- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Magisk
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Scholes9 #25195 üzenetére
D R9-290X Noise Test Quiet and Uber mode
A klasszikus videóAmúgy nem bántom az AMD-t, ha 16-án tudnak hozni valami tényleg jót, akkor le a kalapom. Szerintem mi fogunk neki örülni a legjobban - A jobb ajánlat a döntő úgy is.
Viszont a "feeling" azért, GTX460-ról 270X-re váltottam, és azért volt cumi vele néha. BIOS-t kellett frissíteni mert flickerelt...driverek stb... GTX után az 1080p-s TV-s mozizással is elcsesztem egy napot. (Kiterjesztett asztal stb...)Itt meg újra olyan CSBM fíling - Csak Bedugom és Megy
Gamek is egyelőre sokkal röccenésmentesebben mennek.
Edit: Amúgy kipróbáltam Homeworld Remastereddel is most, ami egy kvarcórán is 8 millió FPS. AMD-n néha megröccent bár 60 FPS stabilan volt, olyan apró akadások voltak. Itt smoooth... Vagy csak placebó?
-
Assdak
őstag
válasz
Scholes9 #24944 üzenetére
Hát az árát tekintve biztos, viszont bennem is egyre inkább érik, hogy cserélni kell 980ti-re, mert túl sok kompromisszumot kell kötni a játékok beállításainál, még fullhd-n is. Az már csak egy külön szépsége a dolognak, hogy amik ilyen problémás beállítások, azokat egy sima 980 al ugyan úgy butítani kell. Tehát jelenleg van 2 kártya a felsőkategóriában ( 980ti, Titan X ) a többi meg max felső közép kategória. Csak ez az árakban nem annyira látszodik.
-
-
proci985
MODERÁTOR
-
bubcsi03
csendes tag
válasz
Scholes9 #17957 üzenetére
Hát ez az hogy keret nincs rá még,azaz 2 héten belül megtudnám venni a gtx 970 et amivel szemezgettem vagy várok még 2 hónapot és akkor tudnám megvenni a 980at.A monitort meg mindenképp cserélem csak arra ujabb keret kell ami eltolodik juniusig kb.ha 1080p vagy augsztusig ha mégis 1440p.és monitor lesz.
-
HSM
félisten
válasz
Scholes9 #17870 üzenetére
Minden kártyán darabokból van összerakva. Csak egészséges esetben ezek a darabok sebessége összeadódik, lásd a 980, amin 8db 32bites vezérlő párhuzamos működéséből lesz 256bites busz.
A 970 esetén csak 7db 32bites busz tud párhuzamosan, függetlenül dolgozni, ez a gyors 3,5gb-os partíció. Itt viszont az utolsó 32 bites vezérlő saját L2 port hiányában csak a 3,5gb lassításával, és 32bites busza miatt alapból tetűlassan tud működni azonos paranccsal (írás vagy oovasás). Remélem, így már világos, miért gázos ez, és miért nem teljesértékű 4gb/256bit. -
válasz
Scholes9 #17870 üzenetére
Lehet hogy szarul van megirva, de 3700mb vram hasznalat mellett is tokeletesen kene futnia, hiszen a kartyan 4gb van. Megsem fut jol, mert hulladek a vram kezelese a karinak. Ez azert gondolom szamodra is egyertelmu.
Es meg mindig nem az a gond, hogy nem lehet mindent maxra tenni, hanem hogy 60-80 fps mellett kell levenni a beallitasbol.
-
válasz
Scholes9 #17818 üzenetére
Konyorgom ne a felhasznalonak kelljen barkobazni a vram miatt egy 100k-s vga-n. Szerintem.
De egy 30 k-s vga-n sem kellene. Ha a gpu keves az oke, lejjebb veszem. Ennyi erovel lehetne rajt 10 gb is, ha nem tudja kezelni rendesen. Asszem en inkabb elkerulom ezt a kartyat, csak nem tudom mi legyen helyette. 980 tul draga meg, nezek egy 680/780-at valszeg.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Scholes9 #17598 üzenetére
teljesen egyetértek, ha nem gondolkodnék 100 fajta megoldáson, akkor már megvenném megint a 970.et, de most azért már érdemes elgondolkodni bárhogyan is lesz, ha kicsivel jobbat dobnak ki hasonló áron akkor lőttek a 970-ek, bár kétlem ezt mert a készlet akkor tuti nem fogyna el
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Scholes9 #17594 üzenetére
Én se sz@rom a pénzt, de ha anno nem adtam volna vissza én is lehet váltanék, pl aki sokat spórol annak elég szarul eshetett a tücsök és memória mizéria is, viszont én is pl most váltotam 4670k.ról 4690k ra sok értelme nem volt de nem érzem azt h rosszul tettem mert ez szórakozás és hobbi is
-
snowball
tag
válasz
Scholes9 #17562 üzenetére
én is 100%ig elégedett vagyok a "sima" OC-s verzióval. Nem bántam meg hogy nem a G1-et vettem meg végül. Sőt én se tuningoltam, én sem érzem jelenleg szükségét FHD felbontáson. Ha majd kevés lesz odalépek neki.
Az is kellemes meglepetésként ért, hogy a 3,8Ghz-n ketyegő i7-920-am simán kiszolgálja ezt a kártyát isAzét tud valamit az az öreg vas
-
Vistaboy
veterán
válasz
Scholes9 #17361 üzenetére
Ez igaz, de ha hosszútávra tervezel, mindenképp az időtállóbb megoldás felé kell hajlani. Még ha nem is újítok be egy 1440p monitort jövőre, lehet, hogy akkor sem lesz mindegy, hogy 3,5 + 0.5 GB VRAM van, vagy 4 GB...
(#17375) Keldor papa: Még nem lefutott ügy, könnyen megeshet, hogy maradok 1080p-n, mindenesetre nyugodtabb vagyok, hogy nem kell a VRAM használat miatti lassulástól tartanom. Ha már ekkora visszhangot kapott, ráadásul az nVidia is elismerte, hogy hibázott, akkor mégsem olyan jelentéktelen a dolog, mint látszik.
Egy biztos: Én ezt a kártyát minimum három évig használni is akarom - sőt, kénytelen leszek vele, mert most egy ideig nem tudok spórolni jobbra. Korábban - a GeForce 3-as szériától kezdve - mindig csúcskártyám volt, kivéve a legutóbbi három AMD darabot (HD 6870, HD 7870 és R9 280X), annál az egy lépcsővel kisebbet vettem.
Most, hogy hét év után - a GeForce 8800 GT óta - újra a zöld oldalt erősítem, ismét csúcskártyát vettem, ez remélhetőleg három évig elég lesz...
-
chemand
aktív tag
válasz
Scholes9 #17364 üzenetére
Nem értek teljesen egyet veled.
Én elsősorban arra gondoltam, hogy többek nem tartják megfelelőnek a 970-et az 1440p-hez, mert azt csak a 60eFt-tal drágább 980 tudja max. beállítások és részletezettség stb. mellett kihajtani. De én nem vagyok maximalista, nekem megfelelő a 970 az 1440p-hez.
Ahogy te is írtad, le kell venni a grafikai beállításokból.Igaz persze amit írsz, hogy pénztárcafüggő a dolog, de az én esetemben ez nem így van. Egyszerűen azért nem vettem 980-at, mert a többletkiadás nem jelentett volna annyi többletélményt számomra. Ennyi.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Scholes9 #16662 üzenetére
DSRben mar most is ki lehet futni.
dergander: ja, csak ha ezt tudom akkor nem veszem surroundra 970et. most ott tartunk, hogy van egy felsokategorias videokartyam amit bevizsgalnak (= varjak azt, hogy a giga vegre meltoztassa visszavenni a kartyakat) es egy hete ulok egy hd3870el.
surroundra egyebkent a 970 mar most is teljesen alkalmatlan, es nem feltetlenul a GPU fogy ki elobb. WQHDnal is hallottam mar bajokrol.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Scholes9 #16149 üzenetére
Én már megvettem, ott nyugszik steam-en!
Project Cars érdekelne még, eddig, idénről, előrenézve is, de visszamondtam, mert túl szép a mese.
Egyebkent a viragboltokrol amnyit, hogy sehogy sem tudsz kiprobalni egy jatekot se mas mod, ami nevetseges, elore had ne fizessek mar tobb tizezret ki, aztan kuka...sajnos lassan en is raszorulok arra, hogy nem veszem meg, hanem elotte megnezem egy orat, aztan, ha szemetbe valo, akkor koszonom a lehetoseget. -
trufa12
addikt
válasz
Scholes9 #16110 üzenetére
Össze omlott nálam is, írtam jóval föntebb .
lekaptam külön és ennyi, azóta is össze omlik bármit csinálnék vele.
Amúgy én sem tuningoltam sokáig , meg mondjuk nem minden esetben éri meg , de ha már egy játék esetében 30 ról sikerül mondjuk 45 fps-re feltornászni az értéket, az már 1 jó dolog .
Persze ha alapjáraton 15-ről mondjuk 30 ra megy az sem rossz de akkor inkább új-vga-t vegyen az ember.
-
slloyd
senior tag
válasz
Scholes9 #16012 üzenetére
Igen valami memória mizériát olvastam.
De feltételezem ,hogy még így is jóval gyorsabb vga a gtx 770 jeatstrem 4 Gb os om nál...
Bár én ezzel is meglennék elégedve de sajnos a supersamplingot nem nagyon kedveli...
Kivéve a call.of adv. 2x es bírja de többi játékban felejtős...
Én meg még onlinozni is úgy szeretek,hogy úgy nézzen ki a játék ahogy azt a fejlesztők is megálmodták. -
Dr.Én
veterán
válasz
Scholes9 #15980 üzenetére
én is imádtam, csak valamiért kezd egyre rosszabb hangja lenni a ventinek...idő vasfoga...
Na meg már régóta pályázok egy moduláris tápra, mert hát lenni kábel dzsungel a házban...Henker2
igen csak terhelve jön elő ez a cicergés
[link]
nekem is így visít a G1 mint ebben a videóban...de tényleg csak nagyon magas FPS érték mellett... -
JoolsNOS
veterán
válasz
Scholes9 #15398 üzenetére
Szerintem nincs vele semmi gond, csak mindenki mindent maxra akar vágni. Tipikus dolog ez a látótáv. Ha a fejlesztők alapon 20%ra rakták volna, senki se nyivákolna, mert úgy is nagyon szép a játék, alig van különbség 20 és 100 között, de megeszi a procit. Ergo használjátok 20-40% között és a 970 vinni fogyja fix 60 fpsel. Az meg egy dolog, hogy a fejlesztők adtak lehetőséget kiakasztani a gépet.
-
törölt tag
válasz
Scholes9 #15311 üzenetére
Ja a Blizzard ezeréves játékmotorjai remek példák... Az SC2 topicokat nem ártana megnézni, milyen hülye megoldásokat használ a játék v1.5 óta és mennyi anyázás megy azóta is, hogy csúcskártyákon amin a BF3-4 kaliberű játékok gond nélkül futnak ez szaggat. Ráadásul az évek során gépigény is a többszörösére növekedett miközben a játék egyáltalán nem szebb. 2(!) magnál többet továbbra sem használ a játék és nagyobb csatákban emiatt (is) CPU limites. Azt meg sem említem, hogy SSD-ről futtatva is néha fps dropok vannak ha nem futtatok egy Unit Preloadert. Mindezt egy PC-exkluzív játéknál. Egyszóval a Blizzard nagyon rossz példa...
-
Scholes9
nagyúr
-
törölt tag
-
odorgg
addikt
válasz
Scholes9 #14472 üzenetére
Egy feltehetően hibás hűtéssel szerelt kártya alapján, nem lehet, és nem is kellene megítélni egy egész szériát.
Pl 970-ek nagy része cicereg, és egy két mókuskerekes megoldás, amugy sem túl halk. Ettől függetlenül még van belőle normális hűtéssel szerelt, hibátlan pédány is, ugyan úgy mint 290-ből. -
Scholes9
nagyúr
válasz
Scholes9 #13704 üzenetére
63 fokig megy fel BF 4 alatt a hőmérséklet úgy, h kb nincs hangja, hihetetlen
Bár valószínűleg a tápomat sem tekeri úgy, mint a 290 és azért is tűnhet jóval halkabbnak...de az a lényeg, h sokkal halkabb és sokkal hűvősebb
Asbee: így ahogy van tökéletes, őszintén nem számítottam erre, szal így még nagyobb az öröm, ha minden frankó kb 3 évig nem fogok a kártyához nyúlni és akkor bőven megérte megvenni
Egyelőre hagyom alapon, bőven sok mindenhez, BF 4 is jóval gyorsabb mint a Radeonon eddig ahogy néztem.
-
Asbee
veterán
válasz
Scholes9 #13701 üzenetére
A g1-en pl a gyári venti venti vezérlést még lejjebb is lehet nyuogdtan venni. Ha nem tuningolsz belősz egy fix 55%-ot ahol szinte semmi hangja nem lesz. Nekem a G1 1600-as boostal játékok alatt 60%-ra van fixálva ahol alig hallani. Azért egy 1450-1500-as gpu mehet neki
-
dewil666
őstag
válasz
Scholes9 #13614 üzenetére
ITT NÉZD MEG!
Ahogy (#13607) Motion_Blur is linkelte már. -
SSJPeter
őstag
válasz
Scholes9 #13593 üzenetére
Szerintem nyugodtan megveheted, nem írt még senki semmi rosszat a Giga wf3-ról itt a topicban, igaz, hogy majdnem mindenki a G1-et favorizálja, mert jobb a hűtése, de Giga wf3 van most a legjobb árban a 970-ek közül.
h1mpi-nek van a topicban Giga 980 wf3 és ő sem panaszkodott rá...sőt...Persze nem ez a leghalkabb 970, de szvsz halkabb lesz ez is, mint a 290...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest