- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
vaakuum #40161 üzenetére
Huh, először is a win 10 LEGESLEGELSŐ lépése telepítés után: KÉPERNYŐILLESZTŐ PROGRAM TELEPÍTÉSE ha nem figyelsz oda ezt automatikusan megteszik. (a második a onedriver frissítése
)
A neted sebességétől függően felteszi az nvidia drivert, azt sem jól és nem is a legfrissebbet. ( pl. felteszi a 3d vision cuccot ami valljuk be kevés embernek szükséges) Tehát van fent a gépeden nvidia drive de lehet hogy erről nincs tálca ikon stb. de ha az asztalon jobb klikkes menüben ott kell lenni az nvidia vezérlőpultnak amiből megtudod hogy va fent driver, vagy a jobbalsó sarokban a win jelre katt jobb egérgombbal ott legfelül a PROGRAMOK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK -ra katt és ott ha végiggörgeted ott lesz az nvidia driver, jelenleg a legfrissebb:378.49-es tuti nem ez lesz fent hanem régebbi. A experience elől is kiveheted a pipát de sztem nem rossz dolog lentebb írok még róla.
MEGOLDÁS: töltsd le a legfrissebb nvidia drivert innen [link]
- válaszd ki a kártya tipusát:
- geforce
- 9 series
- 980 gtx
- windows 10 64 bit (gondolom)
- languages - itt válaszd alul OTHERS-t bár itt maradhat alapon is.Telepítésnél válassz - pip be - tiszta telepítést ha nincs 3d monitorod akkor 2 db 3d vision-os cucc elől vedd ki a pipát a többi mehet fel. (az experience-t sokan szidják de ha van egy játékod amit ismer akkor optimalizálja a hardveredre és nem kell ezzel foglalkoznod, a frissítésekről is értesít, telepíti is stb.
Nálam az a módi, hogy win reinstall után (ssd-n a rendszer, ezt gyalulom a frissel, HDD adatok stb. erre már le van töltve a legrissebb nvidia telepítő - a linkről - és amint telepítés kész teszem is fel megelőzendő hogy egy régi és annak sem megfelelő elemeit tegye fel automatikusan a win.
-
gaben88
őstag
-
vaakuum
addikt
válasz
vaakuum #31167 üzenetére
Az 1500-as frekihez 24/7-ben szokták a power-limitet kitolni, vagy csak simán a gpu frekihez adott plusszal kellene vinnie?
Nálam a FarCry3 random fagyogat a gpu-z szerinti 1475-ös boosttal is.
Mondjuk a gpu frekin kívül semmit nem piszkáltam, tehát ha a power-limitet ilyenkor mindenképpen fentebb kell húzni, akkor szóljatok pls! -
vaakuum
addikt
válasz
vaakuum #31118 üzenetére
Afterburnerrel +170-et adva a gpu frekihez, Valley alatt 1536/1527-en még lefut a valley (61 foknál vette vissza, ha jól láttam).
+176-ot adva rá, a végén kifagy, az eredményt már nem tudja kiírni...
Memóriát még nem próbáltam piszkálni, kicsit így hagyom, megnézem mit szól játékokhoz. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
vaakuum #30838 üzenetére
Ok!
Valleyban a jobb felso a gyari kiolvasott vga adatok (a gpu orajelet nem tudna olvasni, memoriat is sztem leosztva irja ki), a jobb also a valley mert frame adatai.
Pedig elvileg a shadowplaynel nincs bent az fps mero alapbol.
Az is jo megoldas, ha mar ugy is kell OC progi, hogy afterburnerrel kiiratod, de nemtom az eredmenyt mennyire befolyasolja, jatek ala szokas inkabb kirakni.
Uplayt torold le mindenhonnan es tedd ujra az egeszet, lehet a vga csere kicsit megvagta a settingjet.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
vaakuum #30833 üzenetére
Az igazi, a GPU-Z log, ott latni pl egy valley futas utan, hogy hogy alltak az orajelek.
Teszt elott elinditod, mented a logot, teszt vegen gpuz bezar es megnezed a txt ben mi a max.2 max is lehet, egyik meg 64 fok korulig egy pedig utana, ha le vesz egy lepcsot.
De lehet nem vesz le es vegig egy marad a max orajel.Alap erdekel es koszi!
-
sheep
addikt
válasz
vaakuum #30826 üzenetére
Az experience-ben be kell kapcsolni a shadowplayt, és a beállításokban kiválaszthatod hogy melyik sarokba rakja ki az fps számlálót.
[link]De egyébként réggeben volt hogy nálam is bugosan működött az experience, le is töröltem. Szóval nem muszáj használni, de most nálam jól működik.
Az uplay is működik, legalábbis Far Cry 3 -ban szokott ilyesmit írogatni hogy elértem vmi uplay achievementet, nem tudom hogy arra gondolsz-e. -
Bandi79
aktív tag
válasz
vaakuum #30790 üzenetére
HD 5850-ról váltás GTX 980-ra nálam így nézett ki. AMD driver, CCC stb le, AMD mappák töröl, újraindít, ellenőrzés, hogy minden AMD eltűnt-e, VGA windows driverrel megy-e, gép lekapcs, AMD kártya ki, GTX 980 be, NVIDIA driver fel (experience nélkül), restart és kész. Semmi DDU és társai
-
Jack@l
veterán
válasz
vaakuum #28592 üzenetére
Nem, arra nv reagált volna közleményben. Még nagyon sokáig nem érjük el azt a szintet.
Egyszerűen a fakezű banda megcsinálta a játékot kötegelés nélkül, miközben arányosan gyorsult volna dx12 is tőle annyira, mint a dx11. Ezért van a baromi nagy prociéhsége. (szerintem) -
Televan74
nagyúr
válasz
vaakuum #9091 üzenetére
Árakat maximum a konkurencia nyomhatná le.Hogy mikor lesz kész termék, azt nem tudni.
(#9094) t72killer A 970 -et adhatták volna 130000-140000 között is,akkor is jó termék lett volna belőle,számomra egyértelmű,hogy egy fricska volt az AMD -nek.A 980 ára ott van ahol lennie kell kb.,új egy gpu -s top kártya.Majd ha jön a Ti egyértelmű,hogy lejjebb szorul az ára.
-
válasz
vaakuum #9091 üzenetére
A 980 tuti gyors pénzügyi bukta már csak a magasabb alapára miatt is. A 970 amortizációja - kiindulva a 770-ből - sokkal emberibb lesz.
#9093: Az árat a verseny nyomná le, ha az AMD virítana valami komolyabbat. Hardveroldalról alkalmasint tudtak ők eddig is komoly vasakat az asztalra tenni, csak néha mindez hiába, ha nincs hozzájuk masszív support.
#9095: Igazából a 980 és 970 között túl nagy különbséget nem látok. Csúcsra tuningolva hogy is állunk? 20% körüli a 980 hátránya? Kb konkrétan Unity-vel és FC4-gyel kell játszani QHD-n, hogy ezt az előnyt láthatóan kihasználja az ember. 4k-ra lépve teljesen mind1, mert arra még az SLI 980 is kevés AC
-ban. FullHD-n meg a 970 nagyjából elég.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
vaakuum #9073 üzenetére
Akkor majd már az lesz a kevés. Vagy ha mégsem, akkor meg atomreaktor kell a meghajtásához. Emlékszem mikor a 320*240es megszokott felbontás után a 3d gyorsítók lehetővé tették a 640*480as "csodagrafikát". Tűélesnek tűnt akkoriban. Ma meg már egy 4 colos kijelzőn is nevetséges szinte.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest