-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
4264adam
veterán
válasz
Hauptmann #1352 üzenetére
De nem kell a monitor Nativ frissítését elérni FPS számban. Nem az a lényeg, te amit akarsz ezzel mondani a képtörés megszüntetés.
2.3ms 3.2ms-el nem tudsz látni képtörést. Szóval nem értem miért akarná bárki is ha éppen a GPU 60FPS- tud adni lelassítani a monitort oda 240-ről.
Jobb érzést fog adni hogy az a 60FPS többször rajzolódik ki a 240Hz-en mintsem a sync miatt 1 alkalommalVan egy hosszab írásom is ezzel kapcsolatban itt és a monitoros topikban. De elég egy YouTube short videót megnézned lassítva hogyan fest a 60-144-240-360Hz sync nélkül
-
4264adam
veterán
válasz
Hauptmann #1169 üzenetére
Matte az pont ez, hogy plusz egy réteg van a kijelzőn és emiatt viselik jobban a Matte réteges a tisztítást mint a Glossy.
De olyat még nem olvastam, hogy Matte réteges Monitoron még van egy valami felette.
A glossy-n meg egyszerűen nincs réteg.
De fenntartom hogy én nem tudom.
Szerk: Megtaláltam:A glossy ilyen is van:
Semi- Gloss
Tehát nem a Matte van még valami, hanem van 3 réteg változat:Glossy | Semi-Gloss | Matte
Panel típusban pedig QD-OLED és WOLED
-
4264adam
veterán
válasz
Hauptmann #1165 üzenetére
Szerintem több Glossy létezik mint Matte de még nem számoltam össze csak amikor én kerestem vásárlásra akkor inkább Glossy jött szembe. WOLED esetén is
Erdekes hogy azt írod hogy a Matte rétegen van még valami. Van erről valami ?
mert azt már tudjuk hogy a Matte réteg leáztatható es Glossy szerű kijelző lesz belőle -
Hegyirabló
veterán
válasz
Hauptmann #1096 üzenetére
Képminőségre szerintem nagyon jó, a matt felület ellenére is. Nincs lilulás. A text clarityje pedig szebb, mint a legtöbb QD-nek, már ha lehet még annál szebb. De csak fél órát használtam. Nem coilos egyébként. Találtam egy kommentet valahol, ahol a tulaj is azt hitte, hogy coilos, pedig az simán csak a venti hangja.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Hauptmann #892 üzenetére
Az a baj, hogy az emberekben sokszor keverednek a dolgok... mint minden terméknél, adott szériát/modellt kell nézni, nem (csak) gyártót. Azt hiszem talán most az 5000-es nvidia sorozatban pont a legjobb a Giga, de volt amit meg tökre elbaltázott. Volt amikor az MSI Ventus szériája is jobb volt, manapság már az olcsósítás teteje. Az MSI ettől szar? Nem, egy adott szériája attól még lehet. És akkor ez lehet videókártya, monitor, autó, akármi. A baj az, hogy az emberek buták. Nem néznek utána dolgoknak, bemondta a tévé, ezt mondta a fater, így szólott a szomszéd. Nincs saját vélemény, papagáj üzemmód van. Szarazepül, ócskadroid Samsung. Igen, van szarabbul sikerült iPhone és van baromi jól sikerült Samsung, és van mindennek a fordítottja is.
Aki márkát szíd azért mert csak... ott 2 lehetőség van, vagy szakóz valamit és akkor nem is kell megváltoztatni a véleményét (tudod kinek van arra energiája, meg tulajdonképpen érdekel is engem...) vagy megégette magát párszor az adott márkával. Na ez utóbbi esetben még el is tudom fogadni, tökre valid reakció. -
sixpak
nagyúr
válasz
Hauptmann #887 üzenetére
Én nem istenítem egyiket sem, mind egyforma, a név más csak.
Azt veszem, ami megfelel nekem árban és szolgáltatások terén.
Kivéve Asus-t, azt soha, elég megnézni csak az RTX4000 szériát, Asus terén.
Kizárólag a nevet fizeted meg az Asus-nál, csak kezdenek rájönni a népek, hogy a drágább szarabb, mint az olcsóbb.
Amúgy Olednél lényegtelen, semmi közük hozzá... -
Hegyirabló
veterán
válasz
Hauptmann #885 üzenetére
A kereskedő talált egy fórum bejegyzést, hogy az állvány rögzítő bajonetten van négy csavar. Ha ezzel elkezdesz játszani, akkor be lehet állítani a vízszintet, de pepecselős. A kérdés az, hogy ez miért nincs gyárilag beállítva? Plusz ez eléggé sufni tuning dolognak tűnik, mert Asusnál ezt nem találtam meg sehol hivatalosan.
-
Csandi
őstag
válasz
Hauptmann #826 üzenetére
HDR lényegében annyit tesz, hogy adott jeleneten belül az adott képkocka amit látsz, a képernyő melyik részén mekkora fényerővel kell, hogy rendelkezzen. Pl. egy zseblámát nézel szemből, vagy a napsütést, az magas, de ha valami takarja ezek fényét te pedig szemből látod ott alacsony. De ezek ugye pillanatnyi csúcsfények, ezért kell HDR esetében a fényerőt maxon használni, mivel ezek az 1-1 másodperces csúcsfények akkor tudnak megjelenni, illetve a dinamikai tartomány akkor lesz a legnagyobb. Ha lecsökkented a csúcsfény nitjét akkor nem lesz akkora különbség közte és az árnyékos rész között, vagyis romlik a HDR élmény.
Ezektől nem fog beégni az OLED, de OLED TV-s topikban már csak a topikgazda is, de sokan mások is sokkal szakmaibbak ebben mint én, ha részletesebben érdekel szerintem oda érdemes benézned, mindent eltudnak mondani, valszeg jobban mint én, én is onnan tanultam -
4264adam
veterán
válasz
Hauptmann #664 üzenetére
+1
almát almával, körtét körtével.
Ha csak a fényerőket nézzük (nit), sem tudjuk a miniLED VA-t és OLED-et összehasonlítani, mert 50-70cm-re ülve a 400nit is eleegendő ,más mint a Miniled miatti 1000nit. Utóbbihoz hogy használni tudd és ne égesd ki a szemed kevés a 70cm. 400nit is erős közeli használatra. -
-
emiki6
veterán
válasz
Hauptmann #443 üzenetére
Rámentek pixelsűrűségre. A VGA-k ugyan nem nagyon tudnak lépést tartani, de a kellően jó pixelsűrűséggel kiváltható az anti-aliasing. Valahol több értelme van egy natív megjelenítésnek mint SSAA-t tolni vagy natív + DLSS-nek, mint DLDSR-t.
Ugye jön majd az 27" 5k, ami már brutál ppi, csak nem lesz mi kihajcsa, DLSS se csodaszer, főleg ha nem támogatja adott gém.
Én még mindig nem tudom akarok e nvidia kártyát venni amd helyett. Az FSR4-gyel igazából már csal a DLDSR az ami érdekel és az AMD nem tudja, de ha 1440p-re váltok fullhd-ről, akkor meg amúgyse lesz annyi tartalék egy olyan kártyában amit még megfizethetek, hogy a DLDSR-t tudjam használni, sőt 1080p-ben lenne értelme renderelni és felskálázni, hogy legyenek jó FPS-ek és ki lehessen használni a magas képfrissítést, arra meg az FSR4 is jó.
-A 27" 5k után viszont rá fog állni a samsung a fényerő növelésére.
-
-
4264adam
veterán
válasz
Hauptmann #282 üzenetére
Készenlét, villany nélkül nem tud pixel refresht csinálni.
Nem csesztetem a joystik-ot, jel nélkül elvan. Eleve panel lakos vagyok, föld alól kapok villanyt így eddig még vihar alatt is stabil az ellátás, meg a tulfesz védelem modulosan. Légkábeles betápnál talán én is jobban figyelnék rá
-
-
4264adam
veterán
válasz
Hauptmann #178 üzenetére
nem is a QD technolgóia hanem a Matte / Glossy vonal.
A Matte réteg ellenállób és csak a Glossy felett van:
lehúzható réteg és van olyan elmebeteg "reditten" aki Matte-ból Glossy-t csinált egyszerűen: Vizes törlőpapírt hagyni a képernyő szélén fektetve a kijelzőt és egy idő után felválik a Matte réteg utána egyszerűen lehúzható --> Kész is a Matte réteg eltávolítás.
Akkor lenne ellenálló a Glossy ha kapna pl: Gorilla Glass üveg bevonatot. -
szasanyi
félisten
válasz
Hauptmann #156 üzenetére
Úgy is kell lennie, hiszen az az OLED natív szinskálája. Csak arra ügyelni kell, hogy a 10bit-re váltás után a Win11 belepofázhat és átállíthatja a színprofilt amitől az rosszabb lesz mint 8bit-en volt. Ezt sokan nem veszik észre és nem tudják miért rosszabb.
Gépház/Renszer/Kijelző/Színprofil/Alkalmazások színének automakikus kezelése KI -
4264adam
veterán
válasz
Hauptmann #73 üzenetére
[Samsung Odyssey OLED G60SD S27DG602S vs ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM]
RTINGS: Amerika egyik legnagyobb tesztelő cége. Szinte minden ami elektronika. TV-Monitor-Soundbar-Fejhallgató-Earbuds
Első linken tudsz a listából side by side összehasonlítást is végezni. Illetve külön külön is termékekre.
adott fejezeteket olvasva lenyitva megtalálod miket állítottak be az eredmény eléréséhez:
Kicsit azért csalóka tud lenni a számozás sárga és zöld háttere mert Monitornál 50-70cm-re ülünk és a kalibrációk 120-200nit között vannak napi használatra. Szóval hiába kap 6.9 értéket az OLED SDR-re míg az LCD tud 7.9-et közel 400nit-el. Valóságban nem fogod ott használni, persze mint technolgóia el tudja érni.
Ezért nem szabad készpénznek venni a beállításokat mert az panel és egyén függő. Ezért nem szoktak kalibrációs eredményeket csak bemásoni, panelenként kell kimérni mérőeszközzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Netfone
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest