milláig lehet extrázni, azt komolyan nem értem, hogy minek vesz valaki 6 misiért ilyet egy golf helyett konszernen belül. -
AMD Power
titán
-
Ck.
addikt
válasz
Declare
üzenetére
De miért üzemmeleg? Más szerint meg jéhideg, első napi indításkor kell nézni. Astra kézikönyvébe szintén üzemmeleget ír, más autónál meg jeges motort.
A 2.5 TDI Audimnál pl. 60 fokosnak kell lennie mm-re pontosan, alacsonyabb/magasabb hőmérsékletnél fals adatokat mutat.
Viszont megkérdeztem általánosságban 3 független szerelőt és egyértelműen azt mondták, hogy hideg motor. Meleg motornál már jut olaj a járatokba is, így a teknőben lévő szint csalóka lesz és kevesebbet fog mutatni. Ha vársz negyed órát, ha nem. -
Declare
őstag
Nem tudom, hogy itt mit hasznalnak vagy mit nem, de az en kocsim alja is full rozsda. A szerelöm mondta, h total tipikus, hogy az Osztrak/Nemet kocsik alja, amikkel dolguk volt eddig sokkal durvabban rozsdas mint otthon.
(#38462) vebbful: Nekem ugyan ezt mondta a szerelöm
Amikor csapon meglattam elöször a kocsi aljat, levert a viz....akkor mondta, hogy tipikus Nemet/Osztrak kocsi es ugyan ezt mondta, hogy mire egy ilyen elemet a rozsda elgyengit, a kocsi mar reg a zuzdaban lesz....mondjuk ettöl függetlenül gondolkozom neha egy ilyen alvazvedelmen
Nem tudom van annak ertelme? Iden lesz 7 eves a kocsi.Amugy ezt is mondta, amit irtatok, hogy erdemes telen is neha lemosni vizzel, vagy leburitani a kocsi kerekjaratait neha legalabb. Viszont ilyen motor mosast en sem csinalnek. Rongyal kitörölgetem, lepucolom, de vizzel nem veretnek bele.....+ amikor vettem a kcsit, a srac is mondta, hogy direkt nem is mosta ki a motort, nyugodtan nezzem meg, semmi folyas, olaj nincs benne...csak koszos volt. Abszolut pozitivabb, mint ha lasz egy csillogo villogo motort.
-
AMD Power
titán
Érdekes a cikk. Egyértelműen a Corsa jön ki nyerteskánt. De pl ha az alján szavaztok ott a Corsa alig kap szavaztatott. Érthetetlen. Pedig ha megnézitek majd a 2015 eladásokat egy év múlva a Corsa nagyon az elején lesz.

Összehasonlító teszt: Mazda2, Skoda Fabia, Opel Corsa, Hyundai i20
-
AMD Power
titán
Pontosan. Nálunk tényleg leesik 1cm hó és már tonna számra szórják azt a sónak nevezett szemetet. Ami az amúgy is rozsdásodásra hajlamos gépeket ki is kezdik. Én ezért is külön örülök neki ,hogy az előző tulaj megcsinálta az alváz és üregvédelmet a kocsira. És persze télen többet kell mosni az autót ez miatt mint nyáron.

-
diablo1984
veterán
nálam a laguna1-esemet mostam ki slaggal, semmi extra, generátor takarva, motorvezérlőt elektronikákat még enm is locsoltam, olyan 3 hengerezés lett a vége, hogy már majdnem az idegösszeroppanás környékezett, nem találtam meg, hogy mi ázott ve, a gyújtás részt is szétszedtem, minden csont száraz volt, egy cirka fél óráig 3 hengeresen húzattam kifelé, mire kiszárította magát az augusztusi forróságban! soha többet!
-
Markizmark
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szerintem mire a motorblokk átrohad a sótól, mi már alulról szagoljuk az ibolyát.
Szvsz fölösleges. Lemezeket kell félteni, nem az ilyen vaskos elemeket. -
trassher
addikt
Uraim ki milyen telefontartót használ a kocsiban? Most keresgéltem és találtam ezt. Videók alapján egy drágább termék koppintása. Lényeg hogy a szellőzőrácsra kell helyezni mert astrában nem játszik a szélvédőre feltapasztós kialakítás.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen, egész pontosan a motorblokkon látszó nyomokra.
w333: Németországból került hozzánk a kocsi, és látszik a szórás nyoma sajnos. Akkor egy motortisztítás befigyel

Megint vebbful: ezért is kell óvatosan osztrák importból autót venni, én is hallottam hírét az ottani állapotokról.
-
w333
félisten
válasz
Markizmark
üzenetére
Na jó de ott azért vannak elég nagy havazások ...

És itthon mi van ? leesik 2-5cm hó mindenki elakad (sehol egy hókotró), majd másnap mire a hó nagy része már elolvadt jönnek a hókotrót, az úton 1 hópihét nem látsz és sóznak az elvetemültek ... kész sírok a hókotró élete

-
w333
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mindenképp ...

Sőt télen én azt ajánlom ha nem is mosatja mindenki az autóját mert ugye befagy az ajtózár stb. de legalább a benzinkúton egy magasnyomású mosóval öblítse le az autó kerékjárati bobokat + az autó alját + kereket, mivel a só a legdurvább dolog szét marja az egész autót és emiatt gyorsabban kezd el rozsdásodni

Nem véletlen hogy Németben betiltották a út sózás (különleges műtrágya van ami sokkal hatékonyabb, viszont nem káros az autónak) pont az ilyenek és környezetvédelmi okok miatt, viszont mi nagyon le vagyunk maradva így sóznak

-
Markizmark
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mármint a jeges út sózása után ami a kocsira verődik? Én olvadás után azonnal alá mostam a kocsinak, de mégis megkapta a felniket a só. Plusz amit még nem látok.
-
Pitu
aktív tag
Tegnap végre volt időm vizsgálódni a nem működő benzinmutató ügyében. Biztosítékok rendben voltak. Kiszedtem a benzinszivattyút is, így ki tudtam próbálni az úszót, amivel nem volt gond. Azt tudja valaki hogy milyen néven keressem az úszó kiindulási pontját? Gondolom valami tekercs v.nyák lehet ott ami a mérést segíti.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Én max akkor mosatnám le a motort ha ez "szerelési" kérdés lenne. Szivárgás stb... Amúgy meg nem.
-
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Fölösleges azt takargatni. Inkább félteném a jeladók csatlakozóit vagy egyebeket. Egyébként nem teljesen mindegy milyen a motortér? El van az dugva. Eladáskor is gyanús ha tisztított a motortér. X14NZ-nek egyébként sem árt semmi, de egy ilyen agyonelektronikázott gépet inkább szárazon tartanék.
-
AMD Power
titán
-
w333
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Persze természetesen

Viszont azt tudni kell hogy sehol nem vállalnak érte felelősséget, de mondom hogy nem szokott gond lenni, ha biztosra akarsz menni akkor legurulsz a mélygarázsba és amíg kihűl a motor addig szépen leszigeteled az elektromos dolgokat így 100% hogy nem lesz semmi gond, egyébként sem lenne csak úgye ez ad egy + biztonságérzetet, szóval csak nyugodtan, és nem kell tőle félni

De a motormosás után úgyis kifújnak mindent alaposan kompresszorral !
-
w333
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Viszont mindenképp csak langyos motorral menj, mert ha pl. forró a motor és nem értenek hozzá + ráengedik a hideg vizet egyből megrepedhet a blokk

De az a biztos ha saját kezűleg előtte mindent elektronikát lefóliázol, főleg a központi elektronikát (fekete műanyag doboz) + gyújtáselosztó + gyertyapipák, ha ezek megvannak akkor nincs mitől félni, nyugodtan lehet nagynyomásúval + vegyszerrel mosni

-
w333
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Semmi gond nincs ...

(#38441) F_Zolee
Persze ! ettől alaposabb motortisztítás nincs, a 6-7 év alatt legalább 300-400 motormosását csináltam ugyanígy és soha semmi baj nem volt egyikkel sem

De természetesen a régebbi autóknál amiknek nincs jó vízszigetelése, ott az elektronikát mindig letakartuk, óvatosan aki ért hozzá meg tudja csinálni

-
F_Zolee
nagyúr
Amúgy a motormosás mit takar?
-
haddent
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Nem, külső, belső, wax, gumi és felniápolás, légkondi tisztítás, fertőtlenítés szagtalanítás ózonnal. Ez a csomag 8 ezer valamennyi 9 alatt marad. (De ebben a polír nincs benne, itt ők azt külön veszik)
Sonaxnál még így is olcsóbb és rendesen
Ez a linkelt tényleg jó áras cucc és biztos minőségi ha úgy mondjátok, de nekem 18. kerületből nem épp szomszédos
Bár 4000 ből biztos elbenzinezek odavissza -
haddent
addikt
Mindenkinek aki írt az olajhoz: igen, köszi, mondtátok, hogy semmi dehát ha egyszer eltűnt
Mindegy, vízszintben maxon van. Az tényleg x-akta marad, hogy ennek ellenére picit dőlve hogy tűnt el 1 csík pik-pak, tehát hogy mi befolyásolta a két (mindkettő fals) mérést 
15-18k minden?
Ahova én hordom is korrekt, 1800 egy full külső takarítás, 8 ezer full kinn-benn és tizen-egynehány a polír, de az csak a polír. Leírod esetleg ezt a helyet?
Privát is jó ha nem akarod reklámozni itt 
-
gban
veterán
-
w333
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Már csak saját részre ... de volt kollégám aki közben tulaj lett szívesen megcsinálja korrekt áron és csak minőségi munkád ad ki a kezéből !

De kb. 15-18k -ért simán megvan a teljes polírozás + full belső takarítás + felnitisztítás + gumiápolás + külső-belső műanyagápolás stb. szerintem korrekt

Most 1 évben 1X egy ilyen nagytakarítás szerintem bőven megérdemel az autó !
(#38422) zolikaDB
Köszi

-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Egyelőre így marad,20 éves kocsi,nem nagyon akarok sokat rákölteni,csak ha muszáj.
-
Markizmark
addikt
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Akkor azért. A henger már nem kerek, hanem ovális, az új gyűrűk pedig kerekek és a kettő között rés van, amiben ottmarad az olaj. Mi is így jártunk az egyik autóval, aztán újra szétszedtük és egy régi dugattyúra erősített csiszolóvászonnal jó sokáig csiszoltuk a hengereket. Házilag nem tudtuk megfúrni, kivenni meg nem akartuk a blokkot. De így is sokat javult az olaj fogyasztás.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Csak gyűrűk.
-
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
Nálam is lefutott az olajteszt,most kb. 1000km után olyan 0,7 l fogyott.
Évekig Castrol 10W40 volt benne,most váltottam Total Quartz 10W40-re,nekem jobb lesz úgy néz ki.
Castrolból több mint 1 l fogyott 1000 km-en,még gyűrűzés után is.
Most szerintem rendben van a 0.7 liter.X20XEV-240 ezer km.
-
w333
félisten
válasz
Markizmark
üzenetére
És tényleg

Szerk.
Ha már olaj gyorsan én is megnéztem hogy mi a helyzet ... létezik hogy a C20NE nem eszi az olajat ? kb. fél éve lehetett cserélve és a maxon van !

-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Már voltam márkaszervízben is azták mondták hogy majd jöjjek vissza ha 1l / 1000km nem 0.7 / 7000

Azóta 2x megnéztem leállítás után kb 10 perccel teljesen síkon (szemre is, meg kézifék ki és nem moccan) parkolóházban stb.. És a max fölött van
Szóval minden rendben 
De valami nekem akkor is furcsa: eddig is mindig a garázs előtt néztem meg, amiről tudom, hogy hátrafelé lejt picit. Most pont ugyanott, ugyanúgy néztem, tehát a nézési pont nem változott, mégis eltűnt egy csík. Igen tudfom, ezt nem lehet így pontosan, jó. De akkor is, hogy?
Örök rejtély...
Vagy mindeddig túl volt töltve és lökte ki magából, most lett még csak jó (max) ?
-
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
A lenyeg, hogy olyan, nincs, hogy egyszer eszi, egyszer nem.
Azert irtam, hogy mikor nezd meg. Lejtön allva, vagy üzemeleg motor közvetlen leallitas utan fals erteket fogsz kapni."4000től konkrétan jobban présel mint haverék passat tdi -je ." azert ott komoly gondok vannak akor passat fronton
bocs, de ezt mint dizeles nem hagyhattam szo nelkül
minimum 2x nyomatek kell, hogy legyen egy regi passatban is 
(#38406) vebbful köszi! Meglesem ma majd üzemmelegen, meg a "tura utan" jövö heten, kivancsi leszek

-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Itt a hsz. -em, nincs 1 hetes sem.
Akkor teljes sztori: decemberben előírt 4.5 liter betölt, ez jócskán túltöltés egyébként, na mindegy.
Jó ideig semmit nem evett (gondolom mert túl volt töltve örült, hogy kiverte a túlsúlyt
)
Egy idő után beállt erre a "fél csík" elfogyott szintre.
Majd most a nagy semmiből minimum felett fél csík, azaz elfogyott a multkoritól 1 csík, összesen a maxtól 1.5 csík.
Max-min = 1 liter = 2 csík => 1.5 csík = 0.75liter.
Gyári előírt: 0.6l /1000km de ezt már kitárgyaltuk, hogy nem csak szerintem enyhén túlzás lenne.Skizz borítékolhatom, hogy egyik mérésem sem hivatalos
Néztem hidegen, melegen, járó motorral, egyből leállás után, kicsit lejtős terepen stb.. De ez a "fél csík fogyott" elég konzisztens volt.
Most ez a meglepő mérés egy éjjel állás után kiállás a ház elé, leállít majd elindulás előtt, azaz kb 1 órával később történt. De igen, ha kiengedem a kéziféket gurulna... Nem vízszintes.. De ez eddig sem zavart
Beértem az egyetemre, megint egyből leállás után nézve mostmár azért más a helyzet, pont középen áll (min+1 vagy max-1). Ez a hihető eredmény nyilván, de ez is azt jelenti, hogy 18. óta elfogyott 1 fél csík, ami 0.25liter

Direkt nem töltöttem rá most olajat, mert kiváncsi vagyok. De nem értem mi lehet.. olajfolt sehol, füstölés sehol, kompresszió mérés nem volt de érzésre semmi szükség rá 3000 -től nyom az ülésbe 4000től konkrétan jobban présel mint haverék passat tdi -je .
Köszi a gyors válaszokat/nyugtatást ,meglátjuk... remélem nem kell csalódnom az (új) opel(ek)ben

-
Markizmark
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Az enyém első ajtókárpitjai rezegnek, főleg ha basszus is van.
Ki kell cserélnem a patentokat, de néhány fül eleve le van törve szóval.... Ki kell találnom valamit.(#38405) Declare: Ha jóval több van benne a maxnál, akkor szokott beleverni a hajtókar, de menet közben amúgy is csökken a szint, mert feltelnek az olajjáratok ugye. Szóval nem kell aggódni.
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Üzemmeleg motorral, megallas utan egy negyed oraval, egyenes terepen nezd meg. Addig ne panikolj

Ugyancsak olajos kerdes: En is most hetvegen picit pucolgattam a kocsit, feltettem egy regeneralo töltesre az akkut es raneztem az olajra is. Na nekem viszont több van benne
...azaz eddig is maxon volt november ota (el is hataroztam, h megmondom most majd a szerelömnek, hogy ne töltsek ennyire koppra), de most a max fölött van. Gondolom a sok kis helyi futkosas miatt felvizesedett az olaj. Van ezzel valami teendöm? Jövö heten ki fog szaradni ha megyek haza ettöl nem felek
csak olvastam valahol, hogy nem jo ha tul van töltve az olaj es ez most olyan feeling 
-
Skizz
addikt
-
haddent
addikt
Help! Tiszta vérideg vagyok

Nem tudom mikor, napokkal ezelőtt írtam, hogy ugye addig, december óta (amikor picit azért sztem túl lett töltve) semmi olajat nem evett. Akkor vettem észre, hogy épp méréstől függően talán egy fél csík elfogyott. Na most ma reggel megnéztem és minimum vagy max fölötte egy fél csíkkal azaz legutóbbi óta 1 csík eltűnt teljesen???? ez kevesebb, mint 1 hete volt... nem folyik sehol és nem kékfüstöl mégis mi a ..??
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Az én környezetemben nagyon sok Opel van. Minden féle. 2-15 évesig. Ilyesmire nem volt panasz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hat ha az ML Merci, akkor az enyem porsche panamera

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mivel gondoztad? ![[link] [link]](http://www.kephost.com/images/2015/03/20/20150320_082504.jpg)
![[link] [link]](http://kepfeltoltes.hu/150323/20150323_140638_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)