- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lukaszokni
aktív tag
-
SSJPeter
őstag
válasz
Melorin #38006 üzenetére
Nyilván ha már nincs a gépben egy 980, akkor mindenki 1070-et venne inkább, nem 2 980-at, de annak akinek már van egy a gépében, meg pont olyan deszkája van ami támogatja, annak megérheti, pláne ha olcsón be tudja szerezni, meg pl. a Witcher 3-al játszik főleg, mert
ott már a 970 SLI is sokkal gyorsabb, mint egy 1070, hát még a 980 SLI.Mondjuk most nézem, hogy az általam linkelt tesztben csak 1140mhz-n ment a 980 Ti...jó akkor mondjuk úgy, hogy a 1070 mindenhol gyorsabb akkor, mint a 970 SLI, kivéve Witcher 3, ahol kb. egál.
De a 980 SLI biztos, hogy gyorsabb valamennyivel mint a 1070 ahol jól skálázódik.Összehasonlításképp, a Firestrikeban a 4K gaming PC pontszámánál egy 980 SLI konfig van, ami azért több pontot kap (17805), mint én a 980 Ti-vel 1420mhz-n (most laptopról vagyok pontosan nem emlékszem én mennyit kapok, de kb. ~14000).
-
SSJPeter
őstag
válasz
Melorin #37999 üzenetére
Szerintem 980 SLI már jóval gyorsabb mint a 1070.
Mielőtt lecseréltem a 970-et, SLI-n is gondolkodtam, néztem olyan videókat, ahol a 980Ti-vel hasonlítják össze a 970 SLI-t, és 8 játékban 4:4 volt az eredmény. Néhol ez volt gyorsabb, néhol az, tehát ebből kiindulva a 980 SLI már jóval gyorsabb, mint a 1070.
-
keIdor
titán
válasz
Melorin #37639 üzenetére
Ezert is irtam a GV104-et, mert a GP102 szerintem nem fogja befolyasolni. Egyszeruen a 1080 fole lesz bearazva, en 1000€-ra tippelem a Ti-t, az uj Titant meg boven meg efole.
Sajnos.
Cyberkind: Igen akkor fog esni a 1070 ara majd, ahogy most a 970 is esett. De csak az fogja befolyasolni az arat, a Ti biztos nem, azt egyszeruen csak a 1080 fole fogjak arazni.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz
Melorin #37564 üzenetére
MSI GAMING 4G változatból van 2 db is a kezemben. Nyugodtan tudom ajánlani, remek videokártya.
Gyári beállításokkal terhelés nélkül nincs hangja, mert állnak a ventik és néha pörögnek fel a ventik. De érdemes főleg most nyáron állandó 30%on tartani. Ekkor átlagban 30-40 fokon megy most.
Terhelés alatt stabilan 68-72 fokon áll be, venti nagyon picit halható.Kártya 27-28 cm-es, de honlapján fennvannak a pontos méretek. -
ffodi
veterán
válasz
Melorin #25527 üzenetére
Én értem, de te is érted?
Nem tudom hogyan módosítottad a limiteket (tipp a továbbiakban vázolt első eset), de..... Ha azt akarod, hogy a gyári 100% fölé menjen akkor:
- Vagy beállítasz a maxnak egy nagy értéket, pl.: ahogy te is csináltad, hogy 130% a max, viszont ilyenkor szoftveresen manuálisan be kell állítani ezt, mert a 100% továbbra is a gyári érték lesz.
- Vagy a 100%-ot is! megemeled, ilyenkor a 100% többet fog jelenteni mint a gyári érték. Ebben az esetben nem kell állítani semmit (vagyis úgy értemes hangolni a paramétereket, hogy ne kelljen), és hagyhatsz benne tartalékot további 20-30-40...%-ban.
TTomax:
Jók az ábrák, csak nehogy most keveredést okozzanak.
-
TTomax
félisten
válasz
Melorin #25527 üzenetére
Mert rossz értéket állítottál,neked nem azt kell beállítani,hogy a csuszka meddig kitolható,hanem azt,hogy mennyi a 100%.Tehát neked itt a TDP-t/power targetot kell kitolnod,ha a ezek elég magasak,akkor sohasem kell a csuszkához nyúlnod,tehát az MSI AB-t sem kell elindítani...
Mert azt sehogy nem tudod beállítani,hogy MSI AB nélkül neked 100% felett maradjon újraindítás után is...
-
TTomax
félisten
válasz
Melorin #25517 üzenetére
A legegyszerűbb ha lemented a saját biosd,és kitolod benne a fogyasztást, egy maxwell bios editorral.Mondjuk legyen a 100% 300W fogyasztás,igy többet sohasem ütközöl power limitbe,és az MSI AB-t sem kell elindítanod soha.
Itt találsz komplett leírást hozzá,de a letöltéshez regisztrálni kell.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
Melorin #25387 üzenetére
Mert mielőtt közeledne a 112-es power limithez, addig 1490-en van az órajel. Ahogy átlépi a 100-at, úgy kezdi visszavenni, majd 1367-1390 között beáll.
Természetesen jó eredmény ez is, és bios moddal elvileg ki tudnám tolni ezt az értéket.
A power limitet msi afterburnerrel tudom monitorozni.
Kisebb gpu igényű játéknál (pes 2015) végig maximális órajelen fut, nem ugrál lefelé. -
Melorin
addikt
válasz
Melorin #24361 üzenetére
A probléma a 72Hz-es driverrel megoldódott. Driver telepítés után 72Hz-re lőtte be a monitort, de most van 71 és 72Hz-es lehetőség is, AMD-n nem volt. És persze, hogy a 71Hz a valós 72Hz. Ha 72Hz-et állítok be a képernyőbeállításoknál, a monitor nem tudja értelmezni a jelet.
Remélem érthető volt -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Melorin #24881 üzenetére
Ez nem ilyen egyértelmű, ismerni kellene hozzá a konkrét tárkezelés elvét. Valami prioritás alapján kiszed bizonyos méretű részt, de az egészet fogja kiüríteni, mert az nagy butaság lenne. Adott "lapot" cserél, de nem az egészet, mert akkor túl sok mindent kellene újra behozni. Azt amit épp használ pl miért tenné ki? Vannak erre egyébként algoritmusok.
Nekem egyébként úgy tűnik, mintha nem is vágott gm204 lenne, hanem konkrét selejt, egy kis szoftveres kozmetikával, mert különben ennek a húzásnak nem lett volna értelme.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Melorin #24746 üzenetére
Két program kell, az egyik a Maxwell BIOS Editor, a másik az NVflash, illetve van egy csomó videó utóbbihoz, nálam ezzel működött és rendben volt. Annyi a lényeg, hogy a kimentett és módosított BIOS-t ráhuzod a program ikonjára.
Persze, előbb mentsd le a gyári BIOS-t (pl. GPU-Z-vel), illetve mindenképp lődd ki a Drivert az Eszközkezelőből, mielőtt csinálod!!!
S persze, csak saját felelősségre.
-
-
-
válasz
Melorin #24361 üzenetére
Gratulalok a kartyahoz!
A ventilatort nem szukseges szabalyozni, teszi a dolgat ahogy kell es csendesen, majd meglatod. Afterburnerrel tudsz tuningolni. Nalam a project cars szinte maxon terheli a gpu-t vegig, tesztprogramok azert hagynak neki pihenot kozben, ha sok a tuning, nalam heaven-ben is eldobja magat. A tuningot minden kartya birja, hogy adott darab mennyit tud, azt csak akkor tudod meg, amikor probara teszed. Szerintem a tied se fog tobbet menni 1480-1490-nel.
-
válasz
Melorin #24361 üzenetére
Először is grat.
Elsősorban é olyan játékot indítanék el,amivel több száz fps elérhető.
vagy akár egy régi 3dmark01 is megteszi,azzal végig 999 fps menne.
Az a lényege,hogy kiszűrjük cicereg-e a kártya.Majd indítanék egy olyan játékot ami 150-200 fps körül tud,és ott is megnézni zenél-e a kártya.
ha ez rendben van,akkor jöhet a hőfok teszt.
Mindegy mi,csak 99% terhelje a gpu-t.
Valley teszt,erősebb játékok,nem tudom mivel rendelkezel.
Így kiderül mennyire melegszik,és leejti-e az órajelet.
Valaimnt a venti szabályzás is tesztelődik. -
gaben88
őstag
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Melorin #24244 üzenetére
Legkorrektebb egy win ujrarakas az uj karival, de ha nem, akkor DisplayDriverUninstaller, safe mod alol, aztan kikapcsolas(Clean and shutdown). Majd mehet be a 970 és power on, aztán driver. Celszeru elore leszedni az nV drivert és kihuzott nettel csinalni az egesz muveletet, majd visszadugni nV driver install utan.
-
dergander
addikt
válasz
Melorin #24183 üzenetére
Nemkicsit fogsz előre lépni...azt tegyük hozzá hogy Ramot még vegyél mert 4 giga nagyon kevés... másrészt érdemes CPU-t is valami szórzózármentest venni. RAMból már szinte a 8 Giga is kevés,érdemes 16Gigát venni. Bár itt sokan vannak azon hogy egy meghúzott 970nek már 4.5Ghz kell nekem a W3 és a GTA5 is 4Ghzen úgy hajt 97-99%on mint a "csuda".
De ezekre is figyelj oda .
-
-
Asbee
veterán
válasz
Melorin #24128 üzenetére
Bocs de ha nekünk nem hiszel, meg a kereső nem elég, hogy milyen szép gyorsulások vannak, hiszem akár 200-300 Mhz OC-ről beszélünk akkor hiába keresek teszteket. Egyébként meg ilyen 1440p kimaxolt grafikánál ahol van 40 fps az 5-6 fps is számít.
Szerintem bármelyik 970 tulaj megkérdezed azt fogja mondani szépen skálázódik tuningra. -
törölt tag
válasz
Melorin #24107 üzenetére
Na a lényeg, hogy egy normális igényes VGA-t vegyél, ha pl. egy ilyen csonka kinézetű féltéglát el akarsz adni 1,5-2 év múlva akkor szerinted kinek fog kelleni? Az illető inkább ad érte egy 5000-10000Ft-al többet de egy normális 2-3 ventivel felszerelt VGA-t fog megvenni még ha használt is. Asbee: Most öszintén haver, ha te pl 1 év múlva használt VGA-t akarnál venni itt az aprón és látnál egy ilyen Mini Gigabyte kártyát és pl 8000 ezerrel drágábban egy Asus Black-et akkor melyiket választanád őszintén még akkor is ha ugyan az a teljesítményük???? Na ugye....Akkor miről is ebszélünk tesó?
-
válasz
Melorin #24107 üzenetére
Azt a masodik bekezdesre irtam. Mert 120 a cucc, gta-t eladod (ha mar megvan persze) 10-12-ert, a ket kupont meg 7-ert mondjuk, bar en eladtam multkor 9-ert. Szamold ki es akkor normalis garleveled van szamlaval, elallasi lehetoseggel stb.
Az elso bekezdesre a palitot irnam en is.
-
válasz
Melorin #24101 üzenetére
Ha veszel 120-ert blacket az aquaban, abbol meg olcsobban jossz ki. Palit 970 nem tudom van-e valakinek itt, szerintem nincs vele sok tapasztalat. Azt a kis pocskoszorut szerintem ne vedd meg, Volt itt egy ilyesmi a topikban, de csak gond volt vele ha jol emlekszem, meg nem ment rendesen tuningban sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- BestBuy topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hegesztés topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 1 / 2
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest