- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz
westlake #25031 üzenetére
AsusTek-nél valakinek elgurult a gyógyszerre.
A GTX980 GOLD az 630 dollár, jó egyedi limitált darab.
De a sima Matrix ROG is 620, a Poseidon meg 615 dollár.
Ehhez képest a "fapados" STRIX meg kb. 500. [link]
Azért régen nem hiszem ekkora árkülönbség volt pusztán hűtés miatt.
Vagy igen? -
Komplikato
veterán
válasz
westlake #25031 üzenetére
Mondjuk sokkal szebb mint az EVGA Kingpin, ott túl hivalkodó a fényes arany, itt jó az arány a matt feketével.
Az meg a díszdobozból látszott, hogy atom drága limitált darab. Nem is azt írtam mindenki vegyen belőle, csak jól esik a szemnek. Csinálhatnának ilyenek "csak úgy". -
Mate
nagyúr
válasz
westlake #20148 üzenetére
Rossz a kép, javítottam.
-
-
helkis
veterán
válasz
westlake #14509 üzenetére
külön nem tudok neki feszt emelni, ezért gondolom igen.. *
(másfelől azt az órajelet csak bizonyos teszt(ek)ben tudja, nem mindenhol.)de van egy érdekesség is:
anno mikor ismerkedtem a kártyával, meglestem mennyi a ramok vége kb, akkor 2053mhz-ig jutottam, ha jól emlékszem, ekkor a gpu nem kapott +feszt..
később már próbáltam feszt emelni a gpu-n, hogy ffodi eredményét útól érjem, akkor újra próbáltam a ramokat is piszkálni és legnagyobb meglepetésemre ment feljebb a ramórajel..szóval aki ad a gpu-nak feszt, és előtte nézte meg a ramok végét, az ellenőrizze újra, hátha van még benne párszáz mhz..
az a HOF980 viszont elég patent kari, ahogy nézegetem, következő gen-ben, lehet kipróbálom..
-
ffodi
veterán
válasz
westlake #14511 üzenetére
Ebben az esetben úgy értem, hogy:
"Megy" - definíció: Olyan véges T ideig tartó "állapot" (ahol T ∈ R+, T s-ban értendő) mely során a szóban forgó Maxwell architektúrájú grafikus kártya (GTX980) a BIOS-ban definiált alapértéknél lényegesen magasabb VRAM órajel, valamint az alapértelmezett VRAM feszültség (tipikusan 1,6 V) alkalmazása mellett képes külső szemlélő számára stabilan, hibamentesen működni.
A hibamentesség és stabilitás szükséges és elégséges feltétele, hogy a 3DMark 2013 tesztprogram, Firestrike elnevezésű altesztje, alapértelmezett beállítások mellett n-szer (ahol n ∈ N | n ≥ 1) lefusson képhibákat mellőzve, majd a teszt végeztével releváns eredményt adjon.
-
ffodi
veterán
válasz
westlake #14496 üzenetére
"A memóriák feszültségét nem lehet BIOS-ban állítani"
Egyes esetekben biztosan lehetne, csak tudni kéne hol kell belenyúlni.
A feszültségnél 6,25 mV-os lépcsők vannak, mert a VRM controllereknél általában így van definiálva. (konkrétan ilyen stepeket tudnak)
A GPU-Z pedig a nem ref, vagy nem ref vrm cntrl-rel szerelt vga-k esetén hülyeséget mond.
-
Locutus
veterán
válasz
westlake #14301 üzenetére
Nem a VRAM lassabb. Ugyanolyan az egész 4GB.
Viszont mivel 2 SMM-el kevesebb van a 970-en (1/8-dal), ezért memóriából is 1/8-dal kevesebbet tud hatékonyan használni.Valszeg egyébként közel sem az első ilyen kártya a piacon... gyanítom mindkét oldal részéről. A 660 2GB-nál is volt ilyen cirkusz, hogy csak 1.5-et használ "jól".
-
westlake
félisten
válasz
westlake #14236 üzenetére
Emelkedik az a vdrop.
NVIDIA GTX 980 vGPU 100% GPU-Z 1.268V - real 1.251V (-1.4%)
A referencia 980 nem ugyanúgy videlkedik, mint a referencia 780 Ti. A Kepler kártyánál a feszültség babrálásával (BIOS) valóban inaktívvá lehet tenni a 68 °C-os küszöböt, a Maxwell-nél megmarad az 58 °c-os küszöb. Arra is jól emlékeztem, hogy a vGPU limit 1268 mV. A BIOS-ban mindent átállítottam 1306 mV-ra, mégis 1268 mV a maximum.
Akik ugye ugyancsak babrálták a vGPU-t a BIOS-ban, azoknak mind egyedi paneles kártyájuk van? Ha valakinek mégis referencia paneles van, akkor valamiért buktam az elméletem. -
westlake
félisten
válasz
westlake #14178 üzenetére
Kiegészítettem.
NVIDIA GTX 780 Ti vGPU 000% GPU-Z 0.887V - real 0.891V (+0.4%)
NVIDIA GTX 780 Ti vGPU 100% GPU-Z 1.212V - real 1.191V (-1.8%)
NVIDIA GTX 980 vGPU 000% GPU-Z 0.856V - real 0.857V (+0.1%)
NVIDIA GTX 980 vGPU 100% GPU-Z 1.218V - real 1.204V (-1.2%)Majd lökök a 980-ra másik BIOS-t és akkor kiderül, hogy magasabb vGPU-nál növekszik-e a vdrop mértéke. Most már valóban kiváncsi vagyok, hogy a Galax HOF ok VRM-je mennyivel jobb a referencia megoldásnál.
-
daveoff
veterán
válasz
westlake #14221 üzenetére
Jelenleg nincs se power, se voltage limitem, a thermal limit meg más kérdés, annak a közelében sem vagyok. Úgyhogy szerintem jó, amit a GPU-Z kiír, nincs semmiféle bug. Ez szerintem is ideális működés, és látszik, hogy most a fesz. is jóval magasabb 1,2250V helyett 1,2750V
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #14203 üzenetére
Nem vagyok benne biztos(vagyis biztos vagyok benne, hogy nincs), hogy van olyan jatek a piacon, sot, ezen az API -n, ami egy NV kartyat akar 80% korulire is le tud terhelni.
En meg megnezem FHD alatt mennyivel egyszerubb a kartya dolga.Eddig kulon akartam a masik gepben frissiteni a BIOS-t, de ennek fenyeben erre semmi szukseg. Ugyis mindegyik ugyan az a tipusu VGA, elrontani igy sem lehet. Tapasztalatom kb. a nullaval egyenlo az nvflash-el, szoval en megugyse vagyok kepben.
-
westlake
félisten
válasz
westlake #14201 üzenetére
Bocsánat, hibásan fogalmaztam.
A 0 az első aktív PCIe VGA-t jelenti. Legalábbis remélem. Régóta nem használok más PCIe eszközt, csak a VGA-kat. Magyarul a CPU-hoz legközelebbi VGA a 0, és attól távolodva mindig eggyel nő az érték.#14202: Feltételezem tudod mit jelent az a szó, hogy "átlag". Eleve nem írhattam azt, hogy az összes játék annyira terhelné a VGA-kat. Nyilván vannak olyan játékok, amik egy GTX 980-nak a 70%-át tudják kihasználni. Ilyen esetben természetesen nem fog (az általam feltételezett) ~200W-ot fogyasztani. De egye fene, kicserélem a 780 Ti-t a 980-ra, és mérek néhányat.
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #14201 üzenetére
Te azt irtad, hogy legujabb game mellett.(AC mellett ugyan ez a helyzet) Az FC4 az egyik legujabb game, raadasul multi monitor alatt tobbet is eszik, mint sima FHD-ban. 242W volt a teljes gep fogyasztasa, leveve a ket pumpat, es a hatasfokbol eredo veszteseget. Akkor pls vezesd le nekem, hogy itt hol generalt a kartya 200+W fogyit, es akkor honnan szedi hozza a tobbi aramot.... Mert hogy nem a konnektorbol, az biztos. 4.4GHz-n jaratott procival persze, szoval meg csak nem is alapon van. Megnezem FHD-n is, kivancsi vagyok ugy mit general.
mod: Koszi, igy mar vilagos.
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #14149 üzenetére
"Ha veszed mondjuk az utolsó 10 komolyabb grafikával rendelkező játékot, és átlagot számolsz, akkor biztosan 200W feletti értéket kapsz tuning nélkul is."
Ezt cafolnam...
Mint mar cafoltam is par napja.
mod: Nem ertem, mi a bajotok a boostal. Az egyik legnagyobb talalmany, nem beszelve arrol, hogy ennek is koszonhetoen szerepeltek olyan jol a teszteken az NV kartyak.
Senki nem tudta, nem is monitorozta, valojaban mekkora orajelen is megy a VGA. Nalam erdekes mod egyszer sem fordult elo anti-boost... Meg a TDP limit modositasa elott sem, pedig igencsak hataron volt.
-
TTomax
félisten
válasz
westlake #14039 üzenetére
Mert nincs rá idom majd csak pénteken lesz,csak nem bírtam ki ma gyorsan rádobtam.
(#14040) Szinyák
Még nincs kész,mert még házat is cseréltem és át kell pakolnom,nagyon sokk munkám van még vele,de hozni fogom az eredményeket ha készen lesznek,az előzetes eredmények komoly bizakodásra adnak okot.(#14042) gbors
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #14021 üzenetére
Miert inditanam el? Az miota termeszetes, hogy a processzor egy olyan terhelest es ennek koszonhetoen fogyasztast kap, amit game-ek kozben soha? Nem a gep maximalis fogyasztasara vagyok kivancsi, tehat arra, amit az eletben soha nem fogok normal korulmenyek kozott meg csak megkozeliteni sem. Es azt meg csak nem is emlitem, hogy a Furmarkot erre hasznalni megint badarsag, mivel game-ek alatt az eletben meg csak meg sem fogja kozeliteni a VGA azt a fogyasztasi erteket, amit ott produkal. Ezert kell jatekok alatt nezni, mennyit is eszik valojaban a 980-as(es egyben az egesz gep). Pont Te voltal az, aki leirta, hogy a 970-es siman bekap 230W-ot. Dehogy kap be annyit.... A 980-as itt huzva nem eszik 200W-ot mindennapos hasznalat alatt, ha abbol indulok ki, hogy a proci TDP-je 88W(szerintem annyit meg is kajal, leven mind a 4 magot feltolja a turbo 4.4GHz-re), es akkor meg a Z87 fogyasztasat nem szamoltam. A TDP limit a kartyan 300W, szoval az nem korlatozza, annyit eszik, amennyit akar.
Olyan 190W-al beeri a huzott 980-as, es en is ezt latom. Furmarkot meg mar felejtsuk el.... Szoval nem csodalkozom, rendben vannak a ref. ertekek.Ettol meg erdemes eros tapot berakni ala, ezt nem ketlem. Nekem nem is azzal volt a bajom. Hanem azzal, hogy valtig allitod, ehhez a szeriahoz tartozo fogyasztasi ertekek hamisak. Szerintem meg helyen vannak, normal hasznalat mellett.(mining nem tartozik azok koze, meg a furmarkozas sem....)
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #13745 üzenetére
Igy latom en is. Remelhetoleg a feszkorlat is ugyan ugy megoldott benne, mint a gyari hutos valtozaton. Elvileg csak a cooler lett cserelve.
Sajna nincs szerencsem... Amit megvettem ebayrol 980-as, ma kellene ideernie, de van egy olyan rossz sejtesem, hogy nem fog. Megint nyithatom a case -t, de ami meg rosszabb, kereshetek masik kartyat. Most pont van font egy SC, de az ACII-es hutessel, azert kerdeztem ra. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
westlake #13193 üzenetére
igazabol tap amiatt lehet erdekes, mert terheles noveles hatasara ejt valamennyi feszultseget. ATX spec 5%, modernebb daraboknal ilyen <0.8 jelenleg az elvart (ot eve meg ilyen 2-3% jonak szamitott).
viszont ha ki van centizve, hogy mennyit kap a VGA, akkor mondjuk +50W terheles (proci is nekiall szamolni) a tap dropja miatt pont eleg lehet ahhoz, hogy a VGA mar eldobja magat. de ahhoz tenyleg a hataron kell lenni, ahol tipikusan eleg egy uj driver aztan mar osszeomlik par program terheles alatt.
mondjuk egy csucskategorias GPU ala jellemzoen nem budget tapokat szokas venni, szoval ez szerintem ebben a topikban non-issue. meg offtopik is, off meg utobbi idoben picit sok a topikban
(procituning, ramtuning, monitorok).
Reggie0: ha legalabb goldos tapod van, akkor ezzel jellemzoen nem kell foglalkoznod. az atx spec also hatara 11.40V, de jellemzoen olyat nem fogsz latni olyan tappal, ami megbizhatonak minosul.
de meg egyszer, ez itt off, szoval hagyjuk a temat pls.
-
Loha
veterán
válasz
westlake #13158 üzenetére
Természetesen magán a kártyán nem változik a BIOS, mert az bootolás után betöltődik a memóriába, és a tuning progi a memóriában lévő változatot módosítja. Ha lemented a BIOS-t, akkor nem a memóriában lévő másolat mentődik le, hanem az nvflash a kártyán lévő BIOS chipből olvassa ki közvetlenül.
-
helkis
veterán
válasz
westlake #13119 üzenetére
nagyon érdekes a bios..
raktam rá egy kis TDP-t (hátha nem elég az alap beállítás, ami 250w egyébként. most 285w-ra toltam), meg elvileg a max feszt állítottam (leírások alapján 1.3v-ig), de mintha nem is adná oda a kártyának terhelés alatt, csak idle-ben (viszont az kijelezve 1.27v-lett),
-ha nem emelek feszt, akkor terhelés alatt gpu-zben 1.25v-ra csökken a fesz!
-ha emelek feszt (most már +0.1v-ot lehet precisionban), akkor emelkedik a boost órajel is! amíg elér valamilyen paramétert, és akkor vissza vesz 1-1 lépcsőt.. hiába a k-boost..
-ha meghalad a hozzáadott fesz egy értéket, jelenleg 0.025v-ot akkor a gpu-zben ahol alapban egy kék csík megy, ott bejön egy sárga is, hogy VOp van érvényben, ami azt jelenti, hogy meghaladta a feszlimitet a kártya, nem tudom még, hogy ez beállítás kérdése-e (tehát csak kijelzés) vagy valóban vissza throttlingol a kártya (hamarosan tesztelem)
-ha elérem a bűvös +0.05v-ot, akkor az mostani pl +210mhz-es órajelre (1190@1400@1575 (ez orig bios-al csak 1538mhz volt!)) feltolja 1685mhz-re!természetesen nem lesz stabil ott ( még
)
a biosban a lépcsőkhöz is lehet min-max feszt belőni, most az a terv, hogy a magasabb lépcsőkhöz adok egy kis +feszt, hátha akkor odaadja a gpu-nak, és olyan órajelen is stabil lesz ahol eddig nem, ebből fog kiderülni, hogy valóban kapott-e +feszt a gpu..
közben le is ment egy Firestrike 1592mhz-es GT1-el hibamentesen, de! a GT2-nél már visszavett pár lépcsőt, mire a teszt végére ért már csak 1504mhz-re antiboostolt a kártya. pont ez volt az a lépcső, ahol meghagytam az eredeti 1.281v-os boost feszt neki, e fölött végig ennyi volt a max, ezt módosítottam 1.3v-ra.. amit legalább most meg is kapott!
ebből számomra az következik, hogy vagy az áramkorlát miatt, vagy hőfok miatt (max 48fok volt) de meg akarta menteni magát a kártya, tehát addig játszott a boost lépcsőkkel, amíg talált egyet, amivel a "rendes paraméterek" közé tudta magát újra rakni..
érdekes, hogy itt is volt olyan szakasz ahol 1.25v-ra csökkent a fesz.. utána megint 1.27v ot jelzett a gpuz, nincs mese mérni kell!+most azt kell kitalálnom, hogy ezt hogy lehet áthidalni..
-
helkis
veterán
válasz
westlake #13105 üzenetére
úgy értsd, hogy én a beállított órajelet mondom alapban, nem tudom miért, talán mert annyi bitzos..
a max az meg ugye lehet egy pillanatnyi érték, ehhez tartozóan meglestem gpu-zben a maxra 1571mhz-et írt az 1420mhz-es órajelbeállításhoz. az 1400mhz ha jól emlékszem 1538mhz-ig boostol. vagy a valamire vagy kiváncsi? valamelyik 3dmark volt talán a sima firestrike.. lefutott 1x, de másodszorra kilépett a program.. ezért mondom, hogy az az órajel már necces.. de hogy ilyen közel legyen egymáshoz az alapfeszes és a fesz-elt órejel még nem láttam példát.. amúgy egy MSI GTX 980 Gaming kártyáról van szó..
(#13106) ffodi - bár a combinét adná úgy, mint a fizixet..
de ugye nálam nincs még trükk rá (elmondhatnád, a csapatérdek is ezt kívánja!), a vga-ramjaiddal úgy sem lehet versenyezni..
amúgy a vbios-odban milyen módosításokat csináltál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- EAFC 25
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest