- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabady
aktív tag
-
ToXeN
tag
válasz
Reggie0 #37862 üzenetére
Ha jól értem, amint bedugja a HDMI kábelt elindul a CPU hűtő, akkor meg tökmindegy mit húz ki, meg mit nem. Meg kellene mérni multiméterrel, hogy hány volt kerül a CPU hűtőre.
Szerk: Bár jobban belegondolva azzal sem lennénk előbbre. Biztos 5V-ot mutatna. Nem lehet TV-ben kikapcsolni HDMI tápellátást? -
Smktrooper
senior tag
válasz
Reggie0 #32813 üzenetére
pont a venti leállást veri át, pont leáll magában tartja a hőt, és nem indul évek alatt lassan kinyirja a környezeti ic ket...erre akkor jöttem rá amikor vttem egy passziv cpu hűtőt és rendszer körülötte sokkal melegebb volt mint ha a gyári nem rézmagos hűtőt raktam rá és venti nélkül kapcsoltam be a gépet, és amikor ventivel raktam, akkor se tudta lecsapatni arról a bordáról a hőt rendesen sokkal több hőt tartott meg, de erről beszélgettem a napokban a gázos ismerősömmel, aki a házam központi fűtését jött megjavítani, és azt mondta nem viccből rézvezetékeket használnak a gázkazánba...
-
Smktrooper
senior tag
válasz
Reggie0 #32779 üzenetére
Én ezt értem de mégis az említett két különböző eredmény született anno...(mindkettő frissen pasztázva)
Suburban legend.
Egy nem egy ilyen rézmagos megoldás lett a nyerő illetve a manuális beszabályozás. Mind1 is mert már több éves story a részemről.Ui.: A 970-980 szériát ez a hiba nem érinti... minden esetre.
-
válasz
Reggie0 #32497 üzenetére
A teszteket nézve én inkább a cache-t emelném ki, az sokat gyorsult és inkább számít. Persze a DDR4 és a plussz sávszél sem jön rosszul, de a gyorsabb L2 L3 cache többet hoz szvsz. Ennél már csak az eDRAM-al kombinálva lenne jobb.
Talán a következőn az lesz is majd valamennyi. -
balint107
aktív tag
válasz
Reggie0 #31929 üzenetére
3 Gigabyte 970-em volt. 1 WF3 és 2 G1 gaming. Most MSI 970-em van. Ezzel nincs probléma, aztán, hogy a többivel mi lehet vagy mi nem, azt nem tudom. Mindegyik kártyát leteszteltem töviről-hegyire. Nálam a gigák hűvösebbek voltak, kivéve a legutolsót (annak szerintem baja volt). Hangja terhelésen kívül nézve semmi azon a százalékon, amin játék alatt ment (60-62%) Viszont 70%-felé növelve már szépen elkezdte kihallatni magát. Az MSI-nek hasonlóan nézve, tovább ki lehetett tolni ennek növelését, és a hang is sokkal finomabban indult meg, mikor már elértem a kritikus százalékot. 90-100% felé már mindkettő baromi zavaró, de játék során messze nem mennek fel eddig (jó esetben).
Én az egykori GTX 650-emtől fogva mindig Giga párti voltam, és a legjobb kártyák azóta szerintem, főként a hűtésük minősége tetszett. Az MSI korábbi kártyái egyértelműen rosszabbak, de most az új az tényleg bejött nekem is. Bár sokszor azonos termékek között is lehetnek rosszabb és jobb darabok, Giga MSI szerintem a legjobb jelenleg. Ehhez még hozzá jön az is, hogy tetszik az, ahogy mutat a gépembe az MSI.
Éppen ezért is nagy a dilemma, ha tervezek 980-at, hogy most MSI vag Giga legyen. Mert az MSI nem ér annyit, amennyivel drágább. A Giganak meg most kezd lemenni az ára észerű keretek közé
-
Joco_77
senior tag
válasz
Reggie0 #31875 üzenetére
Ezt nem tudom elkerülni, mert melóhelyen is 22 colos monitor van.
szerk: butaságot írtam, 24es van fullhd ben.
Ha már itt tartunk, az otthoni Dell monitor körbehu**ozza képminőségben ezt a 24es Samsung monitort.
1680 vs 1920 ide vagy oda. Persze IPS vs TN panel nem csodálkozom.
Na de ne offoljuk szét a topicot, bocsánat utólag is érte. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Reggie0 #31571 üzenetére
Velem nagyon szarul járnának mert minden jogtiszta a gépemen...
Mi nem is vagyunk olyanok, hogy tört játékokat használunk és ezt mondhatom sok-sok PH kollégám nevében is...Amúgy honnan jönnek rá, hogy tört?! A program ellenőrzi, hogy te multiban tolod neten, vagy csak simán single, vagy esetleg az exe fáljt küldi tovább...
Szerintem ez nem ilyen egyszerű...Mellesleg a gyártók is ugyan ebben a világban élnek ahol mi, azt hiszi itt valaki ők nem tudnak a torrentekről ilyenekről?! Inkább bevizsgálják a programot és kiadnak rá egy olyan javítást amivel a tört nem működik, jobban hozzáférhető a kiskapukhoz...
-
ingalls
senior tag
válasz
Reggie0 #31311 üzenetére
Ki fogom próbálni, de még egyszer mondom, hogy mind az AB, mint a GPU-Z szerint tartja a beállított órajelet! Megnéztem, végighúztam az egeret a piros sávon, s mindenhol 1576 volt. Így se nagyon éri el a 2800 pontot.
Ha lejjebb veszem, akkor sem lesz jobb, sőt, akkor kevesebb -
Grafirka
őstag
válasz
Reggie0 #30655 üzenetére
144 hz frekvencian mar leirtak evekkel ezelott, de most 60Hz rol beszellunk es egyetlen kijelzorol.
DELL U2713HM 2560x1440 / 60hzNV driver adaptiv, PCI sin energiatakarekos, WIN - balanced, legalabb 5 driver kiprobalva, ge force experience nincs instalalva - tehat shadowplay nincs, virus nincs, masik DP kiprobalva, tapegyseg minosegi 700W atomstabil, alaplap Z77 amelyben az idok soran tobb kartya lakott, soha semmi gond nem volt egyikkel sem. Overclock semmi se CPU se GPU se egyeb es semmilyen program amely beleszolhatna az energiaellatasba nincs es nem is volt.
-
blu79
addikt
-
válasz
Reggie0 #29936 üzenetére
Vegulis teljesen mindegy ki melyik oldalt fujja, ti nyugodtan furmarkoljatok, teljesen ertelmetlen kinzasa a kartyanak, jatekokban sosem fog akkora terhelest kapni. Regebbi kartyaimon en is probalgattam es joval melegebb volt tole, pedig a jatekban is 100%on tekert a gpu es ott is, szoval ez is erdekes. Pedig a 100% az 100% gpu hasznalat nem? Akkor mitol melegebb, miert sirnak a vrm-ek alatta?
Szoval csak hajra!
-
válasz
Reggie0 #29936 üzenetére
Karbantartast igenyel egy ido utan, mikor hasznalva van. Itt a peldaban errol szo sem volt. Bejaratott, 50 ezer km-es motor, friss olajjal mindennel, ugy elfustol mint a xar. Muszakilag megis tokeletes, hogy is van ez?
(#29938) ÁdiBá En csak a tesztekbol indultam ki es hogy 2.4-szer tobb pixel.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Reggie0 #29882 üzenetére
Ne legyetek már ennyire fafejűek légyszíves. Mikor kap szerencsétlen kártya ilyen terhelést a valóságban, amikor konstans módon agyon van terhelve? Ha tudni szeretnéd az én kártyám, gyári OC-val, jól szellőző házban, bőven 70 fokos GPU temp alatt úgy eldobta az agyát, hogy utána 5 újraindításig csíkos volt a képernyő és nem ment max 5 percet a Furmark. Aki ezzel tesztel, az meg is érdemli, mert valójában nem alkalmas tesztelésre.
Aki ért egy kicsit az architektúrához az tudja, hogy mitől függ a maximálisan elérhető órajel frekvencia. Azért kell változatos körülmények között tesztelni, mert elképzelhető, hogy az egyik program nem tartalmaz olyan utasítást, ami hibázást fog kiváltani és akkor örül magának a felhasználó, hogy húú ekkora tuninggal is stabil a kártya. A Furmark utasításkészlete minimális, ebből kifolyólag csak kártyát olvasztani jó, nem pedig ténylegesen tuning stabilitást tesztelni. Max azt mérheted vele, hogy bírja e a gyűrődést minden.
-
-
BullZeye
veterán
válasz
Reggie0 #26891 üzenetére
Legális volume licences céges w7 enterprise. Nem mintha akármit is számítana ez.
Leszedtem experiencet teljesen, első találkozás, és eléggé csúnyál elhasalt Nvidia sajnos, sebaj.
Hol tudom állítani, hogy a kártyán lévő LED hogy világítson és mikor? Valahol beállítottam, hogy csak akkor világítson, ha eléri 80°C-ot.Driver mappájában van led visualiser, azzal lehet.(#26893) maross
Nem a driverrel van a baj, az hibátlan, fel is rak egy régebbi experiencet, aztán magától frissíti egy nálam hibásra, és nincs opció, hogy ezt megakadályozzam. -
Agyzuzo
addikt
válasz
Reggie0 #22305 üzenetére
Akkor úgy fogalmazok, nekem sokat nem ad hozzá az élményhez.
Az FXAA kifejezetten ocsmány, ami ér is valamit (4xMSAA mondjuk) az meg nagyon megfogja az fps-t, ezért én többnyire off-olom inkább, fontosabb a smooth gameplay mint hogy ne legyenek recék.
szerk: Még annyi, hogy 3D-ben van amikor az élmosás pl. még be is zavar és problémákat/képhibákat okoz.
-
katt777
félisten
válasz
Reggie0 #20076 üzenetére
Akkor nézd meg az értelmező szótárt.
Nem megyek itt bele szemantikai vitába, de ami optimalizált, az magyarul minden körülményt figyelembe véve a lehető legjobban működik. Nem hiszem, hogy sok játék v. bármely szoftver megfelelne a szó jelentésének.
Rossz optimalizáltság tehát nem létezhet, mert egymást kizáró fogalmak. (És igen, a híradók meg az újságok szóhasználatától is égnek áll a hajam, az elvetemült mondatszerkesztésről nem is beszélve.
)
HSM: Leírtam anno a topicjában (ahogy a megoldását is): driver hiba, konkrétan hibás profil (DX11-ben is meg lehetett oldani, ha a usernek volt annyi esze, hogy nem a gyári profilt használta, és amelyet később javítottak). A 2GB RAM soha, semmiben nem korlátozta a max. grafikát FullHD-ben, még olyan programoknál sem, amelyeknél nagyobb kártyákon többet evett 1-1 játék. Itt meg ez totál OFF.
-
Asbee
veterán
-
torma1981
veterán
válasz
Reggie0 #19467 üzenetére
De hogyan ha felhasználtam? Mit adjak át nekik? A jelszavamat vagy mit? A télen mikor a FC4 stb kupon volt mindenki írta, hogy simán lehet vele trüközzni?? Most én vagyok a szemét?? Milyen értékben vonják le a kupon árát? Hol látsz ilyet a honlapon hogy így járhatnak el.
(#19470) proci985
Igen de sajna nagyon el kezdett melegedni. 40%-kon már hangos volt és 85 fokos.
Normális használat mellet.
Ezért döntöttem a visszaadásán. Akkor decemberben remélem mindenki visszaadta a kupont is mikor visszaadta a terméket.De hagyjuk mert OFF nagyon. Én vagyok a szemét .
Még a modi is megbüntet.
-
Csabee86
senior tag
válasz
Reggie0 #19267 üzenetére
1080p, 3D nélkül. Fontos szempont, hogy valamelyest időtálló legyen a kari. Nem tervezek 4k felbontású monitort venni az elkövetkezendő 3-4 évben.
(Olvastam külföldi fórumon, hogy a The Witcher 3 (ami az egyik legjobban várt játék nekem) ultra beállítások mellett 1080p-ben a GTX 980 igen stabil eredményeket ért el a fejlesztők elmondása szerint. Szóval jól haladnak az optimalizációval.)
-
katt777
félisten
válasz
Reggie0 #18566 üzenetére
Nyilván nem adok olyan "tesztekre", amelyekben különböző funkciókat kapcsolnak ki vagy be aszerint, melyik VGA-t akarják éppen eladni.
De tessék egy másik példa játék tesztekkel. Kemény 10-12% a 980 előnye, tuningolt 970-nel szemben meg még annyi sem, mindezt továbbra is 1.5X áron.
(És légyszí ne az idiótáknak tartogatott "low" beállítást nézd.
De még ott sem sokkal több.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest