Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Az lehet de az az 1.4 szívó még akkor is járni fog mikor ezt blokkot visszaolvasztják az öntődében..itt nem teljesítmény probléma van hanem fizikai.. kis űrtartalom, 3 henger, turbó ennyi bőven elég ahhoz hogy ez egy max 100ezer km után mehessen a levesbe.
Azt a ford motort hagyjuk kategóriába tenném.. Amikor bejött akkor ott dicsérte nekem az eladó srác milyen király aztán amikor megkérdeztem hogy 100-150ezer után fog e letérdelni a motor a focus kombiba közölte hogy áá nem ez többet fog menni majd megkérdeztem tőle hogy a kb 20 cm főtengelyes lof*sz méretű turbós motor szerinte tényleg 300k fog tudni annyit mondod hogy szerinte is kuka lesz 150k után...
(#39898) Ablakos : változik örülök neki csak itthon nem 3 évre vesz az átlag ember autót, ezek meg nem többre vannak tervezve.. biztos remek motor mint az összes csoda 3 hengeres csak tartósságra nulla. Az meg már csak az én gyengeségem hogy a hangjától kirázz a hideg.
-
Declare
őstag
Varjuk meg mit fog tudni, mennyire lesz tartos. 110 lo 170Nm 10,6 os 100 as sprint. Az azert egy kellöen jo dinamikus varosi auto lehet. Megverne az en 1.7 es dizel astramat is
egy szivo 1.4 es meg köszönö viszonyban sincs dinamikaban ehhez kepest.(#39896) tresh Az uj mondeonak asszem van 1.0 turbo 125 loval

-
Declare
őstag
válasz
gendyke
üzenetére
Valami P betüs hibakodot kellene kiolvasnod
Nekem olyan volt eddig mindig. Utana arra keresve tudtam szükiteni, de sajnos ezek a hibakodok soha nem egyertelmüek.Itt irja valaki, hogy mi lehet ezen az ECN hibakodon belül
ECN 245258
P2452 Partikelfilter Druck Sensor Spannung zu groß C-032
P2452 Partikelfilter Druck Sensor Spannung zu klein C-032
P2452 Partikelfilter Druck Sensor Druck nicht plausibel mit Barometrischem Druck B-030
P2452 Partikelfilter Druck Sensor Schlauch Funktionsstörung B-030Szoval ezek szerint DPF el kapcsolatos gond. Szerelöt kell megkerdezni.
-
gendyke
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Opel Zafira B 1.9 CDTI autóm.
Kigyulladt a műszerfalon a sárja autó villáskulcsal jel 75000.km után,menet közben.
A következő hibakódot olvastattam ki: ECN 245 258 ez mit jelent? Nem találtam sehol.csak külföldi oldalon,de semmi egyértelmű.
Köszönöm a segítséget! -
AMD Power
titán
Teszt: Opel Corsa 1.0 turbo – 2015.
Írják ,hogy drága. Ennyi "felesleges" extrával persze ,hogy drága. Meg az is tény ,hogy nem Cosmo csomaggal fogják venni. Főleg nem egy 1.0 Turbot.
-
Skizz
addikt
Én annyira dízelhez vagyok szokva, hogy mindig ilyen klinikai halál környékén brünnyögtetem.
1500-2500 között, ha csak sietek, ha ráérős, akkor gázt se adok, csak kuplungot engedem fel. És kinyitom az ajtót, hogy bal lábbal tudjak még kicsit fékezni az aszfalton, közben üvöltöm neki hogy hőőő táltos, hőő. 100 ló nem játék! 
hdman: a magán versenypálya látogatható?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
haddent
addikt
Hát akkor azért olyan sokkal nem pörögtök kevesebbet
én 3000 -nél tartom, onnantól szépen húz, nem koszosodik remélhetőleg és úgy elég optimális (általában ez inkább 2800 egéybként). 4000 -ig csak induláskor v manőver esetén, meg pályán végig. De páláyn is inkább 3800. Ez a 140. Tehát 5000 -ig ha elviszem akkor fizetek, és nem csak benzint 
-
hdman
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha sietek, a dízelt is elforgatom 4 ezerig

-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Ebben is van valami
Valoban, nem hiszem, en sem, hogy elörebb mozditottuk a vilagot a dizel vs benzin kerdeskörben
Mondjuk nem szeretnem felallitani a rekordot a "legtöbb km dizel autoban" kategoriaban ugyhogy mind1 is 
Tenyleg kinek hany km van a kocsiban? Van arra valami utmutatas, hogy milyen alkatreszek meddig birjak altalaban a gyürödest? Lehet hülye kerdes, csak erdekelne, vannak e a olyan alkatreszek, amikre ra lehet mondani, hogy na ennyi km utan azt atnezetni, mert gyakran mar csere erett vagy nem tudom
En most hetvegen hagytam el a 190k -t 
-
haddent
addikt
-
haddent
addikt
Sokba
14450Ft az 5Liter. 4 liter után indítás előtt maxon állt, ráindítottam, világított az aladin lámpa, egyből lekapcs, újra indít na itt már egyből eltűnt a csodalámpás és minden pacek. Ezek után min-max közé félre állt be, töltöttem még kb 2 decit és most maxon van ott is marad. Mondjuk ezekszerint a közepétől a tetejéig kb max. 0.25 liter van, tehát a min-max közt 0.5liter. Gyárilag ez elvileg 1 liter
Mindegy, annál jobb hír, annál kevesebbet fogyaszt akkor 
Járattam kb 20 percet alapjáraton, utánna normálisan mentem kb 20km aztán jött a bejáratás
(jó gondolom ez motorolajnak marhára nem kell de nekem jó érzés volt
)Declare hát "kevesebbszer fordul meg" a tengely ez biztos. Viszont cserébe sokkal finomabban, és jóval kissebb erőhatás éri (kissebb nyomaték). Most ez is saját találgatás de bizonyos értelemben ugye ami gyorsabb mozgást végez az stabilabb, tehát a lassabb dízel kevésbé stabil/traktorosabban jár. Ehhez jön hozzá, hogy sokkal durvábbakat és erősebbeket lök.
Úgyhogy a fene tudja.. szerintem alapvetően se a tied se az én találgatásom nincs megalapozva erre biztos a mérnökök is gondoltak, ha nem akkor miénk a jövő
-
Declare
őstag
En is. Viszont "sz@rfos szethullo" 2.0 tdi kröl azert hallani, ellenben szethullom, allandoan tönkremenö turbos 1.4 tdi röl en meg nem is hallottam (most ezt nem ugy ertem, hogy nincs, de hogy nem botlani ilyen storyba a neten tul könnyen.) Talan mert sokkal több van pl 2.0 tdi autokbol.....de azokat meg elvileg hosszu utakra hasznaljak inkabb, ahol kevesbe van terhelve, mint a kis köbcentis varosi....

(#39868) haddent ez az amit irtam. Egy dizel kevesebbet pörög, kisebb fordulatszam tartomanyban van hasznalva, ezert szerintem kevesbe kopik el. Folyamatos sebessegnel is kevesebbet pörög, de mondjuk 1-1 elözesnel azert a benzinest az ember visszakapcsolja es nem 2500 rpm el elözöl. Anyum 1.4 polojat elözesnel siman 4500-5000 ig is kipörgetem ha arrol van szo, hogy menni kell es nem ilyen 5km elöre belatom, hogy egy lelek sincs tipusu elözes van. A dizel astraval ellenben 2000-2500 fordulaton siman lehet gyorsan elözni, csak ha nagyon indokolt akkor teszem vissza 3000-3500 fordulatig elözesnel is. De ez csak sajat logika menten veigondolt dolog

-
F_Gergely
őstag
válasz
adorjant
üzenetére
Motortér az tiszta, alul csöpög valami egy olajhűtő csövet cseréltünk a múltkor de valami még mindig csöpög. De felülről tiszta minden. Amikor megvettem folyt mindenhol minden belőle na az tényleg szép látvány volt

(#39872) tboy93
Persze ez alap, átvezetékelem az egészet, mert kap majd grafikus EQ-t, meg 2 db erősítőt. Lesz egy hét mire megcsinálom az tuti
És ha már a hifi miatt szét kell bontsam majd a kocsit, leszigetelem az egész kasztnit, ajtókat, padlólemezt mindent, egyrészt hogy ne legyen rezonancia, másrészt meg hogy hő és hangszigetelve is legyen az autó.
www.zajcsillapitas.net - tőlük lesz a cuccos rendelve. -
-
F_Gergely
őstag
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Ezt értem és világos, de a kérdés pont az volt, hogy azonos használatnál. Azt is értem, hogy 100k km-es dízelt nagyobb biztonsággal veszel meg mint 100k km -es benzint (bár ha 2-3 éves akkor azt városban kb lehetetlenség lett volna belerakni ugyanúgy sztem)
Szóval akkor egész precízen: van egy azonos kategóriájú. űrtartalmú, teljesítményű, gyártmányú benzin és dízel autó. Vadi új, mindkettőt korrektül karbantartják. Mindkettő fut 500k km -ert (mindegy hol, de tegyük fel hogy pályán). Ekkor a benzines is pont olyan tiptop állapotban lesz, nem?
(igen, tudom 10x anynit fizet ki benzinre a dízel meg max 1 turbó csere stb.. de nem ez volt a kérdés/felvetés
)Más: na fél óra alatt le is cseréltem az olajat szerintem nem rossz idő elsőre
Kapott a leeresztőcsavar új tömítést, a szűrő is, a szűrő egyébként Mannfilter a legjobb elvileg. Olaj pedig Mobil1 ESP 0W-40 ennél is elég nehéz lett volna jobbat találni. Remélem a legjobbakat, én mindent megtettem, "enyhén" túl sokat is 
-
F_Gergely
őstag
Nekem gyárilag 10 hangszórós a vectra. Ki akarom majd cserélni a hangszórókat, viszont azt nem tudom, hogy gyárilag van a kocsiban valahol hangváltó, vagy csak szét van osztva a vezeték, rádugva a hangszórókra azt jónapot? Aki rakott be utólag hangváltót az hova rakta?
-
Skizz
addikt
Szétszedtem ma a pótkulcsomat elemcserére, de ahogy szétszedtem, az elemtartó foglalat egyszerűen kiesett a tokból, szóval ne mvolt rajta az alaplapon. Forrasztottatok már vissza ilyen foglalatot az alaplapra? Van valami trükk, vagy csak egy kis cin, meg a műanyagra ragasztó?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem igazán füstöl, szoktam nézni a visszapillantóban, illetve ha füstöl, akkor szürke, vagy ha lepadlózom akkor fekete de egyébként nem füstöl. Reggel ha beindítom böfög egy szürke pamacsot de ennyi. Van egy kis olajcsöpögésem, mert ha áll az autó lehet látni utána, de ennyit csöpögne hogy ilyen sok elfolyik?
-
Declare
őstag
Ez igy van, de ha van egy 100k km futott benines vagy 100k km futott dizel, ott jo esellyel a dizel hosszabb tavokon erte el ugyan azt a km mennyiseget. Ha mondjuk egy tpikus kis polo vagy puntora gondolsz 1.4 tdi vel....hat ez egy jo kerdes. Mondjuk ezekröl a kis dizelekröl pont nem hallottam sok rosszat. Lehet hogy pont azert, mert relativ kis köbcenti, relativ kis nyomatek es az alkatreszek ezt igy jobban birjak.....nem tudom

(#39857) BaKeSZ87 A lenyeg, hogy aA-B be egy dizel sokkal kevesebb fordulattal jut el. Gyorsabban felpörög a motor, nagyobb tartomanyban ingadozik, mint egy dizel ergo jobban es gyorsabban is kopik szvsz.
-
tresh
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Persze csak azért írtam hogy azért a beynás jobban bírja ezt a fajta "városi" kiképzést. Az hogy vásárlásnál mi a szempont ez jó kérdés én úgy veszem észre hogy a többség fél a sokat futott dieselektől és hogy inkább a kevés km-es benyásakat keresik amik lehet jobban voltak gyilkolva mint a már kolléga által is említett pályázós autók. Csak hát még mindig a csicsa és a km diktál nem a műszaki állapot

Más: amúgy haver 1.6 F astrája X16XEL elégé meg van gyepálva de a motor gyönyörűen jár pedig b*szták gondozni. Most kezdem rendbe tenni neki , de meg lepődtem milyen szépen jár tetszik pedig nem szeretem az opeleket
No meg az vicc hogy minden gombokért van hozzá 
-
Markizmark
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Én nem szedném szét egyelőre. De ha meg tudjátok oldani akkor egy szelepszár szimering cserét meg lehet ejteni. Nem egyszerű hengerfej leszedés nélkül de nem lehetetlen. Vezérlést szerintem szét kell szedni hozzá.
Biztos, hogy megeszi az olajat és nem elcsöpög valahol? Kékes a füst? -
F_Gergely
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen, két olajcsere között (10e km) kb 2x kell rátöltsek.Szóval akkor egyenlőre ne nyúljak hozzá azt mondod. Úgyis van más meló is vele, lakatolás, fényezés, generátor, klíma...
-
Markizmark
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Hát, én ezért lehet, hogy nem szedném szét a motort. Töltsd maxra olajjal. Maximum egyszer - kétszer kell rátöltened cserék között, ha jól gondolom. Az is lehet, hogy nem a gyűrűk miatt eszi, hanem a szelepszáraknál kapkodja be.
(#39853) tresh persze, de Ő a városi benyásat hasonlította a pályás dízelhez. Nem kérdés, hogy a pályán használt 400e km-es dízel jobb állapotban lehet, mint egy 150e km-es városi benzines. Városba nem ajánlott dízelt venni.
-
tresh
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Beinditjak leallitjak, pirosnal megall, 1 esbe 2 esbe felpörög 4000 ig, vissza 0 ra, megint felpörög. Ugyanannyi km alatt sokkal jobban elhasznalodik, mint egy palyan egyenletesen pöfög dizel.
Mondjuk ez egy kis cm3-is szívó benyát kevésbé terhel meg mint egy hasonló kis cm3-is turbó dieselt.

-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Kevesebbet forog a dizel szvsz ezert tartosabb. Ha hasznaltautokat nezi az ember 4-500k km futott dizeleket siman lehet talalni, benzineseket kevesbe. Ezen kivül dizeleket jobbara hosszabb tavokra veszik, pl autopalyan megy tempomattal 2000-2500 as fordulaton orakat. Ennel kevesbe lehe mondani jo hasznalatot egy motornak. A benzines varosi futkosos auto ezzel szembe mit kap? Beinditjak leallitjak, pirosnal megall, 1 esbe 2 esbe felpörög 4000 ig, vissza 0 ra, megint felpörög. Ugyanannyi km alatt sokkal jobban elhasznalodik, mint egy palyan egyenletesen pöfög dizel.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
háááát szerintem 3-4 ezrenként 1-1,5 litert. Nemrég volt olajcsere, és a nívó közepére állítottuk a szintet, most meg megint a minimum felett van picivel. :/
-
F_Gergely
őstag
Srácok ha a verda eszi az olajat, akkor az nagyságrendileg miben fájhat? Gondolom egy százas alsóhangon.... Hűtővizet nem eszi, de az olajat állandóan utána kell töltsem Liqui Molly van benne de ahhoz drága hogy állandóan feltöltögessem. Y20DTH motor tehát láncos, ilyenkor vezérlést is kell cserélni?
-
mephi666
nagyúr
...szerintetek 7év múlva mennyi f astra-val fognak próbálkozni veteránvizsgán?

-
AMD Power
titán
Szerintem ez az olaj téma kicsit túl van már misztifikálva.

-
trassher
addikt
Meg akartam kérdezni hogy az első lökhárító alsó részét hova kel rögzíteni mert tapintásra nem találtam lyukat a patentnek. Nem csoda hisz a patentek benn vannak csak nem fognak semmit.
Előző tulaj nagy parkoló zseni lehetett, szépen össze van karistolva alul az autó. A karter meg szép olajos, szelepfedél tömítés csere előtt volt ideje lecsorogni az olajnak.Szerk.: Mellesleg motorburkolatnak nem kéne lennie alul?

-
haddent
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Na, mostmár leállok a motorolaj kutatással mert lassan elmehetek tervező mérnöknek annyit olvastam utánna, (jó ez nem egyedi eset nálam anno vga vásárlásnál is ez ment, boccs a sok kérdésért, de azért valamennyire közérdekű is
) csak még egy utolsó:
_W-30 helyett _W-40 kerülne bele az azt jelenti, hogy a melegoldali viszkozitása picit sűrűbb (a W előtti, azaz hidegoldali viszkozitást most hagyjuk, ott világos, hogy a kissebb a "jobb", modernebb). Na most ez a sűrűség ártani nem fog, lesz megfelelő kenés? (Turbós autókba, meg versenyautókba egészen elmennek _W-50, _W-60 -ig, de ott van is olyan motorhőmérséklet ami meg követeli..)
A Mobil1 ESP 0W-40 -nek meg van a GM DEXOS II tanusítványa, tehát elvileg teljesíti a dolgot, de a kiskönyv mégiscsak 5W-30 -at ír (és mondom, itt csak a 40 aggaszt a 30 helyett).Na röviden: elvileg nem hogy hígabb, de sűrűbb lesz az olaj (üzemi hőmérsékleten). Ez akár indokolt is lehetne a magam 160 ezer + km -e után, de mivel a _W-30 is alig fogyott ezért maradhatna.
Viszont világos, hogy a Mobil1 ESP 0W-40 nem véletlenül drága, adalékanyagai jóvol jobbak, mint egy Mannol OEM Opel 5W-30.
Boccs, offba teszem, akinek még maradt türelme / követte a gondolatmenetet szívesen várok ötleteket

-
haddent
addikt
Hát nem olcsó. De 20 -ból biztosan meglennék (szűrővel) és akkor jót kap. 16 -ért márkaszervízben GM -et raknak bele. 5 ezer különbséget (+ egy kis munkát) lehet, hogy megér. Csak kérdés, hogy mehet-e bele? Eddig úgy néz ki hogy ~10 ezer alatt olyan 6 decit evett meg telj.szint. 5W30 -ból, ami szerintem korrekt.
-
haddent
addikt
Régebben volt róla szó, hogy "vékonyabb" olajról lehet szó. Azon kívül, hogy lehet, hogy csipegetni fogja, lehet más gond? Ez kevésbé baj mert amilyen őrült vagyok úgyis hetente biztos ránézek.
Itt néztem meg mit ajánl bele a Mob1l és 0W-40. Ez a Mobil1 ESP 0W-40 1L motorolaj mehet bele szerintetek? Jót tesz neki? Kidobott pénz? még akár árthat is?
(Astra H 2010 1.6 Benzin Z16XER) -
tibee77
őstag
Hopsz a kep lemaradt.
[link] -
tibee77
őstag
Kiränduläs utän (150km) a Taft meg mindig tart.

-
haddent
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Erre voltam kiváncsi, ez eddig is világos volt, de akkor ez így jó

diablo1984 köszi neked is, így már világos, hogy hülyeség, hogy a "benzin motor kevesebb km -re van tervezve", egyszerűen csak karban kell tartani és akkor bármi bírja

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Értem.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Pontosan! Nem a homersekleti adatok alapjan kell olajat valasztani, az 5w -10 es +20 fokon is jobban ken, konnyebben szivattyuzhato mint a 10w.
-
Markizmark
addikt
-
trassher
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Ennek világ életében ilyen hangja volt, 2001 óta van nálunk. Most néztem az olajszintet az is rendben van pedig extrém rövid távokon van használva. Lényegében heti 5 alkalommal 2x3Km + egyszer 2x20Km.
Az elején engem is zavart hogy ilyen varrógép, be lett állítva és akkor is ilyen. Néztem pár ugyanilyen motoros suzukit, mindnek ilyen volt vagy még rosszabb. -
trassher
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem azzal az olajjal természetesen, egyből cserélve volt. A szelep nem csattog, a suzuki 8 szelepes 1.3-nak ilyen a hangja.
Szelephézagok voltak már állítva többször is, vagyis lettek volna. Majdnem minden szerelő azt hiszi hogy nem jó a hézag aztán mikor megnézték mondták hogy ez így tényleg jó. A szivató meg ilyen, télen hamar bemelegszik. Az opelnek kétszer annyi idő/táv kell mint ennek. -
Eneos sustina 5w40. Nem futyul el semmit sajna, de full szintetikus, eleg jo minosegu olaj
A viszkozitasi tulajdonsagai eleg faszantosak, es erezhetoen szebben jar tole a motor mint pl. a shell hyper-tol amit a markaszerviz ontott bele. Keress ra gugliban, sokan ajanljak a sustinat, nem veletlenul 
-
válasz
F_Zolee
üzenetére
Hatareset, de szerintem ennyi ido alatt mar azert uzemmeleg lesz a motor
En is kb ilyen tavokra hasznalom a vasat, 5w40 olajjal 8-10k km-enkent cserelve.Skizz, passz, de asszem TC-n volt egy osszefoglalo cikk, hogy mibol lehet megallapitani hogy eredeti-e az olaj. 5k/4L az occo, nekem 13k/4L az olaj

-
diablo1984
veterán
válasz
haddent
üzenetére
szerintem mindkét motor egyformán tartós lehet, ha megkapja amit meg kell és időben! már a benzines is lehet finnyás a nélkülözésre, régebben a dízelt lehetett hamarabb kifektetni vele, de mióta minden finomodik, azóta a tesco-s olajat max begyújtani szabad használni, autó közelébe tölteni azt nem!
nekem van egy 98-as laguna1-esem 325e km van benne, 2 literes benzines 8 szelepes motorral, még injektor sem volt benne cserélve sosem, hibátlanul teszi a dolgát, bár a szelephézag kis utánaállítást igényelne, de majd arra is sor kerül, így is megy, csak kicsit szelephangja van(varrógépszerű csattogás alapjáraton), de erő van benne nem csekély!
volt egy 250 ezret futott passatom is, na abban nem 250 ezer volt, csak annyira lőtték vissza, a motor szét volt benne kopva, ennek ellenére nem füstölt, csak zabálta az olajat, 400-ba fájt egy komplett motorfelújítás, utána szerettem a kocsit, de nem tudtam megbízni benne, mindig volt valami apróság, amit csinálni kellett rajta!
itt a fő hangsúly nem a km-en van, hanem a mindig mindent időben és jó minőségben megkapott-e, mert akár elég 1 ciklus tesco gazdaságos olaj bele és már kophat annyit a motor, hogy utána tölthetsz bele bármit, azt enni fogja.....
trassher: gondolom utána nem azzal az olajjal vertél bele még vagy 5000km-t? mert itt használatban az öreg olaj okozhatja a gondot, nem álltában! amúgy az én kocsimban enyhén több km van, de azért nem csattog ennyire benne a szelep mint a tiedben! az automata szivató 1500-on tartja a fordulatot? az már betű!
-
trassher
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Itt a videó a suzukiról. 2003-tól 2008-ig állt, utána kezdtem használni. Tavaly októberig míg meg nem vettem az astrát ment bele 90000 km. Fülre hallani hogy semmi baja, csak a szokásos 8 szelepes suzuki varrógéphang. Érdemes letölteni és úgy megnézni mert már múltkor is mondtátok hogy onedrive-on nézhetetlen.
tboy93: Én is mostanában kaptam ezt az infót az autósboltban ahol vásárolok.

-
haddent
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Azt tudom, hogy megéri-nem éri meg, de konkrétan mindentől függetlenül: a motor maga, egy dízel motor több kilóméternyi azonos terhelésű futást bír ki, mint egy benzines? (2 hasonló, de egyik dízel másik benzin közül a dízel több km -ert bír ki, vagy egyszerűen csak benzinnel nem szoktak annyit menni mert elégetne egy vagyont üzemanyagként?)
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

egy szivo 1.4 es meg köszönö viszonyban sincs dinamikaban ehhez kepest.

Nekem olyan volt eddig mindig. Utana arra keresve tudtam szükiteni, de sajnos ezek a hibakodok soha nem egyertelmüek.
Ehhez mondjuk Te közel vagy 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szépen ízlésesen fel normálisan 3000-3500 -ig biztos elmegy egy csöndes délutánon is lazulás közben. És gyorsan váltok nem esik ám vissza alapjáratra

Előző tulaj nagy parkoló zseni lehetett, szépen össze van karistolva alul az autó. A karter meg szép olajos, szelepfedél tömítés csere előtt volt ideje lecsorogni az olajnak.