Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az enyémet 78-ért viszik(Asus Black).
-
Melorin
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kár, hogy a házamba nem férnek be a G1-ek, max 29cm hosszú karik

-
F e Z o
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Benne volt a levegőben. Én márciusban vettem 90k-ért a G1-et - 780-ról váltottam egyébként - de úgy voltam vele, FHD-ra elég 2-3 évig biztos. Amivel eddig játszottam azt simán viszi, amit idén várok - Battlefield 1 - szerintem azzal sem lesz gond.
-
Cs1csó
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az árukereső szerint már 85k-ért lehet ÚJ 970-es gigát venni úgyhogy nem csoda.
-
Motion_Blur
félisten
Annyira leestek az árak, hogy 70k-ért se tudom elpasszolni a 970 G1 Gaming-et. Vicc..
-
Mika1227
őstag
Elég eltérőek a vélemények!

-
-
Mika1227
őstag
Elég jó áron van most újonnan ez a kártya! Van valakinek tapasztalata, hogy milyen a hűtése illetve a kártya minősége!?
-
L4ck091
csendes tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Igazából win 8-ról frissített, nem akartam én "flancolni" az N-es verzióval!

Próbáltam telepíteni egy Windows-MediaFeaturePack-ot, de a következő hibaüzenetet kapom "A windows update önálló telepítő."
Kicsit bonyolult nekem ez a win10, sehol nem találom, hogy hol tudnám kikapcsolni az automata frissítést...
-
L4ck091
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni ShadowPlay-jel kapcsolatban.
Feltelepítettem, beállítgattam, letöltöttem a legfrissebbet mindenből (legalábbis azt hiszem) és valamiért nem akar elindulni sem a manuális, sem az x perccel ezelőtti felvétel rögzítés.
Akár be van állítva az asztal-felvétel engedélyezés, akár nem, a zöld állapotjelző egy piros vonallal van áthúzva.
Konfigomat elegendőnek írja, de beírom azért, hátha van valami hátulütő; Gigabyte GA-H97, I5-4460, EVGA GTX 970, 2x8 Gb Kingston RAM, Windows 10 Pro N.Lehet, hogy az N-es windows 10 miatt van?
Köszi előre is a segítséget!

-
Sose használtam semmi ilyen cuccot. De próbaképp felraktam. Átlőttem a TDP limitet 100-ról 110-re, majd vissza, s lám, megjavult.
Szóval valamiért a TDP limit beállítás összekakilta magát, ugye a képen jól látszik, hogy 60%-on tetőzik, s a Perfcap is azt mutatja, hogy power limit van. -
Lidl
senior tag
válasz
lezso6
üzenetére
Hello,
Nálam az Afterburner őrült meg régebben.
Egyszerűen nem engedte a kártyát a beállított frekvencián futni. Csak úgy félgőzzel.
De mondjuk újraindítás után nem csinálta.
Meg azt hallottam, hogy a legújabb AB nem szereti a 900-as szériát. Valamit nem jól kezel rajtuk.
Ha az van, akkor térj vissza az egyel korábbira. (azt hiszem a 4.2.0 az)Lidl
-
-
válasz
lezso6
üzenetére
Egy új problémába botlottam. Lassúnak tűnt a VGA, mint volt, megnézem a GPU-Z mit mond, erre tessék:
Rendre mindig 630 / 1500 MHz-re áll be terhelt állapotban az 1300 / 1750 helyett.
Gép újraindítás segít. Bizonyos uptime után produkálja, játék után. Ez wattafakk? Ez alapján már lehetne talán gariztatni, mert elég stabilan hozza ezt a hibát.

-
balika55
csendes tag
Sziasztok!

Szerintetek egy Gigabyte GTX 980 Xtreme-nek elég lenne egy 450w-os (Seagate S12G450) táp?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
SSJPeter
őstag
Szerintetek miért van az, hogy Rainbow 6 Siege játékban a 970-es GPUm csak 75-85%-on, tehát nem fullon pörög, még sincs meg a fix. 60 fps, sőt némely résznél leesik 50fps alá.
Nem arról van szó, hogy robbanásoknál esik be, hanem bizonyos pályarészeknél, tartósan van 60 alatt, magyarul nem bírja a kártya, szerintem.
Ez a játék sajátossága lehet, vagy kevés a CPU-m?
Tehát nem arról van szó ugye, hogy gagyi a játék, amihez a 80% teljesítmény is elég, hanem kéne hozzá a 100%, még sem hajlandó ezen a teljesítményen dolgozni a GPU.
Más játéknál eddig ilyet nem tapasztaltam, a GPU eddig mindig 99%-on pörgött és nem esett be 60fps alá sehol sem szinte, de ha mégis, akkor is 99%-on ment a GPU, nem úgy mint itt.
Se Doomnál, se Far Cry 4-nél se Crysis 3-nál nincs ilyen...stb.Full HD-n játszom amúgy, grafika majdnem max., 2xMSAA, mert jobbat nem bír el sajna, le is lesz cserélve...

Proci: i5 sima 4690.
Véleményeket megköszönnék.

-
Motion_Blur
félisten
Másfél év hibamentes használat után eljött a búcsú ideje!
De hű maradtam a G1 Gaminghez és egy 980 Ti-re váltottam

-
vicces
addikt
válasz
scream
üzenetére
semmi konkrétum. a resetgomb nyomkodást vélem felfedezni, mert azt irja a napló, hogy a leállás váratlan volt. valamint acpi 5. azt hozzátenném, hogy linuxxal nem lehet használni a kártyát. nem települ a linux. ott is valami acpi hibát kapok és rommá fagy a gép. win10 még úgy tűnik, hogy tolerálja valamennyire a dolgokat. de a hibát még nem találtam meg. lehet, hogy összefügg a 2 hiba.a lapom asrock h170M pro4.
-
scream
veterán
válasz
vicces
üzenetére
Windows event logban mi látszik a hibából?

Nekem is volt (kopp-kopp) ilyen gondom, Rocket League-ben (ha felrobbantottak vagy én valakit felrobbantottam), illetve Heroes of the Storm-ban (champion selectnél, amikor betöltötte volna a champion modellt) elmegy a kép (No signal), hang megy tovább. TeamViewerrel nem tudtam ilyenkor rákapcsolódni,csak Reset gomb segített.
-
vicces
addikt
hali!
msi gtx 970:
mostanában szeret fagyogatni a gépem játék közben. sokszor beragad a hang és nem reagál semmire, néha meg beragad a hang egy pillanatra csak, kifagy a monitor képe de ha nyomom tovább a játékot akkor hallom, hogy megy a játék tovább. team fortress alatt kaptam asszem a legtöbbször a hibát. csak a resetgomb segit. már átmozgattam a kártyát a slotban, de mindig csak játék közben jön elő. találn cs:go-nál is előjött de nem vagyok biztos benne. szerintetek mi lehet a gond? már lefuttattam egy 3dmarkot, de csak a demóját. hibátlanul lefutott. mivel tudnám még letesztelni? a memoriákra gyanakszom. csak picit meg volt csavarva a gpu. a ramok nem, mert nem tudom miért de azoknak az órajelét nem tudom emeleni. de inkább használom tuning nélkül.
szóval ötlet?
-
Cs1csó
titán
válasz
Mika1227
üzenetére
Üdv onnan is lehet, de amint elindítod a telepítőt és kiválasztod mely részek települjenek alul pipáld be a TISZTA TELEPÍTÉS négyzetet, ami biztos biztos alapon. MIndig meg szoktam tartani a legutóbbi stabil driver telepítőjét és ha a legújabbal baj lenne akkor megy vissza amivel nem volt semi gubanc, persze ha a hibás driver utáni első vagy második már stabil akkor azt teszem el talonba.
-
shteer
titán
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
Ez egy ilyen bicikli, aki felül rá, számíthat erre. 390X tulajok se fognak röhögni az RX480 startjával
-
emmm
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem a 980Ti túl sok lenne...de egy jó, még hosszú gariidővel rendelkező 980 Strix -re beruháztam
Nem bántam meg, csendes kártya és tartja a 70-71 fokot. 960-ról nekem nagy váltás volt, ahogy neked is az lesz a 980 Ti. -
Motion_Blur
félisten
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
Én csak azért hirdettem meg mert nagyon jó árban tudok váltani 980 Ti-re.
De nem gondoltam hogy 70-ért fog elmenni.. de ez van, kell a VRAM meg a kakaó
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
karácsonykor, fél éve még mindenki 105-115k-ért vette a kártyákat újonnan, most egy garis msi 75k vagy kevesebb. Kiváncsi leszek, mennyit esik még, de megkéne állnia már. 40k-t bukni rajta 6 hónap alatt nem egészséges. Szerintem legegyszerűbb a köv szériáig kihúzni a 970-el és kimaradni ebből az 1070/80-as örületből.
-
shteer
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
egyventis itx, oem, gari nélkül - az eddig se ért többet valójában.
-
Cs1csó
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
HA kijön a 1070 amivel ugye a 980TI kb. egyszinten van teljesítményben de ugye régebbi ezért legalább 1070 ára - 30% ha nem is esik még ez alá, és az így kapott 980TI árának a fele lesz kb. egy új 970. a használtak meg hát egy külön világ.
-
Cs1csó
titán
válasz
Mika1227
üzenetére
A tuningoló progiknál már belefutottak egyesek egy pofonba mivel az újabbak valahogy "elfelejtették" a 900-as szériát. A NVIDIA drivereknél szerintem lehet adni esélyt az újabb drivereknek akkor mindenképp ajánlott ha egy olyan játékkal próbálkozol amihez az adott új játék ad profilt. Természetesen ha egy hibát tapasztalsz ami korábban nem volt akkor érdemes visszatenni a korábbit, bár ez a metódus korábban is javallott volt.
-
Erdei88
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
90-95 ezertől indulnak az új árak. Mégis mitől lenne reális egy 1-1.5 éves kártyáért 80 ezret elkérni?
-
Mika1227
őstag
Érdemes felrakni mindig a legújabb drivereket, vagy az inkább már a 10-es szériára optimalizál?
-
smiti
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ilyen áresés mellett inkább építeni kell egy SLI-t.

-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Megy az még lejjebb is a hónap végén majd meglátod
jön az rx 480'
-
Motion_Blur
félisten
69-ért hirdetnek már 970-et, nem normálisak az emberek.
Szvsz reális áron 75-80K között kéne hogy elkeljenek.Kb. naponta esik az áruk több ezret aprón

-
keIdor
titán
válasz
Melorin
üzenetére
Ezert is irtam a GV104-et, mert a GP102 szerintem nem fogja befolyasolni. Egyszeruen a 1080 fole lesz bearazva, en 1000€-ra tippelem a Ti-t, az uj Titant meg boven meg efole.
Sajnos.Cyberkind: Igen akkor fog esni a 1070 ara majd, ahogy most a 970 is esett. De csak az fogja befolyasolni az arat, a Ti biztos nem, azt egyszeruen csak a 1080 fole fogjak arazni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
1070 árához képest 50e Ft-al olcsóbban jutok a 980 Ti-hez.
2560x1440-re kell, 90%-ban Assetto Corsa-hoz.
-
VTom
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Valóban, a DX12 miatt érdemes Pascal-t venni, óriási az előrelépés.

Azt meg hagyjuk már, hogy ki mennyit bukik, nyilván aki 80 ezerért vesz kártyát, az nem tud rajta 100 ezret bukni, aki meg 200 ezerért vesz, azt meg annyira nem hatja meg..
A csúcskategóriában mindig is így működött. -
cyberkind
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Majd a Volta.

(vagy 1080TI
) -
cyberkind
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Mert aztán annyira elterjedt ez a DX12-es téma főleg úgy hogy az új széria se jobb annyival mint kéne, nekem nem ér ez ennyit, + régóta akartam 980TI-t csak drága volt.

-
keIdor
titán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Mindegyik kartyan buksz, csak ido kerdese. Ha kijott a GV104, akkor a 1070 is erre a sorsra jut majd.
-
cyberkind
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Biztos mert ezzel a sima kártyákat tuti hogy kihagyom és talán 1080TI lesz majd, bár abban se vagyok biztos, az biztos hogy egy szaros 1070-re nem fogok várni heteket amikor a 980TI ezt tudja és egy tuningosabb darab még az 1080-tól se marad el sokkal, csak a +2GB vram lenne ami jobb az egészben cserébe ezer éves átfutási idővel, ennyit nem ér.
-
Erdei88
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Hova tűnt a hsz?
cyberkind rejtve volt...

-
cyberkind
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Elvileg holnap én is.

-
Motion_Blur
félisten
Lassan búcsúzom a topiktól, már árulom a kártyát

980Ti-re váltok

-
pramerb
csendes tag
Sziasztok!
Dilemma elott allok, van egy msi gtx 970-em, meg is vagyok vele elegedve tokeletesen. Csakhogy hulye fejjel vettem egy 50"-os 4k tv-t. Hat gyerekek a kulonbseg eg es fold 1080p hez viszonyitva. Kozelrol nezve is tueles kep, ami betolti az egesz latomezot. Na de a lenyeg hogy probalgattam jatekokat mindenfele beallitassal es hat a 970 -nel kompromisszumokat kell kotni kemenyen az ujabb jatekoknal ha 4k-ra valtok. Probaltam 1440p is de nativ felbontason a legszebb. Nagyon el gondolkoztam egy 1070-en. Szerintetek megeri valtani?
Vagy vegyem vissza a beallitasokat hogy 4k-n menjen rendesen? Az a baj hogy eleg maximalista vagyok
Elore is koszi a segitseget.
-
-
Melorin
addikt
válasz
Mika1227
üzenetére
Szerintem nem: Project Cars CPU benchmark
-
Mika1227
őstag
Most lett nem rég egy 970-em. Szerintetek elég hozzá az i5 3470-es procim 4 Ghz-re húzva? Vagy jobban járnék egy i7 3770-el? Van valami tuti módszer, program amivel megtudhatom, hogy kihajtja a proci a kártyát?
-
válasz
laychi
üzenetére
(#37613) laychi, (#37614) Vtomi80 v
Mindketto alapertelmezetten volt. Kivettem a panasonic tv-t, illetve letiltottam es igy tokeletes! A kep kimegy, a hang pedig szol az alaplapin. Hogy en milyen boldog vagyok!

Koszi a segitseget, igy igen faxa lett!

(#37615) Coccer
Ezt nem tudom mukodik-e pana tv-n, meg utanaolvasok a topikjaban, hogy itt lehet-e ilyesmit.
Van a menuben jatek mod a kepbeallitasoknal, azt vettem eszre, hogy az input lagot lecsokkenti, a kepminosege amugy nem valtozik. Koszonom a tippet, meg utanajarok ennek!

-
Coccer
tag
Hali,
Nem tudom milyen tv leszuleked van es hogy a kepmeret beallitasa utan a pixelek helyesen jelennek-e meg, de Samu tv-k eseteben a forras nevet (tehat pld. hdmi1) at kell nevezni PC-re a kivalasztas utan a source gomb nyomvatartasaval. Ezekutan minden kepjavito ficsort automatan offol a tv es oro e bodottaaaa.
Ha minden oke volt akkor ignorald a hsz.-t!

-
válasz
laychi
üzenetére
(#37608) laychi, (#37609) FLATRONW, (#37610) Reggie0, (#37611) Melorin
HDMI-n kapja a kepet. Kiprobaltam amit irtatok, eloszor ezt az atmeretezest, azzal majdnem jo lett, csak ha meg nyomok rajt egyet felfele, akkor bejon a kepbe a vonal, ha meg lefele allitok rajt egyet, akkor meg ujbol kicsit kicsuszik az asztal a kepbol. Utana mondom megnezem a tv menujeben. Meg is talaltam a megoldast. A 16:9 tulpasztazast kellett kikapcsolni es igy tokeletes!

Koszonom szepen mindenkinek a gyors segitseget!

Kozben eszembe jutott meg valami. Nem tudjatok esetleg, hogy be lehet-e azt allitani, hogy a hdmi-n csak a kep menjen ki? Mert igy elveszi az alaplaptol a hangot es a tv szol. Vagy ezt csak ugy tudom megoldani, hogy a tv-bol viszem tovabb rca-n a hangot?
Koszi!

-
FLATRONW
őstag
Nálam ilyen csak analóg csatlakozásnál jött elő. Igaz nálam csak balra volt elcsúszva a kép és így jobb oldalt volt egy fekete sáv. A TV menüjében a fényerő és kontraszt fülön nálam volt egy olyan beállítás is, hogy automatikus beállítás (a TV leírása szerint ez szolgált a kép igazítására) és rendbe is tette a képet. Valami hasonlót keressél.
Vagy ezt is megpróbálhatod:
-
-
-
Melorin
addikt
válasz
***ANDRÁS***
üzenetére
A Strix is látom olyan, hogy leállnak a ventilátorok ha nincs terhelés. Az MSI vagy a Strix éri meg jobban? Van érdemi különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként csak nézelődtem, hogy mennyiért mennek mostanában az új 970-ek!

Bőven elég.