- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALLAT001 #15124 üzenetére
igazabol fene tudja. 290x matrix dp + FC blokkon gondolkodom, esetleg 295 + FC megoldason, de az meg mar nagyon draga.
nezegetem aprokat, egyelore ugy nez ki hogy mindenki kivarasra jatszik itt is, hetvegen meg ha az nvidia oltja is a tuzet (ld anandtech report), a helyi boltok kizart, hogy dolgoznak.
980 megint lehetne megoldas, de jelen pillanatba elegge ideges vagyok, hogy meg kb 200 eurot radobjak a kartyara, hogy aztan jojjon a 980ti es hirtelen a kartya a felet erje a hasznaltpiacon mert mar nem halo product.
plusz atverve erzem magam, ami nalam azt szokta jelenteni, hogy megyek a konkurenciahoz.
-
katt777
félisten
válasz
ALLAT001 #15155 üzenetére
Én meg pont azt mondtam eddig is, hogy éppen gyorsulna, ha a gyors elérésű adatok "L2"-be kerülnének, a gyors elérést lassító, ritkán használt adatok meg az "L3-ba". Most folyamatosan tol a memóriába mindent, ezért előfordulhat, hogy a gyors elérésűek kicsúsznak L2-ből, miközben a jelentéktelenebbek foglalják a helyet. Az nV gyorsulást ígért, én meg más megoldást nem tudok elképzelni erre.
Ha hasonlatot akarnék használni, kb. mint gépen: a rendszerpartíció elöl, nagyobb szoftverek a következőn, a ritkán használt adatok meg hátul, egy másik partíción, így gyorsabb a rendszer, mintha mindent egy partícióra ömlesztenénk. 970-nel kapcsolatban 2 particióról beszélnek, egy 3.5 + egy 0.5GB-osról. -
Asbee
veterán
válasz
ALLAT001 #15150 üzenetére
Muszáj ezeket újból átrágni? Ezerszer ki lett beszélve. 980-al is 4 gigát betölt a Dying light mégsem laggol. Aki nagyon elégedetlen cseréljen már amd-re aztán kész. Az hogy a jövőben mi lesz pontosan, a jósgömb megmondja. Valószínű nagyobbak lesznek a vram igények de nem olyan mértékben hogy fél év múlva kuka legyen a kártya.
-
-
ALLAT001
senior tag
válasz
ALLAT001 #15145 üzenetére
Nos, játszottam még a Dying Lightal és azt figyeltem meg, hogy:
- vRAM teleíródik 3550MB-ig, de nincs semmilyen lassulás vagy lag
- gondolom azért, mert az NV ezt driverből akadályozza
- valszeg ez azért nem probléma, mert a játék nem használ aktívan ennyi memóriát, egyszerűen csak benne hagy egy csomó ritkán elővett infot is
- szóval ez így ahogy van jó
- de kérdés, hogy ha a játék futtatásához valóban kéne ennél akár még több vRAM, akkor nem halna-e be a rendszer, mint a linkelt teszteknél
- nekem úgy tűnik ezzel egyelőre csak az szív, aki 970GTX SLI-t vesz és 1080p felett használja
- kérdés mi lesz az újabb játékokkal, amik vRAM igényesebbek lesznek .... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALLAT001 #15087 üzenetére
emiatt porgok ennyire a teman.
konkretan nem 1-3% teljesitmenyrol van szo, hanem egesz egyszeruen 3.5gb memterheles folott gyakorlatilag jatszhatatlanna valnak a jatekok avg fpstol fuggetlenul ha igaz amit irnak, mert annyira szetcsusznak a frametimeok az utolso 0.5GB hetedelt savszelessege miatt. viszont nagyon suru volt a het szoval egyelore nem tudtam nekiallni en is teszteni, hogy megis mi a helyzet
pont ez egyebkent a problema, hogy mikroakad a kartya, tehat az avg fpsbol kb semmivel nem leszunk okosabbak.
talan a hetvegen kiderul, hogy megis mi a helyzet, plusz tudom, hogy erre a boltok eppen az NV valaszara varnak, hogy akkor mi a helyzet garancia tekinteteben. EVGA stepup biztosan el, de az gyarton keresztul megy.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALLAT001 #15074 üzenetére
nezz frametimeot. lenyeg itt, fontos, hogy olvasd el amit ir, mert felrevezetoek a tablazatok. pontosan azt konstatalja, hogy bizonyos esetben hiaba van 55fpse, jatszhatatlanul mikrolaggol a cucc.
-
Asbee
veterán
válasz
ALLAT001 #12873 üzenetére
Érdekes nálam sosem vesz vissza amikor erő kell. Nem tudom nálad, hol vesz vissza. Rendes karit kellett volna venni ha tuningolni akarsz, nem ilyen kis kis power limitest. Ugyanúgy tartja 1500-at. Tegyél fel egy evga precision-t állítsd be a K-boostot aztán éjjel nappal max órajel/feszed lesz és nem kell még 20hsz-en át sírni a boost miatt.
Miért lenne vicc OC-ként árulni? Van egy nv ref órajel, amit azon emelnek az OC. Az már a "gyártón" múlik ki mennyit vállal. Vagy mit vársz, hogy majd egyesével, kitesztelnek minden kártyát és órajel függvényében más áron adják? Vagy nagyon naiv vagy, vagy fogalmad nincsen egy gyártás munkamenetéről, folyamatáról. Legalább gondolj bele milyen mennyiségekről van szó, gondolom ezt te sem gondolod komolyan...
Egy helyen utáltam a boostot, mikor a giga alacsony terhelésen OC-val túl alacsony feszt állított be az adott magas órajelhez és eldobta magát. Erre többen is panaszkodnak neten.
-
westlake
félisten
válasz
ALLAT001 #12839 üzenetére
Kiemelsz a mondandómból egy részt, egy olyan reszt, amivel az egész értelme megváltozik, majd leírod, hogy szerinted is pont az a lényeg, mint aminek az ellenkezőjét leírtam eredetileg?
Gondold már végig, hogy ezt miért is utálják a médiában és egyébként bárhol máshol. Szerintem az ehhez hasonló dolgokat felejtsd el nagyon gyorsan."Semmi szükség rá, hogy menet közben varáljanak az órajelen, mert ez a stabilitásra nézve káros."
Értesz te egyáltalán ehhez, vagy csak úgy mondasz dolgokat, amik szerinted értelmesek? Esetleg megdönthetetlen bizonyítékaid vannak arról, hogy a VGA gyártók belefulladnak a garanciában cserélendő kártyáktól a boost miatt? Kötve hiszem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALLAT001 #12839 üzenetére
" Ha a gyártók a vásárlóknak akarnának jót, akkor kiadnának egy tuning programot, amit tesztelné a kártyát, emelné az órajelet és ahol stabil, azt elmentené "
Es a programod mit kezdene azzal, ha a BF4 menne 1350et, a Crysis meg 1320at, viszont a Dota elmehetne 1400ig? Beallitanad 1320ra? Vagy 1400ra? Vagy inkabb profiloznal programfuggoen? Varjal, a boost pontosan ezt csinalja valos idoben."Semmi szükség rá, hogy menet közben varáljanak az órajelen, mert ez a stabilitásra nézve káros."
Pont, hogy stabilabb lesz tole a kartya.HSM: AMD 290(x) felhasznalokent nem igazan ertem miert baj neked az NVidia implementacioja, foleg hogy nem is ugy mukodik, ahogy azt leirod.
ricshard444: hja.
-
Reggie0
félisten
válasz
ALLAT001 #12836 üzenetére
A boostal mindenki nyer, mert van egy load sceriano amire tervezik a kartyat. Ez alapjan meg lehet mondani, hogy a nevleges elektromos teljesitmenyt, amire terveztek, mekkora orajelen es mekkora feszultseggel tud elerni. A boost ott jon be a kepbe, hogy ha szar a program, akkor feljebb lehet vinni a frekit es a feszt, ugy hogy meg ne lepje tul a nevleges teljesitmenyt. Es ennyi. Az nvidianak van egy celja amihez a parametereket meghatarozza. Az meg mar a gyarto problemaja, hogy mennyivel tobbet vallal be a sajat szakallara.
(#12835) westlake: Nekem felveszi a 980 a koztes boost ertekeket is.
-
westlake
félisten
válasz
ALLAT001 #12821 üzenetére
A boost működési elvét még én sem értem egészen (sőt, lehet még félig sem), pedig nálam többet senki nem foglalkozott a témával a fórumon. Például nem tudom megmondani, hogy két azonos kártyának miért nem azonos a boost maximuma. Pontosan az lehet a válasz a kérdésre, ami a válasz az általad is feltett kérdésre, miszerint: miért nem a boost érték az alapértelmezett? Nyilván azért, mert nem minden GPU tuningpotenciálja ugyanakkora. Nem tudom, hogy a kártya hogy állapítja meg, hogy van-e még a GPU-ban plusz egy lépcső (13MHz). Ez számomra is misztikum. Ha két kártya közül az egyik meg 1350MHz-en, a másik meg csak 1300Mhz-en, akkor járjon rosszul a jobb kártya tulajdonosa és inkább legyen annál a kártyánál is 1300MHz a maximum? Mindkét kártyát nem állíthatják 1350MHz-re, hiszen az egyik azon a frekvencián már instabil. Esetleg szerintetek a gyártóknak neki kellene egyesével tesztelgetni a kártyákat, fixálni a sebességeket, majd a szerint árusítani őket? A tesztelés (főleg az ilyen irány) elég magas költségekkel jár, amit a vásárlók nem fognak megfizetni. Ne keverjétek össze a GPU-t (és a komplett VGA-t) a CPU-val. Az ottani tesztelés és szelektálás teljesen más módon működik. A VGA iparban nem lesz az sztenderd, mint a CPU iparban. A boost-tal (NVIDIA/AMD) kizárólag a felhasználóknak akarnak jót. Miért lenne marketing bullshit, ha egyszer a csomagoló-gyártók ugyanúgy árusítanák a kártyáikat boost nélkül is? Mert árusítanák, a felhasználók meg megvennék. Megint más kérdés, hogy a csomagoló-gyártók a boost-ot és a flexibilis BIOS-t úgy tudják használni, hogy esetlegesen az ő kártyájuk legyen a "legjobb".
#12825: Nem hiszem, hogy egy CPU-val kellene párhuzamot vonni. Értem én, hogy boost, de akkor is másfajta. Maradjunk a VGA-nál. Az AMD-s példára megint nem reagálnék, mert az egy másfajta kártya. A boost nem egy általános dolog, amit a GPU gyártóktól fuggetlenül egyszer kitalálta valaki, majd ezek a gyártók meg implementálták a kártyáikba. Biztos vagyok benne, hogy az AMD boost máshogy működik, mint az NVIDIA boost. Ja, és boost alatt nem csak azt kell érteni, hogy a BIOS lépcsőzetesen emelheti (és csökkenti) a sebességet. Abban meg megint csak biztos vagyok, hogy ha egy fix feszültségű üzemelésnél lépcsőzetesen emelem a sebességet, akkor a fogyasztás is ugyanolyan lépcsőzetesen emelkedik, és nem lesz egy olyan "utolsó" sebesség lépcső, amitől a fogyasztás irreálisan megemelkedne. Ennek semmi értelme.
-
SSJPeter
őstag
válasz
ALLAT001 #12823 üzenetére
Hogy minek?
Ez egyfajta legális, auto-tuning, átlag usereknek, akik nem értenek a tuninghoz, csak akkor lenne baj vele szerintem, ha nem lenne stabil, de nekem volt már olyan kártyám, ami SuperOC edition volt, GTX 260, és annyira szarrá volt húzva, hogy nem vitte a gyárilag megemelt órajeleit, és egyfolytában hibázott, most akkor az miért volt jobb? Ott aztán nem volt boost...
(#12825) HSM:
Lehet, hogy igazad van, de ez engem még mindig nem érdekel sajna. -
ALLAT001
senior tag
válasz
ALLAT001 #12813 üzenetére
Sőt, igazság szerint aközött is különbséget kéne tenni, hogy magát a chipet overclockolta valaki vagy csak az adott kártyát/CPU-t. Mert abban nincs semmi meglepő, hogy azonos fesz értékek mellett 2 chip szinte detto ugyanazt az órajelet fogja tudni. Az megint csak a gyártók trükkje, hogy ki mennyit ad meg alap (VID) értéknek. Ill. CPU-uk esetében az egyes modelleknek az Intel/AMD.
Ergo ha egy chipet olyan beállításokkal használunk, amit másik vendor / model is tud gyárilag az NEM OVERCLOCK, hanem egyszerűen egy magasabb frekvenciára beállított modell működési értékei. Szűkebb értelembe véve, csak akkor beszélhetünk róla ha sikerül túllépni azokat az órajeleket, amiket gyárilag kínálnak az adott architektúra esetében.proci985 nyugodtan használhatnád 24/7-ben is 1420-on. Persze azt lefogadom, hogy ha ez lenne a "stock órajel" (egyébként a boost is az
) akkor nem állítanád be h visszavegye magát 1050-re, mert minek?!
Így meg dejo, a kártyám okosabb mint az intelligens mosóporom, tudja tuningolni magát. lol?!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALLAT001 #12813 üzenetére
megforditva: van egy kartyam aminek a stock clockja 1050MHz es gyakorlatban gyarilag 1420 kornyekere boostol (az majdnem a max ertek bios szerint TDPt es hofokokokat kilove), tehat 35%al gyorsabb a gyarinal es 20%al a stock boostnal.
alternativ ertelmezes: minimalis kompromisszumokkal viszi a kartya egyedul az 5760x1080at, szoval innentol kezdve nem erdekes, hogy mit mond a marketing. tesztek lesznek igy nehezebben osszehasonlithatoak, de hosszabb tavon a tesztelok ugyis megoldjak.
-
HSM
félisten
válasz
ALLAT001 #12789 üzenetére
Pedig de. A csipnek az utolsó 100MHz kihajtásához kell a legtöbb fesz és nő a legjobban a fogyasztása.
Pl. a 290-es radeonom 900MHz-en, -20mv feszen szűk 50W-al kevesebbet fogyasztott, mint gyárilag 947Mhz-en. Ezt elég könnyű volt mérni is.(#12790) ALLAT001: Félreértetted. Nem véletlenszerű a működés. Méri folyamatosan a fogyasztást, és ha belefér a fogyasztás limitbe (elbírja a VRM), feltuningolja magát, BOOST-ol, azaz egy már kevéssé optimális állapotban, gyorsabban, magasabb feszen üzemel, és így is belefér a VRM kapacitásába, amikor pedig nagy a terhelés, és nem fér bele, akkor még a gyári órajel és feszültség alá is bemehet.
-
HSM
félisten
válasz
ALLAT001 #12784 üzenetére
Gyártási költség. Van egy csip, ami átlagos terhelésen tegyük fel, 200W. Neked ehhez kell egy 200W erősségű VRM. Megépíted a kártyát, de mit csinálsz, ha bizonyos ritkább esetben 250W-ot kér, és nem akarod leégetni a VRM-et? Hát valami módon korlátozod a csip órajelét, feszét ilyen esetekben, és máris belefér. Innen csak egy lépés, hogy a 200W alatti terheléseknél pedig "feltuningold", hogy gyorsabb lehessen, hiszen a VRM bírja. Ezután már csak mégegy, nagyon kicsi lépés, hogy mi van, ha spórolunk, és az átlagosan 200W-os csip alá teszünk egy 170W-os VRM-et, és ezt az "okos" szabályozást, hogy mégis elég legyen.
(#12785) proci985: Szerintem teljesen zsákutca ez a BOOST-móka. Feleslegesen fogyaszt sokat a csip túl magas feszen és órajelen, és gyors, amikor nem kéne, és lassabb, amikor igazán kéne az erő.
Régebben a fix feszes karik sokkal normálisabban működtek. Ugyanez igaz az AMD és az Intel BOOST-jára is természetesen.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALLAT001 #12781 üzenetére
ez nem ilyen egyszeru, ugyanugy, ahogy a BF4 optimalizacioja se annyira egyszeru, mint hiszed.
fogadd el, hogy van es a boost alapvetoen jo dolog. plusz ami a legfontosabb az, hogy ahogy eddig lattam mind az amd, mind az nv megoldasa bar elteroen mukodik, de gyakorlatilag casual szinten hulyebiztos (azokkal meg akik esz nelkul flashelik a biost ugyse lehet mit kezdeni).
(nem fogok melyebben belemenni a temaba mert mar nagyon off es a forum keretei kozott ebbe hattertudas nelkul felesleges belemenni)
helkis: bennem egyre erosebb a gyanu, hogy a 970/980 tesztkartyak erosen valogatva voltak.
-
Peak
addikt
válasz
ALLAT001 #12779 üzenetére
én aztán sehol nem látok darabosságot, stutteringet.
de hogy 60 fps vsyncel már megmoccanni nem tudnék, az is biztos, olyan szinten hozzá szokik az ember, a reflexeid hozzásimulnak a simább képhez, kisebb input lag, vén fasz vagyok már fos reflexekkel... kompenzálnom kell a fiatal titánok bitang képességeit -
westlake
félisten
válasz
ALLAT001 #12721 üzenetére
Azért feltűnhetett volna, hogy pontosan azt próbáljuk elmagyarázni, hogy a spcifikációkban leírt értékek nem maximális értéket jelentenek.
Ha valaki úgy akarja, akkor egy VGA-val meg fog tudni etetni akár 600W-ot is, akár két darab 6-pines PCe tápcsatlakozóval. Előbb menne tönkre a GPU a megemelt feszültség miatt, mint a kábelek, vagy a csatlakozók a megnövekedett fogyasztás miatt.#12720: Persze, ott az a 150W, de ez egy szélsőséges érték (lehet). Vannak ugye 7 PCIe csatlakozóval szerelt alaplapok, amiknél ez már 1050W-ot jelentene. Még a 7*75W is sok lenne, még akkor is, ha figyelembe vesszük azt a plusz egy, vagy két drive power csatlakozót (Molex), amit ezeknél az alaplapoknál alkalmazni szoktak.
Ebben a tekintetben nem ismerem az alaplapok működését, de biztos vagyok benne, hogy a vezérlés egy adott fogyasztást (pl. 150W) osztogat szét a használatban lévő PCIe foglalatok között. Ha egy VGA van, akkor persze mehetne neki a 150W, de ha bent van négy darab flagship VGA, akkor még a 75W is kétséges. Biztos vagyok benne, hogy ott egy igen intelligens vezérlés van az alaplapon és a feszültség nagyrészét a PCIe tápcsatlakozókon engedi keresztül.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy mit kezdene egy ilyen alaplap, amiben beletesznek hét darab GTX 750 Ti-t, amiken nincs PCIe tápcsatlakozó.[ Módosította: radi8tor ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALLAT001 #12718 üzenetére
ha mutatsz nekem olyan kartyat amit be tudsz dugni ket pciE slotba, akkor elhiszem
pciE slot -> 1.1ig 75W
, utanna 150. szerk: nem valtozott.
pciE 6pines csati -> 75W
pciE 8pines csati -> 150Wde westlakenek teljesen igaza van abban, hogy a csatlakozas max elmeleti szabvanymaximum miatt erdekes. meg neha ePeen miatt, avagy a kartyak a harom 8pines csatival (jo, VRM zombiboarddal LN2vel talan annak is van ertelme).
-
westlake
félisten
válasz
ALLAT001 #12641 üzenetére
Biztos, hogy egyszer ki fogok próbálni egy ilyen mini kártyát is. Már csak azért is, hogy megtudjam, miben más, mint egy normál méretű.
#12645: biztos, hogy jó ez a táblázat? Mármint, lehet, hogy jó, de akkor ezek csak tájékoztató jellegűek. Én etettem már meg GTX 780 Ti-vel 400W-ot. Szerintem ezeket az értékeket a vezetékek áteresztő képességéből számítják ki. Viszont a vezetékeknél sosem írják azt, amit valóban képesek átereszteni. Egyszer véletlenül a multimétert figyelmetlenül használtam és a vezetékeken a megengedett A 170%-át engedtem át. Meleg volt a vezeték, de működött.
#12649: Én eleve nem gondolkodnék egy VGA-ban, ha például 4K-s monitort venék. Igaz, hogy ez nem 4K-s, de akkor sem 1080p.
#12657: Igen, én is erre céloztam. Egyébként meg valóban annyit kell tenni, hogy megnézi az ember, hogy mennyi a BIOS-ban a TDP. Abból sokminden kiderül.
#12662: Az a táblázat nekem sem volt elsőre egyértelű, de aztán végiggondolva minden világossá vált.
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
válasz
ALLAT001 #12659 üzenetére
Azért csak +37 mV-ot látsz, mert az AB nem támogatja rendesen a kártyádat. (szerintem) Van egy olyan sejtésem, hogy ha odaadod neki a +feszt AB-ben akkor sem történik semmi. Milyen kártyád is van?
Az órajeltöbblet:
Van egy "alap" GPU órajel (1286), erre jön a boost (1426), majd a különböző teljesítmény/hőmérséklet stb. paraméterek figyelembevételével erre még ráboostolhat a vga.
-
Reggie0
félisten
válasz
ALLAT001 #12418 üzenetére
Es ha azt akarom, hogy kihuzza a muzeumig?
Viccet felreteve ez nem csak azt jelenti, hogy 10 evig lesz jo, hanem csokkenti annak a valoszinuseget is, hogy gariidon belul tonkremenjen es szarakodni kelljen a garival. Namost olyat meg nem lattam, hogy a garancia utani futkosas arat, beleertve a raszant szabadidomet, az idegeskedest, a gpu hianyat vagy a kolcsongpu koltsegeit, megteritik. Arrol nem is beszelve, hogy kevesebb szemettel terhelem a kornyezetem.
(Amugy van 8 eves laptopom is, mert parancssorban linuxozni/kodolni boven elegendo. Az, hogy technologiailag eloregedett, nem azt jelenti, hogy hasznalhatatlan.)
-
helkis
veterán
válasz
ALLAT001 #12371 üzenetére
már nem azért, de mivel tudod akár mérni, hogy fix 60 fps-ed van? szvsz az soha nem annyi, pont ezért zavaró.. ha végig szinkronban van az fps és a v-sync, akkor biztos hogy nem látsz semmi mást, csak folyamatosságot..
szerintem inkább az emberi szem a korlátja ennek a dolognak (vagy legalábbis nem hagyható figyelmen kívül), valaki látja a különbséget valaki nem, aki látja annak megérheti ezt kiiktatni, mert utána nem fogja, aki meg nem látja annak tökmindegy..
(#12365) Szinyák : köszi!
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
válasz
ALLAT001 #12358 üzenetére
Van, ha nem 60 fps/hz-et akarsz maximumnak. A 144 hz-es G-SYNC monitor pontosan annyi hz-et frissít, amennyi az fps. Ezt sima szoftveres megoldással nem lehet megoldani, nem véletlen szerelnek be még egy hw-et a monitorba. Itt az elmélet és a gyakorlat kicsit más, mert rendesen lehet érezni játék alatt a gsync pozitív hatását, főleg FPS játékok alatt.
ceaser: a monitorom 1 hetes kb., tehát emlékszem még a 980 SLI kontra vsync on vagy off érzésre mondjuk FC4 alatt. Gsync on és 144 hz olyan simaságot ad a játéknak, mintha nem is ugyanazzal játszanál. Elképesztő a különbség, főleg, ha fordulásból célzol és lőssz.
Kérdésedre válasz: sok nincs, mert ott is vsync off-al törheti a képet, hisz a folyamatos szinkron nincs meg a gpu és a monitor között. -
törölt tag
válasz
ALLAT001 #12266 üzenetére
Hú haver pont a Wolfenstein???? Pedig az elég gyenge lett 2014-hez képest. Amúgy ez nem egy egyszerű kérdés mert pl nem ugyanazon környezetbe játszódnak a játékok, pl. egy Battlefield 4-et nehéz összehasonlítani egy Far Cry 4-el. A Battlefield 4-nek nagyon szép a grafikája, viszont a Far Cry 4 szebb, de csupán azért mert a környezete amiben játszódik sokkal színesebb és részletgazdagabb mint a Battlefield 4-ben, és a sok látnivaló miatt az ember jobban megnézi a grafikát, a játék közben van idő nézelődni mert a játékmenet megengedi, de a BF4-ben erre nem nagyon van idő. Szerintem a legjobb grafikájú játékok sorrendbe:
Far Cry 4
Metro Last Light Redux
Battlefield 4
Crysis 3
Sniper Elite 3 -
-
Anfänger
őstag
válasz
ALLAT001 #11993 üzenetére
Egy RAIJINTEK Morpheus van rajta.
Nekem a gyári hütövel eléggé hangos és meleg volt.Ezzel a teszttel felment 68°C-ra 68%-os ventikkel.
Gondnak nem lett volna gond ez a hömérséklet,csak hangos volt ,na meg szeretem ha hüvös a kari egy kicsit,tudod, "Ne fütsél be".
Ezzel a raijintek hütövel 2x 120-as 800 rpm-re szabályzott ventikkel is max 49 °C-os bf4 multiban és halk is.
Léghütéssel szerintem böven megfelel. -
Kasya
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALLAT001 #11970 üzenetére
nalam terheles alatt a TDP masfelszereset nyalja be a kartya, igaz a gyari erteknel kb 20%al magasabb orajelen megy alapbol.
erosebb VRM, illetve nagyobb hutesi felulet. csodak nincsenek, a fizika meg makacs dolog sajnos.
--
ezzel azt akarom mondani, hogy ha a kartya tartana a tdp erteket, akkor tippre a gyari orajelek ala venne vissza magat. 5-10% teljesitmeny engem nem erdekel (jellemzoen nem azon mulik), de 25-35%ot mar erosen megerzek en is.
-
Asbee
veterán
válasz
ALLAT001 #11430 üzenetére
Megadod az nv oldalon a kódot, kiválasztod a játékot, kapsz róla emailben egy promó kódot egy linkel. Az megnyitja az ubi webshopot a játékkal a kosárban, ott belépsz uplay accountal beírod a kosárnál a promo kódot és 0 Ft-ért megkapod. Nem egy bonyolult dolog, leírás nélkül is meg lehet ám csinálni, 2 linket megnyitni meg 2 kódot beírni. Videót nem csinálok róla.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALLAT001 #11329 üzenetére
ha alaporajelen throttlingol a kartyad, akkor miert akarod huzni?
a te esetedben en a hazhutest oldanam meg eloszor (nem, egy 5000 forintos haz nem eleg egy uvegre terhelt 130Wos xeonnak es egy highend videokartyanak), mert hiaba huzod a kartyat, ha azonnal thermal limitbe futsz.
par dolgon lehet sporolni, de csucskategorias hardvernek hiaba mulik el 5-6 ev, attol meg a hotermelese nem lesz kevesebb.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALLAT001 #11276 üzenetére
milyen hazad van?
ezek meleg kartyak, hiaba a 145Wos TDP, gyakorlatban az enyem is 200(!) korul eszik terhelve a fogyimero alapjan.
tehat ha nincs rendes hazszellozesed, akkor thermal throttlingolni fog a kartya.
ja igen: ezert feleslegesen irsz a gyartonak, ez user error.
kieg: az 5000 forintos logic nulla hazventivel ide keves.
-
Asbee
veterán
válasz
ALLAT001 #11289 üzenetére
Normális hűtésnél a feltett oldalappal jobb mint levettel. Ha egy ilyen elfordítástól ennyit változott, akkor ott a kártya hűtésének szerelésével valami nincs rendben. Nézd meg csavarok meg vannak-e húzva rendesen. Mondjuk a lényeg hogy megoldódott.
(#11279) csibuka85: Nekem volt egy Corsair AX750-em ami nagyon durván sípolt sercegett. Indíts egy avx-es linx-et vagy prime legnagyobb terheléses cpu tesztet és hajolj oda a táphoz. Ha hallod hogy csinálja vagy az vagy az is lesz.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALLAT001 #11239 üzenetére
145W a tdpje a 970nek, ez kb egy 4850 szintje. 400Wos modern minosegi tap boven eleg.
80 fok meg oke. a G1 stabil 60-65 alatt marad a forumon mindenkinel, de annak a kartyanak van a legdurvabban tulmeretezett hutese a 970ek kozul, plusz 33 centi hosszu.
crysis3mat pl nezhetsz proci kapcsan
-
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz
ALLAT001 #10480 üzenetére
Válaszolok neked ha megengeded:
3DMarkban hány pontokat kéne h kapjak? 970-ek mennyit szoktak? nem tudom
Illetve melyik verizóval teszteljem majd? A legújabbal
Tuning mennyi fér bele? Mennyire melegszik jobban úgy? Valamennyi biztos belefér!, kicsit jobban fog melegedni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali processzoros kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest