Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
PhaetonV10
üzenetére
mi kerül abban annyiba? egy sima adagoló nem? anno nekem a vw-ben 40 kiló volt, ebben miben más???
-
PhaetonV10
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha neked egy cirka 180- 200 ezres adagolò felujítás nem akkora bukó...
-
Kickass
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
adagolós, vezérelt azon is Bosch VP44 van
-
7Sony7
addikt
válasz
tibee77
üzenetére
Ha mormog a kipufogó, attól még hallik tisztán a ketyegés. Akkor már inkább valami motortérbe való hangelnyelő cuccon kellene gondolkoznod. (Az enyém is ketyeg alapjáraton, de engem inkább megnyugtat a hangja. Meg aztán cserébe kárpótol a nyomaték.
)w333: Addig mosd, míg teljesen tiszta nem lesz a cucc. Hátha tényleg ez a hiba!
-
diablo1984
veterán
apropó, létezik, hogy egy 2003-as év végi 2,2-es dti motoros vectra c még adagolós? úgy értem, hogy ezek még nem nagy nyomású rendszeres, hanem elektromos adagolós+porlasztócsúcsos rendszer?
-
trassher
addikt
Ma végleg feladta a vezető oldali első ajtó nyitásérzékelője. Múltkor még a kifújás segített rajta de már semmi. 2500 forintom bánja, hátha holnapra meg is érkezik.
-
törölt tag
válasz
Mikuland
üzenetére
A szúróláng hosszú távon egységesebb felületet ad mint a lassabb melegítés . nagy autó tisztaság mániás vagyok, erre a melegítős dologra magamtól jöttem rá, de mikor megláttam hogy régóta van ilyen nem hittem el. pedig meg voltam győződve hogy ez az én ötletem. De ezek szerint mások is kalandoznak a témában

F astránál telibe hőlégfúvóztam egy lököst, a vekibe meg belső karcokat tüntettem el
-
w333
félisten
Mégis alapjárati motor lesz a ludas ... de most már annyira hogy hidegen indítom vagy melegen egyből leáll, sőt a lámpánál ha leveszem a gázpedált kb. 3X leálltam, tegnap még semmi baja nem volt, viszont ha lehúzom az elektromos vezetéket az alapjárati motorról, tökéletes minden (hidegen és melegen is) egyáltalán nincs semmi ingadozás stabil 900 -s fordulat

Csak levetettem az alapjárati motort most telefújtam motor tisztító spray -el elvileg ez minden szennyeződést leold, meglássuk mi lesz !
Másik kérdés ? azon kívül hogy világít a motor check ha le van húzva az elektromos vezeték ? mi történhet még ? mert így sokkal jobb minden !

Persze az lenne a jó ha az alapjárati kitisztulna ... majd később jelentkezek

-
zolikaDB
veterán
válasz
tibee77
üzenetére
Na, akkor cserélhetünk, én pont így vagyok a benzinnel.
Sajnos a dízelek mindenféle légszűrő, kipufogó mókolástól nem fognak sokkal másabb hangot kiadni.
Igazából sportlégszűrőnek nem is nagyon van értelme a te kocsidra, mivel gázolajos...
Módosított turbó az tud másféle zörejt kiadni, de ugye az meg zsebbenyúlós/veszélyes mutatvány. -
tibee77
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Igazäbol meg a teljesitmeny "egyenlöre" eleg.(nehäny honap es ez tuti vältozik
) A lenyeg a kocsi hangja lenne, mert kb emiatt feltem dizelt venni.Soha nem jött be a kotyogos alapjärati hang, mindig benzines pärti voltam.Szoval ezzel akarok egyenlöre valamit kezdeni.Gondolom ezen egy kipufogo rendszer segitene a legtöbbet. -
Mikuland
tag
Bevetettem az " olcsó nepper trükköt " a műanyag díszcsíkon!
Az egyik felén pb palack, másikon hőlégfúvó. Az utóbbinak a minősége jobban tetszik!
Csak kicsit fostam , hogy felgyújtom a gépet!
-
Mikuland
tag
Zafi műszakira készül...eddig 50 ezresnél járunk.

Hátsó dobok, bekötött kézibowden, első motorbak, baloldalon valami a kormányművön, futómű állítás.
Ja, fényszóró állítás.
Dobok szabályozva, kötél csere.
Majd még műszaki jövőhéten az még vagy 22 ezres.
Az emisszió meg jó!
Ez van.
Ja, a kormányművet fel kellene újítani, mert taknyolja az olajat a gumiharangokba!
-
AMD Power
titán
Megküldte tegnap a K&H az ez évi "ajánlott" kötelezőm árát. 21e lenne adóval együtt ha éves befizetéssel tenném mind ezt. Alkuszomat egyből hivtam. Egyből lett 19e kötelező adóval együtt negyedéves dijfizetés mellett.

-
tibee77
őstag
Egy ilyen csomagtol lenne erdemi vältozäs a kocsi hangjäban es erejeben?Szeretnek egy kötelezö nagy szerviz utän valami ilyesmit belepakolni de csak akkor ha megeri a veszödest.
-
bubi92
őstag
jó akkor az ablak felhúzás projekt még várat magára.
viszont, szintén g astra ablaktörlő lapát előre. milyet érdemes venni? -
F_Gergely
őstag
válasz
üzenetére
Ja hogy nálad útolagos, ez kimaradt. Egyébként magát ezt a felhúzos dolgot, nálam a vezető oldalnál a lábtérnél bal oldalt (tehát a bal keréknél) műanyag burkolatot leszedték, két vezetéket áthidaltak egy harmadik vezetékkel és ennyi volt a bekötés. Kb 5 percig ha tartott ebből 3 a szerelés volt. Sajnos az utólagos cuccokat nem ismerem, de én a helyedben kib@sznám a francba és tennék be gyárit mer' a gyári mindig jobb

Elméletben egyébként az utólagosra is ráköthető hiszen nem történik más, mint amikor lezárod a kocsit, akkor impulzust ad az ablakemelőnek, és ahol le van engedve ott felhúzza, a végálláskapcsoló pedig "nyugtázza".
De ha valaki jobban otthon van a témában nyugodtan javítson ki
Annyit tudok még hogy van valami komfort modul, ami az ablakokat vezérli de erről sok infóm nincs. viszont ha egy ablakod felmegy akkor ez benne kell legyen a kocsiban
-
törölt tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Vágom ezt a betanítást, de az enyém ezt nem tudja. Ez az elektromos ablaknak a része. nekem viszont ilyen ostoba utólagos van betéve, ami a tekerő helyére megy rá bovdennel . (kívülről nem látszik) . A felhúzást meg szerintem a kp zár vezérli, és annak a jele valahol megszakad, mert mint írtam csak az egyik ablakot húzza fel.
-
F_Gergely
őstag
válasz
üzenetére
Hát nálam is volt egy időszak amikor valamiért nem működött, mondjuk nálam egy ablaknál sem, aztán egyik napról a másikra jó lett
Azóta is jó.
Azt tudom, hogy csak akkor huzza fel autómatán, ha az ablakod maga is tudja az auto módot vagyis feltanítod. Ezt akkor kell ha lehúzod az akksit vagy lecsökken a feszültség nagyon alacsonyra.
Onnan tudod hogy az auto funkció fel van tanítva, hogyha rövid ideig nyomod az ablak gombját, akkor felengedve is tovább megy az ablak ütközésig. Akár fel akár le.
Tanítani úgy tudod, hogy gyújtást adsz, leengeded teljesen az ablakot. Felhúzod (gomb végig nyomva tart) majd hallasz egy halk kattanást (ez a végállás kapcsoló hangja) utána engeded el a gombot, és innentől már tudja az auto funkciót. -
Mikuland
tag
-
törölt tag
-
bubi92
őstag
G astrát meglehet mókolni valahogy, ha központi zár zár, akkor ablakokat automatán felhúzza?
-
Skizz
addikt
-
válasz
Calogero
üzenetére
Szia,
tudom ősrégi a post, de hátha... Én is utólag programoztattam fel a BC-t Opel szervízben. Működik is, de csak a menüben, tehát el kell navigálnom a BC1, BC2 fülekhez. Viszont a rádió főképernyőn nem jelennek meg három sorban az adatok, tehát pl. nincs hátralévő távolság jelzésem sem, elég bosszantó. GID-em van. Valamit lefelejtettek volna a programozás során?

Köszi ha tudsz segíteni.
üdv,
Gábor -
Skizz
addikt
No, tegnap 2x100km után semmi egr hiba nem volt, pedig m0-n volt motorfék dögivel. Most már kezd hiányozni a hibakód.

De milyen szél volt...
A katrina hurrikán ehhez képest lófütty, arra ment az autó amerre jól esett neki. -
SPF
senior tag
Elektromos ablak utolagos berakasara mennyi lehet a realis munkadij? Mert eddig eleg durva arakat kaptam... G astraba kellene.
-
w333
félisten
(#39049) zolikaDB és (#39053) trassher
Ennyi !

-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Na ez tényleg komoly tütü. Azok az ülések nálam is jól mutatnának.

AMD Power: F-be tök jó áron mennek a gyári bontott könyöklők. Nézz szét, tuti találnál olyat ami tetszik.

w333: A suzukiban én is a kéziféken pihentettem a jobb kezem. Száz szónak is egy a vége: könyöklőt mindenkinek.

-
zolikaDB
veterán
adorjant: valami ilyesmire gondoltal multkor? OPC Astra Caravan
-
mephi666
nagyúr
ma megyek az egyik helyi szupermarketbe, nézem, hogy bejárat közelében egy lila 5ajtósból épített f astra gsi: szép nagy gsi légterelő hátul, gsi motorháztető, küszöb, lökhárító... pár karosszériaelem ki volt glettelve, gondolom fényezésre vár, ahogy beláttam mikor elsétáltam mellette: óracsoport is cserélve szép fehérre... színre fújva elég pöpecül néz majd ki, de így se volt csúnya... kifelé láttam a gazdáját: 40-50 körüli átlagos nő, vélhetőleg a férjével
kicsit másra számítottam (vagy csak elkötötték a bojrécer fiuk gépét egy körre) -
zolikaDB
veterán
De b.szadék jól néz ki: Vectra B OPC Caravan
(#39048) w333: miután nekem is ez volt a szokásom, vettem egy könyöklőt

-
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jah ... köszi ezt nem tudtam

Akkor valami a gyújtásnál lesz szerintem, majd meglessük

(#39047) AMD Power
Én pedig vezetés közben nem tudom hogy miért de a jobb kezemmel folyamatosan a kéziféket fogom ott támasztom meg a kezem vagy nem tudom, ez valami beidegződés vagy megszokás lesz, pedig nem is szoktam driftelni, na jó régebben azért igen, egy könyöklő nekem is jó lenne majd

-
Kickass
őstag
válasz
adorjant
üzenetére
Srác aki a képeket küldte mondta, hogy egyszer szakadt le, mikor a szerelő keresztbe ráfeküdt teljes testsúllyal.

Szerintem köv. héten én is megrendelem, nem hiszem hogy a H Astra kartámasz olcsóbbra jönne ki mint ez már ha lehet egyáltalán találni, pláne magában ülés nélkül.
-
Skizz
addikt
Használtok telóra valami jófajta ingyenes navit? (android)
-
Pitu
aktív tag
Valaki szedte már ki az üzemanyagszint jeladót F astrából? Mennyire bonyolult művelet? Esetleg tud valaki leírást ehhez? Hétvégén át akarom nézni a vezetékelését is, hátha csak szakadás van.
Köszönöm!
-
Kickass
őstag
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok, [gondolom olvastátok Ti is]. 2006-os H Astra bírja az efféle fröccsöt ? Tankolt már valaki ilyet külföldön ? Köszi.
-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Csak az irmscher mint gyári beszállító gyártott hozzá külön könyöklőt de azt magyar ember nem vette meg az tuti.
Tegnap az egyik opeles fb csoportban volt erről szó és ott írta egy srác hogy neki ez van. Nem értettem hogy van az oda felrakva. Elmondta hogy a kárpit alatt ott van a gyári hely ahová be kell rakni. Kitapogattam és tényleg ott van neki a hely. Itt vannak a képek.Az utolsó képen lévő adatpert kell 3 csavarral rögzíteni és oda megy bele a könyöklő tengelye. Azt mondta 4 éve használja és semmi baja.
-
Skizz
addikt
Bveki gyári könyöklőjében minek van érintkező? Mi történik ott?
-
-
haddent
addikt
válasz
üzenetére
Nem mondtam én egy szót se szablyozásról azt se tudom mi az
Hátfó fékpofa volt kb 2 mm -es, azt kapott újat. Összesen 41 ezret fizettem, ebből 12 ezer volt a 8 gumi szerelés, 2 ezer a teljes átvizsgálás meg biztos valemennyi a takarítás mert bekarikázta. Tehát egy 20-as 2db hátsó gyári fékpofa H -ba -
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nekem megéri, fater szakmája esztergályos és otthon van egy jókora gép is.
Nem először csinált ilyet, mindig hiba nélkül. Minden alkalommal egyedi felfogatást készít, hogy biztosan középpontos legyen minden. De ha máshova kéne vinnem, akkor is megérné a 9000Ft spórolás. Persze tudni kell ki ért hozzá.
A min-max közötti 3 milliméter pedig rengeteg. Aki csak akkor veszi észre a hibát amikor már 3 milis válla van a dobnak/tárcsának vagy 3 mili mély barázdák vannak benne, annak úgyis mindegy minden... -
Skizz
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Annyira nincs is beopálosodva. Viszont örömmel látom, hogy az izzócsere megint belekerül egy-két anyázásba. Nem sok autóval találkoztam eddig, ahol rá is láttam a dolgokra.
Neked még nem utaltam.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
A tárcsa felszabályozás szakszerű eljárás,a felszabályozás viszont lehet szakszerűtlen,kókány. Egy tárcsa felszabályozás min: 1500Ft (számla nélkül)Az F astrádhoz új első féktárcsa 6200Ft./db. (brembo) megéri e bevállalni a rizikót 4500Ft-ért.

A féktárcsák max,és min vastagság közötti különbsége: 3mm.
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
na, úgy tűnik látták a skodánál is a szivárvány-multiplát

-
Skizz
addikt
Fogkrémmel meg ronggyal "polírozott" már valaki búrát?
-
Markizmark
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Mi nem érthető a tárcsa vagy dob szabályozásban? Szakszerű eljárás, amíg el nem éri a tárcsa/dob anyaga a minimum vastagságot. F astra hűtetlen első féktárcsánál ez 1 cm. Ha még 1 cm felett van és esetleg vállas vagy barázdásan kopott akkor nyugodtan lehet szabályozni esztergapadon.
-
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Kezifek... par napja elszakadt a bovden, de legalabb csak a kar alatti rovid darab, mar par eve lattam, hogy par szal ep van szakadva rajta es megvettem a cseredarabot, hogy majd kicserelem. Utolert
Hetvegen remelhetoleg ki tudom cserelni. Hatul az uj tarcsa es regi de ujszeru pofakkal sem volt egyszeru eltalalni, hogy fogjanak. Hulladek konstrukcio. -
törölt tag
válasz
_seth_
üzenetére
Az úgy jó. Enyém csak 4 lukas, az még a sima 5-ösnél is olcsóbb. Hátsót nem cseréltem mióta megvan a kocsi, de még mindig fél körül van. Viszont nem jó a kézifékem. azokban cserélni kéne a pofákat, de félek hogy a tárcsát is mert annak viszont válla van belül. 3 éve nem jó a kézifék. Egyetlen dolog amibe mindig belefulladok mikor nekifogok. jó paraszt ez a mini dobfék.
-
KrAt
veterán
válasz
üzenetére
Nekem vállasak lettek a tárcsák, új betétekkel kicsit nyikorgott fékezéskor. Ellenben még nem "fogytak el" a tárcsák, tehát nem csereérett.
Megtanultam haveromtól anno a trükköt, hogy lehet flex + csiszolókoronggal eltüntetni a peremet: megemeled az egyik felét (úgyis raktam fel a nyári gumit), berakod 4-5be, alapjárat, és a diffi elkezdi forgatni az emelt oldalt.
Végeztem a művelettel, majd örömittasan nézhettem az ABS hibajelzést..
Szerencsére elmúlt pár km után..
-
törölt tag
válasz
_seth_
üzenetére
50 elöl hátul? vagy csak elől? mert nem mindegy. eredeti opelből 5ezer egy garnitúra csak fékbetét a chromaxnál. meg 20 ezer 1 db féktárcsa
. az ilyen kopó alkatrészekből nem látom értelmét az eredetinek. nem megy el 3x annyit.(#39012) F_Gergely az úgy reális ár. Nameg bevált utángyártott márkák vannak a gyári ár feléért.
-
haddent
addikt
Most van gumicserén (téli -> nyári) az F és a H is. H -án hátsó fékpofa az tuti cserés, de lehet, hogy a tárcsa is. Várható javítási költség: 44 ezer
Jól megkérik az árát.... remélhetőleg ez még a gyári pofa és az új is eddig fogja húzni
És akkor mivan ha még a tárcsát is kell már hjajj
Na jó, ebben az árban benne van a 12 ezres 2 szett gumi ide-oda meg apróságok. De még políroztatni is akartam én is 
-
AMD Power
titán
Gyárilag gázosan jön az új Opel Corsa
Már LPG-átalakítással is kapható az új Opel Corsa -
trassher
addikt
BRÉKING NYÚZ de lehet csak nekem.

Kiokosítottak hogy g astrával kompatibilis a h astra könyöktámasza. Semmi reszelés csak berakod és örülsz. -
w333
félisten
(#39001) F_Zolee és (#39003) vebbful
Köszi, meglátjuk mi lesz

Szerk.
Volna még 2 kérdésem, hátha tudja valaki mi lehet a gond

Megint lent voltam beindítottam és azt hallom kb. minden indításnál hogy egy századmásodpercre mintha valami bevisítani (szíj) de ez csak indításkor, aztán alapjáratom ha az autó elejéhez megyek akkor hallok egy rotyogó diezel hangot mintha valami csapágyas lenne, mi lehet ez ?

Ugyan ilyen hang Link háttérben hallatszik a rotyogás, vagy ez normális

Az a baj hogy a fülem az 520i -hez van szokva, annak alapjáraton hangja nincs
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://kepfeltoltes.hu/150403/20150403_202826_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
)

(egy gonddal kevesebb) ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)