- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joco_77
senior tag
Igen. Ahhoz is kell a vas sajnos. Nagyon "olcsón" jutottam hozzá egyébként, nem volt 120k.
Sőt ha úgy jönnek össze a túlórák meg sikerül 1-2 kacatot eladni akkor lehet beújítok egy 4790k ra(6700k -t néztem de vannak még problémák vele ahogy olvastam a másik fórumban).
Ez persze csak feltételes mód. HA sikerül annyit túlórázni, HA eladom a cuccaim...sok a HA.
Meglátjuk.Egyébként olvastam soksok helyen, hogy 1440p és felette már inkább 980ti az ajánlott, ezért úgy voltam vele, hogy 1680*1050p re a 980 időtálló megoldás lehet.
Elkövetkező évek majd megmutatják jó ötlet volt e. -
nagy.matyika
aktív tag
+50 MHz GPU + 300 MHz memória és mindössze +1.4% plusz, amire tekinthetünk durván mérési hibahatárként is. Ezért mondtam, hogy nem éri meg se a memóriát, se a GPU-t nyektetni bizonyos szinten felül, sőt a memóriát egyáltalán nem éri meg.
Nekem az a fura amúgy, hogy 1577/7800-al én alig kaptam 2700 pontot, bár meg kell hagyni, hogy elég bugos a Valley, viszont Firestrike alatt nagyon jót ment a konfig.
-
Winchester95
őstag
Szerintem egy asic quality táblázat választ ad mindenre.
Mellesleg hogy 8000-et sem megy a memória az nem annyira jó.
Ha nagyon a tuningot nézzük.
Bár most mondjuk ahogy nézem ez az asic quality táblázat is furcsa...
Látom valakinek egy wf3 al sikerült elérni az 1600MHZ-t. -
-
ffodi
veterán
Az ilyen eredmények tipikusan alapórajeles procival készülnek és/vagy régiek, emiatt ennyi. Egy új kártya megjelenésekor általában nem mérik meg újra a korábbi vga-ket, hanem betolják a régi eredményeket, ami sokszor meghamisítja a képet...
Továbbá azért a stock GTX980 sem ennyit (11k) hoz, ha tisztességes cpu van alatta. Egyszóval ilyenkor a GPU score-t kéne nézni, de az sajna nincs feltüntetve, tehát a teszt kvázi "nem releváns".
t72killer: Játékok alatt nem mértem különbséget, viszont 3dmark alatt simán hoz +5-8 %-ot.
-
-
Crytek
nagyúr
-
Reggie0
félisten
Viszont ha el akarod adni hasznaltan, akkor mashogy cseng, ha masfel ev gari van meg es nem csak fel. De igazabol nem tudjuk, hogy a kadgorbe emelkedo szakasza hol van, igy sosem art ha hosszu a gari.
(#4202) szasanyi: Igen, a bolt annyival adja, amennyivel akarja, csak minimum 1 ev legyen. Nezd meg az A4Team-et, ott azt csinaljak, hogy a gyarilag 2-3 ev garis termekeket alapbol 1-el adjak, es felarat kernek a hosszu gariert. Pl. naluk ezert nem veszek soha semmit, mert gusztustalannak tartom.
-
Reggie0
félisten
Legtobb embernek azert, mert ha 3 ev van a boltban, akkor a boltba kell visszavinni, mig regisztracional neked kell postazgatni kulfoldre. Namost alapveto szabaly, hogy az a gari mindig cinkes, ahova nem lehet odamenni es lerugni az asztalt. Pl. ezert szar az Acer garija is.
-
-
Reggie0
félisten
Igazabol ez meg nem lehet az oka a jo ar/ertek aranynak. Rendes tekerccsel mondjuk 5ezer forinttal lenne dragabb vegfelhasznaloi aron. Szerintem a garis vacakolasok tobbe kerulnek, ha csak az ugyintezes eroforras igenyeit nezzuk. Szerintem inkabb lecsaptak valami meglepoen olcso keszletre, mert normal korulmenyek kozott nem magyarazhato ez a huzas.
-
Erdei88
veterán
AMD vs. NVIDIA topikba is átmehetünk, oda tehetnénk be pár mérést. Engem kifejezetten érdekel mit tudnak.
Sajnos a napokban nem lesz időm, de vasárnap egész nap tudok teszteket futtatni. Metro-k megvannak? Jöhetne a Tomb Raider, meg szinte mindig aminek van gyári benchmarkja. A napokban ami hiányzik és megvettem újra letöltöm -
Reggie0
félisten
Mert az architektura josagara nem csak az vonatkozik, hogy clock2clock gyorsabb-e, hanem mekkora a felso hatarfrekvenciaja. Ez ugyan az, mint a RISC vs CISC processzor. Hiaba jobb ugyan azon az orajelen az utobbi, ha az elobbi a kis fizikai meret miatt sokkal nagyobb frekvencian kepes uzemelni.
-
ÁdiBá
veterán
Egy referencia kártyának nem úgy tudsz feszültséget állítani ahogy azt te szeretnéd.
Ott bizonyos szinten megvan kötve a kezed, én is örülök neki hogy ennyit kitudtam hozni a GTX980-ból, komolyabb varázslat nélkül.
Egy izmosabb VRM, egy jobb feszültség szabályzástól még ennél is menne többet a kártya, ebben biztos vagyok.
Itt nálam a tuningnak az szab határt hogy még 0,1V se lehet a programmal neki adni.
Hiába próbálod meg túl lőni, egy bizonyos szintél olyan 0.040mv fölött nem adja le a kártyának azt a feszültséget, és ezt szerintem a kártya felépítése miatt, vagyis hogy referencia nyákos.
Jó formán addig húzom ameddig a gyári értékek engedték.EVGA kártyánál mint a KingPin vagy társai, esetleg Mátrix kártyáknál, ha akarom még az alaplappal és úgy szét húzom a kártyát hogy fűstől a gépből és ilyet nem csinál hogy nem adja le a feszültséget ahogy te azt szeretnél.
-
brumi1024
veterán
Igen, de a jobb húzhatóság is többek közt az alacsonyabb fogyasztás következménye. Alacsonyabb fogyasztás -> alacsonyabb disszipált teljesítmény -> alacsonyabb üzemi hőmérséklet, ha pedig ezt megfejeled egy korrekt tápellátó áramkörrel és változtatható power limittel több headroomot kapsz az órajelemeléshez. Az átlagosabb 290-ek ebben nem voltak jók, nagyon határon volt a fogyasztásuk és a hozzájuk méretezett hűtés.
A sz.rozást idézőjelben gondoltam.
-
brumi1024
veterán
Ez mind jó, de egy architektúra jósága nem csak a teljesítménytől függ, sőt. Ha egy olcsóbban gyártható, magasabb órajelen is kevesebbet fogyasztó architektúra hasonlóan/kicsit jobban teljesít, akkor az innováció. Még egyszer mondom, a könnyebb autót sem cementeszsákokkal teszteljük, mert azonos tömegen már jobban kedveznek a körülmények az eredetileg nehezebbnek.
A 970/980-as topikosra pedig igen, ez az a topik, így nem értem miért kell bizonygatni, hogy milyen sz.rok ezek az új kártyák. Nekem tetszenek, én R9 290-ről váltok, mert bizonyos határok között számít a fogyasztás, ennyi.
-
Erdei88
veterán
Miért nem teszel be Te is 1-2 tesztet az AMD vs. NVIDIA topikba? Én szívesen látnék 290/290X-et max stabil OC-s eredményeket is
-
brumi1024
veterán
Clock to clock két különböző architektúrát összehasonlítani nincs értelme, főleg úgy nem, hogy az egyiknek pont az az előnye, hogy jól tuningolható, mert keveset eszik és kevésbé melegszik. Annak pedig főleg nincs, hogy egy referenciát hasonlítsunk egy csúcs egyedi hűtéses modellhez.
Autós példa: nehogymár cementeszsákokkal a csomagtartóban hasonlítsunk két autót, csak mert az egyik könnyebb.
-
ÁdiBá
veterán
Ne haragudj, de miért hasonlítsak össze két grafikus kártyát Clock To CLock verzióba mikor mind a két termék referencia nvidia grafikus kártya volt.
Értelme egyenlő a nullával, már ne haragudj, főleg hogy még a termékek felépítése is teljesen más.
Jó hogy nem azt mondod, butítsam le a GTX980 mert így túl sok a mhz. Vicc?
Mellesleg nem az én hibám hogy az ASUS R9 290X ennyit ment tuningban, vicc az a kártya, főleg hogy milyen hőt termel mellé.
Én még szerintem a Radeonnak adtam előnyt hogy nem referenciát használtam a tesztben hanem DCU2 OC.
De most, hogy nem tudtam addig húzni mint egy GTX780Ti arról kétlem hogy én tehetek.
Tudtam volna olyan programot is választani ahol még ennyi esélye se lenne a szegény AMD-nek, fordítva kétlem hogy tudsz ilyet mondani...
Ha csak maszkolásra mentem volna rá, vagy az igazságok elferdítésében.
Ha egy MSI lighting kártyám lett volna akkor nyilván ahhoz mértem volna...
De nekem csak egy DCU2 OC volt. -
bombibmw
veterán
Minimum fps-ben jobb a 980,meg a 290x,de szép is lenne,ha nem lennének jobbak.
Emlékszem,amikor kijött a 780Ti és mindjárt kettőt kellett belőle venni,hogy a Crysis3 rendesen fusson.
Most ugyanez van és ez is lesz.
Mindig lesz egy-két olyan játék,amihez már "kevés" lesz az aktuális csúcskártya.
A keveset persze nagyon idézőjelbe téve írom,mert lehet ugye kompromisszumot kötni,de akkor ki venné meg a kártyákat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest