-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz
sakal83 #40061 üzenetére
Ez a mikroakadás azért erősen játék- és beállításfüggő dolog. Én viszonylag kevés játékkal játszok, azokat is úgy állítom be, hogy stabil 60 fps meglegyen, kivéve a multi fps-eket, ott 100+, úgyhogy ilyen szempontból nekem tökéletes a 1060, ráadásul kevesebbet fogyaszt, halkabb és hűvösebb is.
Például egy GTA V akadás nélkül futott 60 fpssel, amíg játszottam vele, vagy egy Battlefield 4, Rainbow Six Siege szintén akadás nélkül fut 100+ fpssel, szerencsére ezeknek elég is a 3 GB VRAM. De mondjuk egy Batman Arkham Knight viszont már játszhatatlanul laggolt, oda már tényleg kell a legalább 4 GB (a kritikán aluli portolásnak köszönhetően), nem is játszottam vele sokat.Persze, tuningolva használtam mindkettőt, a 970-nek 1562/8000 MHz volt a vége, de a magas hőmérsékletek (70 °C+) miatt egy lépcsőt visszavett az órajelekből, így 1550 MHz-en ment. A 1060-at pedig 2150/9000 MHz-en használom, viszont az agresszív órajelszabályzásnak köszönhetően 2113 MHz-en szokott menni 60 °C körül.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
sakal83 #40050 üzenetére
Nekem a 970-em tuningolva csontra hozta a 980 teljesítményét. Haver vett egy MSI 1060 GamingX 3gb-ot, megnézegettem mit tud:
Alapon annyit ment, mint a tuningolt 970-em, szépen meghúzva (2100mhz gpu, +600mhz memória) pedig eléggé lelépte. Szoval én mindenképp az 1060-at ajánlom neked főleg a 6GB-osat!
-
scr006
tag
válasz
sakal83 #40050 üzenetére
Úgy néztem tesztekbe, hogy a 6 gigás 1060 ua. tudja mint a 980, viszont kb fele annyit eszik, ezért gondolom én, hűvösebb is azonos gyártó hűtőjével.
A 3gb-os viszont már ha nem is sokkal de gyengébb, mint a 980, de a vram elég karcsú már, még fhd-ra is.
Én is a 1060-ra szavaznék, még ha drágább is, főleg, hogy a +2gb miatt időtállóbb is később eladás szempontjából is. -
F e Z o
veterán
válasz
sakal83 #40050 üzenetére
Ha visszakeresel ebben a fórumban, magad is tapasztalhatod, hogy ajánlott kártya a GTX 980 Gaming 4G. Teljesítményen az 1060 6GB felett van FHD-n és fölötte. Tuning az meg lutri, de nyilván ez is megy annyit pluszban, mint bármely más 980. Fogyasztásban és vram tekintetében is jobb az 1060 6GB, ezáltal ugye halkabb is. A 3GB-s változatot én kilőném, a 3 GB vram már elég sok játékban kevés.
-
-
gaben88
őstag
válasz
sakal83 #39311 üzenetére
Lehet értelme, lehet vele nyerni pár Mhz-t még és az MSI-k a fórumos tapasztalatok alapján jól is reagálnak rá, de szerintem csak akkor próbálkozz vele, ha pl a 1450/1950-et sem tudja a kártya (ez kb már ref 980 szint).
Igen, szerintem csak a boost órajelet érdemes figyelni és abból is inkább a valóst, tehát GPU-Z-ben a GPU Core Clockot a Sensors fülön.
Viszont ilyen nagy tuningnál, szerintem, ha nincs valami brutál jó házad, akkor érdemes lehet egyéni venti profilt is beállítani, hogy 68-70 fok fölé ne menjen a kártya, bár baja felette se lesz 80-ig tuti.
Ja és ha zavar a világítás, akkor azt a GeForce Experience-be tudod állítani, hogy hol pontosan, azt most nem tudom neked megmondani, mert a céges notiról írok és amúgy is új most a felület a 3.0-val.
-
gaben88
őstag
válasz
sakal83 #39309 üzenetére
Told ki a power limitet MSI AB-ban maxra és próbáld meg azt, hogy a boost értéked 1400 legyen, a memóriád meg 1900. Szerintem ezzel egy MSI elbánik. Aztán, ha jó akkor mehet feljebb mondjuk 20-assával, ha rossz, szemetel, fagy, képernyőillesztő hibát dob, akkor vissza kell venni. Ha minden okés, akkor 1500/2000 is meglehet! :-)
MÁS: Ez 970, 980 topik, tehát a 980 Ti nem idevaló kérdések szempontjából!
-
SoulReaver
veterán
válasz
sakal83 #39189 üzenetére
Szia!
Nézz át a 3dmark eredmények topikban, ott talán rá tudsz keresni.
3,5GB Vram-ról egy kis olvasmány.
Véleményem szerint, ha már új vga-ban gondolkodsz, akkor 1060-at érdemes venni. Függetlenül attól, hogy mennyit játszol. Újabb is, több a ram is, viszont akkora eget verő különbség nincs a 2 kártya között.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- SzoftverPremium.hu
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest