- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
#34576640 #41066 üzenetére
persze, de vízből is kevesebb kell mindenből ha 1x 180w-ot kell vele hűteni mintha 2 x 165w-ot, a kétszeres blokk költségről nem is beszélve, ami meg mire eladnád, a kutyának se fog kelleni. Plusz a kártyákon a garit is bukod.
míg 1080-ból veszel egy EVGA FE-t (vagy gigabyte FE-t mert azon meg matrica nincs a csavarokon) és büntetlenül teszed rá a blokkot, amit még simán el tudsz majd adni, ha úgy van.
De ha SLI-t akarsz csináld meg nyugodtan, én se bírtam magammal régebben is belevágtam, de egy hónapig se volt meg a rendszerem, remélem ez sokat elmond mi erről a véleményem
renderelésről fogalmam nincs, sose csináltattam ilyet a kártyákkal. Gondolom, ha van sli optimalizálás akkor abban valószínüleg hozza aközel 2x teljesítményt. Nézz után annak a programnak, amit használsz.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
#34576640 #41063 üzenetére
én mindenképp az 1080-at ajánlom, az SLI minden tekintetben hátrány, kivéve pár esetet amikor kivételesen jól működik.
gondolj bele, nagyobb fogyasztás, nagyobb hűtésigény, nagyobb zaj, a memória nem lesz több mert ugye nem adódik össze stb.
míg egy 1080 stabilan hoz jóval nagyobb fps számokat MINDEN esetben, kevesebb vagy ugyanannyi tdp-vel, halkabban, hűvösebben, dupla memóriával.
sztem találni már használt 1080-at 160 körül is, akkor meg már csak 20k a különbség. -
Rasiel
senior tag
válasz
#34576640 #41035 üzenetére
"...Dying Light és GTA V esetében felesleges ott bekapcsolni."
A hangsúly az "ott" szón van, tehát az NV Control Panel-ban nem érdemes bekapcsolni a triple buffering-et e két játék esetében, mivel azok DirectX API-t használnak. Ha használni szeretnénk a V-Sync mellett a triple buffering-ot a GTA V és a Dying Light esetében, akkor mást megoldást kell választani, hogy működjön is.
Mint írtam az NV Control Panel-ben a triple buffering csak és kizárólag OpenGL API-t használó játékoknál működik, ilyen pl. a Wolfenstein The New Order vagy a The Old Blood vagy esetleg a Doom 2016. Tehát sok esetben ezt nem tudjuk használni."V-sync on + tripla pufferelés vagy csak v-sync on. Ez adja a legsimább, legfolyamatosabb képet."
Ezt így nem lehet kijelenteni, játékfüggő az egész, mely opciókat, hol érdemes használni."Ha nagyon rosszul optimalizált a játék és sokszor beesünk 60 fps alá, akkor a microszaggatásokat (60fpsről 30fpsre ugrálgatások) kiküszöbölések érdekében kapcsoljuk ki a játékban a v-syncet, az nvidia panelban pedig válasszuk az adaptív szinkronizációt (tripla pufferelés off)."
Ez nem rossz optimalizációra utal, csak a játék szimplán Double Buffered V-Sync-et használ, ezért következnek be egyes esetekben a 60-ról 30 FPS-re ugrálások. Ilyen szituációkban jön jól a V-Sync + Triple Buffering opció, ami ezt a jelenséget kiküszöböli, ergo nem fog néha 30 FPS-ekre beesni a játék. Mint mindennek, természetesen ennek is van hátránya, mégpedig az ekkor fellépő esetleges input lag, ami leginkább akkor érzékelhető, ha 60 FPS alá meg az FPS-számláló. Egyébként ez is játékfüggő, nem mindegyik motor reagál ugyanúgy, pl. Far Cry 4-ben, Dishonored 2-ben ez a jelenség eléggé szembetűnő. -
hajbel
addikt
válasz
#34576640 #41029 üzenetére
Mindenképpen érdemes bekapcsolni a tripla pufferelést, mert állítólag csökken tőle az input lag.
A lényeg: In other words, with triple buffering we get the same high actual performance and similar decreased input lag of a vsync disabled setup while achieving the visual quality and smoothness of leaving vsync enabled.
Azt írják még, hogy kevesebb fps mellett is folyamatosabb élményben lesz részed, mert az fps számoló programok csak az számolják, amikor a front buffer cserélődik. Ha hazaérek, kipróbálom. Érdekes az egész cikk.
Engem pl. Dying Light alatt nem zavar a FastSync generálta stuttering, GTA-ban közben viszont igen. Beállítom majd Nvidia Control Panelben a Vsync + tripple buffert és meglesem, hogy a zavaró input lag jelentkezik-e így.
-
hajbel
addikt
válasz
#34576640 #41026 üzenetére
Szerintem a tearing zavaróbb. Az adaptivenál 60 fps alatt kikapcsol a vsync, hogy magasabb fps-ed legyen amikor beesik 60 alá. Ha nem zavar és konstans 60 fps felett vagy, akkor egyértelműen kapcsold be a vsyncet. Este kipróbálom, de szerintem engem személy szerint zavarna az inputlag megnégyszereződése olyan játékban, ahol 60 alatt-felett ingadozik az fps.
-
hajbel
addikt
válasz
#34576640 #41020 üzenetére
Számomra elviselhetetlen az az inputlag, amit a vsync generál. Ha nagyon nem tudsz együttélni a stutteringgel, amit a fastsync generál, akkor már inkább adaptive, mint v. Legalább 60 fps alatt nem lesz burtális input lag.
A tuningról. Strixnek az nem túl nagy. A + attól függ, hogy mennyi az alapórajel. A boost 1450-1500 Mhz között szokott lenni a corenál, memóriánál pedig 4000 Mhz (effektív 8000) körül. Persze kártyától függetlenül lehet kicsit több vagy kevesebb, hiszen nincs két egyforma kártya.
-
Cs1csó
titán
válasz
#34576640 #41021 üzenetére
Szia nem vagyok tuningtudor de ahogy követem a fórumot annyi lejött, hogy minden kártya és konfig mást bír el. Tehát azt ajánlom, hogy minden kisebb emelés után érdemes egy-két tesztet futtatni ami megmutatja mennyire stabil a kártya mennyire melegszik stb. Valami komolyabb gépterheléses játékkal is érdemes nekiesni, lesz egy határ aminél hibázik a kártya és/vagy annyira melegszik, hogy már kevésbé bírja a hűtés stb.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
#34576640 #40988 üzenetére
Nem mindegy hogy neked a maximális teljesítmény kell (minél több fps) vagy minőség (kinézet)..
2 együtt nem fog menni
Mivel írtad hogy offline használod, ezért a vsync maradhat és akkor nem lesz tearing-ed. Online fps-nél meg alap hogy kioffoljuk, mert durva késleltetést ad.
Többnyire mást nem igazán kell nv panelben állítani.
Játékban/programban fontosabbak a beállitások, igénytől függően. -
Pro!Petya
addikt
válasz
#34576640 #40986 üzenetére
Bárcsak ott lehetne állítani a gpu kihasználtságot...
Maximális teljesítmény opció választható az nv panelben. És kb ennyi is.
Tweakerben kell húzni core-t, memóriát, kitolni a power limitet, és egy kis feszt adni... (+esetleg egy másik vbios)
Hűtő csere is kellhet na meg vrm hűtés
Csak így fogod nagyobb teljesítményre bírni -
-
core i7
addikt
válasz
#34576640 #40939 üzenetére
én leszedtem egy gadget desktop installert és úgy lehet feltelepíteni minialkalmazásokat win10-re és nekem GPU meter minialkalmazás mutatta ki ,hogy a kártya 80 fok meg magas a kihasználtsága a gpu-nak és aminialkalmazás jó mert asztalon ottvan de aida 64 el is megtudod nézni akár az is mutatja a kihasználtságot
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
#34576640 #40936 üzenetére
Az egy dolog, attól még a gépedre felkerülhetett, és folyamatosan használja a kártyádat.....nálam is felkerült egyszer, én is onnan vettem észre, hogy a WoT be-be esett fix 60fps-ről ami egy 1070-el eléggé furcsán jött ki, utánajártam és láttam, hogy a kártyám a desktopon is, nyugalmi állapot helyett 100%-on teker.
Ha így van le kell írtani a rougekiller nevű progival. A normál vírusírtók nemigen találják meg.
Az órajeleket GPU-Z-vel is tudod logoltatni.
-
-
4264adam
veterán
válasz
#34576640 #40602 üzenetére
Windows 10 telepitése formázott rendszerre. Alaplapi driverek telepítése, vga telepítése, procira pasztázást 70°C felett nem szabadna járnia, tiltania pedig végképp nem mert el sem kellett volna érnie. Laggolást okozhat a CPU throllingolása.
Monitor frissítéséheez állítjuk a maximális FPS értéket. Nem kellenek a képtörések a túl nagy FPS szám miatt. Ilyen basic játékokhoz meg főleg nem.
-
törölt tag
válasz
#34576640 #40600 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=s8jJTEXI74A&index=1&list=UURIQuygFsgK2VNlQ1j0iIow
Hát nem értem én ezt. Most a legújabb driverek és frissitések vannak. V-Sync offon mindenhol és laggol.. Behalok. Valahogy egyébként sikerült elérnem, hogy a unigine heaven ne laggoljon de a fifa akkor is laggolt.
-
Bib
őstag
válasz
#34576640 #40586 üzenetére
Na hasonlóval szívtam a gyerek gépén. Behalt az ssd-je, gariba cserélték az újra meg memória hiba miatt még a win10 se ment fel. Ha felment akkor volt hogy a youtube nem működött.Kétféle ram van benne,elfelejtettem hogyan volt belőve,csak hosszas tesztek után találtam ki újra.
-
-
-
Bib
őstag
válasz
#34576640 #40560 üzenetére
Én nem erre a videóra gondoltam, hanem volt valami feka belinkelve, annak az eredetiét. Ezen én azt látom,hogy elkezdődik a dekódolás ,addig csíkoz. Biztos van valami jobb program erre.Nvidia panelen én csak az asztali színbeállításnál a gammából veszek le egy hangyányit meg a felbontásnál a kimeneti dinamikatartományt ellenőrzöm hogy teljesre legyen állítva. A 3d beállításoknál semmit nem állítok. Elméletileg az nvidia vezérlő beállítások a mérvadóak. A játékban off lesz.
-
Cs1csó
titán
válasz
#34576640 #40561 üzenetére
A directx online runtime installer-t érdemes. A c++ közül én a 2008,2010,2012,2013,2015 x86 x64 tettem fel de ez annyira nem is lényeg de a directx hasznos lehet, mikor nem volt fent akkor dll hibát dobott a fifa 17
Ha a win 8 vagy 8.1-e hibátlanul fog futni a cucc, akkor ugyanazzal a metodikával ahogy a win 8 8.1-et feltetted mehetne vissza a win 10 és jöhet egy újabb teszt. Sajnos érdemes vele foglalkozni főleg annak aki a legújabb címekkel és erős hardverrel játszik mert ott egyértelműen kell a windows 10.
-
Cs1csó
titán
válasz
#34576640 #40554 üzenetére
Szia, a windows 10 telepítése hogy történt? Pendrive-ot vagy lemezt betetted és azt a partíciót amin a win volt gyalultad és arra telepítetted ezt a "tiszta" windowst? Utána ment fel a legfrissebb nvidia driver? Visual c++-ok ból minden fent van, directx runtime installer? Utána játéktelepítés indítod és jönnek a problémák? Amit leírtam folyamatot abban te, hog csináltál eltérést? Tehát mondjuk nem tiszta win telepítés hanem pl. upgrade, a wines particiót nem gyalultad a telepítés közben (nálam a "c" egy 120-as SSD amint csak a win van ezen telepítésnél MINDEN részt törlök a 100MB-os win-nek fentartott részt az 450(vagy 500MB-os részt is töröltem a 16MB-os részt is mindent majd amikor az egész SSD-t egynek látja a win 10-es telepítő nem is hozok létre új meghajtót hanem kattintok a TOVÁBB-ra és simán a windows maga újra létrehoz mindent - plusz a telepítés végén egyből tolom fel az addig a D-re - egy HDD - letöltött legfrissebb nvidia drivert és a 3D-s dolgokon kívül mindent telepítek - ha ezt nem tenném azonnal netről egyből elkezdi leszendi és újraindításnál teszi is fel a régebbi nvidia drivert rosszúl- nem teszi fel az experiencet de a 3d baromságot felteszik stb.
Amikor ilyen anomáliák vannak érdemes úgymond visszamenni a kályhához és újrekezdeni az egészet (ha jól értem a win 8-on minden okés volt tehát mondhatjuk hogy a hardvert kizárhatjuk - kábelek stb. ?)
-
Bib
őstag
válasz
#34576640 #40552 üzenetére
Mondjuk a videók nálam nem törnek, de amiből linkeltél feljebb, szívesen ránézek az eredetire ha belinkeled.
Én mindig az adott játékon belül cfg-be próbálom lockolni a framet. Bár jelenleg bf1-ben meg úgyis van fix 60fps beállítás ,de így is kissé törik nálam. Többi gamenél nálam nem számít az input lag ott vsync on van. (forzaH3, F1 2016, GtaV)
A resident evil 7 -et sajnos nem ismerem közelről. -
guftabi96
addikt
válasz
#34576640 #40540 üzenetére
Ez lehet valami Frostbite-os anomália (asszem a legújabb Fifa is azt használja már).
Nekem Battlefield 1-nél csinálja ezt, ha utólag rögzítek. A hangot felveszi, de a képet nem, csak egy ilyen paca van helyette.
Megjelenés óta kb, és egyik driverrel sem működik.
Minden más játéknál hibátlanul teszi a dolgát.
Bár most küzdök én is, egyik napról a másikra Bf4-ben a fix150 fps helyett most drop van állandóan, a gta5 is borzalmasan fut. Cseréltem már drivert is, de ugyan ez. Nem tudom mi történt. Csgo, Assetto Corsa ugyan olyan szépen fut, mint eddig. -
Bib
őstag
-
TTomax
félisten
válasz
#34576640 #40545 üzenetére
Ez valóban a legfrisebb build...
A monitorod ha jól látom 75Hzes igaz?Látom most raktad ujra a wint is,volt-e elötte régebbi driver fenn?Illetve milyen (ha teszed) progival huzod a kártyát ? Egy DDU takaritást megérne a rendszer és driver ujrarakást.Valami ott nem koser.
-
TTomax
félisten
válasz
#34576640 #40543 üzenetére
Ez sajnos nem elég... légy szives kattints balul alul nagyitóra majd irde be "winver" idézöjelek nélkül,erröl kérek egy képet ha lehetséges.
Hogy mi lehet a baj?Hááát elég sokminden,de megpróbáljuk kibogozni.
UI: Jó lenne ha esetleg kitöltenéd az adatlapod,pl milyen monitorod van ezzel idöt spórolva meg.
-
törölt tag
válasz
#34576640 #40534 üzenetére
Miért csíkozódnak a videók a youtube-n? A függőleges szinkronizálás gyorsra van állítva. Ha simán a v-syncet (be) kapcsolom akkor is ilyen..
Érdekes, hogy korábban ha a függőleges szinkornizáció hibájából adódóan csíkozódott be a kép, akkor azt kitudtam merevíteni a lejátszó megállításával, ezt meg nem..
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest