- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
Topikgazda
-
-
sixpak
nagyúr
Én Display Port-ot használok már évek óta, a dobozban találsz is majd egyet.
Amint felengeded a hálóra, fog szólni, hogy van egy újabb verzió.
Az én esetem speciális, mivel én csak játékra használom, HDR always ON a Windowsba, fényerő koppanásig jobbra, a többire majd kitérünk, ha előtte ülsz már. -
emiki6
veterán
Jó kis téma ez, kémiás, amit szeretek. És nekem is jó, mert most lehetőséget adtatok jobban átgondolni.
Azért jó a desztvíz, mert nem nyúl a kijelző mevonatához (apoláris oldószerek, pl alkohol ki tudja mit csinálhatnak) és elpárolog. Bármi ami egy tisztítószerben oldva van és nem illékony, az plusz szennyeződés, amit vagy leszed a rongy, vagy nem. (Nyilván ezt tudják a monitor tisztítószer gyártók így egy normális szernek lehetnek előnyei (és hátrányai) is a desztvízzel szemben. A desztvízzel viszont nem lehet mellélőni.)
1) Ha zsíros a szennyeződés, akkor a száraz mikroszálas rongy a jó, desztvíz se kell valszeg. (A mikroszál lényege, hogy a rongy felülete borzasztó nagy, be tudja nyelni a zsíros szennyeződést, anélkül, hogy visszatenné a képernyőre. Én így képzelem el.)
2) Ha nem zsíros, hanem valami ráfröccsent vagy leszarta a muslica stb, ami rászáradt, akkor kell a víz, hogy feloldja. Desztvíz nyer, mert ami rászáradhat, az vízoldható ugye. Itt indul a játék, hogy a desztvíz nem szennyez, de ha feoldja ami rászáradt, akkor oldat lesz és az oldat, ha rajtamarad a felületen, akár szétkenve az megint rászárad stb.
-> Rongy + kis víz (= nedves rongy), csepp leoldása, szétkent oldat (azaz a nedves felület) száraz ronggyal letörlése. Nyilván fog még maradni a felületen oldat, ami rászárdhat, azt néha a ronggyal törölgetés lekoptatja, de előfordulhat, hogy meg kell ismételni a nedves rongy - száraz rongy kombót.Ez az elmélet legalábbis (a gyakorlattól némileg eltérhet). Remélem volt benne hasznos kiegészítés.
-
-
Lizard0828
tag
Nekem most a hetekben volt szerencsém mindkét felülethez. (ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM VS Philips Evnia 27M2N8500 Oled)
Nekem a matte egy kicsit fàtyolosabbnak tűnt,ha ràment a fény veszít a kontrasztból és matte mivoltàból adódóan nagyobb felületen szórta szét a bejövő fényt
A jelenleg hasznàlt Glossy,sokkal kontrasztosabb marad fény hatásàra,viszont egy az egyben làtod mi tükrözödik ha sötét a tartalom amit nézel,ez màshogy tud zavaró lenni.Ha tudod szabàlyozni a fényt akkor én a glossy-t javaslom,mert alapvetően élesebb kontrasztosabb képet tud megfelelő körülmények között adni.Ha viszont nehézkes a fény megoldanod akkor matte.
[link] -
Skynet258
Topikgazda
Az én tapasztalatom, hogy rohadt nehéz takarítani.
Mármint ha van valami kis basz a kijelzőn, vagy véletlenül hozzáértem, akkor marhára meggondolom, hogy nekiálljak-e (úgy, hogy elég OCD-s vagyok a rendre meg tisztaságra)... Ami nekem bevált, az a szemüvegtörlő "selyem" hatású kendő. Körkörös mozdulatokkal, nem túlzottan rányomva lejön a zsír, ha nem akkor kis víz és áttörlés, majd a kendő másik (száraz) részével megint törlés.
Rohadt macerás, baromira nehezen jön le a zsíros szennyeződés, és nagyon könnyen karcolódik a felület. Nem véletlen tele a Reddit mindenféle horror képpel takarítás után - ok a nagy része tök hülye mert nekiesik minden szarral mintha az előző monitorja CRT lett volna, de ez tényleg elég nehezen takarítható és érzékeny terep. -
Skynet258
Topikgazda
Szerintem a Glossy szebb, kontrasztosabb mondjuk úgy, de ha olyan helyen használod ahol tükröződhet benne valami, akkor az garantáltan agyvérzés.
Nekem glossy van de én messze vagyok az ablaktól.
Ha majd olyan bevonatot kapnak a glossy kijelzők mint a S25 Ultra (meg az S24 Ultra is már olyan volt) akkor lesz a jó világ. -
sixpak
nagyúr
Újabb szoftver (2024-es a monitor).
A beégés miatt van jelentősége, mert a korai oledek sem azért égtek be, mert szarok voltak vagy ahogy sokan hiszik, hogy az újabb generációk már nehezebben égnek be, mert más a panel....a szoftver lett hülyebiztos, kikapcsolhatatlan pixel shift, logo detection, etc...na ha ezek nem lennének a szoftverben, akkor a gen 4 ugyanannyi idő alatt égne be, mint a gen 1. -
4264adam
veterán
Igen. Csak a 32” ami 3th Gen. Ezt én is írtam itt neked és a monitoros topikban és végig futtattuk.
“32" 4K 240Hz-es OLED-el nem tudsz mellélőni (ez a 3th genes panel).“
34” nem igazán kapott fejlődést. Elméletileg van 2.5th Gen de Reddit visszajelzés és még a TftCentral is beszámolt róla hogy amit elsőnek 2.5-nek hittek az valóban első genes
-
4264adam
veterán
32" 4K 240Hz-es OLED-el nem tudsz mellélőni (ez a 3th genes panel). Ha Samsung weboldalról rendeled ezt ajánlom:
Keress családon belül vagy havernál aki Erste bankos. Parterprogramban vannak a Samsunggal egyedi árasok. Ez alapból 10% kedvezményt jelent.
Erre jön még az Erste moneyback kedvezmény, hogy 10%-ot visszautalnak a következő hónapban.
Illetve engedélyezett vásárlásnál a 3db kupon felhasználása. "kupon kunyeráló" topikban ha írsz ezügyben tudnak 5-10-15% kupon adni aki segít.
Illetve munkaidőben hétköznap az online ügyfélszolgálatra a samsung weboldalon szépen kérhetsz még kupont. pl ilyen szöveggel:
Munkatársam most rendelt G8 monitort és itt kért 10% kupont, ha lehetséges szeretnék én is kérni mert rendelni akarom ezt a monitort...Nem robotok hanem tényleg személyek írnak vissza ezért legyen szép a megfogalmazás
Ezekkel nagyon egyszerűen 30-50% brutto kedvezménnyel meg tudod venni a terméket.
Ha pedig cégre veszed akkor elég a nettoval számolni. -
-
Csandi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Transcend 32 - 31,5", OLED, 3840x2160, 240Hz, HDR400, 0.03ms - Eladó!
- új LG UltraGear OLED 45GS95QE 45 240Hz WQHD+
- AOC Agon AG273QCX, 27 col, 2560x1440P (QHD), 144 Hz, Curved (hajlított) - elkelt Hiksan kollégának
- DELL G2724D
- Újszerű Samsung 34 -es hajlított monitor - 3440x1440px / HDR10 / 100Hz / USB-C PD 90W (S34A650UXU)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged