- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Tiger. #41280 üzenetére
AIDA64 az amit nem csak a GPU dióda hőmérsékletét mutatja meg ami nálam is max terhelésnél is csak 70 fok celsiusban (40% körüli ventilátor terhelés mellett és játék közben a ház ventiket is manuálisan maxra húzom) hanem a VRM hőfokot is ami nálam alúlról nyaldossa a 90 fokot celsiusban)
Megjegyzem, még sosem tuningoltam a kártyát, ameddig mindent visz amivel játszom nem is fogom. Elvileg a VRM= Voltage regulator module azaz Feszültségszabályozó modul többet kibír tehát nem kell közvetlenül a GPU dióda értékéhez mérni, aminél ha jól tudom 80 fok celius fölött már nem egészséges érdemesebb alatta tartani addig a VRM 90 fok celsiusig is beleférhet, sőt ahogy Bib kollega írta még feljebb is bírja, bár kérdés ez mennyire egészséges.Az is fontos amit Bib kollega írt, tehát egy ilyen egyszerű művelettel látványosan le lehet csökkenteni a VRM hőmérsékletét, ez jobb tuningpotenciált jelent, mint az átalakítás előtt volt.
Alapos utánaolvasás után én is megcsinálom majd, de csak a garancia lejárta után.
-
Cs1csó
titán
válasz
Tiger. #41277 üzenetére
A strix kártyákán a VRM hűtés nem a legjobb - finoman fogalmazva - A videó szerint ez annak az oka, hogy a VRM feletti hűtő nem kapcsolódik közvetlenül a nagy hűtőbordához, van ott egy hézag. A VRM-nek van egy saját hűtőbordája de ugye nem túl nagy. Namost egy bónusz hővezető lapkát tesznek a VRM hűtőbordája és a nagy hűtőborda közé ezáltal kapcsolatban lesznek ergo át/tovább tudja adni a hőt a nagy hűtőbordának ami a mérete miatt jobban el tudja majd vezetni a hőt.
Mielőtt belevágunk érdemes egy tesztet csinálni a gyári hűtéssel majd miután kész lett ez a kis tuning újra lefuttatni megnézni hogy tényleg volt e értelme ennek a kis átalakításnak azaz tényleg csökkent a VRM hőmérséklete 10-20%-ot.
A hozzászólások között nem mindenkinek tetszett ez a megoldást az nekem sem hogy a régi pasztát papír zsebkendővel akarta eltávolítani ennél szöszölősebb anyagot nehéz találni, a többi részéhez nem értek. Szerintem érdemes erről a problémakörről több videót is megnézni, mielőtt belevágunk.
Hogy a kérdésedre is válszoljak: tovább fogja bírni a kártya ha az alkatrészei terhelés alatt kisebb mértékben melegednek.
-
NFree
addikt
válasz
Tiger. #41240 üzenetére
Nos Ahogy látszik nállam úgy van belőve ha eléri a gpu a 40 fokot akkor kapcsol be a venti 30% al pörög , ez töbnyire azért van így nekem , hogy induljon el a rendesen a venti ne erölködjön kis fordulaton , meg a kisebb karikon amik nem támogatják ezt a venti megállást legtöbnek 30-40% az alap így én is ott indítok. De lehet ugy is , hogy eleve 30% on pörögjön s onnan menjen ahogy melegszik ezt úgy konfigurálod ahogy neked tetszik . nem muszáj menteni de egy apply legyen nyomva utánna, s lehetőleg legyen bekapcsolva a bal sarokban az "apply overclocking at system startup"
-
Cs1csó
titán
válasz
Tiger. #41222 üzenetére
Szia, FPS kijelzésére, és még sok egyébre (CPU, RAM, GPU hőmérséklet, kihasználtság, GPU ventilátor aktuális erősségének százalékos kijelzésére, stb.) az MSI Afterburner-t használom teljes telepítés mellett azaz a Riva tuner statistic server-t is telepítem. Gyártó független program egy ASUS Strix gtx 970-el szoktam használni.
-
sakal83
addikt
válasz
Tiger. #40058 üzenetére
Igen. Én is sokat olvastam utána és nem volt olyan ember, akinek lett volna összehasonlítási alapja. Teljesen más képet rajzol ki a valóság, ha egymás mellé rakja az ember őket, és élőben látja az alanyokat, nem csak a teszteket és az FPS-eket nézi. Pl. nálam volt 3gb-os GTX1060 pár hónapja és le voltam tőle nyűgözve, aztán elkezdtem tesztelgetni több vgat és bizony visszamenőleg már nem volt az igazi. De nem is mondom, hogy rossz lenne!!
Az RX480 van borzalmasan alulbecsülve, amit az AMD csak magának köszönhet. Nincs ember, aki észrevenné, hogy gtx1060 vagy RX480 van a gépében, ha nem látja. Ennek ellenére 75k-ért 2 hét alatt tudtam eladni, összesen 1 jelentkező volt, míg a 86k-ért meghirdetett 1060-asra 3 óra alatt 10-en írták, hogy vinnék...
A computerbase.de-n ki is vesézték a gtx1060 3Gb-ost is, ahol ki is mérték ezeket a laggokat, és nem is ajánlották a 3Gb-ot teljes szívvel. Szerintem a leghitelesebb tesztoldal jelenleg. Se jobbra se balra nem húz.
(#40060) svensson
Megértem, mert jó vga, félre ne értsd, csak kimondottan szemérzékeny dolog szerintem ezek a mikroakadások. Valaki látja valaki nem.
Én például az 500Ft-os Roseban ugyanazt a zamatot érzem, mint a 6000Ft-osban a szerencsémre
-
Bandi995
aktív tag
válasz
Tiger. #40035 üzenetére
Sziasztok!
Mit csinálok rosszul? Benchmarkok alatt beton, egy órás Firestrike loop sem akasztotta meg, de egy akármilyen játék, most éppen Borderlands 2 gyönyörűen kifagy? Próbáltam aztán lejjebb venni egészen 100mhz-ig a core-t, de még azzal is pár óra után kaptam egy fagyhalált.
Szerk: ez egy Giga Gaming G1 980
-
scr006
tag
válasz
Tiger. #40028 üzenetére
Nem sajnos, ászf-be benne van, hogy csak javítást, vagy cserét kérhetek, ha nem oldható meg ez a 2 akkor kérhetem a pénzt. Én is azzal éltem volna inkább ha lehet.
Ja, meg ők hárítják EVGA-ra rajtuk csak átment a vga meg sem nézték, és amíg EVGA cseréli, addig nem sok mindent tudok tenni.
-
scr006
tag
válasz
Tiger. #40026 üzenetére
Sajnos iPonon keresztül megy a dolog, és nem túl kommunikatívak, eléggé csalódott vagyok irányukba emiatt, mert csak annyit közöltek, hogy hibás, cserélik, és jövőhétre jön meg az új, de semmilyen további részletet nem kaptam tőlük, bíztam benne, hogy esetleg már egy 1060-at de semmilyen infó nem jött a továbbiakban...
-
guftabi96
addikt
válasz
Tiger. #39861 üzenetére
De direkt írtam, hogy amilyen játékokhoz nekem kell, azok (legalábbis a bf4-1 biztosan) szereti a sok szálat.
A 234. Assassins Creed, Call of Duty vagy kb bármelyik túlhypeolt optimalizálatlan szar engem nem érdekel. Nekem a játék leszűkült Battlefieldre, Assetto Corsára, kicso csgo-ra. Néha becsúszik más is, de ritka az ilyen. Nem kötnek már le a játékok. -
Pepe78
őstag
válasz
Tiger. #39751 üzenetére
A BO III , BF4 Multit még r9 280x-el játszottam. Full HD , magas részletesség.
Msi AB -val monitorozok általában. Mindkét játékban 3 ból 3 GB ram volt használatban..
Aztán egy 970-el néztem akkoriban, hogy ezek mellett a beállítások mellett 3,5-3,7 GB ramot kajáltak meg a 4 ből. -
morfondőr
addikt
válasz
Tiger. #39693 üzenetére
De még mindig egyetlen egy játékról beszélsz, ami lassabban fut 970-en, mint 960-on? Nehogy már az mérvadó legyen főleg úgy, hogy azóta a rendszer is cserélve volt! Nézz végig több játékot, tesztprogramot, ha mindegyiknél hasonló eredményre jutsz, akkor gond lesz az új kártyával. De egy játékkal tesztelni nem sokat jelent! Ha már ezek is megvoltak, akkor nem szóltam!
-
NFree
addikt
válasz
Tiger. #39683 üzenetére
Minden esetre vedd ki a karit s tisztisd meg a pcie csatit, tedd vissza , aztán próbálj meg pár régebbi drivert .
Nekem a gyönyörű 770 okozott anomáliákat , driver buhera miegymás szarakodott össze vissza , pedig első gazdás a kari , más karik mentek hibátlanul. Mondom megtisztítom a csatit , és lám csodák csodája utánna ment mint a szél. előtte volt hogy akadozott , fele teljesítményen volt , a pci mód nem ment rendesen s minden random , s amikor már szinte minden 1x re történ mondom megdöglött, pedig csak egy kis takarítás kellett neki. -
4264adam
veterán
válasz
Tiger. #39665 üzenetére
De, hagyd a picsába es használj 10-et. Nem tudom miért kell a Windows 7, nehezen talál frissítéséket , fél nap el megy vele mire fel áll rendesen es nem lesz többe forrás zabáló
Valamely Windows progi kell neki hogy ne menjen át végtelen keresési ciklusba. En mar csak a laptopom használom mert a 10 kék halált kap időnként , ott egy egész éjszaka keresett frissítéséket mire a proci zabálást abba hagyta
-
4264adam
veterán
válasz
Tiger. #39655 üzenetére
Nekem pedig sokat növekedett az FPS, simább lett minden igaz egy 3470->I7 2600 váltás is történt. Windows 10 reinstall formázással, 375.70 driver telepítve.
Játékok:
Witcher 3:
960: 48-60FPS
970: 60+FPSMás címekkel még nem próbáltam ami a 960-on is volt (GTAV,DS3)
Jelenleg a Long Dark, BF1, Elder Scroll Skyrim SE, DOOM van telepítve. Ezekkel tudok tesztet készíteni ha kérsz. Mindenhol High vagy magasabb grafikai beállítás van és mindenhol megvan a 60+FPS.
SSD-re telepítve minden.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Tiger. #39653 üzenetére
Azt win7 alatt nézted 960-al? Ezt meg 970-el win10 -el ézted, ha jól veszem ki a szavaidból.
Ugyan azon a grafikai beállításokkal nézted?
Nincs kizárva, hogy win10 a ludas. Vagy valamit másképp állítasz. Olyan nincs, hogy az erősebb kártya gyengébb lenne, mint az egyel gyengébb tesója. Kivéve, ha hibás...
-
gaben88
őstag
válasz
Tiger. #39620 üzenetére
1060, ha 6GB-os. A 3GB-os nem csak memóriában karcsúbb, mint a 1060 6GB... Azt (1060 3GB-ot) pedig egy 970 OC-val hozza lazán (1060 6GB-tól se marad le sokkal, csak hát azt is lehet OC-zni). De amúgy én ma így vásárolnék (már csak a FreeSync miatt is): 1060 3GB helyett 470 4GB-t, 1060 6GB helyett 480 8GB, fölötte meg 1070-et. 970-et pedig akkor raknék képbe, ha jó áron tud az ember szerezni használtan. Újonnan én nem nagyon ugranék már bele.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest