Hirdetés
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Garmin topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
ez komoly. Nekem komplekt új..
És honnan lehet tudni, hogy mikortól, mely modellekben van ez már benne? -
Declare
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Egyszerübben jobb a szellözes, jobb a levegökeringetes, szigeteles. Meg ugye jobb kocsikban vannak erzekelök, amik figyelik, ha parasodik a szelvedö akkor lefujjak, jobban van megtervezve a leveö bevezetes stb.
Szerintem ennyi a titok
Nano kezelesek allitolag baromi jok, csak ugye horror dragak. Neztem en is az üvegre, ilyen 30k huf egy kis ici pic üvegcse
es azert idövel az is lekopik -
gzbotii
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Egyik volt munkatársam (50+, világ életében sofőr volt) tanított erre: mihelyt megindítod a motort, 2-3-4 fokozatban (hidegen is) az ablakra, napellenzőket kb 45 fokos szögben lenyitni.
Szerinte gyorsabb is mint egy kaparás + üveget sem karcolod szét - mondjuk ez működhet is, egy olyan autón amivel nem kell menni 5km -5 fokban, hogy meleget kezdjen fújni (mint az enyém) -
mephi666
nagyúr
válasz
gzbotii
üzenetére
este én is elgondolkoztam, hogy simán elkenhettem volna valami bokorugrót úgy, hogy észre sem veszem
zebráknál rohadtul figyeltem, viszont vannak olyan részek, ahol sövény mögül simán kiugranak a barom gyalogosok (természetesen szabálytalanul) ...ha valaki látta, hogy vezetek, szerintem jókat röhögött rajtam: begörnyedtem a kormány mögé, mint quasimodo, mert alulról tisztult legjobban a szélvédő és így láttam legjobban 
-
7Sony7
addikt
Bár mostanában rikán vezetem a sajátot, de régebben úgy csináltam, hogy beszálltam, nem engedtem ki a levegőt, csak kifele, ajtót nem csuktam be. Motor indít, venti 2 fokozat ablakra,( igaz hideget fúj, de talán nem engedi a párát az ablakhoz), ajtó becsuk. Ettől jobb módszernem nagyon van. ( nincs klíma a kocsiban). F Astra. Egyébként lehet az baj nála, hogy a pollenszűrő olyan helyen van, ahol sok a pára.
-
haddent
addikt
válasz
gzbotii
üzenetére
Amit el tudok képzelni, hogy valami extrém hydrofób (vagy hogy kéne ezt magyarul írni) réteget visz fel és egyszerűn "lecsorog" róla már a minimális mennyiségű víz is. Pl. valami szilikonos szar. Na most én ezt nem akarném felfújni az ablakomra arról nem beszélve, hogy a vízmennyiség adott a zárt térben , az el nem tűnik, jól berohad alul ahova eltűnik

-
gzbotii
nagyúr
válasz
haddent
üzenetére
Nemtom' szerintem az ujabb autokban a szelvedokon van valami feluleti kezeles alapbol...vagy valamk mert negyed annyira se hajlamosak parasodni...
mephi666: multkor egy tenyernyi helyen kapartam le...ugy vezettem mint egy tankban...aztan rajottem, kurva veszelyes es megalltam, kapartam meg egy tenyerni helyen

-
Declare
őstag
Nekem ez a sonax nagyon bevalt. Ahol magam elött a szelvedöt befujtam vele, semmi nyoma, de nincs semmi para sem. Pedig tegnap este szakado esöbe szalltam be a konditerem utan....hat gondolhatjatok, beültem es whuuppp minden beparasodott
kiveve elöttem a szelvedö 
ez a pingi paramentesitö parna meg nem jött meg, az nem volt benne a dobozba multkor megsem, remelem ma igen es akkor azt is bevetem

-
mephi666
nagyúr
ja, de lényegében fizikai/kémiai reakció zajlik, ami miatt belül párásodik/fagy
nem kellemes... tegnap indultam este asszonyért, gyors jégoldó, parkolóból ki... aztán a forgalomba kiérve kezdett igazán fagyni... nemondjam rendesen rámjött a para, mert meg nem állhattam és kellett neki pár perc, hogy normálisan kilássak minden irányba... nem egy élmény, de a legbiztosabb módszer a vakarás -
haddent
addikt
Érdekes rejtélyek ezek
Nem lehet, hogy a szigetelés szar valahol? Csak mert a régi családi F Astra (előző tulaj kicsit meggyűrte az ajtaját de mi már pacekra javítva vettük 10-en éve) párásodik ha lehúzom az ablakot, ha fűtök, ha hűtök csinálhatok én amit akarok, az olyan, ha olyanja van (esőben). Az új H Astrában meg ugyancsak csinálhatok amit akarok legrosszabb esetben enyhe lélegzetből keletkezett pára lesz, kicsit bekapcsolom a ventit (tökmindegy neki a hőfok) és el is tűnt mintha nem is lett volna. Csak erre tudok gondolni.. hogy a szigetelés nem az igazi. -
gban
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Én is leírom a tapasztaltakat

Szélvédő páramentesítővel kezelve, ez a gyakorlatban úgy működik, hogy lecsapódik a pára, csak apró cseppek formájában, vagyis simán átlátható marad.
Működik is a dolog rendesen, csakhogy van buktató is.
A kívül ráfagyott jeget tegnapelőtt levakartam, majd fél óra múlva indultam.
De addigra újra ráfagyott egy vékony réteg, gondoltam nem vakarom, lespriccelem a mosóval.
Az meg ugye ráfagy, ennek oka pedig a gyorsan elpárolgó alkohol.
A párolgás meg hőt von el.
És itt jött a nem várt dolog, a benti, nem látható, de lecsapódott víz szépen megfagyott. Belül. Villámgyorsan.
Közben kívül is pici ráfagyott, lespricceltem hogy lássak, de ettől a belső még jobban fagyott
Szóval nálad sem melegebb lesz a jégoldótól, hanem a párolgástól lehül az egész üveg, azért párásodik jobban. -
F_Gergely
őstag
Bőr ülésfűtése van valakinek? mennyi idő alatt melegszik be? Nekem 15 perc mire langyos lesz, de valahogy nem az igazi csak nem tudom hol keressem a hibát... :/
-
mephi666
nagyúr
na, kecskemétre kerül az ex-géped

reggel egy érdekes kísérletet végeztem (véletlenül) és megosztom a tapasztalataim (lehet csak nekem újdonság, de ha másnak is jól jön, már megérte): fogyóban a jégoldó, a kocsit körbe szépen bevonta egy átláthatatlan, de könnyen lekaparható jégréteg... úgy gondoltam, ezt inkább gyors kaparjuk körbe, ne használjuk a kemikáliát... így is lett, elindultunk és 1-esen ment végig a venti: pára, vagy belülről jegesedés 1 cseppnyi nem volt...
konklúzió (a megfakult fizikatudásommal, lehet tévedek): ha jégoldót használok, akkor az hirtelen megemeli az üveg hőmérsékletét kívülről és emiatt azonnal lecsapódik belül a pára, ami rá is fagy szépen a szélvédőre... ha viszont kapargatom, akkor csak eltávolítom a jeget/havat az ablakról, nem változik hirtelen a szélvédő hőmérséklete és így nincs párásodás... menet közben egyenletesen melegedik, el kezd olvadni a maradék jég is kívül -> innentől jégoldót csak vész esetén, ha nagyon durván le van fagyva
-
törölt tag
Ja nem rossz az ha fel van emelve, csak nagy apokalipszisre szerintem ott ne számíts. Az alváz rendben szokott lenni ezeknél
DE! ha már alulról nézegeted a kipufogó lehet alku alap állapota alapján.Sárvédő ívet én magamnak kijavítottam úgy hogy nem fújtam telibe az elemet, és telejsen jó lett. az szerintem kicsi pénzből megoldható.
Nagy izgalmamba egyszer meg át is alakítottam b2-re
azaz így néz ki. Egyébként teljesen ugyan az a szín és felszereltség mint amit Te nézel. -
marsu
veterán
Ha minden igaz, akkor meg is lett az új gazdája az autómnak ...
... hamarosan Opel Astra tulajdonos, és az opelos topik sűrű látogatója lesz:

Üdv a klubban!

-
Skizz
addikt
válasz
üzenetére
Persze, alku lesz, abba nincs is hiba. Jó lenne mondjuk egy papírmunkát belealkudni...
Annyira szerintem nem elvetendő, ha felemelik... már voltam ma egy szervízben, elvileg holnap elgurulnk arra, aztán rápeslognak, nehogy legyen valami huncutság. Kicsi rozsda van (még nem láttam élőben, csak holnap), elvileg hátsó sárvédőívnél, de lakatos a szomszédban van (rokony), és ha csak kicsi, akkor úgysem esik még ki alólam évekig, szóval az a része nem akadály. Ha nem porlad el egy erősebb fuvallattól, nem nagy gáz.
Futómű kopogásra figyelek, hidegindiítás nem tudom mennyire megvalósítható, mivel használatban van/lesz, de majd meglássuk, mindenesetre a szakik ha kicsit hallgatóznak, hogy hogy dorombol, az sem hátrány. Egy csapágyas hajtókart én nem biztos, hogy meghallanék - ők meg fogják. Azért is jó elcibálni az emelőre, mert egy-két ilyen turpisság kiderül és alkualapnak jó, még ha nem is életveszély. Ha patika, akkor azért nem olyan jó a helyzetem, mert hahun pl. nem ez az ár a kínálat teteje.
Leírás mondjuk elég ijesztő, de beszéltem ma a tulajjal - kiderült, hogy innen-onnan ismerjük is egymást (szomszéd város (falu)), úgyhogy annyira nem izgulok, mindent egybevetve meglehetősen alacsony a szopófaktor. Ha szar, akkor nem kell - ha tetszik, pöcc-röff és nem szakad le az emelőről, akkor viszont nem lenne hülyeség megvenni...

-
AMD Power
titán
Mekkora mákja volt!!
Videó: Totálkáros Opel Vectrából szállt ki a sofőr a vasúti baleset után
-
davee_92
csendes tag
válasz
üzenetére
A használatból eredő habnál ha benézel látni hogy a szelephimbák tiszták.
Nem egészen, NZ motorok esetében van egy műanyag fröccsenés gátló a szelepfedélben ami miatt nem igazán lehet belátni a himbákig, mint pl egy H Astra Z16XER esetében.
Ahhoz, hogy valóban meg tudd állapítani sajnos le kell venni a szelepfedelet. -
adidas4death
aktív tag
-
AMD Power
titán
Ez jó!

-
AMD Power
titán
X14NZ van nekem. Ez egyáltalán nem eszi az olajat , meg szerintem az aránylag "kevés" km ami benne van attól is lehet. 6000km van az olajban , ez 90% itt BP. Semmi nem hiányzik belőle. Az Opeles dave szerint a NZ F Astra motor a legjobb.

-
mephi666
nagyúr
válasz
üzenetére
nálunk c14nz májusban cseréltünk olajat, főleg városban szaladgálunk 5-10km-eket, augusztusban jó volt a szint a 2000km-es országjáró körút előtt és most 1-2 hónapja néztem legutóbb, majd öntöttem rá kb 2decit, de még most is bőven megvolt a minimális szint... (úgy voltam vele, hogy ha már levittem az olajat és megnéztem a szintet, öntök már bele)
-
törölt tag
válasz
tboy93
üzenetére
az én autó,m x16xel híres az olajfogyasztásról. Enyémet átlagosnak vagy inkább átlagon aluli olajfogyasztónak mondanám. Sokat járok rövid távon, kb az év 70%-át, de ha néha elmegyek BP-oda vissza 500km, akkor sem megy le csak kb 1/4 szintet az olaj ( a nívópálca alsó és felső szintje között ) . A lámpa villanásig jóval a szint alá kell menni az olajnak. úgyhogy a kolléga szerintem valamit elnézhetett.
(#36057) tboy93 nagyon nagy számokról beszélsz. Lehetetlennek tartom hogy a megevett 1 liter olajat 1 liter benzin vagy levegőből érkező víz pótoljon. Amelyik motor ezt csinálja ott már elég nagy problémák lehetnek.
-
válasz
Declare
üzenetére
Arra gondolok, hogy beleontesz mondjuk 4L olajat, nem csereled egy darabig, sok rovidtavot mesz, ezert a motorban 3L olaj lesz (minden motornal fogy valamelyest az olaj) + 1L valami az uzemanyagbol. Na ha ezutan megkuldod 600km autopalyaval a kocsit akkor az az 1L valami az eltunik es vilagitani fog a check engine. Csak rohadtul nem emlekszem mar, hogy konkretan mitol higul fel az olaj, azaz mivel keveredik pontosan.
-
Declare
őstag
-
Amikor sok a rovidtav akkor nem az uzemanyagbol csapodik ki a viz ami felhigitja az olajat?
Mintha valahol ezt olvastam volna. Az 100% hogy a sok rovidtavtol higul az olaj es az is tuti hogy egy hosszabb ut alatt kvazi veszesen lecsokkenhet az olajszint pont amiatt hogy eltunik belole a felesleg. Talan ebben a topikban meselte valaki, hogy a sok varos utan elment nyaralni es felvillant a check engine lampa, keves volt az olaj, pedig indulas elott rendben volt. -
AMD Power
titán
Ha extrém sáros a beömlő akkor belül is ez vár. Ez messze nem jó.

-
Declare
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Viz az amugy is kerül az olajba nem? Marmint, ha sok kis utakra hasznaljak a kocsit, akkor ilyen kondenz jellegü viz kerül az olajba es azert is kell ilyen varosban jövös menös, hideg motorral hasznalt autokban sürübben olajatcserelni......bar lehet annyi viztöl meg nem latsz habot....

mindig tanul az ember

-
törölt tag
válasz
tboy93
üzenetére
Ja hát ha nagy mennyiségben az persze, de ha csak a kupak körül, akkor a levegő páratartalma miatt is lehet sok rövid távú használattól. Nekem is rendszeresen habos a kupak, meg anyáméknak is. mind a két kocsi tökéletes műszaki állapotban van. Azért habosodik nekünk mert sokszor napi 2km-et használjuk a kocsit. Reggel 1 be munkába aztán 1 haza. Ez-idő alatt nem melegszik fel a motor, ezért habos. Ez egy hosszabb úton eltűnik.
-
törölt tag
Ugyan ilyenem van ! Még a színe is.
Hidegen kéne indítani hogy kiderüljön minden klappol-e. ha igen nagy baj nem lehet. ha futóműbe kopog is ez vagy -az akkor az is aprópénz. Ilyen autótól ne várj csodát de nem is hinném hogy nagyon le lenne pukkanva. Alapvetően jól bírják ezek a gépek. Alánézéssel nem sokra fogsz jutni! Nem az alváza rohad ezeknek hanem a küszöbök és a hátsó sárvédő találkozásánál. talpasok, gömbfejek szilentek darabja 2500-5000ft körül va. Ha 1-2 koppan de amúgy jó a kocsi ez ne legyen akadály. Az ajtó alja szokott még kicsit rohadni meg az ajtó aljánál a küszöbön lévő gumi csík tartó bolháinál. Mindenképpen alkudj belőle mert ez a kocsi nem igen ér ennyit.
Általános igénytelenségre utal hogy szarok a képek, és a hirdetéshez sem lett kitakarítva a kocsi.
ha fehér hab van az olajbeöntőnél az egyáltalán nem motorproblémából hanem használatból ered.
-
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
A lényeget látni ha belenézel igen. Persze nem hidegen ha miután bemelegedett majd leállítani és 2-3 percig állni hagyni. Utána lehet nézni olajszintet meg állagot.
Most látom hogy volt szó az igazoltatásról. Nem lenne vele baj csak sajnos a legtöbb embernek egyből összerándul a gyomra ha kiintik akkor is ha minden rendben az autóval. Ha azt csinálná a rendőrség amit kell akkor nem lenne ilyen gond. Érdekes módon a mai napig napi szinten lát az ember bontószökevény autókat, utólagos xenont amiért én helyben eltépném a forgalmit. Nem hiszem hogy nem tudják kiszűrni a gyanús autóat amik elég komoly rizikófaktort jelentenek a közlekedésben.
Néha van 1-2 nagyobb akció mutatóba és kész. -
Declare
őstag
Beleneztek azon akis lyukon es ott barmit latni?
Hat ezt kiprobalom 
-
válasz
Declare
üzenetére
Amit AMD power is mondott arra gondolok en is
Belenezel, ha feher habos vagy olajsaros akkor en azt elkerulnem. Nyilvan nem arra gondolok, hogy milyen szinu az olaj, sajnos abbol nehez lenne levonni a kovetkezteteseket 
Skizz nezzetek be ala mindenkepp, iveket vizsgald meg, csomit tuzetesen nezd at, potkerek alatt-kornyeken is.
-
Declare
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Olaj allagabol mit, hogy mondasz meg?
Nivopalcan ami van, szerintem abbol semmit kb, vagy olajcserekor, de azt meg hogy kötöd ki a vasarlas feltetelenek? Ha nem tetszik az olaj szine, akkor vissza az egesz? 
(#36034) Skizz: Sok allas tenyleg nem jo a kocsinak amugy....motormosot en tennek bele olajcsere elött, ha ilyen gyanu fenn all.
-
-
Skizz
addikt
Sziasztok
Ennél az évjáratnál/motornál van valami komoly buktató, rizikófaktor a szokásoson kívül? (5 éve nuku olajcsere, stb...) Itt van a szomszédban, jó áron, forgalmis... -
-
7Sony7
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Attól függ, hogy férsz hozzá. Nálam a dízelnél pszok nehéz hozzáférni hagyományos szerszámokkal. Pl olyan racsnis 13 as kulcs kellene, ami a csavartól kb 4 cm re áll ki, és hosszú nyelű, és nem esik le, ha elengedem, míg átnyúlok a crovához, amivel megfeszítem. Két embernek könnyebb.
-
F_Gergely
őstag
sziasztok,
azt nem tudja esetleg valaki, hogy a B vectráknál a MID kijelzőnél van olyan ami egy csatlakozós és van olyan amin két csatlakozó van. Az egyik a sárga/szürke csati az tiszta sor de a második az egy kisebb csati hely, engem az érdekelne hogy az micsoda? Van erről valakinek valami infója? Köszi

-
mephi666
nagyúr
válasz
Declare
üzenetére
lehet szerzek valami ilyet: tegnap elmentem baumaxba, hogy még bezárás előtt körbenézhessek, jégoldó/páragátló spray nem volt
durva, hogy 10éve diákmunkán voltam ott, csomó arc még ismerős volt akkorról, aztán most pár hétig van már csak melójuk
árakban nem a legjobbak, leszámítva a rendes import osztrák/német söreiket, amik ár/érték arányban a legjobbak ahhoz képest, ami a többi multinál kapható... durva, hogy barkácsáruház, rendes import sörrel
...egyszer vettem poénból braumaxot barkácsmelóhoz és haverral megállapítottuk, hogy simán jobb, mint az összes hazai főzésű sör... azóta figyelek, mit is árulnakja, amit vettem még: fensterleder 600ft-ért... megtévesztett, mert azt hittem névre, hogy valami jó ablaktisztító rongy (fenster=ablak), erre "szarvasbőr" (zergebőr)
...mindegy, majd jó lesz vele a karosszériát törölgetni, pátyolgatni -
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ilyen zoknis trükköt en s hallottam mar, csak ott a neten vett a csoka ilyen 10kg vödrös szilika kristalyt es azt töltötte zokniba. Ez a macskaalom dolog is müködhet, de nem büdös?

Amugy azt a Sonax ablakra fujhato paragatlot tegnap rafujtam az üvegre, de mondjuk pont zaraz reggel volt ma, szoval meg tesztelni nem sikerült....viszont nyomot ugy neztem nem hagy es ha raleheltem nem lett paras
majd kiderül 
mod: jah es egy ujabb erdekesseg, amit eszrevettem. Valahogy a BC nem tudja normalisan kezelni az üresjaratot....marmint az üzemanyag fogyasztas kalkulalast. Most direkt figyeltem, tegnap, amikor megalltam 8,6 körül irta a kommulalt atlagot....reggel ment egy 10 percet sem a kocsi es amikor indultam mar 10,7 volt az atlag
es ugye a par perc üres pöfögesen kivül mas nem volt.....multkor tankolasnal 6,6 körül lett, miközben a BC valami 7,6ot mutatott....szoval szerintem a BC nem jol szamol az allo helyzetben pöfögessel 
-
mephi666
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
lehet valami hasonló kell majd... pollenszűrő is hozzásegíthet a párásodáshoz, de azt nemrég cseréltük, nem lehet elvileg vele gond... a zacsis silica gel-t gyűjtögetem mindenhonnan, azokat is bepakolom majd a kocsiba, hátha segítenek valamennyit
ui: generátor feszítéséhez kell valami segédeszköz, vagy kézzel fellazítok 2 csavart, húzom erőből a generátort, hogy feszüljön az a szíj, közben másik kézzel rögzítem az előbb fellazított csavarokat?
-
törölt tag
válasz
haddent
üzenetére
Enegm nem zavar a rendőri igazoltatás, nem is félek tőle. Csak szerintem nem ez az országban a legnagyobb probléma , hogy random embereket vizsgálgassanak, mikor vannak megállapítottan veszélyes helyek ahol meg nem csinálnak semmit. A meglévő veszéllyel nem foglalkoznak, a nemlévőt pedig keresik.
-
AMD Power
titán
válasz
gzbotii
üzenetére
Nálunk sajnos nem az ésszerűség a jellemző.
Árcsata: Mazda2, Opel Corsa és Skoda Fabia a ringben
Az E Corsa mennyivel nehezebb mint a többi.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
"Csak egy tipp a közpénzekkel való hatékony és felelős gazdálkodáshoz: a 107 lóerős Dacia Lodgy dCi listaára nagyjából a fele a Zafira Tourer 1,6 CDTI-nek. Mondjuk nincs benne automatikus sebességváltó és kanyarkövető kettős xenon-fényszóró " -szerintem a Dacia sokkal ésszerűbb választás lenne, ha már közpénzeket kell elherdálni.
-
AMD Power
titán
Mindent visz az Opel?
Egyesélyes autótender az NKH-nálJó ez nekünk. Vegyük csak.

-
funkygee
aktív tag
Sziasztok. Vectra 1.9 cdti 88 kw, ma azt tapasztaltam, hogy mikor megáltunk és alapjáraton ketyegett a kocsi, egymás után kétszer hallható volt kétszer valami visító hang kb 5-6 másodpercig , kb 2 perc szünettel a kettő között a motor felől. Ez mi lehet? Eddig ilyet nem csinált, hiba kijelzés semmi. Ötlete valakinek?
-
theooracy
aktív tag
Erre valaki?: [link]
-
amargo
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Igen az M1-en ilyen infókat nem adnak le

Már még is milyen dolgukat, az összes kormány közeli és hatalmon lévők hirtelen milliárdosok lettek, erre a nav mit csinál, semmit.. viszont "kormányzati megrendelésre" cégeket tesznek tönkre, akik nem tartoznak ebbe a körbe.Ugyan ez nem ide tartozik, így
jobb lesz abba hagyni, de a tisztán látás kedvvért leírtam. -
Buszsavos esetnel valoban kb 80-100m-el a kanyar elott soroltam ki, mint minden nap, arra van a munkahelyem
A waze mentett meg a komolyabb buntitol, be volt love a gps es a rendor igy elhitte, hogy tenyleg arra kell mennem, nem csak azert kanyarodtam le mert elozni akartam. Ja es azt tegyuk hozza, hogy volt kb 3 auto rajtam kivul az uton, szoval nem igen okozott volna gondot a balrol elozes
lenyegtelen, 6k helyszini, egesz "olcson" megusztam. Masnap a ugyanott alltak, de a kanyar elott 2m-el soroltam ki ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Declare
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Na hat az elsö esetben latod a tipikus, hogy rohadjon meg....joo az korrekt, hogy büntit nem osztott, de ez a tipikus cseszegetes.....
Buszsavot nem ertem....buszsavban, jobbraindexelve kanyarodhatsz....jo nem 2 km el elöbb indexelve az erzsebethidtol a blaha utan
de 100 m ahol a jelek is fel vannak festve....söt mashogy nem is kanyarodhatsz, mert ugye az balesetveszelyes lenne....telefont adom a rendörnek sory

Nekem a csehek jatszottak mar el 2x, hogy beallt a civil skoda fabia a seggembe es tolt a palyan...persze 1200km es utnal a versenyzesi ingerküszöböm a fele tavnal kb 0....arra ott az autobahn a nemeteknel
....szoval tempomattal mentem, közben neztem, hogy ki ez a barom, aztan egyszer csak kihuzodott a gyorssavba es padlogazzal ellepett es nem sokkal kesöbb a leallosavban villogott egy x6 mögött
....az mas kerdes, hogy nehany perc mulva az x6 elrongyolt mellettem 200 al
...be kellett hoznia az elvesztegetett idöt....mondjuk utana, hogy elrongyolt lattam ahogy bemegy tankolni, majd kicsit kesöbb megint majd fellökött a huzat ahogy elhagyott
de a tudat nyugtatott, hogy nekem olcsobb az utam 
mondjuk a csehek kifejezetten szeretik szopatni a nemeteket...ugye nemetrendszamos autonal nem tetel az euro alapon
van ismerösöm aki direkt ezert nem is megy cseheken/szlovakokon keresztül....(#36005) haddent : na ez mondjuk mar dupla off....de semmi mas mint penzbehajto szerv...es nem az a doguk...kis es közepes vallalkozok agyon zrikalasa, mig a haverpajtik lenyuljak a milliardokat...hat ez sokminden, csak nem a dolguk...na de erröl ennyit....
-
haddent
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Némelyiken sírtam

Én is buszsávból kanyarodtam volna kisívben, hát hogy máshogy? Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy te nem a kereszteződés előtt 10-20m -rel megszaggatott résznél tértél ki folyamatosan indexelés mellett, hanem dugót előzve 200m -ről majd rendőrt látva "ja hopp én itt megyek le jobbra csak azért vagyok itt"
De javíts ki ha tévedek 
Declare nav szerintem teszi a dolgát. Vezetéssel nem tudnak mit csinálni a kis emberek
Na meg az a vezetésről szóló infó is honnan származott? Az amerikánóktól.. megbízható tisztességes fajta, a kérdéseik is hazugságok. Szóval szar itt minden és mindenki, de ettől még mint hivatal szerintem most épp tették a dolgukat az utóbbi időben -
válasz
Declare
üzenetére
Kedvencem az volt amikor bulibol jottunk hazafele ejjel es valaki elkezdett hatulrol tolni minket. Full sotet, kozvilagitas nincs, kicsit odaleptem, de nem veszesen majd korforgo, masik oldalt ki index nelkul erre a mogottem levo "jarmu" felkapcsolta a villogot ... jol beszopattak
vegul nem kaptam buntit, csak szondat fujattakDe buntetett mar meg biciklis rendor is. A strandrol hazafele bepattantunk az autoba jon szembe egy biciklis integet meg hadobal valamit, ah mondom nem foglalkozom vele, lassitok a fekvorendornel erre bekonyokol az ablakon hogy jogositvanyt forgalmit... oooo mondom baszki
szembol rohadtul nem tunt fel hogy rendor, sima feher poloban volt biciklis sisakban, napszemuvegben
ha nincs fekvorendor siman tovabbhajtok lassitas nelkul. Vegul jol megbuntetett mert nem voltam bekotve.Pesten is kaptam mar csekket mert buszsavbol kanyarodtam jobbra es azt nem lehet
kerdezi a rendor hogy honnan kanyarodtam? Mondom a kanyarodosavbol. Hat ez nem nyert mert az buszsav. Ja ok. Azt mondta jobban jarok ha elfogadom a helyszinit mert kulonben feljelentenek. Korrekt 
Aztan masik poenos eset. Jovok haza este, megy a waze, telo kirakva a telotartoba. Latom rendorok jobb oldalt. Aaa fasza akkor be is jelentem oket, harmat bokok a wazere majd megyek tovabb. Egyszer csak villogo jarmu mogottem, lekapcsolnak. Kerdezi a rendor hogy mit telefonozok vezetes kozben? Hat oooo
Vegul elengedtek egy szobeli figyelmeztetessel. -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Na a Navot inkabb hagyjuk....

"...mert kötelező nélkül (vagy olyan szolgáltatónál aki fizetésképtelen), lejárt forgalmival, szabálytalan sportkipuffal, rendkívül igényes nájlon sötétítőfóliával tépik az utakat."
Ezeket szedjek ki! De ehhez engem ne allitson meg! Pon ezt ragoztuk!

(#36001) tboy93: na joo egy boyracer honda civiceest....meg jo!

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- Wise (ex-TransferWise)
- Parfüm topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Tekken 7 Playstation 4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
ez komoly. Nekem komplekt új..

zebráknál rohadtul figyeltem, viszont vannak olyan részek, ahol sövény mögül simán kiugranak a barom gyalogosok (természetesen szabálytalanul) ...ha valaki látta, hogy vezetek, szerintem jókat röhögött rajtam: begörnyedtem a kormány mögé, mint quasimodo, mert alulról tisztult legjobban a szélvédő és így láttam legjobban 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)