-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
bandi0000 #38175 üzenetére
Van progi, asus strix-hez, ha 9xx-hoz kell akkor ne a legújabbat, ez a 970-es linkjéről van de mindegyikhez ugyanaz a program, a linken amit küldtem betallózod az oprendszert és a SEGÉDPROGRAMOK alatti legördülőben megtalálod. 1.2.2.0.-t ajánlom, az utána lévők már a 10xx sőt az rx480-asra vannak inkább optimalizálva - értsd a korábbiknál lehet gebasz, nem szép dolog de ez van.[link]
Afterburnert nem használtam de gondolom hasonló dolgokat lehet variálni.
Itt a közvetlen link a letöltéshez: (egyből indul) [link]
-
rup1u5
nagyúr
válasz
bandi0000 #38156 üzenetére
Én átálltam adaptívra és nekem jobban bejön. Azóta többet áll fix 59.9fps-en és nem ragad be 30-ra.
Igen. Itt állítsd be:
és játékokban meg kapcsold ki a vsync-et.
DSR-t használok GTA4-nél Sniper Elite2-3-nál és régebbi játékoknál.
Különösen GTA4-nél jön jól mert abban nincs élsimítás. -
laychi
veterán
válasz
bandi0000 #38144 üzenetére
Azonos beállítással ez jött ki.
CPU órajel,cache órajel manuálisan 3800Mhz-re állítva
GPU1316Mhz-re visszabutítva
Vram gyári órajelen
Ram XMP profil 1600Mhz -
laychi
veterán
válasz
bandi0000 #38139 üzenetére
Ha a linket is megosztottad volna,akkor bele lehetne nézni,hogy milyen órajelen ment a gpu,vram,processzor és ram,így láttatlanban nyilatkozni nem lehet.
Jó lenne látni már tesztet alap és húzott 980-as kártyával is,ha valaki ráér tolhatna egy tesztet viszonyításképp.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
bandi0000 #38118 üzenetére
Olyan is előfordulhat mint nálam, hogy egy éves koráig a kártya teljesen csöndben volt, csak 2-3000fps fölött lehetett hallani némi ciripelést. Aztán úgy egy hónapja elkezdte azt csinálni, hogy Win desktopon ha szépen körbe-körbe mozgatom az egér kurzort akkor sípolás szerűen ciripel. Csendes szobában jól hallható.
Játékok alatt továbbra is csendben van de desktopon ciripel az egérre és ahogy megfigyeltem mintha csak Win alatt csinálná...linux alatt nem....ezt rakd össze... -
kuzzikan
csendes tag
válasz
bandi0000 #18162 üzenetére
Nekem ugyan a Giga 970 G1 nem cicereg, viszont a táp megoldja-e a cicergést témához van egy tapasztalatom:
fosszar giga h67m-d2-b3 lapom van, egy i7-2600-zal benne nyilván alapon. Az előző tápommal (chieftek 450) folyamatosan cicergett az alaplapi vrm bármilyen teljesítményváltozásra a CPU oldalán.
Amióta az új tápom van (FSP Raider 550), azóta szűnt meg ez a szokása, pedig akkor csak ez az egy változás történt.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
bandi0000 #16850 üzenetére
Nem csak azon kell lennie, az egész első hűtőrészen végig egy vékony fóliának kellene lennie a plexinél, illetve a takaró Black-Plate egységen is.
Úgy örültem neki mikor megláttam...
Ja, hülye vagyok. Most nézem StriX-ről van szó nem referenciáról.
Lényegében azt akarom mondani fiúk, hogy a referencián is rendesen fólia van...
-
szabessz
tag
-
daveoff
veterán
válasz
bandi0000 #14526 üzenetére
Szerintem annyi VRM borda biztos van rajta, mint amennyit a STRIX-re sikerült tennie az ASUS-nak. Semmivel sem lehet rosszabb a STRIX-nél, annyi hogy valószínűleg ennél idle nem áll le a venti, szerintem full ugyanaz a hűtés, mint a 780-nél, VRM borda is. 120k-val nem mondanám olcsónak....
-
válasz
bandi0000 #8676 üzenetére
Most hogy mondod, majd beszakítja a dobhártyám ez a G1
. Ok, zárt házban van, de nyitott háznál is komolyan rá kellett uszítanom a furmarkot, hogy meghalljam a VGA-ventiket a hangoskodó corsair hűtőventik mellett. Végre rájöttem, hogy lehet akár meg is állítani a cpu-hűtés ventijét (nyugi, h105 van rajta, passzívan is viszi a procit), csinálok majd még1 tesztet nyitott házban, leállított ház és cpu-ventikkel
.
Amúgy értem, miért siránkoznak azonnal a cirip miatt sokan. Ilyen halk hűtések mellett, amiket a 970-ek kapnak kb egy hangya csámcsogását is meghallja az ember
.
#8678: Önmagában nem baj, ha csak 8mm hely marad, kérdés, be tudod-e logisztikázni a karit a helyére? (=berakáskor nem akad-e el valamiben? próba egy méretrevágott kartondarabbal). Hogy fog-e többet érni? Nem 100%, de könnyebben találsz majd vevőt SzVSz. A backplate is hozzáad egy használt kari értékéhez és a modderek szeretni fogják a világítást.
-
M^xx
aktív tag
válasz
bandi0000 #8004 üzenetére
Üdv!
Én asus strix-et vettem aqua-ban, bontatlan volt, személyesen vettem át. Direct CU II hűtésem volt eddig is csak ajánlani tudom, nagyon csendes. Bár szerintem a többi márka hűtésének sem okoz gondot halkan lehűteni ezt a GPU-t. Cicergést nem tapasztaltam, pedig megjárattam a kicsikét, videót is készítettem, de sajna a cpu hűtés elnyomja a hangját így nem sok halható belőle.
-
csibuka85
őstag
válasz
bandi0000 #7517 üzenetére
Hát az baj hogy 15-20 % sincs sajnos szerintem a GTX 980 javára. Inkább 2 db gtx 970 sli-ben. Szerintem úgy nagyon szuper. Már én is ezen gondolkodok.
Szia bombibmw , szerintem elég a 700 wattos táp ha jhó minőségű és ahogy látom a Tiéd jó minőségű tápegység.
MSI GTX 970 GAMING GOLDEN EDITION igen tetszetős darab. Főleg hogy blackplate is van rajta.
-
Erdei88
veterán
válasz
bandi0000 #7521 üzenetére
100 ezer forint környékén, ami szerintem rengeteg pénz, ne ciceregjen, sípoljon, zenéljen
Itt nem egy olcsó kínai másolt termékről van szó. Jelenleg az NV legerősebb egymagos kártyai közé lehet sorolni. Tehát számomra elfogadhatatlan, mindenféle nem kívánatos "mellékhatás"
Ezért is vittem vissza az első 970-em -
-
-
-
SSJPeter
őstag
válasz
bandi0000 #6896 üzenetére
Nagyon megéri az SSD, nemcsak a játékok töltési ideje miatt, de a windows boot kb. 15 sec + 5 sec és az egész rendszer használatra kész. A 240GB-osok sem olyan drágák már manapság...
Én most a pl. a War Thundernél tudom összehasonlítani, milyen volt laptop vinyóról játszani, meg milyen most SSD-ről...gyakorlatilag nincs is töltési idő...
(#6901) bandi0000: Megértem, de a legnagyobb érzékelhető változás ami egy PC-vel történhet, azt az SSD adja, legalább is szerintem, persze nem olcsó mulatság az biztos.
-
HSM
félisten
válasz
bandi0000 #6896 üzenetére
Azért a korrektül megírt játékokkal nincs gond akkor sem, ha nem SSD-ről futnak.
Nekem pl. az USB2-re kötött (max 30MB/s ugye) WD Green 2TB winyóról futott a GTA4, meg még pár játék, semmi gondja nem volt, a hosszabb töltési időket leszámítva. A 128GB-os SSD-n mindig csak az az 1-2 játék fért el, amivel gyakrabban játszottam.Mondjuk nálam nyilván segített, hogy nem volt lapozófile-om, viszont volt 16GB ramom.
Szerintem nyugodtan vehetsz egy 128GB-osat, felesleges marhanagyot venni csillagászati összegekért, nem éri meg. Egy 128-assal viszont el lehet lenni remekül, egy külön adatwinyó mellett és nem kell érte bankot rabolnod sem.
-
-
válasz
bandi0000 #6854 üzenetére
Igen, a 70k talán meredek sacc volt. (közben folyamatosan a postást várom, ma kéne h hozza a giga 970-et
)
Más: létezik, h a witcher 2 40fps alá gyalázza az összes csúcsvga-t??? Ok QHD meg übersampling meg anyámkínja, de akkoris...
-
válasz
bandi0000 #6849 üzenetére
Ha a pénzkérdés fontos, akkor azt kéne besaccolni, hogy a két kari közti különbség hogy alakul a köv pár hónapban. Most ugyebár egy használt vs új árkülönbségét kell kiperkálni - 2-3 hónap múlva már valszleg lesz a használtpiacon 70k körül 970es.
Fogyasztásban annyi difi nincs, hogy a villanyszámlától hasra kelljen esni (a lightning hűtését meg nem kell sajnálni, szép darab
).
A 4 gigában mindenképp igazad van, ezen a szinten+alkalmasint fHD-nél nagyobb felbontáson már számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest