Hirdetés
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Nekem is volt SLI-m anno, jó dolog, de inkább egy jó kártya mint kettő régebbi csúcs vagy kettő középkategória, az SLI-nek, ez persze kártyafüggő is de leginkább 4K-ban van értelme.
-
cyberkind
félisten
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Nem ezt írtam?

-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Szerintem egy erős karty jobb ket gyengebb sli-től. Ezt azert tudom mert volt sli-ben phantom 760 om, de mikor helyere került a 970 nagyobb volt az ugras mint vartam.
Nejad: ebben meg tökeletesen igazad van. Annyit meg hozzatennek h keces jatekon latom azt higy hùùù mennyivel szebb a grafikaja. Mondok egy peldat: az ezereves mafia 2 amit most ujra elővettem semmiben sem különb a mai jatekoktol. Mai jatekok csak annyival szebbek h egy rakas fenyefektust kaptak. Meg egy csomo ertelmetlen beallitast amitől szerintem csak csunyabb lesz a grafika mint szebb.... vannak persze kivetelek. Pl witcher 3 brutalisan szep ott meg is ertem a gepigenyt es ahhoz kepest meg nincs is elszallva, jol optimalizaltak
-
demmer123
őstag
válasz
nagy.matyika
üzenetére
Még arra is gondoltam hogy Ha slibe raknám a 970 kártyámat?Az hozná a 980ti teljesítményét és olcsóbban kijönnék.Többi alkatrész meglenne a sli-re.
-
nejad
aktív tag
válasz
nagy.matyika
üzenetére
hát én nem várnék olyan sokat a dx12-től sőt jöhetne 13 vagy dx15 is ugyan úgy döcögni fognak a játékok mert szarul lesznek megcsinálva, nem a vassal van a baj
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
demmer123
üzenetére
Egyenlőre nem izgulnám túl a dolgot. Nagyon sok pénzt nem tennék bele, ahogy mondtad egy használt 980 Ti lenne a megfelelő megoldás. A Pascal annyiban fog előnyt jelenteni, hogy az már valószínűleg tisztán hardveresen DX12 támogatott lesz, nem csak szoftveresen, mint a mostani széria. Ez annyit fog tenni, hogy valószínűleg, amint beindul a DX12 normális támogatása úgy fogják butítani a mostani generációt.
Én ezért nem tennék bele sok pénzt, amennyiben számít, hogy mekkora buktával lehet majd eladni.

-
demmer123
őstag
Ti mit javasolnátok?Mire cseréljem le a 970 kártyámat?Egyre több játék már nem megy úgy vele ahogy elvárnám pl Tomb Raider,The Division stb.Lehetséges a 3.5gb ramja miatt van.Mert középkategóriás kártya nem elég hozzájuk.
980/390X kártyára?Vagy inkább várjam meg a Pascal kártyákat és onnan pl egy felső kategóriát?gp 104 1070 vagy 1080-at?Csak kitudja azok milyen áron lesznek lehet 980 ti árán.Vagy még azon is gondolkoztam hogy itt veszek használtan jó áron egy 980ti-t.És az majd kb a felső kategóriás pascal teljesítményén lesz és nem kell lecseréljem a ti-t.Ti mit javasolnátok ?
-
schray
tag
válasz
demmer123
üzenetére
Ha jól emlékszem 91 fok a tetőpont, ott talán le is kapcsol, de szak oldalak azt mondják, hogy 83 fok felett már nagyon nem egészséges.
Szerintem 70-75 fok még belefér, 75 fölé én se szívesen engedném... ezért is aggaszt mi lesz nyáron, amikor 5-10 fokkal melegebb van a szobámban mint most... Az a baj, hogy hamarabb vennék egy pár 980Ti-t, mint légkondit
-
Gaben1987
tag
válasz
zalman90
üzenetére
Valóban a videó elején 50-Hz-en volt a beállítás Vsync-el. Az utolsó 5 percben állítottam át.
Ma játszottam vele kb 3 órát. A procit felhúztam 4.5Ghz-re. a 60fps sok helyen megvan, de néha-néha beesik 48-ra (ennyi legyen a legnagyobb bajom). Ha jól figyeltem akkor a VGA mindig 98-100%-on megy. Teljesen játszható élményt ad
Full Hd-ra nem viszem le, mert nagyon elcsúnyul a TV-n. -
demmer123
őstag
Ha asus 970 black kártyám képes felmenni 77 fokra az sok neki?Természetesen csúcs hőfok.
-
BiP
nagyúr
válasz
balint107
üzenetére
Köszi. Bár itt Ultrán meg max settings-en nézték, az biztos jobban megfogja a gépet.
(meg persze tudjuk, hogy léteznek olyan grafikai beállítások, amik durván zabálják az erőforrást, de látványban nem feltétlenül ad annyi pluszt, amennyit a visszaesés indokolna.)Nekem automatikusan Highra állította magát (meg talán AA nélkül), nem variáltam vele, volt rá negyed órám megnézni, így kb. annyit bóklásztam.
Ha van beépített benchmark (bevallom, nem is kerestem), akkor lefuttatom azt is. -
-
zalman90
őstag
Assasins Creed Unity-ben mi számít jó fps-nek ?

ha kiveszem az él simítást akkor szépen megvan a 60 fps, de anélkül már csak 30-40 amit keveselek , meg már nem folyamatos a kép

-
schray
tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Nálam most +98/+604 mellett stabil lett teljesen. Tegnap végeztem egy khm... elég tartós tesztet
Több óra után sem omlott össze/hibázott, úgyhogy ezzel boldog vagyok. Mondjuk 70fok fölé ment többször is (Nálam fractal define r4 a ház, de nemrég adtam el szinte az összes ventit belőle, ami meg benne maradt nem épp a legjobb helyen dolgozik, szóval ezen még fogok javítani)Hibákat nem látok, de amúgy nem lehet, hogy ez valamilyen szoftveres probléma nálad? Más játékban is látod a hibákat? Hogy néznek ki?
-
BiP
nagyúr
válasz
balint107
üzenetére
i7-4790k, MSI 970 gaming, minden defaulton: (tuning mellett kifagyott, és nem volt kedvem tesztelgetni, hol a határ, így visszavettem alapra a procit is, kártyát is).
4K-ban high-ra lőtte be magát, stabil 25-30fps-t hozott, néha felment 38-ig.
Komoly akcióhoz persze kevés, mászkálgatni bőven jó volt. És rohadt jól nézett ki. Én nem nevezném optimalizálatlan fosnak.
Kisebb felbontással (1440p vagy fullhd) erősebb kártyával (980 vagy Ti) és/vagy tuninggal egyszerűen elég kell, hogy legyen. -
zalman90
őstag
válasz
balint107
üzenetére
"Divisionról eddig is ordított a rossz optimalizáció"
Mostanában csak ezt olvasom hogy, rossz optimalizávció
pl: ott az új Tomb Raider is.. 
van/lesz egyáltalán olyan játék, aminek jó lesz az optimalizációja?!

(#35647) Gaben1987: szerintem az 1440pben kapott fps számod elég jó, de jól látom hogy 50re van fixálva? mert akkor az helyenként menne feljebb is, s talán ha kijön a full verzió jobb lesz a gpu használat is ami több fps-t fog eredményezni
-
tepenzed
őstag
válasz
schray
üzenetére
nekem nem omlott össze, de néha észrevettem apróbb hibákat a textúrán witcherben, úgyhogy nekem most viszonylag szolid, de atomstabil beállításom van:
A hőmérséklet max 59-60 fokig megy el, egy fractal design core 3500 window házam vanfoglalmam sincs,hogy miért hibázik annyit a kártya magasabb órajelen, akkor sem tudom 1500-ig húzni, ha a memoryhoz nem nyúlok

-
Ma hozzám került egy Giga 970 WF3
elképesztő ez a hűtés...
- Valley 15-20 perc után 57-59°C-on állt be
- GTA V ...Itt csináltam egy gyors gameplay videót, aminek az elején láthatóak a beállítások... Iszonyatosan jól fut a játék

Katt a képre:
Látható, hogy a 60°C-ot itt sem éri el a GPU, pedig rendesen adtam a tuning szájának: 1500/2000-en járattam (alap: 1305/17) tehát jó 200MHz-et adtam a GPUnak

Az élsimítás számomra sokszor nem tűnik fontosnak, de hihetetlenül sokat ad a látványhoz!
-
F e Z o
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Akkor a patch-en dolgoznak....
-
Gyula84
veterán
3770k 4,2-4,3GHz-cen nem volt még cpu limitem 980mellett
-
balint107
aktív tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Azért is érdekes a dolog, mert akármennyi tesztet nézünk processzorok összehasonlításáról, sehol nem látszik olyan szintű és állandó különbség az I5 4690 (K) és az I7 4790 (k) vagy akár még magasabb szintű procik alatt, játékoknál fps-ben. Összesített fps-ben, átlag fps-ben, folyamatosan kiírt fps-ben (videokban), minimum fps-ben. Ami különbségek szoktak lenni az nagyon minimális. Na most az a kérdés, hogy az ilyen limites helyeken egy I7-tel vajon tényleg mindig minden esetben 100%-on megy-e a vga? Lassan talán azt gondolom, hogy az sem.

-
balint107
aktív tag
válasz
Gaben1987
üzenetére
Hát ez érdekes és aggasztó, hogy 1440P-n is. FullHD-ba nem nézted. Mondjuk a Divisionról eddig is ordított a rossz optimalizáció, mikor néztem, hogy 1080P-ben még 980 sem tudta maxon tartani a 60 fps-t. Kíváncsi lennék egy I7 4790-nel másként alakultak volna-e ezek az értékek.
-
schray
tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Hát nem tudom mit csinálok rosszul, de Witcher3 alatt félóránként összeomlott...

Minden összeomlás után levettem kicsit, így egészen 1460/7600ig le kellett vinnem, akkor már stabilan futott. A memóriát még lehet elkezdem növelni, szerintem az bírná, de úgy látszik a mag nem. Hozzá kell tenni, hogy nem valami jó a szellőzés a házban és játék alatt 75 fok is megesett.Te milyen beállításokkal használod?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Gaben1987
üzenetére
1440P és nincs is 60FPS-ed, ahhoz képes nem rossz, de szerintem állíts a játékon, akkor is nézd meg.
A kihasználás pedig nem egyszer 99-99% CPU-VGA fronton, még jó, hogy 16GB RAM-od van, mert azzal is kínlódhatna a proci (pedig nem FHD). Gondolom, ha a Shadowplay nem fut, akkor is ennyi, ugye?
Egy infó kellene: mennyin megy a proci?
Lehet nem ártana emelni. -
Gaben1987
tag
Kipróbáltam én is a Divisiont. Érdekes eredmények születtek. Alap HIGH beállítás 1440p
Proci kihasználtáság néha eléri a 100%-ot is
, de átlagban is 80-90% körül dolgozik. Volt olyan rész, ahol a VGA meg 70-80%. 
Ezt látni kell, mert nehéz jól leírni:
[link] -
balint107
aktív tag
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Bizonyos játékoknál és helyszíneknél visszaesik a kihasználtsága a GTX 970-nek ez tény. Van, hogy szépen egyenletes a visszaesés mértéke, és segít rajta az 1440P. No nem a sebességen, hanem a kihasználtságon. Ritkán előfordul, de közel sem minden játéknál. A Rise Of The Tomb Raider-nél viszont össze-vissza tud ugrándozni a kihasználtság. Ki tudja miért. Lehet a konzolport miatt.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
üzenetére
Ne vicceljetek. A 3570K is kihajtja gyakorlatilag.
Itt van egy teszt. Bár elképzelhető, hogy az újabb programoknál van egy kis limit, de nem számottevő. -
Rathrol
senior tag
Érdekes témát vesztegetünk...nálam i7 4790 a Rainbow Six Siege előbb monitoroztam a vga-cpu melegedését és ott lent láthattam a cpu használatát is, meglepődve néztem hogy volt olyan rész is ahol 90% használatban volt a processzor.
FHD felbontáson minden maxra húzva, játék alatt nem ment semmi, és vírusmentes a gép (elvileg
). -
dergander
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Minő meglepő,aki ismeri az Ubi-t az tudja hogy sajna sokat hazudnak az elmúlt évekbe,anno a legjobban optimalizált játékokat adták ki,mostmeg az E3-an vetítenek ilyen-olyan grafikával a végleges pedig hulladék. Nekem is pocsékul fut,igaz 1080p-be tolom és még ittsincs meg a fix 60. Most azon gondolkodok hogy az új Far Cry is ilyen lesz-e vagy rosszabb ?

-
schray
tag
válasz
tepenzed
üzenetére
No, hazaértem és nekiláttam:
1500/8000 már instabil volt, a Heaven kb 2 képkocka után szürke képernyőre váltott.
1470/7950 alatt már a Heaven és a Passmark is lefutott gond nélkül, (offset min0,063V, offset max 0,037V, enable overvoltage, power 122%)
Heaven alatt 1404pontot ért el, Passmarkban 9952, 65fok fölé nem ment.
(mondjuk nagyon érdekes, hogy az OC Guruben a beállításoknál 1470Mhz-van, a monitoring szerint meg terhelés alatt 1546
)Most ha lesz időm csinálok egy tartóstesztet Witcher3 alatt, ott azért jobban melegszik, kíváncsi vagyok mit fog bírni.
Kérdés a hozzárértőkhöz: Merjem még emelni a feszültséget? (meg egyáltalán mi ez az offset min/max)
-
balint107
aktív tag
válasz
üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, de arra a döntésre jutottam GTX 970 mellett még nem éri meg az I7. Mivel nekem H97-es lapom van, nem tudom érdemes lenne-e abba K-s procit tenni, ami azért érdekelne mert alapon is többön megy mint a sima, viszont az alaplap miatt lehet csak sima lesz. Ha lesz majd új karim, és nagyon szükségesnek látszik, szerintem csak akkor váltok I7-re. Pár anomália miatt én nem rohanok mindjárt I7-ért. A későbbiekben pedig majd elválik.

-
tepenzed
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
én már csak az uplay kliens miatt sem veszem meg. Ekkora egy hulladék,bugos szart én még nem láttam...
-
schray
tag
válasz
qantum
üzenetére
Ez a Gigabyte GTX970 Xtreme Gaming verzió, nem a sima G1.
Annál fix a led, itt RGB és a ventik körül is van ilyen "angel eye", hasonló mint a thermaltake riing ventiket. Az OC-Guruban van pár fapad opció beállítani, egy színskála, fényerősség, meg tud váltogatni színek között, de pl finom átmenet nincs, ahogy hőmérséklet vagy más változótól függő beállítási lehetőség sincs... ami óriási ziccer kihagyása, milyen remek lenne ha hidegen kéken világítana, melegedve meg vörösen lüktetne...
-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Én 980-al nézem, de rosszabbul fut, mint a zárt béta, emlékeim szerint... ott azért megvolt AA nélkül a 55-60FPS szinte mindig és stabilan (minden más maxon "custom", HBAO és PCSS is bekapcsolva)... itt meg erősen befigyelnek 4x-ek is... vagy valamit bekapcsoltak (bár a látvány annyira nem tűnik másnak) vagy valami más miatt nem olyan jól fut, mint előtte.
Amugymeg jah... ez sem lesz valami sebességbajnok Ti alatt... mondjuk ha nem maxolsz ki mindent, akkor azért játszható lesz bőven így is (60+).
(Uplay saját FPS mérője szerint.)
-
JoolsNOS
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Én előbb próbáltam jópár opció médumon. Nem mértem, de szinte sehol nem volt meg a 60. Amúgy se tetszik. Nem lesz belőle vétel.
-
GeneraL_XTX
veterán
Kinél hogy fut 970-en a division? Nálam elég xarul, azt kell h mondjam rosszabbul optimalizált mint a TR :S
1440p @high settings és olyan 40-45 között mozog de sűrűn droppol 30 körülre is....másnál is ilyen, vagy nálam van gond?
-
schray
tag
válasz
ittakary
üzenetére
Kösz a tippet! Írok majd mi volt!
Viszont ha az OC-Guru törlését javaslod (amit hidd el, nagyon szívesen megtennék) akkor mondj már egy másik megoldást a LED színének vezérlésére! Tényleg érdekel, hogy lehetne valami barkács módszerrel akár, de az OCGn kívül vezérelni, de semmit se találok sajnos.

Heaven Benchmark fenn van, az is jó tesztelni?
Mekkora extra feszültség nem gáz még?
@tepenzed Valóban remek kártya, eddig nagyon tetszik, csak szoftveres oldalról ratyi... nálad nem volt olyan, hogy ha kilépsz egy játékból, amikor később újra elindítod (s közben nem indítottad újra a gépet) akkor a kártya nem vált vissza magasabb órajelre eco módból, és szaggat az egész meg csak 30%-ra használja ki? Velem nagyritkán megcsinálja, ilyenkor egy újraindítás megoldja. Szoftveres probléma lehet, sanszos hogy formáznom kellene az egészet, tele van hülyeségekkel a gépem...
-
válasz
schray
üzenetére
első lépés: OC Guru-t töröld le a pudvába, az egy sz...r
MSI AfterBurner-t telepítsd fel
Power Limitet a maximumig told ki! ez egy veszélytelen művelet
Először a feszültséget ne babráld: alapon nézd meg hogy meddig tudsz elmenni. Először kezd el +150 vagy +200 GPU-t adj neki, had szóljon. Ha kifagy, akkor vegyél vissza 25-t. Ebből érthető mire célzok: egyre kisebb értékekkel keresd ki, hol stabil még a VGA
Célszerű egy ablakban futtatott Valley Benchmark közben állítgatni, mert akkor egyből láthatod, ha történik valami

-
schray
tag
Sziasztok!
Giga GTX970 Xtreme verziót tervezek tuningolni a hétvégén és ehhez gyűjtenék tanácsokat!
Nálatok milyen értékek voltak még stabilak?
Mekkora feszültség és power limit biztonságos még?
Azt tudja valaki, hogy a külön állítható Min/Max voltage limit mit jelent az OC Guruban?+extra kérdés: nálatok is vacak az OC Guru? Random elfelejti a beállításokat néha, meg az egész valahogy nem túl funkcionálisabb. A LEDek vezérlése miatt megkerülhetetlen, két szoftvert meg inkább nem tennék fel, nehogy összeférhetetlenség legyen pl az Afterburnerrel. Mondjuk a LED vezérlés is simán összeakad az nvidia led visualizerrel (pl "breathing" effect helyett villog összevissza)
Köszi előre is!

-
Lord Myn
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
-
mihione
őstag
Nekem a 2500k 4,7ghz-en nem hajtja ki gtanal ha vsyncet offolom.viszont ami megint erdekes varosban kocsikazva stabil 60 fps semmi drop de aztan kimentem a varosbol ilyen dombos fuves reszre ott viszont 50-55-re leesett.ez mitol lehet?csak azert fura mert amig meg phenom es 7870-em volt (igaz nem volt minden maxra allitva) pont ellenkezoleg mukodott,varosban volt kevesebb fps kulteruleteken meg tobb.
-
balint107
aktív tag
válasz
kraven54
üzenetére
Szerintem az is elég, ha csak pár percig látod folyamat 60-nal menni. Egyébként pl 50 és 40 közötti különbség már annyira nem könnyen észrevehető. Lehet, hogy aki folyamatosan 30-40-50 és köztes ingadozásokhoz van szokva minden játéknál, azok nem értik ennek a mibenlétét.
-
balint107
aktív tag
válasz
ittakary
üzenetére
Mikor megy folyamat 60 fps-sel és hirtelen látom, hogy belaggol a játék. Ránézek a számlálóra és azt látom, hogy 55 fps-re csökkent
És ebben a sorrendben, mert be tudnak magyarázni mindent. Jaj észre se vennéd, csak a számlálót figyeled folyton, azért. A nagy francot
.. Nem tudom, hogy a búbánatos francba nem lehet érzékelni, azt mikor 60-ról csak ennyire is leesik. Bár ennek a megkoronázása még mindig az, hogy 30 és 60 fps között nincs különbség. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
balint107
aktív tag
válasz
demmer123
üzenetére
Ritka mozzanatokkor ki lehet vadászni, de elenyésző (i5 4690 sima).Néha viszont engem is idegesít, ezért gondolkodom I7 4790 simába, talán az megoldaná ezt a problémát. Egyébként simán elég egy I5 4460 is pl GTX 970-980-hoz. Az általad említett játékok pont nem olyanok, amiben jelen lenne ilyesmi, így nem csoda, hogy nem találkoztál ilyennel. A Rise Of The Tomb Raider-be pl állandóan jelen van a laggoknál. Bár ez szerintem a csodás optimalizálás eredménye.

-
JoolsNOS
veterán
válasz
Sage83
üzenetére
Játék alatt 250-280watt max szerintem, itt van tesztelés alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Több óra után sem omlott össze/hibázott, úgyhogy ezzel boldog vagyok. Mondjuk 70fok fölé ment többször is (Nálam fractal define r4 a ház, de nemrég adtam el szinte az összes ventit belőle, ami meg benne maradt nem épp a legjobb helyen dolgozik, szóval ezen még fogok javítani)
Ez típus nagyon szerintem még nem is cicergett senkinél. Legolcsóbb és a legjobb 

, de átlagban is 80-90% körül dolgozik. Volt olyan rész, ahol a VGA meg 70-80%.