- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
MPowerPH #22193 üzenetére
Nem,új árakat...ott van scanon refurb. H55,gyári dobozban kapod 30font... [link].
FC blokkhoz nem kell venti
Ugyanannyi venti kell ... csak nem a blokkra rakod,hanem a hűtőre...nem fog magától lehűlni az sem...Nem tudom nálad mi és hogyan ment,de nálam két jobb fajta venti 800on pörgött,a 980 meg 1580on ment és 55Cfok volt ... a TitanX-et rá merném rakni zokszó nélkül,és bizony 1580on vagy 25-30Cfokot hozott ez a megoldás,nem is volt értelme vizet épiteni,hiszen 60Cfok alatt maradt,ugy meg a világból kimegy.
Abban az egyben van igazad,hogy bizony azt meg kell nézni mire is rakod,pl egy ref980ra már nem lett volna jó ez a megoldás.A gond a VRM hütéssel van,szerencsére a MSI Gamingen az egy külön plate volt,így ahhoz nem is nyúltam.Nagy marha lettem volna ha a 980SLIre vettem volna két blokkot,meg egy 480as radit ... ez ennél jóval olcsóbb megoldás volt,az egyik H55 amúgy már el is kell amennyiért vettem meg egy G10is... az egész a végére fél év használat után kb 20fontba fájt egy G10árába...
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #22193 üzenetére
Teljesen egyetértek veled.
Szerintem amúgy a pc-s egyén előbb vagy utóbb fellép az evolúciós lépcső épített vízhűtés szintjére ( legalább gondolati szinten ).Sokan megsértődnek,hogy a kompaktokat " játékvíznek hívják egyesek.Előbb utóbb én is rájöttem,hogy teljesen igazuk van.Az igaz,hogy egy Corsair XX megbirkózik hűtési teljesítményben.egy cpu-vga ( 970/980) párossal,de mindezt drágán és roppant igénytelenül teszi.Gusztustalan műanyag vacak szerelési anyagok.Undorító fekete csövek,rémálom az egész.Mondom ezt úgy,hogy van egy H110 em.
-
TTomax
félisten
válasz
MPowerPH #22188 üzenetére
Az kapásból H55 30font darabja,tehát kettő volt 60 meg a két G10 20font darabja,de már láttam 15ért is,tehát plusz 40 a ventiket ugye nem számoljuk,mert az az FC blokkhoz is kell,és bizony nem,nem hangos...kb 100font... 90 körül mennek az FC blokkok...800 körülire le lehet szabályozni...
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #22141 üzenetére
Csak hogy legyen egy realis link is a Ti-rol. Persze a nagy resze TBC, de elvileg megorzi a TX specifikacioit, igy csak az ara, ne meg a fogyasztasa az, ami kerdeses.
Nagy meglepetes nem lesz a TX utan, par szazalekkal lesz csak erosebb, ha az lesz. Engem meg mindig sokkal jobban izgat a 390X, mert azt teljes homaly fedi. -
hszilard666
veterán
válasz
MPowerPH #21560 üzenetére
Most azt agyaltam ki hogy megvárom amíg jön a 980Ti, és ha már itthon is lehet kapni, és a fórumtársak bevásároltak belőle, akkor lecsapok 3db 980 ra az apróról, és 3 way SLI vizen fillérekből. Az csak elég lesz! De lehet hogy a TI kártya titan X et fogja lehagyni 200K körüli áron akkor abból veszek 1db ot. Majd meglátom, de az biztos hogy AMD cucc nem lesz többet a gépemben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #20289 üzenetére
5760ban a 970 nekem is eleg lett volna, ha nem mikroakad (amit elvileg legalabb mar 1080pben fixeltek).
viszont azota nezegettem a 290xel (vizezett, nem throttlingol, uber orajel folott 5%ot stabilan tartja) par dolgot, kb nekem is ez a tapasztalatom, hogy amig az ember nem akar mindent kimaxolni / nem muszaj 60 fps, addig 5760nak egy karival neki lehet ugrani. 980 kb hasonlo kell hogy legyen 5760/4K felbontasokban
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
MPowerPH #20289 üzenetére
"Jah, egy hulladek arcade"
Tényleg komolyan kérdezem, hogy ezt miből sikerült leszűrnöd? Ha az lett volna a célja, hogy egy hulladék arcade legyen a te szavaiddal élve, akkor neki se álltak volna. Alapvető cél az, hogy profi és hobbi versenyzők számára akartak csinálni egy minden téren élethű szimulátort. Az, hogy a neten keringő buildekből ez nem jött még át, az nem azt jelenti, hogy egy fos arcade lesz
https://www.youtube.com/watch?v=1Q9QCfHgyX0
El lehet olvasni a hozzá tartozó részt a weboldalon. Azt el is felejtettem, hogy az Assetto Corsa hangjaival vallatni lehetne.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #18384 üzenetére
Nagyon off, de meg elfer...
"So the question becomes when can Hynix deliver HBM cubes with capacities larger than 1GB. Because Hynix has already made it public that it plans to release HBM cubes with larger capacities. And that’s when AMD will be able to introduce R9 390X cards with more VRAM."
Akkor mar megvan ra a magyarazat, hogy miert a csuszas. Es lehet pont addig fogjak huzni ezt, amig a Hynix nem talal megoldast erre a problemara. Ido van meg nyarig, elobb ugysem jon meg. Ki tudhatja, mennyi ideje dolgoznak mar ezen. Igy, hogy az AMD erre epiti a kartyait, a hynix sem fog malmozni. Szoval en nem lennek 99%-ig biztos ebben... Ha meg igy lesz, akkor a kartya ebben a formaban hasznalhatatlan lesz.
Es akkor johet az NV a csillagaszati araival.Csak hogy on is legyen. Volt mod-ot csinalt mar valaki ref. 980-ason?
-
válasz
MPowerPH #18326 üzenetére
4K
Az 1440 ugyanolyan megalkuvás,mint a 970.Vannak olyan monitorok amiknek szinte alig van kávája.
Természetesen 6 monitorra olyan kell,nem olyan,mint a videóban.27-28" alatt már el sem tudnék képzelni monitort.
Ha a TV-k olyan jók lennének,mint a monitorok,akkor olyat vennék 6x42".
Ott már vannak olyanok amiknek nincs is kávájuk. -
bombibmw
veterán
válasz
MPowerPH #17006 üzenetére
Tehát,ha egy játékban a kártya eléri a 3,5GB-ot,akkor belassul amiatt,hogy az utolsó 0,5GB kisebb sávszélen üzemel.
Nem így van?(#17010) akoska07:
Az enyémek dobozára 3,5GB van írva.
Az Sli jól skálázódik majdnem mindenhol,nincs ezzel gond.(#17012) akoska07:
Nem néztem,mert nem érdekel,ha folyamatos a játék.
Most a dolgot elvi kérdésből közelítettem meg.
Egy kicsit elkanyarodtunk,de mindegy,én már zárom ezt részemről.
Az én "fájdalmam" az Nvidia álláspontja,nem a kártya.
Nekem még mindig tökéletes a kártya,csak az nem,hogy nem azt kaptam,amit hittem. -
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH #16842 üzenetére
Működhet, de a kipróbálás jogát meghagyom neked.
jones:
Pedig lehet ekkora különbség, kérdés mire van állítva az LLC. (legalábbis a Strix-nél ezt tapasztaltam) Ha oda van tolva neki az LLC, akkor én simán 0,05-0,07 V-tal többet mértem a mérőponton, mint a beállított. (alap beállítás mellett 0,01-0,02 V-tal magasabb a valós, mint a beállított)
Miért nem a kártyán kerestél GND-t?
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #16842 üzenetére
Én nem tennék custom kártyára referencia kártya BIOS-át, és fordítva sem.
Néhány % többletért nem kockáztatnék. Majdnem mindent ki lehet hozni egy kártyából a saját (módosított) BIOS-ával is.
Igaz, mondjuk én akkor is nyugodtan tudok aludni, ha nem az enyém a fórumon a legmagasabb 3DMark eredmény. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #16686 üzenetére
drivert probaltal cserelni / experience van fent?
SSJPeter: a 4gb stimmel -rajta van a kartyan es OpenGL alatt hasznalja is-, a ROP/L2/mem savszel alapjan lehet oket megfogni. reszben emiatt is volt bonyolult a problema, plusz ugy AVG FPSt nezve tenyleg csak 1-3% a kulonbseg a downclockolt 980hoz kepest hatarra kuldve. ami igaz is, csak epp az AVG fps jotekonyan elfedi hogy a frametimeok a 980nal jellemzoen stabil periodust adnak, mig a 970nel ez nem igaz. de tenyleg bonyolult a helyzet es sokszor a temahoz elvileg hozzaertok se nagyon ertik, hogy ez bizonyos felhasznalasi patternekkel mennyire gaz helyzetet idez elo.
plusz ugye pl itt a topikban ahogy latom a tobbseg fHDt hasznal ahol nem igazan van ebbol problema. btw en se kuldtem volna vissza, ha elotte nem mutatjak azt a teszteredmenyek, hogy a kartya az en felhasznalasi szokasaim mellett nem az igazi.
-
törölt tag
-
daveoff
veterán
válasz
MPowerPH #16606 üzenetére
az 1.2.1, most már 1.4.0-nál járunk, és minden magot használ a játék. vannak még problémák, nálam se mindig 100%-on teker a GPU, de már nincsenek FPS droppok, stabilan 60 felett van mindig. teljesen jól játszható a játék, szépen megy. mindez 1 kártyával, SLI/CF nem tudom milyen, de ahogy látjuk bombinál se valami jó a skálázódás.
-
monosz
őstag
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #16484 üzenetére
Elfogyott a GTX980 4K az AMD játék alatt....
Ne dőlj már be a hülyeségnek.
Most néztem végig a tesztet egy GTX970 felhúzva fej fej mellett tejesít a 8 Gigás monstrum vaporx mellett...Ennyit a R9 290X 8GB.-ról.
Látod mennyire fogy egy Maxwell ereje a 4K-ban?
Az azért vigasztalhat, hogy nem jobban mint a Radeoné... -
TTomax
félisten
válasz
MPowerPH #16487 üzenetére
4.6 Ghz,még csak most raktam össze,első blind,nem tudom mit megy a proci...már itt erősebb mint a 3770K-m volt 4.8Ghzen...
(#16488) h1mpi
Egy vganal nem is de, cf/slinél nagyon látszik...Amugy a 3770K-val 4.8Ghzen kaptam vagy 5200pont körül... de látszik teszt közben is mert beesik 60 meg 70%-ra a terhelés gpunként. -
yodamester10
őstag
válasz
MPowerPH #16090 üzenetére
Mert talán tovább tart
Én nem tesztelni veszek 40 évesen kártyát hanem a saját szórakoztatásomra sok évre.Aki itt ad -vesz egyfolytában és írogatja mennyit sikerült tuningolnia,egészségére.Inkább hozzácsapok + 20 ezret aztán én bontom ki a boltit.Eddig egy kártyámat sem húztam nem is érdekelt.
-
trufa12
addikt
válasz
MPowerPH #16090 üzenetére
Ki hogy fogja fel.
Egyébként sem tud tönkre menni mert előbb fagy le, áll le a gép.Azért találták ki a csúcs vga-kat hogy tuningolja az adott személy aki birtokolja.
De aki így gondolkodik az vegyen egy teljesen alap változatot és használja , ami van benne erőtartalék meg nem számít, majd lecseréli ha már használhatatlan.
Mi meg még tudunk mit kezdeni vele az oc-végett. -
trufa12
addikt
válasz
MPowerPH #15893 üzenetére
Nálam akkor is volt ilyen mikor nem volt stabil az oc. Hogy akadt jelenet váltások között.
Más téma
Vettem hozzá egy lg 27mp65hq-p monitort, hát olyan színek vannakelővettem a castlevania lord of shadows-1 et : ) hiába az öregecske texturák de vannak olyan színek benne
hogy az bexarás..
Meg szép éles a kép . Élvezet játszani . Aki azt vallja hogy az nv fakóbb színekkel rendelkezik mint egy amd kártya az LOL .D mert olvastam már ilyet. -
proci985
MODERÁTOR
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #15289 üzenetére
passz, Dying Light kepek alapjan nagyon jol nez ki, az extrem latotavolsag meg engem a legelso Far Cry latotav beallitasara emlekeztetett... az hasonloan megolte a teljesitmenyt mindenen.
gondolkodok megveszem, de egyelore kb 10k a legolcsobb helyen is, nekem meg amugy se lenne idom jatszani vele kovetkezo hetekben.
ha a god rays / ssao beallitasokat piszkalod / kikapcsolod az SLIt ugy is csinalja?
daveoff: tudnal egy kort nezni afterburnerrel is (hogy egy programunk legyen, pl mintavetelezes miatt erdekes).
ha megnezed nekem joval durvabban szortak a frametimeok, mint neked. ez lehet amiatt, mert gyorsabb a jatek, lehet az eltero keparany miatt (stock i7 - 3820on ulok), de lehet a memfal miatt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #15272 üzenetére
koszi, tehat akkor az FC4 980al is csinalja. hm.
--
dying lightom nincs (mordor se), szoval nem tudom, lehet valami mas lesz.
egyebkent FC3al is volt hasonlo problema, de ott vegul addig jatszottam a beallitasokkal, amig ment szepen.
igazabol picit kar erte, hangulatosnak tunik a negy is, bar nem annyira utos az atmoszferaja, mint a kettonek (az harom kijelzovel az egyik legimmerzivebb fps volt).
lehet ranezek assetto corsara.
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #15269 üzenetére
Lassan kéne már egy lista, hogy mit nem kell nézni mert eddig ha FC4, Unity, Dying Light, Shadow of Mordor szóba került rögtön jön a kifogás hogy hát mer azok szarul vannak optimalizálva és biztos azért futnak rosszabbul ha elérik a problémás részt.
A gond csak az, hogy ez a jövőben sem lesz másképp, sőt! Ezek ráadásul nV-re "optimalizált" játékok. A hangsúly pedig nem azon van, hogy egyébként hogy futnak, hanem ha próbálja előhozni a problémát akkor még rosszabbul vagy más anomáliák jelentkeznek (microlag, akadás...). -
daveoff
veterán
válasz
MPowerPH #15131 üzenetére
Pont két olyan típus, ami nem ajánlott. XFX-ről nincs szinte semmi tapasztalat, nem egy elterjedt típus, az ASUS DC2-nek meg kevés a hűtése a Hawaii-hoz.
ALLAT001 (#15124): Mindenképpen, a 290X-en mégiscsak 4GB VRAM van....
Viccet félretéve, 290X-re csak akkor válts, ha a legjobb hűtésű kártyák valamelyikét választod. Egyébként teljesítményben nem leszel előrébb.
-
grunge
addikt
válasz
MPowerPH #15122 üzenetére
Megvan mindkettő, cars-t már a kezdetek óta nyúzom.
Nos, mindkettő nagyon jó játék, aki szereti a szimulátorokat, annak mindkettő kell.AC-ban, G27el nem tetszik annyira az FFB. Nem sikerült eddig jól belőni a kormáynt...
CARS az uj fizikával egyszerűen zseniális! Sok auto megkapta már az uj fizikát + gumi modellt. Nem is tudom hogy mondjam, részletesebb, természetesebb, jobban lehet érezni az utat / autót.
Nyár vége felé volt az első nagy fizika update, azóta folyamatosan csiszolgatjkák az egyes kocsik viselkedését (szinte napi szinten uj build team member acc-al).
Graika + hangok sokkal jobbak. Jó ideje stabilak a buildek, nem fagyogat. Pörgeti rendesen a CPU-t, VGA-t. 1080p, 16AF, 4xAA, Ultra-High beállítások mellett a 970 elég hozzá, NV-n egyelőre kicsit jobban fut.Látom T500ad van, melyik verzio (GT5-6)? Idővel váltanék.
-
grunge
addikt
válasz
MPowerPH #15115 üzenetére
Nem-nem, csak szeretek magas AA + AF beállítások mellett játszani. Igazából pCARS-nál fordult elő az utóbbi honapban párszor (3-4 alkalommal). A hosszabb országúti pályákon (pl. Calif.HW), mikor megkezdtem a második menetet hirtelen diavetítés lett. Lejjebb vettem pár dolgot, az megoldotta.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
MPowerPH #14908 üzenetére
Engedtessék meg, hogy mindenki azon a felbontáson játsszon, amin szeretne
Egyéni igények, anyagi helyzet stb függvénye. Egyébként FHD megjelenítők között is hatalmas különbség van. Nekem pl személy szerint nagyobb élményt nyújt a 200 hz-es 125 centis Sony tv még FHD felbontással is, mint egy sima FHD monitor, mert ég és föld a képminőségük. Egyszerűen sokkal élesebb képet kapsz, mint egy kis monitoron. Lehetett volna 4K-s is, mert nem volt drágább, de nem volt érdekesebb képe. Az, hogy te Eyefinity-zel az megint egy más dolog, embere válogatja. Nekem például az sem kéne soha.
Arra szerettem volna rávilágítani, hogy mielőtt mindenkit hőbörgős elégedetlen paraszttá nyilvánítasz gondolj bele abba az egyszerű dologba, hogy nem vagyunk egyformák
Emellett pedig még mindig fenn áll az a tény, hogy vannak olyan játékok, amelyek FHD esetén is elkérik a maguk 3.5+ GB-ját.
További szép napot!
-
havenger
tag
válasz
MPowerPH #14920 üzenetére
Sok minden megzabál 3,5-t fHD-n is, mert megteheti. Hogy aktívan használja e az egész mennyiséget? Tuti nem. Tegnap próbáltam pl a Dying Light-ot. Simán megeszi a 3,5 Gb-t, de fél óránként akad meg egyszer, ami inkább az i5 2400 számlájára írható. FullHD minden maximumon és látótáv 50-60% közt. De ugyan így a Unity, még a borderlands 2 DSR-el is(mondjuk az már 4k, de nem is látok recét 23"-on
)
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
MPowerPH #14908 üzenetére
A kártyához való hozzáállásam a "botrány" után sem változott, meg vagyok vele elégedve, Full HD-ban játszom és ahhoz még sok is ez a kártya (más lenne ha 3Dmark Fire Strike-kal játszanék) Az egyedüli, ami foglalkoztat, az ennek a dolognak a végkimenetele, hisz előbb utóbb megválok a kártyától, mert évente, másfél évente cserélem, hogy mennyit veszít az értékéből ez a hercehurca.
Az R9 290X egy szuper kártya, volt szerencsém egy Sappire TRI-X-hez. A fogyasztását leszámítva (a maxwell-hez képest) álom volt a kártya. Persze most a Gigabyte Gaming G1 GTX 970-ről mondom ezt, mert meg vagyok elégedve vele...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest