- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
tepenzed #41057 üzenetére
Ki az aki Oc mellett azt írja hogy a ne adj neki több feszt mert árt a kártyának?! (az velszeg nem tuningol, és még hűteni se tudja...) Ennyi erővel azt is mondhatná hogy,ne is huzzad mert az is rövidíti az élettartalmát. Sőt be a dobozba vele és akkor az a tuti
Nyugodtan ki tolhatod a csúszkát , aztán már lesznek eredmények is. Hűteni kell ennyi , annál több feszt ugy se tudsz adni szoftveresen mint amennyit a kártya biosa enged neki.
Ha felfeszeled és azután nem bírod hűteni akkor ok , vegyél vissza , de így 60 fokon teljes terhelésen semmi baja nem lesz.techpowerup
Thermal limits
Rated: 79.5C
Max: 91.0C -
cszalien
csendes tag
-
schray
tag
válasz
tepenzed #35665 üzenetére
Nálam most +98/+604 mellett stabil lett teljesen. Tegnap végeztem egy khm... elég tartós tesztet
Több óra után sem omlott össze/hibázott, úgyhogy ezzel boldog vagyok. Mondjuk 70fok fölé ment többször is (Nálam fractal define r4 a ház, de nemrég adtam el szinte az összes ventit belőle, ami meg benne maradt nem épp a legjobb helyen dolgozik, szóval ezen még fogok javítani)
Hibákat nem látok, de amúgy nem lehet, hogy ez valamilyen szoftveres probléma nálad? Más játékban is látod a hibákat? Hogy néznek ki?
-
schray
tag
válasz
tepenzed #35618 üzenetére
Hát nem tudom mit csinálok rosszul, de Witcher3 alatt félóránként összeomlott...
Minden összeomlás után levettem kicsit, így egészen 1460/7600ig le kellett vinnem, akkor már stabilan futott. A memóriát még lehet elkezdem növelni, szerintem az bírná, de úgy látszik a mag nem. Hozzá kell tenni, hogy nem valami jó a szellőzés a házban és játék alatt 75 fok is megesett.Te milyen beállításokkal használod?
-
schray
tag
válasz
tepenzed #35618 üzenetére
No, hazaértem és nekiláttam:
1500/8000 már instabil volt, a Heaven kb 2 képkocka után szürke képernyőre váltott.
1470/7950 alatt már a Heaven és a Passmark is lefutott gond nélkül, (offset min0,063V, offset max 0,037V, enable overvoltage, power 122%)
Heaven alatt 1404pontot ért el, Passmarkban 9952, 65fok fölé nem ment.
(mondjuk nagyon érdekes, hogy az OC Guruben a beállításoknál 1470Mhz-van, a monitoring szerint meg terhelés alatt 1546)
Most ha lesz időm csinálok egy tartóstesztet Witcher3 alatt, ott azért jobban melegszik, kíváncsi vagyok mit fog bírni.
Kérdés a hozzárértőkhöz: Merjem még emelni a feszültséget? (meg egyáltalán mi ez az offset min/max)
-
-
nagy.matyika
aktív tag
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
tepenzed #35147 üzenetére
Ez nem gyári hiba. Ezt így találták ki, hogy ugyan azt a GPU-t el tudják adni olcsóbban. ( Az összes 970-re vonatkozik). A hozzászólásodból úgy gondolom laikus vagy, ezért nem érdemes túlgondolnod a dolgot. A kártyád az áráért maximálisan jó választás, használd boldogan
Később is jó lesz, mire lehet kamatoztatni a DX12 előnyét
Az egyetlen hátrány most a 970 szempontjából, az Abu által írt problémák és az, hogy a DX11-es játékfejlesztés elérte a csúcsát, nincs tovább. Most a marketing összeesküvésektől direkt eltekintettem
-
beci43
senior tag
válasz
tepenzed #35122 üzenetére
Ez van nekem is.Apró 5-10 MHz-es lépésekben emeld az órajeleket,mind a GPU mind a memória fronton.Ha szemetelést látsz,vagy ledobja az órajelekte,akkor vedd vissza.
Egyébként az enyéb a már amúgy is gyárilag tunigolt órajeleken felül,még +125 MHz GPU,és 8000 MHz ramot simán bírja.
ASIC 77.9%. -
-
SoulReaver
veterán
válasz
tepenzed #35115 üzenetére
MSI Afterburnert használunk zömmel.
Nagy kárt nem tudsz csinálni, mert ha túl húzod, instabil lesz és lefagy, vagy újraindul a vga driver.
Tedd fel, aztán először a GPU órajelét teszteld ki, mennyit bír pluszban. Az MSI Afterburner alapból a vga gyári órajelére áll be, így arra tudod húzni a plusz mhz-eket.
5-10 mhz lépésben haladj, és 3dmark fire strike, vagy Valley Benchmark -al tesztelj.
(#35116) Racecam
Nem azt írtam, hogy alatta nem lehet tuningolni... csak azt, hogy 75% tól már van értelme.
Az élettartam függ attól is, hogy mennyire komoly az OC. Mert pl, ha napi szinten használod a kártyát agyon feszelve, akkor lehet rövidebb élete lesz, mint alap feszen, maxra húzva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest