- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Youtube Prémium és ChatGPT
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Alice90 #23203 üzenetére
Logikammal elve, a venti:
TMP11 - 59 foknall, 0 fordulat on megy - RPM11, 0% os fordulat - PER11
TMP12 - 60 foknal kapcsol be, 900 as fordulattal megy - RPM12, 24% os erteke a max fordulatnak - PER12
TMP13 - 88 foknal, maxra kapcsolas van, 2300 as max ford - RPM13, 100%-nak felel meg - PER13PER01 minimum szazalek ertek
PER02 max szazalek ertekRPM01 min fordulat
RPM02 max fordulat -
sixpak
nagyúr
válasz
Alice90 #22574 üzenetére
Fajta alapján nem lehet biztosra menni, inkább a szerencsén múlik a dolog. Igaz, 970-et még nem használtam, de 7950-ből volt olyan (ugyanaz a típus, gyártó) amelyik magasabb fps-nél nekiállt és van amelyik teljesen néma volt.
Gyanítom, hogy itt is ez a helyzet...bár szerintem ha egy gépben van pár ventilátor, akkor azok már hangosabbak, mint a cicergés, én biztos nem foglalkoznék ezzel. -
garfield545
tag
válasz
Alice90 #20822 üzenetére
SZia szerintem tök felesleges a ez a kártya mert elkérnek a simához képest majdnem egy 10-esel többet és nincs semmi extra benne a teamplet az meg nem ördögbe vágó nekem a MSI GTX970 4G-van és semmi baja söt nagyon régen volt ilyen "brutál" erős kártyám még anno az ati radeon korszakba ami már 7-8 éve is meg van. Ha rám halgatsz akkor nem ilyet veszel + ha vörös fekete alaplapodvan mint nekem a msi z97 gaming 5ös alaplap akkor csak elütne. De a te döntésed én lebeszéltem magamat róla ! (NEM ÉRR A LIMETED +10HUFOT)
-
-
blu79
addikt
válasz
Alice90 #20941 üzenetére
- na még egy Msi
Grat. nem sokkal marad le a 970 a 980 tól, teljesítményben , mint ahogy lemarad a 960 a 970 től, na itt nagyobb azért a különbség, de árban elhúz messze a 980 a 970 től, de a 980 nem hiába 980
Alice90 2x olyan gyors , az durva lenne, akkor biztos nem 180-200K ért árulnák a Titan X se 2x gyorsabb a 980 nál és milyen ára van
-
Zool1981
tag
válasz
Alice90 #20861 üzenetére
Ma délután...Igazából egy 960-on gondolkodtam,de egy 660 Ti után nem lett volna nagy előrelépés,szerintem.Gondoltam,akkor inkább egy 970-es...Minden nap nézegettem az ipon oldalát,hátha kifogok egy jó árat.Ma sikerült.Ráadásul witcher 3 kupon jár hozzá,ami nálam nagy kedvenc.Szerintem jól jártam.
-
-
válasz
Alice90 #2987 üzenetére
Nem akarok bele okoskodni, de nálam minden csutkára van húzva, amit csak enged, és ha a V-Sync be van kapcsolva, szinte folyamatosan 30fps-el megy... Ha kikapcsolom, akkor ezekkel a beállításokkal 48-59 fps-el megy a játék...
Esetleg nem lehet aaz, hogy mivel nem éri el V-Syncel sem a hardver a 60 fps-t, ezért lekorlátoz 30-ra? Lévén, hogy konzol átirat...
Csak egy tipp.. -
HSM
félisten
-
FLATRONW
őstag
válasz
Alice90 #2955 üzenetére
Azt kell megértened, hogyha nincs meg a stabil 60 fps-hez a teljesítmény, akkor vissza fog esni a játék teljesítménye a dupla-buferes v-sync miatt. Hogyha vissza esik a játék sebessége, akkor a GPU és CPU kihasználtság is visszafog esni. A videódból is az derült ki, hogy Ultra beállítások mellett kikapcsolt v-sync esetén nincs meg a stabil 60 fps, a legtöbb esetben 58 és a GPU kihasználtság pedig 99 százalék. Tisztán látszik, hogy GPU limites a játék.
-
HSM
félisten
válasz
Alice90 #2958 üzenetére
Egy megoldás, ha masszívan 60FPS fölé tolod a sebességet, azaz hogy a minimum is 60 felett legyen, így V-sync ON is 60-al fog menni, és nem fog 30-ra beesni soha. Ebben segíthet a proci-upgrade. Másik megoldás G-synces monitor, ami tud alkalmazkodni a 60FPS alatti sebességhez is, csíkok nélkül.
(#2960) Erdei88: Na igen... Vagy Vertikális Szinkronizáció.
Esetleg Vertical Synchronisation.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Alice90 #2942 üzenetére
Ez azért van, mert az fps számláló másodperces átlagot mutat (ahogy a nevéből is kiderül).
Ahhoz, hogy bekapcsolt dupla bufferes v-sync mellett 60 fps-ed legyen 16,6666 ms-onként vagy kevesebb idő alatt elkel készülni a képkockáknak. Hogyha a következő képkocka csak 17 ms alatt készül el, akkor a monitor az előző képkockát fogja megjeleníteni még egyszer. Tehát ilyenkor egy képkocka 33,3 ms-ig van a monitoron, hiába van már régen kész a következő képkocka. A lényeg az, hogyha folyamatosan 17 ms-onként készülnek el a képkockák, akkor 30 fps lesz a sebesség duplabuferes v-sync mellett. (kikapcsolt v-sync melett a 17 ms 58,8 fps-t jelentene)
50 fps esetén az történik, hogy az esetek nagyon nagy részében a képkockák elkészülnek 16,6 ms alatt és csak néhány képkocka elkészítéséhez kell ennél több idő. -
HSM
félisten
válasz
Alice90 #2944 üzenetére
V-sync ON-on sosem fog maxon menni a GPU, ugyanis VÁR a szinkronra, amikor meg VÁR, addig nem számol, tehát csökken a kihasználtság. Arra szinte 0 az esély, hogy folyamatosan épp akkor készüljön el a munkával, amikor a frissítés is megérkezik.
Erre találták ki a G-syncet és majd jövőre az AMD-s A-syncet. Akkor a monitor alkalmazkodik az elkészült képekhez, és lehet szinkron mellett is maximum a GPU kihasználtsága.
-
-
bombibmw
veterán
válasz
Alice90 #2926 üzenetére
Nekem 1200-ra húzott 780-al is leugrik 35-40fps-re,pedig be van kapcsolva a Vsync.
Ha nem elég hozzá a kártya,akkor nem tudja a 60fps-t megjeleníteni.
Vedd lejjebb az elsimítást és nézd meg úgy is!(#2931) HSM:
Igen,elég szépen eszi a cpu-t ez a game,ráadásul mind a 8 szálon bekéri. -
HSM
félisten
válasz
Alice90 #2928 üzenetére
Azt értsd meg (vagy próbáld megérteni) hogy játéktól és beállítástól is függ, milyen erős processzor kell egy adott erősségű VGA alá. A GTX 970 egy erős VGA, ahhoz képest az adatlapodon szereplő 3,3Ghz-en tekerő 2500K egy vicc, főleg egy CPU-intenzívebb játékba. Plussz, ha jól emlékszem, 1333-as ram.
Én se véletlen húztam fel a 290-es radeon alá (ami papíron még gyengébb is ennél) az i5 4690K-mat 4500MHz-re, a ramokat meg 2133-ra, BF4-ben még így is sokszor alig elég, de ha visszakeresel a memórialimites mérésemre, amit kb. tegnap linkeltem, láthatod, hogy pl. Crysis 3-ban is a minimum-FPS tekintetében 50FPS magasságában is masszív CPU limit volt abban a jelenetben, a GPU el is kezdte visszavenni magát...
Na, és most képzeld el, mit kezdene ott magával a a procid és ramod, ami barátok közt is legfeljebb bő 60%-át hozza sebességben az enyémnek.... Nálad így jó, ha a 30FPS meglenne ott az én 50-em helyett....
-
-
-
warcat
veterán
válasz
Alice90 #2643 üzenetére
Mit miért? ultrához 6 giga vram kel,ha fel is van telepítve a csomag akkor se menne,szerintem éppen várakozik a kártyád az adatokra és malmozik közben.Remélem átraktad már ssdre egyébként.
Szerk.: Ha már War Thunder : Ez miért nincs még kint gamepodon hírként? Baromi hangulatos.
-
jani04
aktív tag
válasz
Alice90 #2636 üzenetére
Ez szerintem marhára nem az Ipon hibája.Érintetlen csomagban volt.Bontottam ki már pár vga dobozt és ez tuti érintetlen volt.Az összeesküvés elméletek meg nem érdekelnek.
Visszaviszem.
Korrekten megmondták nincs elég tapasztalat.amúgy a kártya minden tekintetben jól működik.Se nem melegszik se nem zörög.Játékok alatt sem.(warthunder full minden) -
brumi1024
veterán
válasz
Alice90 #2632 üzenetére
Akkor legalább lenne referencia... nem is értem ezt a design-t.
(#2634) szasanyi: Nem is találkoztam referenciával boltban, pedig elvileg(alsó képek) kell lennie. Amúgy milyen a referenciahűtés? Gondolom nagyon hasonló a 780-asoknál megtalálhatóhoz, arról mi a vélemény?
-
Alice90
aktív tag
válasz
Alice90 #2352 üzenetére
Közbe levettem a háztetőt megterheltem egy komoly jtáékkal és nekem cicereg így (most sötétbe meghalgattam)
de felrakom a háztetöt berakom a helyére akkor nem hallom pedig a gép itt van fél m-re.
de ien volt a 770 is 780an is mindegyik ilyen.
persze most függ mien házba van hogy rezonálja be stb
Úgyanugy 780-nál is hallható ez a col féle
https://www.youtube.com/results?search_query=coil+whine+gtx+780
Bár ez a legdurvább 970-esbe sztem ez a hang
https://www.youtube.com/watch?v=9yGtg-8zV8Y
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Alice90 #2244 üzenetére
Semmi hangja nincs, még mikor elindul a ventija akkor sincs. Én eléggé "hangbuzi" vagyok, még a vinyóm is inkább egy lassabb de halkabb laptopvinyó. A "leghangosabb" dolog a gépben jelenleg a táp. Teszt alatt eddig max 70 fokos volt a kártya 1200as ventifordulat mellett. Minimális zajnövekedés volt az álló ventihez képest.
(#2247) zack: ne ránézésre legyen komolyabb, hanem működésre. 6-7es szériában is volt 3 ventis giga, rendre gyengébb teljesítménnyel mint a 2 ventis asus-msi kártyák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Autós topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Ford topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest