- iPhone topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Interceptor
addikt
Jah csak lassan eljön az idő , hogy nem sokat fog érni a teljesítménye. Persze vágom nem kell a legmodernebb címekkel vagy AAA címekkel játszani, főleg hogy a legtöbb egy nagy nulla(néhányra már most kevés a 970 full hd-n is). Alapvetően én inkább middle ground játékokkal játszok, de azoknak is kell a kakaó rendesen, és ezekre épphogy elég jelenleg a 970. Innentől majd megy a graf butítás, így sincs bekapcsolva minden.
-
Interceptor
addikt
Ha most vennél mivel játszottál volna ezidáig? Nagyobb kompromisszumot kellett volna kötnöd. Szerintem simán megér 2 év garival 85-öt(de legalább 80-at) ha a boltban 95K 3 évvel(ugyanarról a típusról beszélünk).
(#38500) Ad-m: Azért az nagyon nem mindegy milyen hűtés van rajta, egy MSI Gaming 4G-t vagy egy Giga G1-et nem említenék egy lapon egy olcsóbb custom hűtéses verzióval.
-
törölt tag
"Hiába lenne valószerű a 85 a teljesítménye alapján"
50-60 között mennek az r9 290(x) kártyák, ha csak a teljesítményt nézzük, akkor mennyi is lenne ez alapján?
1-2 hétig 82 volt újonnan a palit jt (én utána vettem egy szerintem visszaküldött cicergős darabot), szóval ismét irreális a 85 egy pár éves használt kártyáért. de elég csak megnézni a használt árakat, és látszik a valóság, illetve az eladási árad is ugyanezt tükrözi. ha most 70ért lehet eladni, akkor is az egyik legjobb befektetés volt az elmúlt 2 évben. -
laychi
veterán
Nekem is ilyen kártyám van, ott egy csomó teszt alap órajelen, tuningolva, tuningolt proci és ram mellett.
Semmi gond vele.
Neked se biztos, hogy hardveres probléma. Lehet windows vagy driveres bug.Sok mindenki nem tudta futtatni a tesztet, és nem csak 970 alatt fordult ilyen élő.
Az is lehet, hogy csak egy frissítés hiányzik. -
laychi
veterán
Nekem zalman z9 plus van,az asztalon fent a monitor mellett, belátni, de nem számít(nem vette észre) vagy nem szólt, hogy észrevett e változást.
250 euroért vettem a gaminget,130-ért adtam el egy töröknek magyar garival a 960-at,amivel itt németben nem sokra megy,ha problémája lesz a kártyával,de talán a gyártóhoz tud fordulni.
A kuzinjának vette,magának meg a használtpiacon nézett egy 980-at 280 v 290 euroért,nem tudom már.
Azt hiszem egy 3 ventis zotac volt, hogy a bőr hűljön meg a hátánSzóval itt se olyan súlyos pénzről van azért szó 120 euro a különbözet.
Szerk.
Egyébként többnyire nem szól bele,hogy én mit cserélgetek,neki az a lényeg,hogy működjön és kész.De nem kötök mindent az orrára.
Házasok nem vagyunk(élettársak vagyunk lassan 6 éve),gyerek még nincs,ő is szokott magára költeni,akkor miért ne tegyem én is,ha nekem ez így jó.? -
Archttila
veterán
Eszem agaban nincs lecserelni a felesegemet. :-) nekem az IT hobby mar srackorom ota, neki is van persze nem ennyire koltseges :-)
Mas az autojara kolt hihetetlen osszegeket...
Amig nem megy a csaladi kassza rovasara addig cserelgetek.
Most FHD-ra veszek 1070-et ezzel probalom majd atveszelni a kovetkezo 2, max 3 evet. :-)Kozos kasszan mar nehezebb ugyeskedni. ;-)
-
Cs1csó
titán
+1 980 nem éri meg az árkülönbözetet,
- 980Ti-t meg már azért nem éri meg, mert nyakunkon a 1070.
- 1070-re meg azért nem, mert kapni viszont még nem lehet. ez ugyanígy megfogalmazódott bennem is bár az AMD-ket már nem követem.KÉRDÉS: Akkor ezekszerint jól gondoltam hogy nem érdemes felenni a legfrissebbet de ez az analógia lehet igaz az ASUS gputweak-re is, arról tudsz valamit? ASUS Strix-hez ezt használom.
-
-
emmm
őstag
Hát, ha megjönnek az új kártyák, akkor szépen beesik 90-95 köré használtan az ára. Most sok megy 110-ért, annyit már nem érnek szvsz. Nekem mindenesetre egy aqua 2+ év garis példány jó bolt volt. De pl újonnan a 970-ek mennek 95-ért, használtan 80-90 között, akkor már inkább ez. FHD-ra bőven jó, a 970 éppencsak.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
-
geckowize
őstag
Nekem 2 dolog miatt kell pc otthonra is:
- Ha noverem hazajon kulfoldrol, tudjon jatszani pl GTA-val normalisan.
- Ha en otthon vagyok tobb napig, ne maradjak ki a multi partybol, mert haverok kozul az egyiknek meg pont csak otthon van normalis gepe es hetkoznap albiban egy szar notija van, amirol nem tud jonni.+ 2 bonusz ok a PC mellett:
- regen PSX-es voltam (2000 kornyeken), de aztan meglett a pc-m es eszembe sem jutott visszavaltani konzolra, foleg, hogy nekem szemely szerint felfoghatatlan, hogy lehet joystickkal fps jatekkal jatszani. Tps-t probaltam, pont a gta5-ot, x360 kontrollerrel egy haveromnal es majdnem sugarban lyukat okadtam a tv-jen, hogy mi abban az elvezet, hogy egy analog karral mozgatod a celzast rasegitessel? Vezetni jobb az biztos, de celozni joystickkal soha nem fogok megtanulni es nem is akarok.
- ha meg megbaratkoznek a joy celzassal, a 20 ezres jatekokkal, a 720p@30FPS-sel akkor jatszhatnek ismeretlenekkel, mivel en csak multizok mar nagyreszt (coddal es gta-val) es akikkel jatszom, pc-juk van. -
Rison77
senior tag
Játékfüggő az biztos, bár igazából én se nagyon vagyok tisztában vele mitől függ. Pl. diablo 3, valakinél v-sync nélkül szépen fut, nálam akármilyen kártyám volt mindig tört a kép. V-sync 60 fps volt előtte is beállítva, meg is volt általában stabilan, persze van olyan beállítás, hogy half v-sync, fix 30 fps, de azt sose használtam.
-
Darth_Revan
veterán
IGP: az oké, hogy alapból nem megy, de ha pl. behal a gtx, akkor csak használható automatikusan az igp, hogy legalább valami képet láss.
Játékhoz nem sokat tudna amúgysem hozzátenni, dedikált kártya mellett felesleges üzemeltetni, ez tiszta sor.Régen talán igen, de manapság úgy csinálják már a gamer notebookokat, hogy a kijelző a dGPU-ra van kötve, így ha sikerül is valami hackelt BIOS-t felrakni, ahol előhozták a kapcsolót az iGPU bekapcsolására, akkor sem javasolt a BIOS-ban átváltani, mivel nem kapna képet a kijelző, így jönne vagy a BIOS reset vagy a vakon történő visszaállítás.
hoppá, Chaser kollega bőven megelőzött
-
Darth_Revan
veterán
"Tehát notikba létezik 970M, 980M és 980. Nem lett volna egyszerűbb mobil 980-nak hívni?"
De, csak akkor meg sokan a 980M-el kevernék
Pont ezért írják a boltok is rendelésnél "asztal 980"-nak "mobil 980" helyett, mivel sokan összekevernék az 1536 cuda magos 980M változattal
Meg gyakorlatilag tényleg asztali GTX 980 csak a nyák + fogyasztás jelentősen át lett tervezve, hogy beférjen egy laptopba. Nyák, fogyasztás és órajeleken kívül tudomásom szerint nem változott más jelentős dolog. Jah igen, a kódnév az változott és "GM204" helyett a kis GTX 980 testvér "N16E-GXX".Amúgy az vicces, hogy a laptophoz igazított nyákra ráfért 8 GB VRAM, a nagyobb, asztali gépekbe szánt példányok nyákján meg max 4 GB kap helyet...végülis el kell valahogy adni a Ti-t a 6 GB VRAM-al, meg a Titan a 12-vel
A N16E-GXX GTX 980-ból 3 féle van eddig TDP terén, 120 W-os, 185 W-os és 200 W-os. Én a 185 W-osat néztem ki
Tesztek alapján említésre sem méltó a teljesítménybeli különbség a 185 és 200 W-os között.
u.i.: Meg tudom oldani, hogy ugyanannyi legyen a GTX 980 és a GTX 970M SLI is, de lehet maradok az 1 VGA-nál, hogy ne legyen semmilyen bug az SLI-vel...jah és nem 2x3 GB lenne, hanem 2x6GB (6GB-ot 1 kártyára értettem). IGPU meg szerintem ki van kapcsolva a G-Sync miatt.
Így néz ki a 185 W-os kis testvér:
-
Chaser
legenda
Ha jól tudom - de ezt speciel lehet rosszul - notebookban hiába van igp a cpu-ban, ha a diszkrét vga bedöglik nem működik az sem. Tallián a diszkrétre vannak olyankor kötve a kimenetek. T500-nál pl még ha jól rémlik működött, még nem optimus féle megoldás volt - amd-nél gőzöm nincs hogy hívják -. BIOS-ban azt is ki lehet ott választani melyik vga működjön csak, vagy közösen működjenek. Talán ott még úgy lehetett, hogy a két kártya közösen volt kötve a kimenetekre. De ez csak tippelgetés most, notebook szervizes biztos megmondja mai gépeknél mi a tényállás, de tudtom szerint ha behal a diszkrét ott vége a történetnek.
-
BiP
nagyúr
Ja, és hogy ne csak panaszkodjak: Szerintem GPU-ban az 1 kártyás megoldás mindig jobb. Bár Neked kell mérlegelni, megéri-e a felárat (szerintem mondjuk nem, de hát laptopon játszani mindig is drága mulatság volt). Kevesebb hibalehetőség, nem kell vesződni SLI profilokkal, és az a 6GB is 2x3GB.
Nekem anno volt 8600M SLI-s laptopom (2x256MB-os), (köszi Gamepod), de sokkal jobban örültem volna egy 512-es 8800M-nek, sok játék nem tudott profitálni
Ráadásul a mindkét gpu elhalálozott benne egymás után. (igaz, ez a Toshiba sara)
Mentségére legyen mondva, amíg az egyik kidöglött, közben lehetett használni a laptopot, hiszen ott volt a másik kártya. 1gpu-nál ez nem megy.
Mondjuk mentőövnek ott az IGP a prociban, szóval már ez sem érv a 2 kártya mellett. -
mihione
őstag
-
F e Z o
veterán
A Heaven pont nem mérvadó ebből a szempontból véleményem szerint, mivel elég szarul van megírva a kódja. A srácot azért nem értem, mert most vette a 970-ét, s már a határait feszegeti - mert mindenkinek 1500-on megy, akkor az enyém is menjen annyit , ha a fene fenét eszik is
-, holott alapon is bőven kiszolgálná.
(#34996) bombibmw & (#34998) sati : Terhelés alatti hőfokváltozást írjátok már meg, érdemes volt-e a pasztacsere?
-
nagy.matyika
aktív tag
A tény egy szerintemnél pontosabb dolog.
Maradjunk annyiban, hogy az internet 95%-a ilyen téren emberi hülyeség. Nekem 2014. decembere óta van 970-em. Már akkor sem volt egyértelmű a jelenség, annak ellenére, hogy írtak rá üres szintetikus teszteket, amik az operatív tár teljes kapacitását, teljes sávszélen kihasználva meg tudták mutatni a probléma létezését. Ezt a gyakorlatban nem sikerült reprodukálni.
Az, hogy kerültek fel olyan videók, ahol a kártya bizonyos beállítások mellett durván elfogy, az egyértelműen a GPU-nak volt betudható. Mai napig vannak olyan játékok, ahol 3800-3900 MB VRAM használat produkálható FHD esetén és köszöni jól működik így is 60 FPS-sel.
Ha érdekel a téma, olvass vissza, mert sokszor leírtam már én is vagy egy picit tájékozódj, hogy hogyan is működik a dolog
4K-ra egymagában, maximális beállítások mellett még a 980 Ti is édes kevés. Az, hogy erős kompromisszummal futtathatóvá válik, akár egy 970-en az nem azt jelenti, hogy egészséges. Egy 25-30 FPS-es valami, az minden csak nem játékélmény és nem is egészséges.
-
nagy.matyika
aktív tag
Ne foglalkozz a memória használattal, nem az a szűk keresztmetszet, hanem a GPU. Nincs 3.5 GB gond.
Azon vitatkoznék, hogy mi neki az ideális, mert az arhitekturája miatt is FHD-n skálázódik a legjobban, de valóban nem gond neki a 1440p. Én meg vagyok vele elégedve. Aki nem akar kompromisszumot kötni az úgy is 980 Ti SLI-t épít.
Nálam semmiféle drop nem volt. Mondjuk élsimítás csak 2x-es volt
-
Lidl
senior tag
Az MSI Afterburner mutatja a video memória használatot.Csak be kell állítani.
Azért sok múlik a játékon is. Nekem hétfőtől van meg a 970, szóval csak pár órát játszottam még vele.
Most a Fallout 4-et pörgetem. Az előző R9 280X-nál FHD-ban volt olyan hely ahol 15 FPS volt, de nagy általánosságban 45-50 FPS volt (i7-4790-el)
Most majdnem mindenhol 60 FPS van, de néha leesik 40-re is.
Szóval még FHD-ban sem elég mindenhol 60FPS-re.Ebben a játékban!!!
De szerintem ez a játék hibája. Viszont ez azt mutatja, hogy nem lehet játékokkal példálózni az összehasonlításoknál.
Köszi
Lidl
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Háztartási gépek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Apple TV+
- BestBuy topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest