Hirdetés
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trassher
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Azért szeretnék 5w30-at mert az teljesíti a gm dexos 2 szabványt. A 10w40, 5w40 nem. Ki kell próbálni aztán meglátjuk. Itt van mely termékek teljesítik a normát.
Szerk.: Magas labdát leütni kötelező.

-
-
trassher
addikt
Ez is jónak tűnik.
Utálok a debreceni tesco-ba menni de muszáj lesz úgy néz ki.214.000Km-t futott motorba 5w30-as olaj nem túlzás kicsit? Most 10w40 aral van benne és a gm dexos2 szabványnak megfelelő olaj az aral high tronic g 5w30. Nem tudom mennyire kopott a motor ennyi km alatt és szeretnék bele jó olajat önteni.
-
haddent
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Úgy van, ahogy írtad 1. verzió. Külön hajtja. Akkor Contitech a legfaszántosabb? A legjobbat akarok a kicsinek
Azt hittem az SKF az. Az sem zavar, ha nem egy szett. Én akarom összegyűjtögetni a cuccokat mint supermario aztán elviszem és megvárom/nézem mit szerelnek be. Ez nem egy kerékcsere nem bízok semmit a véletlenre 
-
diablo1984
veterán
válasz
haddent
üzenetére
lefed mindent, de pl az unixnál mint írtam van olyan vezérműszett is, amihez adnak vízpumpát ehhez a motorhoz! így én már semmit sem értek, de ha mindent cseréltetsz kategória és a szerelőre bízod a rendelést, akkor legalább nem neked kell visszavinned a cuccokat!
amúgy ha a vízpumpát látod(blokkba süllyesztett, lényegében egy görgő áll ki a síkból), akkor azt a hosszúbordás szíj hajtja, ha nem látod, akkor a vezérlés! vezérlést én még nem láttam szabad levegőn hajtani, de lehet hogy én láttam még keveset az életben.....
-
trassher
addikt
Köszi a válaszokat!
Osram silverstar van a suzukiban, a fénye jó de fehérebb kéne kicsit. Megnézem még a GE megalight-okat, azok állítólag tartósak is.haddent: Arany árban? Nekem g-re INA vízpumpa szett + contitech vezérműszíjkészlet 60-ra jött ki. És azért az skf nem egy contitetch.

-
haddent
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Boccs, csodálatos unix és bardi oldalai használhatlanok.. Na itt van a 2 kép a 2 szettről
SKF vezérműszíj szett
SKF hosszbordásszíj szettEz a kettő akkor lefed mindent (arany árban
)? Illetve a kettő független egymástól, nem? -
haddent
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Szíjas kell hogy legyen

Na, jól gondolom hogy ez a 2 alkatrészcsomag így együtt lefedi a "vezérlést" és minden nyűgjét baját szenvedését?Az én vízpumpámra írja is, hogy "hosszbordás". Tehát akkor NEM a vezérműszíj hajtja, hanem ez a nyamvadék kis külső hosszbordás szutymó, igaz? Mert szerintem az nyeszereg hidegen egy pár másodpercre.Sőt, ahogy mondtam, vízpumpa külön, szettben is kapható: Vízpumpa szett
Na, akkor a 2 szett lefed mindent, igaz? De ettől még szerencsémre külön van ami faszájos, főleg hogy csak a külső nyökörög ezért azért nem kell fosnom annyira, hogy egyből jaj kibújik mind a 16 kis szelep a blokkon kívülre meg az új kipufba?

-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
mondjuk, ha neked az a vectrád van, ami az aláírásodban, és a 115 lovas motor, akkor azt nem hinném, hogy nem a vezérlés hajtja a vízszivattyút, mert csak olyan pumpát ad fel a kereső, amit vezérműszíj hajt! a kép amit beraktál is annyi látszik, hogy egy generátor és vagy egy szervószivattyú, vagy klíma szíjtárcsája, de nem vízszivattyúé!
-
diablo1984
veterán
válasz
Gergőke88
üzenetére
nem, szíjas!
elviekben a vízpumpa a vezérlésnél van, mer 71ezerért a contitech készlet vízpumpát is tartalmaz, azt meg csak nem szokták hozzáadni, mint ahogy egy sor gyertyát sem!
bár vannak furcsaságok, passz, ebből még bármi lehet!
látni kellene a motorod, ha a hosszúbordás szíj hajtja, akkor a vízpumpa a szemed előtt kell, hogy legyen, ne téveszd össze a szervószivattyúval, se a klímaszivattyúval, se bármilyen feszítő vagy vezetőgörgővel! ha vízköves a pumpa, akkor az jót nem jelent, mert csont száraznak kellene lennie, egyébként átereszt, tehát cserés! elég, hogy ha csak egy cseppet enged, a vízkö már ki tud rajta ülni, de a csepp és a folyás között percek, napok, hetes is lehetnek, de tény, hogy cserés!
-
w333
félisten
Hát ez nem jött be ... szétkaptam (minden oké) de semmi változás

De most már ütögethetem és nem javul meg, ez kb. reggel óta van így tegnap este ütögetésre még működött

Egyre jobban az az érzésem hogy a benzintank jeladóra csatlakoztatott kábel letestel ... csak kérdés hogy a benzintank elektromos vezetékét hol találom ?

-
bubi92
őstag
13. kerület közelében keresek szerelőt, aki relatív gyorsan dolgozik. tudtok valakit ajánlani

-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Ha vinnyog a pumpa csere! Nincs ezen mit fotozni. Plane ha nem talaltal nyomat vizpumpa cserenek, mindenkepp. Mivel külön van az mák, akkor ha megbizol az elözö tulajban, hogy cserlte a vezerlest, akkor eleg a pumpat. Bar 130k km alatt nem cserel vizpumpat ez emberünk, az eleg trehany, vagy filler khm...egyik sem jo

-
haddent
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nálam is ilyen. A vezérlés burkolt cucc, és kinnt van egy (keskenyebb?) kis szíj (hosszában bordázott), és szerintem ott van kinnt a vízpumpa is, és szerintem ezektől jön a hang. Ez síkban egy szinttel kijjebb van (vagy feljebb ha úgytetszik) mint a vezérlés, tehát kizárt dolog, hogy egy szíj hajtaná keresztben X alakzatban a kettőt
Na, és én egész pontosan innen kinntről hallom a siralmat. A vízpumpa egész biztosan nem ereszt, de olyan mintha vízköves lenne kívül. De mióta megvan az autó egy centiliter vizet nem töltöttem bele (fel volt töltve decemberben -40 fokos szarral
) és nem fogyott egy hangyaköpetnyi sem.De majd lefotózom akkor hogy biztosan segítsetek beazonosítani én még csak "most tanulom a szakmát"

diablo1984 boccs ha hülye kérdés de akkor az enyém mi? Z16XER, hát az opel kőne legyen nem? Vagy benzin más tészta?
-
mephi666
nagyúr
na, berendeltem az olajat
legkésőbb jövő héten megejtem a cserét (szűrők már 1-2 hónapja megvannak) -
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
mert nem opel gyári motor, hanem isuzu féle japán(igaz gm, de akkor is). náalm az 1,9cdti meg fiat, de az is vezérszíj hajtásos volt!
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
-
F_Gergely
őstag
Most beleültettétek a bogarat a fülembe, úgyis viszem a kocsit generátor felújításra (meg rendbe rakatom a klímát) szólok hogy nézze meg a vízpumpát is, azt nem cseréltük eddig.
-
diablo1984
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
úgy a jó, annál a a vízszivattyú szétmegy, nem kell az egész vezérlést basztatni! nem is értem, hogy miért a vezérléssel rakták össze opelék! nehezen látható, ha elkezd ereszteni, az a tuti, mikor 1az1ben látod a pumpát és ha körülötte taknyos a fém, lehet gyűjteni a kavicsot a cserére.....
-
7Sony7
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez elég gáz. Nálam az 1.7 td isuzunál külön ékszíj van a vízpumának.
-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
mi ebben a kérdés? ez így van, azt nem tudom, hogy minden opelnél, de nálam az 1,9 cdti-nél így volt!
gban: ez nem ilyen egyszerű, a vízszivattyú úgy is ki tud "kopni", hogy a vizet engedi, de ugyanúgy be tud állni, mint egy feszítőgörgő, akkor meg csúszik rajta a vezérműszíj, az megmelegszik és elszakad! úgyhogy ez szerencse kérdése! de van olyan ember, hogy azt sem venné észre, ha az összes víz elfolyna az autóból.....
-
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nálam a vezérműszíj tekeri a vízpumpát, minden második alkalommal cserélem azt is, és azt mondták, ha megmakkan a vízpumpa, akkor annyi történik hogy elfolyik a víz.
Kadettomon volt ilyen, de pont cserélt vízpumpa makkant meg. -
mohabá 007
aktív tag
Urak! ugye ez csak egy rossz vicc?

- ha a vízpumpát nem cserélték és megmakkan, akkor leugrik a szíj, vagy elszakad, akkor ugyanúgy a motort szétüti...
- mellesleg a vezérműszíj tekeri a vízpumpát...
-
w333
félisten
Viszont a benzin mutatóval nem vagyok kibékülve

Egyszerűen fogja magát és gyorsan felmegy idáig ... (képen bejelöltem)
Nem értem, ha a kormány alatti borítást megütögetem akkor visszamegy és normálisan mutatja a benzin szintet, aztán 2-3 perc és megint felmegy egészen a mutató
létezik hogy valamelyik biztosíték szórakozik velem ? 
Tegnap azért kicsit megijedtem beszereltem a km. órát majd mikor ráadtam a gyújtást akkor kicsit füstölt(semmi égett műanyag vagy gumiszag nem volt) aztán rájöttem hogy gondolom kicsit porosak voltak az izzók és arról égett le a por
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Igen ezt is szeretem.... és ha meg 150e km után megdöglik a cucc akkor meg van vannak lepődve az emberek és azt fogják mondani , hogy nah a szar Opel.

-
AMD Power
titán
Pénteken mennek majd az új dísztárcsáimért.

-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Kerdezz meg egy opel szakit
Siman lehet motorfüggö. Nekem a dielnek 90k, de ezek azert nem ilyen köbe vesett ertekek. Siman lehet, hogy egy 1.6 benzinnel 150k, hisz kisebb a terheles. Viszont ha ilyen gyanu van, hog ynem csereltek vizpumpat, vagy görgöket az para. A baj az, hogy kezratetellel ezt senki meg nem mondja. Ha meg szetbontjak az egesz motort, autot, akkor meg a munkadijat ki is fizeted ugyan ugy, mintha ki is cserelnek mindent, akkor lehet erdemes kicsereltetni szepen mindent es akkor tuti.Vagy ha tudod a kocsit nelkülözni par napig, akkor vidd el szervizbe szedjek szet es ha valami kétes allapotu, vagy latszik, h nem volt valami cserelve (pl szijak jok, de vizpumpa sz@r akkor rendeljek meg es csereljek.) Lehet ez lenne a leg celravezetöbb....hasznalt auto varazsa....

-
haddent
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Idézem a könyvet:
Vezérműszíj és feszítőgörgő - csere Z16XER - legkésőbb tízénvenként, illetve 150e km-enként
Nyilván én sem akarom kivárni de talán még korai lenne 20-30 ezer után. Mindegy, elviszem megnézetni mit mondanak rá -
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nekem a Nemet markaszerviz 90k km nel cserelte es bele is irtak, hogy 180k a kövi

-
F_Gergely
őstag
válasz
Laci2277
üzenetére
Igen ezt használom, ez jó dízelbe és benzinesbe is. Egy ilyen flakon 0,5 literes 5 teli tankhoz elég. Mondom kocsitól függ, ismerősnek 100-200 km után már érezhető volt a különbség nekem kellett kb 500-700 km. Fogyasztásbeli különbség nincsen, én inkább az egyenletesebb csendesebb járás, és tisztítóhatása miatt használom.
-
Declare
őstag
válasz
Laci2277
üzenetére
Erröl a purirol is hallottam jokat, de egyreszt it No.-ban ez nincs, masreszt, nekem azert az ilyen nagyon multifunkcionalis dolgok, mindig gyaunsak...benzin, dizel, traktor, szivattyu...mindenbe ugyan az, ugyan ugy jo

"...használható valamennyi benzin vagy dízelolajjal működő erőgép, mezőgazdasági-gép, szivattyúk, "
-
Declare
őstag
válasz
Laci2277
üzenetére
Azert irtam, hogy ez csak egy tapasztalat megosztas
En most azt tapasztalom, hogy hatarozottan egyenletesebb, simabb a motor jarasa, pillanatnyi fogyasztasi adatok is alacsonyabbak a BC-n, amit ir, atlag fogyi is kevesebbnek tünikes ha alacsonyabb fordulaton egy bukkanonal egy picit jobban nyomom, hogy tartsa a sebesseget, de visszavaltani nem kell, akkor is kevesbe dörmögösen morog.En azt modom egy probat meger, en fogom hasznalni sürübben az tuti

A reszecskeszürös adalek egy jo kerdes. Ez meg nekem is rejtely. Ez amit linkeltem 5128 ez dizel rendszer tisztito adalek. Ugye ennek is hasonlo dolgokat kell csinalni, hogy feljavitja a dizel tulajdonsagokat, lerakodasokat gatolja/oldja. A velemenyek között sok ilyesmi szerepel, amit en is irtam. Van az 5120 ez csak siman dizel adalek (ezt meg nem probaltam) es van az 5148 ez direkt dpf adalek. Az elsöt, meg ezt a dpf et töltöttem mar bele, meg regebben ha mentem egyhuzamban sokat autopalyan, ott nem igen vettem eszre semmit. Hogy melyiket lenne erdemes napi röivditavos jöves meneseknel gyakrabban alkalmazni, azt meg nem tudom. Ez az 5128 egyelöre bevallt.
2000km enkent ajanlnja a gyarto azaz kb, minden 2. tanknal.
-
diablo1984
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
teljes mértékben! nem mondom, lehet hogy kibírná egy teljesen új szett, főleg pályán használva, 1-2 év alatt beleverve ezt a kilómétert, csak az utolsó 20-30e km már oroszrulett lenne.....
de évi 10-20 ezres futással inkább 80-100ezer, vagy 5 év! ha 5 év alatt is csak 20ezer van benne, akkor is érdemes legalább a szíjat ledobni róla.....
-
sziku69
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Én annyira nem is aggódom. Inkább az asszony.

Itt egy hirdetésük egyébként. -
sziku69
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Igen. 100k-t adtunk az átírásra. Úgy adtuk, mint foglalót.
Mondjuk, ha én csaló lennék akkor százezerért nem kockáztatnék. Odaadták a kocsi téligumi garnitúráját is. Az is ér felnikkel együtt legalább 40ezret. Az már nálunk van. Vagyis fennmarad 60ezer. Az meg már elég gagyi összeg. -
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
150e km? Szerintem az képtelenség.
-
diablo1984
veterán
válasz
haddent
üzenetére
szervízkönyv szerint 134000 -nél volt "vezérműszíj és feszítőgörgő". Ez megnyugtató mert akkor 280 -ig nem kell hivatalosan tehát 170 -el nagyon rohadt messze vagyok attól.
egy vezérlés, ami szíjas kibírná 150ezerig? én nem hinném, pláne ha a vízpumpát sem cserélték esetleg! azért azt se felejtsd el, hogy vagy 5 év, de nem gyári vezérlésre inkább 80 max 100ezer km-t szoktak számolni a totál cserénél, vagy 5 évet! ha a vízpumpát nem cserélték és megmakkan, akkor leugrik a szíj, vagy elszakad, akkor ugyanúgy a motort szétüti, ha benzines, akkor jó esetben csak hengerfej felújítás(szelepek, stb), ha dízel, akkor kopp-kopp, na kivagyok(hajtókar kinéz a blokkon) esete állhat fennt, szóval nem éri meg kockáztatni!
-
Declare
őstag
Andrioidra? Here Maps? Az nem a Nokia terméke? En ezert vettem most lumiat, mert a regi N8 asomon is a nokia navit hasznaltam es azon jo volt. Sajna a windows verzionak meg vannak hianyossagai, de allitolag göz erövel fejlesztik es jo lesz.
Terkepek frissek, offline, online, gyors en szeretem
-
mephi666
nagyúr
válasz
haddent
üzenetére
felelőtlenség nem cserélni, mert ha a vízpumpa döglik, bontani kell az egészet ugyanúgy tökig... mellesleg a vezérműszíj tekeri a vízpumpát, ezek együtt kopó alkatrészek, amit együtt illik cserélni... (+feszítőgörgőket) biciklinél is együtt érdemes cserélni pl fogaskereket+láncot, különben eszegetik egymást és közel nem bírnak annyit, mintha az "összetartozó" dolgokat együtt cserélné az ember
-
F_Gergely
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Ártani nem árt (ha többet töltesz bele sem lesz baja a motornak csak felesleges de kárt nem okozol), annyit tennék hozzá, hogy mindenki azt tanácsolja, ha nem ismered a kocsi előéletét és állapotát, miután tolsz bele ilyen adalékot kb 500 km után ellenőrizd a szűrőket, mert a dzsuva amiket felold, azok a szűrön fel fognak akadni. Van aki arra esküszik, hogy 500 km után lecseréli a szűrőket.
Én úgy kezdtem el ilyet használni hogy előtte teljesen át lett mosva a motor, így nem kellett utána szűrőket cserélni, mert jelentősebb mennyiségű kosz nem volt a motorban. -
haddent
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
És ártani biztos nem árt? Nem olyan mintha beleöntenék egy kis petróleumot/nagymama lekvárját/dízelt a benzinbe/benzint a dízelbe/vizet stb?
Pl Bárdinál veszek ilyen adalékot abban megbízhatok?Egyébként saját hsz. -emből kifelejtettem: a szervízkönyv szerint 134000 -nél volt "vezérműszíj és feszítőgörgő". Ez megnyugtató mert akkor 280 -ig nem kell hivatalosan tehát 170 -el nagyon rohadt messze vagyok attól. De 1 szó nem esett arról, hogy a vízpumpa/annak csapágyát cserélték-e. Gyanítom baromira nem mert iszonyú gagyin néz ki csóri. Szerintem ő lesz az. Hát amíg pumpál addig jó... Ha feladja (tud ilyet?) az autó le tudja lőni magát, hogy ne süljön be a henger?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Laci2277
üzenetére
Én mondjuk spurit használok, de tényleg hasznos mondjuk kb 500-700 km után kezd el látványos eredményt hozni pl: egyenletes alapjárat, nem ráz annyira álló helyzetben az autó, télen pöccröff indulás. Ha előszór raksz bele ilyet akkor érdemes 200-300 km után felvinni pályára és kikormolni magasabb fordulaton.
Én úgy szoktam tankolni hogy üres tankal beállok a kútra és teletankolom. 60 literhez kb 100 ml-t szoktam önteni. Érdemes kipróbálni
-
haddent
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Csak szegény nem értékelte, hogy hazérés után még beálltam a zárt garázsba és túráztattam 6000/tiltásik, ezért kicsit próbált hűteni

w333 szép lett
Majd egyszer ha nagyon unatkozom én is szeretném kicserélni a kis izzókat ledekre belül 
trassher google mapsnál nem igen tudsz frissebbet/jobbat találni
Meg az Osramnál sem jobbat 
Na levideóztam a mai "hidegindítást"/napi elsőt 8-10 ó állás után. Hát csak csinálja.. Eddig is volt egy kis nyüszörgés (főleg a hidegben még régebben?) de aztán elhalkult/eltűnt mert nem figyeltem fel rá azóta. Most visszajött és talán még durvább mint volt
indítás és utánna kb fél percig másik. Utánna elhalkul, eltűnik többet elő se jön reggelig.
Na ez mi akkor 
-
Gergőke88
addikt
Opel Astra H TT tulaj van itten?

-
mephi666
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
thx, köv tankoláskor lehet leengedem addig, hogy világítson a szegénységjelző lámpa és akkor tankolom telire, hogy nagyjából tudjam hány liter lehet még benne, ha az kivilágít
(a biztonság kedvéért azért tartok a kocsiban kannában pár liter üzemanyagot) ...mondjuk így is megfelelő, hogy a képen látható mutatóállásban még jó 10literrel gazdálkodhatunk -
trassher
addikt
Akkor marad az igo. Nem is olyan régen ingyenes volt de ugye androidra bármi megszerezhető ingyenesen is.

Uraim ki milyen H7-es emeltfényű izzót ajánl? Ez a hella nálam most leköszön, nem fogok 3 havonta 2000 forintért izzót venni. Nem kell fotonágyú de a hideg fehér szín jó lenne mivel az passzol a helyzetjelzőkhöz. Osram NBU nem játszik, annyit nem adnék érte. Minden más egyéb ajánlás jöhet, lényeg hogy fél évet bírjon ki.
-
Laci2277
senior tag
válasz
Declare
üzenetére
Szóval azt mondod, hogy érdemes lehet a belinkelt dizel adalékot kipróbálni? Főleg városban járkálok az autóval, tehát akkor jótékony hatással van rá? Milyen sűrűn kell, illetve tanácsos ezt használni?
A részecskeszűrő tisztító adalékot városi használat mellett van értelme beletenni? -
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ennyi ... bár most az IGO Magyarország nagyon jó lett !

-
w333
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Gyorsan út közben letöltöttem az igo szülinap majd mikor összehasonlítottam a másik telefonnal (mindkettő ment egyszerre) legalább 300m -el késében volt a Here maps, ennyi pedig ugye pont elég hogy túlmenjek egy balra vagy jobbra lefordulón

(#40509) AMD Power
Köszi
biztos valami szaki rakta bele 
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
mephi666
üzenetére
ez hogy van megoldva: van egy jeladó, ami vezérli közvetlenül, vagy a mutató állása kapcsolja, ha túl alacsonyra megy?
Kb: így néz ki a komplett üzemanyag szintjelző:
Szintjelző működése: - Ez egy ellenállás skála, néhányszor10 érintkezővel,a szintmérő úszója húzogatja az ellenálláson az "áramszedőt".

A tankban lévő üzemanyagszint mérők nem minden esetben tudnak mérni a tank aljáig.
Az üzemanyag szivattyú csészéjében ezért a nulla százalék elérésekor még maradhat a tankban 3-6 liter üzemanyag. (járműtől függ) -
w333
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ennyi ...

(#40504) mohabá 007
Igen igen, elég olcsó volt (és végre az alsó km számláló is működik)

Here Maps nagyon hulladék (töröljétek aki használja), Dunakeszi leforduló balra 100 méter után mondta (mondom f*sza) ... így jó kis kör volt a Megyeri hídon keresztül aztán végig Békásmegyer majd újra Árpád híd ez +15 km volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Bocs, nem lehetett kihagyni).

Osram silverstar van a suzukiban, a fénye jó de fehérebb kéne kicsit. Megnézem még a GE megalight-okat, azok állítólag tartósak is.
)? Illetve a kettő független egymástól, nem?

![[link] [link]](http://www.kephost.com/images/2015/05/05/20150504_201635.md.jpg)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg olyat is,hogy a sebváltóba nem kell cserélni az olajat,mert az örök életű.
Meg az Osramnál sem jobbat

![[link] [link]](http://www.kephost.com/images/2015/05/04/20150504_201635.md.jpg)