- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#85552128 #29654 üzenetére
Igen, de ha 3-4-5 évre tervezel egy CPU-t, akkor bele kell tervezni az IGP-t is. Első körben 100% hogy az IGP lesz befogva játékok alá, majd később jön a különböző gyártók és kártyák variálása. Azért várható, hogy pár év alatt eléggé elterjed pl az IOMMU címzés, hogy bekövetkezzen a változás.
Eleinte biztosan csak egy bekapcsolható feature lesz, mivel alapból nehéz leprogramozni... de az elvileg nagyot tud gyorsítani, ha kiszerveznek rá feladatokat. Legalább 3-5 évre ez a funkció is be van tervezve.Arra gondolok, ha 4690K-t és lapot szeretnék venni újonnan, akkor inkább ráköltenék egy DDR4-es Skylakes rendszerre már...
Vagy másik végletként egy használt 4690K rendszert vennék, jó áron - amit tudom hogy lecserélek ha az IOMMU bejön.
Na proci off
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#85552128 #29648 üzenetére
Igen, de vegyünk egy K-s i5 Skylaket a legújabb mélyen integrált IGP-vel... és tegyük hozzá a DX12 fűszert, kernel driver off, mégkevesebb overhead-el... szerintem végtelen ideig alkalmas lesz játékra. Egy betonbiztos platformot veszel, amit nem lesz értelme lecserélni éveken keresztül. Talán 5 évet is kihúzhatja...
-
Interceptor
addikt
válasz
#85552128 #29519 üzenetére
Megnéztem kingdom come deliverance alpha alatt, cry engine 3 az terheli a gépet mindent, ott maradt 2ezren szépen ahogy kell. Amúgy a gpuz logban láttam killing floor2-nél az 1500-as ramot, de ha alt tabozok akkor is látni real time. Ez az egy játék ami alatt csinálja, de csak néhány perc után, lehet feleslegesen pörgetné ott 2ezren.
-
joysefke
veterán
válasz
#85552128 #29394 üzenetére
Tehát ha jól értem, a VGA driver azt hazudja a játéknak hogy a monitornak nagyobb a felbontása mint ami játéknak támogatnia kell ezt a nagyobb, virtuális felbontást, ezen történik a renderelés, majd a driver visszaskálázza a képet a fizikai felbontásra.
Mondjuk nem evidens, hogy egy majd 10 éves játéknál gondot fordítottak arra, hogy valaki majd 4K felbontáson akarja futtatni 10 évvel a megjelenés után...
J.
-
SoulReaver
veterán
-
cyberkind
félisten
válasz
#85552128 #24427 üzenetére
Miért ne lenne az?
Szerinted ez volt a hatalmas ugrás minden terén amit a Maxwell nyújt?Mert ám közel se, de nem tudom hogy te hogy látod, viszont az tény hogy ellenfél nélkül nemhiába van ilyen fejlesztés.
Az Amd nem izgat mit csinál, csak legyenek ellenfelek az NV-nek.
-
válasz
#85552128 #23490 üzenetére
Nezd, en sem tudom mi a teljes igazsag. Olvasgattam errol a topikban es arra jutottam, hogy az alacsonyabb asic-os kartya kevesebb fesszel elvan, ebbol kovetkezoen pedig kevesebb hot termel. Termeszetesen ennek ellntmondo velemenyek is olvashatok, pont emiatt valojaban nem sok jelentosege lehet ennek az egesz asic-os dolognak. Szerintem azt kell nezni, hogy ne melegedjen a kartya, tuningban 1450-1480-at mindegyik megy. Ha valamelyik megy 1550-et mondjuk, akkor meg pont lesz 1-2%-al tobb fps, amit eszre se fogsz venni.
-
qad
senior tag
válasz
#85552128 #22847 üzenetére
+1, nincs HT-s procija, de azért mondja a tutit.
BF3 óta nem találkoztam olyan progival ami laggolt volna HT On beállítással. Battlefield sorozatból csak a 3-as volt meg(itt car optimalizálás miatt laggolt és tény hogy jobb volt ha kikapcsoltad a HT-t, de ez is csak az elején volt ilyen utána javították)a többiről BF-ről nem tudok nyilatkozni, de ha csak ezt hozzátok fel példának akkor nem kicsit vagytok lemaradva.
Ár-érték arányt nézve lehet nem éri meg a plusz 20e-et, de akkor ez legyen a mondandó ne a fikázás, tapasztalat és kipróbálás nálkül. -
katt777
félisten
válasz
#85552128 #22813 üzenetére
Miért vitatkozol, amikor ellentmondasz saját magadnak?
"egyre több motorban/játékban van HT optimalizáció", tehát szerinted sincs mindben, régebbiekben meg főleg. Ez a
Ráadásul SOHA nem állítottam tényként, hogy ki kell kapcsolnia a HT-t (csak az erre érzékeny alkalmazásoknál).TTomax: Ennyire nem érteni valamit már művészet.
Félremagyarázni vagy nem mondottakat más billentyűzetébe adni (nem vagy vele egyedül) meg rosszindulat.
Tényleg hagyjuk.
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #22809 üzenetére
Mi nem volt érthető azon, hogy vannak játékok, amelyek nem szeretik? 1x sem tagadtam, hogy van, amikor jó, de ha van 2 <> játékod, akkor vagy a 2 között restart és biosban HT off, vagy a rosszabb lassabban fut (mint te is írod) v. laggol. Ha nem csak a mondanivalóm feléig jutottál volna megspóroltunk volna pár hsz-t.
TTomax: Mutass egy játékot, amely i7/HT támogatással 2x olyan gyorsan fut (de nem fogsz, mert a HT + teljesítménye még az árkülönbséget sem éri el), mint azonos órajelű i5-tel, aztán máris kiderül, megéri-e i7-et venni (amiről a z elején szó volt, hogy majd "kell"), még ha hoz is valamit (amihez meg legalább CPU limit kéne, amit a "tesztekben" mesterségesen állítanak elő, deklaráltan a HT előnyét kimutatandó).
Ezért szálltam ki az i7 vonalból. Ha van egy kihajtott VGA-m az az i7-től sem fog gyorsulni, ahogy a 7870XT-m egyetlen FPS-t sem gyorsult, amikor 6800K helyett 4670K-t tettem alá.
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #22793 üzenetére
Nyilván a (rendkívül optimalizált) Battlefieldek lefedik a teljes játékpalettát.
Azokat a teszteket meg hagyjuk, amelyek direkt kiválogatják a HT-ből hasznot húzó játékokat, a többiről meg mélyen hallgatnak.
qad: És ki mondta, hogy nem osztja el a terhelést?
Lauda: Volt alkalmam tesztelni Project Cars-t, hát, 21FPS-re zuhan a Riviérán a sebesség, szóval vissza kell venni a grafikából, nincs mese. No meg eszerint a játék egy optimalizálatlan szar, semmi nem indokolja ezt a lassúságot, főleg, hogy a legmagasabb grafikával sem zabál meg 2500MB-nál több RAM-ot (azaz nincsenek hatalmas felbontású textúrák). Far Cry 4-nél is ez volt amúgy, az nV-s élsimításoktól behalt az egész (de az a VRAM-ot is zabálta legalább), aztán az update-ekkel és a driverekkel megoldódott, lehet, hogy a következő meghajtóval már javítanak rajta.
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #22787 üzenetére
Egy rakás játékban hátrány a HT, ráadásul roppant kevés játék képes 4+ szálat kihasználni, és azoknak sincs rá szükségük. Tudom, hány mag van egy i7-ben, volt is i7 procim.
Ami játék használta a 8 szálat, az is olyan alacsonyan, hogy 4 maggal is lógatta volna a lábait a proci. Szóval játékra i7 nem nagyon kell. Vagy én nem láttam olyan játékot, amelynek kellett volna. Hálózatnak talán.
-
pkornel
aktív tag
válasz
#85552128 #21880 üzenetére
Úgy hogy az a két csuszka minimumon van? Meg van még itt egy apróság lehet az is számít hogy nekem a játék virágboltból van és lehet nálatok az állandó internet kapcsolt miatt lehet lagg vagy nem tudom... De mondom szívesen csinálok videót csak kell hozz egy progi mert sosem használtam még ilyesfajta programot kivéve persze fraps...
-
dewil666
őstag
válasz
#85552128 #21655 üzenetére
Nincs rajta semmi gari cimke
Viszont felhívtam a boltot (~2hónapja) ahonnan vettem és akkor azt mondta garivesztéssel jár. Hiába nem veszik észre de a gyártóhoz visszaküldve kiderül és bukom a garit. Konkrétan ezt mondta a telefonba az eladó.(#21656) Asbee Az az -1 fok nem éri meg a garanciát.
Köszönöm mindkettőtök válaszát!
-
Źşë'
addikt
válasz
#85552128 #21608 üzenetére
Hali, asszem veled toltuk az egyik heistot
bajom csak a memory leakkel van, vagy nem tudom mert most elkezdett szaggatni a játék holott szépen futott városban, semmi baja nem volt - lehet tényleg a pecs lesz a ludas
(#21609) sixpak nagyon nagy igazság, ne etesd a trollt! nem éri meg
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#85552128 #21225 üzenetére
6GB. Véleményem szerint nagyon erős ütőképes kártya lesz a GTX980Ti ha így fogják hívni. Hiszen így is mindenben 50% többet nyújt mint a GTX980, nem beszélve hogy rendelkezésre áll majd hozzá millió féle custom hűtés.
Engem egyetlen egy dolog zavar, hogy még mindig nem látom az új Radeon-t sehol...
Vagy a termékkel gond van, vagy belefáradt az AMD, legyen az egész felső kategóriás piac a zöldeké.(#21227) akoska07 Ennek az a baj, hogy a piac törvényei szerint nincs realitása hiszen nagy lesz rá a kereslet rivális termék nélkül, így indok se lesz az nvidia kezében, hogy olcsóbb legyen...
Szerintem GTX980 150-160 ezerre esik le, GTX980Ti 220-280 ezer között tippelném, de 220 alatt biztos nem. -
Archanon
őstag
válasz
#85552128 #20962 üzenetére
Pont ilyen: [link] A nagyon éles búgó hang csak alig van, néha-néha, de a folyamatos "kerregés", mintha egy érdes felületet folyamatosan kaparná valami. Konkrétan: zaj. Ezzel mit kezdjek? Borzasztóan zavar, jobban, mint a ventilátorok keltette általános szélzaj.
Amúgy ha a venti bekapcsol, addigra már sokkal hangosabb, zavaróbb. Eddig ezt nem kifejezetten vettem észre, talán még nem is volt...
-
daveoff
veterán
válasz
#85552128 #20848 üzenetére
Holnap én is megnézem pontosabban a GPU kihasználtságot, de nálam is le szokott esni, szerintem azért még vannak bajok az optimalizáltsággal, ezért is ingadozik annyira az fps. Remélem javítják majd. Egyébként ha ablakban futtatod ne csodálkozz, hogy ennyire leesik.
-
Locutus
veterán
válasz
#85552128 #20820 üzenetére
Vsync helyett nem lehet valahogy csak simán frame limitet beállítani? BF4-ben is megszoktam, hogy 60-ra korlátozom, ne fűtsön feleslegesen. De itt a commandlineos framelimiter úgy tűnik csak a vsyncet kapcsolja szintén ki-be. Esetleg nv driverből valami?
Illetve a legfrissebb GTA5 drivert érdemes felrakni? Hoz valami kimutatható előnyt? -
Zorel
senior tag
válasz
#85552128 #20598 üzenetére
Szerintem neked más jellegű a problémád. Amit én írtam az arra megoldás, hogy ne essen be ennyire az FPS mint pl ebben a video-ban kb 7:30-tól.
-
daveoff
veterán
válasz
#85552128 #20580 üzenetére
Pontosan, nálam is hasonló a helyzet. Én most high-very high beállításokkal játszok, 2xMSAA-val, így egész tűrhető a grafika, és jól is megy. De még így is beesik 60 alá, nem egyszer.....
Abból a szempontból jó a játék, hogy elég széleskörű a grafika beállítások lehetősége, tehát gyengébb gépekre is jól be lehet lőni a játékot, persze a látvány kárára, ami szerintem még magas beállítások mellett sem álleejtős. Ha így nézzük, akkor szerintem közel sem jól optimalizált a játék.
-
Chapel
addikt
-
HSM
félisten
válasz
#85552128 #20537 üzenetére
De ez nem bizonyítja, hogy 4 szálat használ.
Kb 60-70% lehetett a kihasználtság, ami bármit jelenthet.
Nézd én is tudok két szállal feladatkezelőt teliberajzolni:
Ha nem látnád a kép alján, hogy két szál fut a Linx-ben, és az limitál, akkor látnád a feladatkezelőből? Ugye, hogy nem....(#20538) kovsol: Számold bele, hogy a közös frontend miatt nem teljesen ugyanolyan gyors, ha 4 modulból 4 integer mag, mintha 2 modulból 4 integer mag dolgozna (utóbbi kevésbé hatékony).
No, én is abba fejeztem a CPU-témát. Aki akarta, ennyiből megérthette. -
Attix82
addikt
válasz
#85552128 #20531 üzenetére
Megtévesztő a táblázat, a min fpsbe 9-10 a 2 magos Intel. Vagyis 2 maggal a max fps jó, de be be esik ennek az értéke.
i3ba szálanként erősebb mint az FX, ezért is van több fps. Lehet elég 3 szál is a játéknak és a 4. bőven el tudja látni a mellette lévő plusz feladatokat.
És ezért sincs nagy különbség az FX-4300 és a 6300 között mert a játék nem profitál a +2 magból. (csakis az órajel tud javítani ezen a helyzeten mint a 8 modulosnál is)...de még mindig jóval elmarad egy Intel 1 szálon lévő teljesítményétől.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #20052 üzenetére
Az csak egy shader fordítási probléma, egyszerűen javítható.
Amit egy ideje nem értek a Frostbite 3-ban (amellett, hogy nyilván elég jó a motor), hogy tudják a mutex zárolás hátrányait. Egészen más egy játékot véletlen buggal szállítani. Sokezer sor egy leképző, lehetséges, hogy benne marad egy kis hiba. Ez elfogadható, emberek írják, és hibáznak. De olyan optimalizálást szállítani, ami nem stabil, egészen más lapra tartozik. Tudják, hogy bizonyos körülmények között le fog fagyni, és nem véletlen, hogy az MS nem ajánlja ezt a módszert. Ennek ellenére szállítják a programban. Ezt már nehezen fogadom el. Ezzel teljesen elrontják a DX11 módját a játékoknak. Attól retteg az ember, hogy mikor dobja le a hardvert a DXGI.
-
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #19869 üzenetére
Ha eddig nem értetted meg, ezután sem fogod.
Senki nem tapsolt annak, hogy így javították ki a hibát, de másképp nem lehetett.
Egyébként sincs lekorlátozva a 4GB-os kártya 3.5GB-ra, az most is 4GB-os. Magad mondtad, hogy lehetetlen szoftveresen javítani a hardvert.És ha még mindig nem érted, milyen konkrét dolgokat és fogalmakat keversz össze folyton, nézz vissza a suliba.
Én kiszálltam ebből az értelmetlen társalgásból.rapidsquirel: Kiszálltam, nem esek én neki senkinek, csak azt hittem, meg lehet értetni vele, miről van szó.
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #19865 üzenetére
Nos, magad is megírtad végre, hogy a hiba nem azonos annak okával.
Szerintem minden játék gyorsabb lett, mivel az akadások okozta alacsony (nálam 10-15) FPS helyett 40-50FPS felett futnak a játékok. Szerintem ez jelentős gyorsulás.
A hardveres hiányosságokat senki nem vitatta soha, ahogy a sumákolást sem, fölösleges ide keverni. A lényeg, hogy a 970 egy használható kártya lett, amelyik jóval kevésbé lassabb a teljes értékű nagy tesónál, mint amennyivel olcsóbb. De lehet venni R9 280-at, amely teljesen kihasználja a mindössze 3GB RAM-ot, vagy 290(X)-et, amely mind a 4-et, csak éppen még minidig jóval lassabb, és az első PX számításnál kifekszik.Vagy 980-at, amely 1.5X ennyibe kerül, és jó esetben 20%-kal gyorsabb (de gyakran ennél kevesebbel). Szóval a 970-nek nincs alternatívája.
Ráadásul, akik ismernek, tudják, hogy ha hibát tapasztalnék, tele lenne vele a topic. -
katt777
félisten
válasz
#85552128 #19862 üzenetére
Megj: És a korlátozással javították a hibát, úgyhogy megint buktad.
Szerk: A HIBA az, hogy a felső 0.5GB-t használva akadoznak a játékok. A hiba OKA a lassú elérés. A hibát azzal javították, vazze, hogy nem hagyják a játékoknak elérni a hibát okozó szegmenst. Tehát hiába maradt hardveresen ua. a kártya (amely önmagában nem hibás), a hibát javították a 2 lehetséges mód közül az egyszerűbbel. -
DonLaca@
senior tag
-
DonLaca@
senior tag
válasz
#85552128 #19350 üzenetére
Újrapasztázást próbáltad? Bioseditort megnéztem de nekem az túl bonyolult. Radeonhoz vagyok szokva, ott nincs ennyi állítási lehetőség van Winflash meg dual bios. Ami néha nagyon jól jött.
(#19351) kovsol
Nálam is leveszi azt a 12MHz-et 1600MHz-ről és utána kezdi el csökkenteni a feszültséget. 1,16V alatt meg kifagy a játék ezen a sebességen. Csak az a baj hogy 69C°-nál. Nem engedi jobban felmenni a hőmérsékletet. 1550MHz 1,2V full terheléssel 55-60% ventivel van 65C° körül. 100%-os ventivel menne de úgy meg nagyon hangos.
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #16645 üzenetére
Látom, nem igazán értetted, amit írtam. egy szóval nem állítottam, hogy nincsenek a megszokottnál jobban cicergő kártyák.
JoolsNOS: Ez is benne van a pakliban. Nálam állnak a házhűtők, a proci 12cm-ese 600RPM-körül lazázik, a VGA-m17-20% között, 450-800RPM között "teker". A vinyó kerregése is hangos. Bár ez elméletileg egy hangszigetelt ház, mivel a fenti szigetelés helyett ventiket tettem be, ez a szigetelés nem sokat ér. Bármilyen cicergést meghallanék. Bár most, hogy nem AMD kari van a gépben, lehet, ki kéne próbálnom visszatenni a hangszigetelést, az Intel balf.szsága miatt úgyis csak hideget nyomnak ki a legdurvább CPU stress-teszt alatt is.
trufa12: Miért nem jelzed az iponos topicban? Persze könnyen megfenyegethetnek, hogy hitelrontásért beperelnek, de ha papírjaid vannak...
Velem eddig korrektek és gyorsak voltak, igaz, VGA-problémám nem volt. 1X nem azt a tápot küldték, amelyet rendeltem, aztán meg egy sípoló Aeolus ventilátort kaptam, de még azt is akadékoskodás nélkül kicserélték, pedig olcsóbb volt, mint a futár. Emailben intéztem, egyik sem tartott 3 napnál tovább.
regener: Na, akkor itt az élő példa, ki mit tart csendesnek.
-
daveoff
veterán
válasz
#85552128 #16552 üzenetére
Hát nem tudom, nálam szépen skálázódik a látótávolság most is, és szerintem megjelenéskor sem voltak részletesebbek a távoli épületek 100% esetén, de akkor sajnos nem csináltam képet. Majd megkeresem azt a helyet, ami a cikkben van, és megpróbálom összehasonlítani. Most ilyen az 1.4.0 patchel
0% View Distance
50% View Distance
100% View Distance -
törölt tag
válasz
#85552128 #16573 üzenetére
Lehetséges, viszont én hetekkel ezelőtt már több hozzászólásban olvastam, hogy a backplate-nek semmi szerepe a hűtésben....Viszont ha rossz dolog lenne, akkor biztos nem lenne ennyire elterjedve mind NVIDIA mind pedig AMD csúcskártyákon. Meg jól is néz ki, védi a nyákot a portól és fizikai sérüléstől, merevvé teszi a VGA-t
-
monosz
őstag
válasz
#85552128 #16531 üzenetére
De pont azt kérdeztem,hogy mielőtt bekapcsol a "bios"-os venti szabályzás,hogy előtte lehet e a max fordulatok lejjebb venni valami módon.
Nekem,sem a lapra kötött ventik,sem a perifériák ventije nem indult max-on.Mi több,a 780 lightning sem,még azt sem tudtam,hogy egy pár másodprec után,forgásirányt vált.(#16532) BMW001 :Így néz ki az alap bios.
(#16534) Szaby59: Akkor ez van,meg kell barátkoznom a tényekkel.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
#85552128 #16141 üzenetére
Gta 5-ön kívül nem sok más játékot lesz érdemes úgy nézem megvenni ebben az évben...az azért megeri majd a pénzt szerintem.
De egyébként már leírtam máshol is egy dolgot lehet tenni tiltakozásként: Csak a valóban arra érdemes gamet bezsebelni. Akkor talán észbe kapnak majd a fejlesztők, mert mostanában felejtették el csak igazan: Ők vannak értünk és nem pedig fordítva 😉 És félreértés ne essék, ezzel senkit sem a warezre akarok buzdítani természetesen 😊 -
Erdei88
veterán
válasz
#85552128 #16143 üzenetére
Azért a Borderlands esetében jóval nagyobb tartamlat kapunk az alap játék áráért.
Itt 4V1, elég egysíkú pályák, 3 karakter classonként és hozzájuk 4 fegyver. Itt ki is merült.De azt kihangsúlyoznám, nem hőbörgök, ez a csendes, visszahúzódó véleményem
Bár azt nem értem, miért akarod megmagyarázni, hogy ez jó így.
-
ffodi
veterán
válasz
#85552128 #15875 üzenetére
Le, de légre felesleges.
AB-ben van alapban voltage offset, csak bármit állítasz nem fog történni semmi (még akkor sem, ha látszólag OK). (ezért kell kicsi kiokosítani) A feszlimitekkel pedig ne törődj az a BIOS beállításoktól függ, és alapvetően csak jelzésértékű. Ha nem boostol feljebb, akkor adj még a clk offsetnek.
Egyébként a feszállítás működik, de a fentebb leírtak érvényesek rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest