- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Magisk
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #41065 üzenetére
És ha EK-s vízhűtést szeretnék majd köréjük építeni? Már a melegedés és a zaj problémáját ki is pipáltuk. A procim rohadt forró fejű, szóval előbb utóbb muszáj leszek valami atom hűtési rendszert kiagyalni.
Amúgy igen, vannak hátrányai. A kérdés, hogy renderelésnél a dupla cuda core hogy teljesít? -
törölt tag
Van egy 980-as GTX-em és azon hezitálok, hogy cseréljem vagy dobjak hozzá használtan egy másik 980ast.
Ha abból indulunk ki, hogy a játék jól van optimalizálva slire akkor egy 1080/1080ti közti szintet hoz. (videók lentebb)
A 1080 a hardverpiacon már 180ért kapható, a 1080ti olyan 230 körül vihető.
A 980 SLI akkor kb egy 200k-s videókártya szintjét hozza.
Használtan 80k-ért kaphatok 1-1,5 év garis 980-ast (szintén strix-et vennék). Kb. én is ennyiért tudnám eladni. Szóval ha eladom akkor 120ezret kéne hozzá tennem (ugye nem a 1080 és nem is a 1080ti árán számoljuk, hanem amit kb. hozz, tehát mondjuk egy válogatott gpu-s superoverclockos 1080at).80k (980)
Előny: bizonyos játékokban jobban teljesít de persze van olyan ahol semmilyen plusz nem tapasztalható120k (1080)
Előny: minden játékban stabilan magasszintet hozHa most a fogyasztással jöttök, akkor arra azt tudom mondani, hogy ha hosszú távon nem játszok olyan játékkal ami igénybe veheti az erősebb gépet (paladins, fifa) akkor kikapom a kártyát, ezzel is növelve az élettartamát.
A kérdés adott, renderelésnél, 3d grafikánál, animálásnál mennyit számít a dupla cuda core, illetve a "ketté szett VRAM"..
Gameplays
https://www.youtube.com/watch?v=IbkQR1D876o&t=90s
https://www.youtube.com/watch?v=7M2vq71ML4I&t=117s
https://www.youtube.com/watch?v=aHwI2Zkm6wE&t=55s -
törölt tag
válasz
Rasiel #41040 üzenetére
FIFA17-ben (is) az átvezető videóknál ugye lekorlátozza az FPS-t ~30-33-ra. Az ALT+TAB-os módszer itt nem működik. Úgy oldottam meg, hogy minden esetben fix 60 legyen az FPS-szám, hogy a "fifasetup"-ban beállítottam, hogy ne limitálja az FPS-t, majd NV Vezérlőpultban kikapcsoltam a FIFA17 profiljában a V-Sync-et, ezután pedig beállítottam rá egy 60-as FPS-limitet NVIDIA Inspector segítségével. Így minden esetben "smooth", vaj sima a játék, végig 60 FPS-el megy és képtörés sincs.
Ha fps limitet állítasz be RivaTunerrel vagy Inspectorral, a V-syncet kikapcsolod a játékban és a driverben is, akkor az input lag csökkeni fog? Ha stabilan megvan a 60 fps, akkor ez a megoldás tűnik a legjobbnak.
-
törölt tag
válasz
Rasiel #41033 üzenetére
"Az NVIDIA Control Panelben található triple buffering csak OpenGL alkalmazások esetén működik, ergo Dying Light és GTA V esetében felesleges ott bekapcsolni"
"Egyébként a két szóban forgó játékot érdemes V-Sync-el és triple buffering-el játszani."
Ha felesleges bekapcsolni a tripla pufferelést akkor miért érdemes azzal játszani?
Valamilyen konklúziót próbálok vonni:
Online kompetitív játékoknál vagy v-sync off vagy fast sync. V-sync on + tripla pufferelés, a v-sync on, vagy önmagában a tripla pufferelés v-sync off mellett nem ajánlatos a nagy input lag miatt.Offline játékoknál ahol kevésbé zavaró az input lag
V-sync on + tripla pufferelés vagy csak v-sync on. Ez adja a legsimább, legfolyamatosabb képet.
Ha nagyon rosszul optimalizált a játék és sokszor beesünk 60 fps alá, akkor a microszaggatásokat (60fpsről 30fpsre ugrálgatások) kiküszöbölések érdekében kapcsoljuk ki a játékban a v-syncet, az nvidia panelban pedig válasszuk az adaptív szinkronizációt (tripla pufferelés off).Végezetül
Az nvidia driverben alapvetően hagyjunk mindent a 3d alkalmazásra és ne nyúljunk bele ha nem indokolt (adaptív szink).
Az újabb játékoknak a menüjében van úgy is a legtöbbször a double buffer/triple buffer opció. -
törölt tag
válasz
hajbel #41028 üzenetére
Na ezt nem is tudtam
A legtöbb játék nálam 95%-ban stabil 60 fpsel megy.
A fast syncet kipróbáltam az amazin eternal-nal (mert a paladinsra nem tudok tegnap óta felmenni...) és ugyanúgy tapasztaltam képcsíkozódást. Lehet, hogy egyes játékok nem támogatják a fast syncet?Ha be van kapcsolva a v-sync akkor a tripla pufferelés bekapcsolásával növekedni fog az input lag? Azt írja az nvidia driver, hogy "A beállítás bekapcsolásával növelheti a teljesítményt, ha a Függőleges szinkronizálás is be van kapcsolva."
-
törölt tag
válasz
hajbel #41024 üzenetére
Lehet egy érzéketlen állat vagyok az inputra de én konkrétan addig nem is tudtam, hogy van ilyen amíg haverom fel nem hívta rá a figyelmem. Sokat teszteltem vsync nélkül a paladinst meg a rainbow sixet de nem sok különbséget tapasztaltam. Ellenben a fastsyncnél tapasztalható "microrángás/beakadás" egyből szembetűnik. Nem is tudom melyik a rosszabb, a tearing vagy a stuttering?
Az adaptív szinkronizáció pontosan mit csinál? Kisebb input lag tearing és stuttering nélkül?
-
törölt tag
Szerintetek ez nagy tuning a 980 strixnek?
MSI afterburner
Core clock +163mhz
Memory Clock +139mhz -
törölt tag
Fast sync online játékokhoz, vsync offline.
Az adaptívot hol használnád? -
törölt tag
Tudja valaki, hogy az adaptív v-syncet mikor érdemes bekapcsolni? A V-synchez képest kevesebb vagy több input laggal rendelkezik?
-
törölt tag
Mi az, hogy valaki a bolt lejárását hozná ki ebből?? Nyugodtan írd csak le, hogy más ne kerüljön ilyen kellemetlen helyzetbe. Sosem értettem egyet a "politikai korrektséggel".
Egyértelmű, hogy vedd fel a kapcsolatot az Asus Magyarországgal. Írd meg, hogy eddig mindig jó véleménnyel voltál a cégről és most csalódnod kell. Térítsék meg a kárad salala. Aztán lehet felajánlanak egy 1080ti-t vagy a 32 colos g-synces monitorjukat. -
törölt tag
Én arra gondolok, hogy a paladins maxed outon 150fps-el megy 30-40%-os GPU kihasználtság mellett. Viszont néha bizonyos helyzetben bedroppol és akkor beszaggat. V-sync nélkül kicsit törik a kép amit nem szeretek. FAst syncel nem érzem simának. Most úgy játszok, hogy a v-sync nincs bekapcsolva, a tripla pufferelés viszont be van. Így valamiért nem csíkozódik. 150 fps-t hozom csak néha bedroppol.
-
törölt tag
Az nvidia panel(vezérlőpult) mely beállításával érhetem el a legnagyobb teljesítményt? A legnagyobb GPU kihasználtság, a GPU folyamatos 100%-on való pörgetését stb..
Előre reprodukált képkocka szám?
Függőleges szinkronizáció: V-sync on/off, adaptív, gyors
Tripla pufferelés? stb..Melyik kombináció a legjobb a maximális teljesítményre input lagtól függetlenül (offline gépigényesebb/rosszul optimalizált játékokhoz)?
-
törölt tag
És a cuda core? Úgy tudom az renderelésnél eléggé számít.
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #40979 üzenetére
Engem az érdekel, hogy a rosszul optimalizált játékok, mint például az ark vagy a butterfly sign nem mennek-e jobban egy régi csúcs kártyán mint egy új felsőkategóriáson.
-
törölt tag
Rosszul optimalizált játékoknál számít valamit a nyers erő?
A 980-amat vagy 980ti-re vagy 1070re váltanám. Nyers erő, hardware adatok alapján a 980ti masszívabb a 1070nél. Több cuda core, nagyobb memóriasávszél, a boostja is nagyobb (%-ban a 1070nél). Renderelésben közel 1080 szintű. Játékok terén nyilván az idő előre haladtával a 1070 talán el fog húzni de még 1-2 évig jó lesz a 980ti is. -
törölt tag
Korábbi posztomban feltettem erről eredményeket.
-
törölt tag
Nem jöttél még rá, hogy melyik program hordozta magában ezt a vírust?
Amúgy elég lol, hogy több hónapig kb. egy gtx 950-es szintjén dolgozott a kártyám és észre se vettem -
törölt tag
Na... Azt hittem minden jó. Játék után kilépek (dead by daylight) és azt asztalon a GPU meter még mindig 95%-os Usage-t mér.
Lefuttatom újra a rougekillert. Két dolgot talál, ki xelem őket, finish és újra 1%a usage. Ez mitől lehet? Fél óra alatt magától települ? -
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #40938 üzenetére
Hol lehet megnézni a desktopon a kártyakihasználtságot? Win10-em van. Nekem a feladatkezelő csak processzor és memória kihasználtságot ír.
-
törölt tag
MSI afterburnerrel néztem a kihasználtságot. Sokszor 99%.
-
törölt tag
Kérdésem lenne
Tudtok mondani nekem olyan embert, boltot aki alaposan átnézné a gépemet, hogy
1, mi a túróért melegedik fel így a procim (és ha egyéb baj nincs akkor a vcore beállítást is megtudja oldani)
2, mi a túróért nem mennek a játékok rendesen a gépen?Tényleg nagyon ideges vagyok, hogy egy rendesen megdolgozott géppel ami papíron (és videón) simán hozna fhd-n stabil 60 fps-t ultra beállítások mellett, itt szenved egy deadbydaylightal.
-
törölt tag
A Vcore-t 1.2-re vettem. Primeal 10 perce tesztelem. 80 fok fölé nem megy amivel már megelégednék.
Csak egy dolog birizgálja a nózim: UC66?, CPU0, 1 6,7 10% alatt permanensen? -
törölt tag
válasz
ittakary #40702 üzenetére
Igen, megvolt.
Laychi: próbáltam de sok változás nincs a hőmérsékletben. Most a Vcore-t állítom a CPU-nál. Szerintem nem a hőmérséklettel lesz gond.
Érdekes
- A FIFA17 ingame szaggatás mentesen megy
- Shadowplayel történtő rögzítés és premiere proval történő vágás után nagyon rosszul néz ki az ami alapvetően szaggatás és lagmentesen ment a gépen [link]
- A gépemnek elméletileg nagyon lazán kéne vinnie ultra beállításokkal 100% resolution mellett a dead by daylightot. Ezzel szemben 40-45-re lazán beesik az fps. -
törölt tag
Úgy néz ki már jól fut a fifa17.
https://www.youtube.com/watch?v=w-9D5gHI6Vk&feature=youtu.bebár szerintem még mindig van valami gond a géppel.
Az normális szerintetek, hogy a dead by daylight folyamatosan bedroppol 40-45fpsre ultra settings és 100% resolution mellett?GTX 980, i7-6700k, 16gb ddr4 3000mhz.. Azért egy ilyen gépnek bőven lazán kéne vinnie egy ilyen játékot ultrán. Na mindegy, szerintem majd elviszem szerelőhöz.
Apropó, tudtok valakit ajánlani aki foglalkozik ilyennel?
Teljes kivizsgálással és adott esetben beállítással? -
törölt tag
válasz
Bjørgersson #40615 üzenetére
A játék grafikai beállításait: v-sync, textura minőség, élsimitás stb.. Ezeket a játékban állítsam be, a geforce experience-ben vagy az nvidia vezérlőpultjában?
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #40612 üzenetére
Akkor a grafikai beállításokat: v-sync, textura minőség, élsimítás stb. hol állítsam?
Esetleg bios-ban CPU feszültség beállításban tudtok segíteni? Egy ismerősöm azt mondta, hogy 1,2v-re kéne levenni a cpu feszültséget, csak nem tudom azt, hogy kell. Állítólag akkor kevésbé melegedik.
-
törölt tag
válasz
4264adam #40610 üzenetére
De pont, hogy az experiencel lett jó vagy nem is tudom
Most nincsenek micro lagok, ellenben szarabbul néz ki a játék. Ha ez a két megoldás van, akkor inkább ez legyen de szerintem azért ez sem az igazi
Viszont arra jöttem rá, hogy ha a globális beállításokat állítgatom, akkor jönnek a micro lagok.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #40608 üzenetére
i7-6700k
2x8GB DDR4 3000mhz
GTX 980 strixFrissítem az adatlapomat. Köszi, hogy szóltatok.
Csicso82:
Újra tettem a win10-et és azt csináltam amit mondtál. Nem laggol az unigine heaven és a fifa17 sem. Stabilan megy, magas fpsel de rosszabba az élsimítás. Kicsit belenyúlok aztán ha nem jó legfeljebb újra teszem megint. Most úgy néz ki, hogy minden király. Videót délután felteszek.
Lehet érdemes lesz először updatelni a windowst majd utána az alaplap driver, GPU driver, origin, fifa 17, optimalizálás az experiencebe. Aztán ha úgy is jó akkor tolok egy aida-s tesztet. -
törölt tag
válasz
4264adam #40604 üzenetére
A proci hőmérséklet játékok során nem túl magas.
Konkrétan a fifa mellett 50-65C. Nagyon ritkán felugrik 70-re de utána azonnal vissza 65-re. Itt nem a hagyományos értelembe vett laggolásról van szó. Ugyanis a fix magas fps szám megvan. Most fogom leformázni, újra tenni a gépet. Aztán nézek egy unigine heavan benchmarkot és a játékot is tesztelem. Ha nem jó akkor viszem szervízbe, a procit is vissza küldetem.Egyébként lehetséges, hogy a cpu hűtő nem jó?
Jelenleg ilyen [hűtőt]használok. -
törölt tag
Csináltam egy doksit, minden fontos infót leírtam. A videókat feltöltöttem a youtubera, linket mellékeltem. Ha esetleg valaki rákukkantana és tudna segítene azt egy sörre meghívnám
[link] -
törölt tag
válasz
#34576640 #40600 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=s8jJTEXI74A&index=1&list=UURIQuygFsgK2VNlQ1j0iIow
Hát nem értem én ezt. Most a legújabb driverek és frissitések vannak. V-Sync offon mindenhol és laggol.. Behalok. Valahogy egyébként sikerült elérnem, hogy a unigine heaven ne laggoljon de a fifa akkor is laggolt.
-
törölt tag
Az létezik, hogy a fel nem telepített windows update miatt laggolt a fifa?
-
törölt tag
válasz
4264adam #40597 üzenetére
Tök mindegy srácok nem ettől függ.
Átállítottam a függőleges szinkronizációt gyors-ra mégis laggol.
Feltettem ingame felvételt a fifa17-ről meg az unigine heaven tesztről.A Fifa lag
[link]Unigine Heaven Benchmark
Az első videóban erősebbek a droppok a magasabb beállítások miatt, de hogy ne érje szó a házelejét a következő teszt előtt mindent levettem, hogy nagyon magas fps-en menjen a teszt, és még így is laggolt... -
törölt tag
Na úgy néz ki, hogy valami tényleg nem oké a gépen. A fifa17 240fps mellett microlagokat ad. Mi lehet a hiba? Most szedjem szét a gépet és vigyem el alkatrészenként boltról boltra?
Ha adaptív beállításon használom a függőleges szink-et akkor a stabil 60 sincs meg.
i7-6700k, gtx 980 strix, 2x8gb DDR4-en szerintem illene atom stabilan mennie ennek a szarnak. Nagyon dühös vagyok. Mit csináljak? -
törölt tag
-
törölt tag
https://www.youtube.com/watch?v=F1qS0QLTOmw
Feltettem pár videót a youtube csatornámra.
A geforce experiencet nem töltöttem most le, hogy ne kavarjon be. Viszont a legújabb driver került fel.
Ha RivaTunerbe fogom megpróbálni lockolni 60fps-re. Az nvidia panelen belül milyen beállításokat használsz?
Egyébként az nvidia vezérlőpult beállításait felülírja a játék? Vezérlőpanelen v-sync: off, játékban v-sync: on.. Melyik fog működni? -
törölt tag
válasz
guftabi96 #40550 üzenetére
Oké, de régen nem volt ilyen problémám most meg hirtelen mindenhol előjön?
Egyébként a felvett videó első pár másodperce ilyen utána "helyrerázódik" a kép. Ennek ellenére a premiere pro bizonyos videókat egyáltalán nem, a többi videót meg ilyen furán ismeri fel.
-
törölt tag
Régen amikor kikapcsoltam a függőleges szinkronizálást akkor a videók nem törtek. Most meg be van kapcsolva: gyors-ra és úgy törik
Régen sem volt g-synces a monitor mégis jól ment minden.
A 120 fps-t hogy lehet beállítani?
Anno win8.1-en sikerült úgy beállítani a gépet, hogy nagyon simán mentek rajta a játékok. Emlékszem a resident evil 7 60fps-el lockal néha úgy bedroppolt, hogy azt hittem kifagy a játék. Aztán beállítottam valamit és atom stabil 120 fps (ugyanazon vagy még nagyobb beállítások mellett). Ez mitől lehet? A 120 fps lockot meg nem a rivatunerben állítottam be... -
törölt tag
válasz
TTomax #40542 üzenetére
Illesztőprogram verziója: 382.05
Windows Update: Az eszköz naprekész.Win 8.1-en nem voltak ezek a gondjaim.
Ott valahogy sikerült beállítanom a 120 fps lockot és valamiért sosem drobboltak azokkal a beállításokkal a játékok. Most szerintem ugynazokat használom mégis ugrál a játék 230-260 között (és csíkozódik) Nem durván de idegesítő. Mi lehet a baj? -
törölt tag
https://www.youtube.com/watch?v=smVhL2YpMOw&feature=youtu.be
Ilyen....
-
törölt tag
válasz
#34576640 #40534 üzenetére
Miért csíkozódnak a videók a youtube-n? A függőleges szinkronizálás gyorsra van állítva. Ha simán a v-syncet (be) kapcsolom akkor is ilyen..
Érdekes, hogy korábban ha a függőleges szinkornizáció hibájából adódóan csíkozódott be a kép, akkor azt kitudtam merevíteni a lejátszó megállításával, ezt meg nem..
-
törölt tag
válasz
ittakary #40515 üzenetére
Én azt szeretném megtudni, hogy régen mit állíthattam be, hogy fixen 120 fps-en volt a frame korlát
Tudom, hogy létezik a rivatuner-ben ilyen beállítás de erre nem emlékszek. Az nvidia paneljén belül állítgattam csak a cuccokat és egyszer csak azt vettem észre, hogy a resident evil 7 nagyon lazán megy csíkozódás nélkül 120 fpsel (drop mentesen). -
törölt tag
Sziasztok,
Kérdéseim vannak, nagyon remélem, hogy tudtok segíteni.
Fogalmam sincs, hogy mit kéne beállítanom a GPU-m (gtx 980) vezérlőpultjában, illetve régen mit állíthattam be.
Formázás előtt stabil 120 fps-el ment a fifa17 most meg 230fps-el. Ami nem lenne gond de nekem a régi beállítások mellett sokkal simábbnak tűntek a játékok. Most néha vibrál a kép, régen sosem csinálta ezt. Az nvidia vezérlőpultjában az energiagazdálkodási módot - maximális teljesítmény előnyben részesítésén használtam (most is), illetve a függőleges szinkronizálás gyorsra volt állítva (most is). Más dolgot nem hiszem, hogy használtam. Nem értem, hogy mért nem fix az fps szám.
A játékon belül a v-syncet mindig kikapcsoltam és sosem volt csíkozódás. A resident evil 7 is stabil 120 fps-el ment. Fogalmam sincs, hogy mitől lehet ez a nagy különbség.
Anno win 8.1-et használtam, most win10-et, de nem hiszem, hogy ebben lesz a különbség.Hogyan lockolhattam be a beállításokat 120fpsre? A játékokon belül mindig ki volt kapcsolva a v-sync és nem használtam fps lockoló programot.
Köszi
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #39957 üzenetére
3,5 GB amit ki tudsz használni.
Csak érteni kéne a témát, mielőtt okosat szeretnél írni. -
törölt tag
Olvastam egy [logout]-os cikket a teljesítmény növelésről.
Idézek
"Érdemes topikokban és tesztekben utánanézni melyik driver a legjobb az adott kártyához. Saját káromon tudom hogy az újabb driverekkel harmadára esett az fps-em például Source motoros játékokban. Single-player játékokban sem utolsó dolog az fps de egy online küzdelemnél pláne nem mindegy."A kérdésem az lenne, hogy jelenleg Melyik driver a legjobb a GTX 980 (strix) kártyámhoz?
Hátha elérek egy kis plusz fps-tKöszi
-
törölt tag
válasz
synthattik #39308 üzenetére
Köszi skacok!
-
törölt tag
Olvastam olyat, h a gtx 970 egy teljeserteku vga de csak 3,5 gigaig, a maradek fel gigahoz nagyon nehezen fer hozza. Amivel megelegednek..
De olvastam olyat is h amint atlepi a 3,5 gigat akkor utana nem csak a maradek fel giga hanem az egesz (3,5giga is) videokari belassul.
Ez viszont mar eleg nagy problema lenne a szamomra leven a 21:9es 2560x1080p-s monitoromnak koszonhetoen..
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- Call of Duty: Black Ops 6
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest