Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rexcor
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
Amúgy 3 helyen nem a nagyon magas a legmagasabb minőségű beállítás, hanem az ultramagas. (fűminőség, utófeldolgozás, visszatükröződés) Csak gondoltam szólok hátha nem tűnt fel, én is 2 napja vettem csak észre.
daveoff: Érdekes ez a mikrolagg, sokan panaszkodtak rá még TX-el is. Nekem jóval gyengébb kártyám van, de mindent maxra rakva, FXAA+2XMSAA+TXAA-val, minden látótáv meg ilyesmi 100%-on, a VRAM-ot fél gigával túllépve sem laggol soha. Nyilván nincs meg mindenhol a 60 FPS, de durva droppok sehol sincsenek. Amit viszont észrevettem, hogy ha berakom a vsync-et akkor viszont akadozik és az FPS is drasztikusan kevesebb.
-
Alice90
aktív tag
Üdv egy kérdésem lenne gtx 970 vásárlás előtt állok
és meik proci illene hozzá alapjáraton?
i5-2500 ? vagy a i7-2600 ?
(úgy láttom ,hogy i7 egy játék se használja ki gta v is 50%-ilag)
-
demmer123
őstag
Mikor jönnek az új nvidia kártyák szerintetek decemberbe kb ?
-
daveoff
veterán
Dying Lightal az volt, hogy 1 CPU magot használt az elején, és ugye a nagy nyílt terek szétgyilkolták a procit, azért esett le a GPU kihasználtság. Lehet a VRAM is kevés volt, de a fő gond a CPU használat volt. Szerintem GTA-nál is valami hasonló lehet a háttérben, nem a GPU/VRAM fogy el, hanem rosszul kezeli a CPU-t.
-
Zorel
senior tag
válasz
Landon
üzenetére
Pár napja már írtam erről a topikba, hogy városba amíg van 60-70FPS (AVG), városon kívül vannak olyan szituációk ahol 30FPS alá is képes beesni. Nálam egyébként a Grass quality very high-ra állítása, illetve 2xMSAA + FXAA (TXAA off) beállítása segített. Így 40FPS kb a min kint, de ez már nem igazán észrevehető, mert a shuttering eltűnt. Tény van még mit javítani, optimalizálni a játékon.
(#20881) daveoff: Dying Light is laggolt megjelenéskor így van, de ott más volt az ok. Ott maxon a játék több mint 4GB VRAM-ot kért FHD-ba és a nagy VRAM fogyasztása miatt volt lag. "Javítva" úgy lett, hogy butítottak a grafikán így már full-ra állítva is befért 4GB-ba...6GB-os kártyán teszteltem patch nélkül és ott nem volt probléma vele a megjelenéskor sem. GTA V esetében viszont VRAM-tól független beesik az FPS.
-
Landon
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
Végre valaki aki tovább lát a R* rózsaszín ködtől és nem ajnározza az optimalizálást...
Nem tudom játszottál e már azóta de a legújabb patch talán valami minimálisat javított a dolgon bár a logba érdemi dolgot nem találni továbbo optimalizációról, inkább tűzoltás volt az a 1.01-es patch mint sem további optimalizálás... Reméljük a köv. patch + nV driver dob a dolgokon.Nem akarom szennyezni a 9xx topic-ot ezzel tovább, ha gondolod PM-ben nagyon szívesen folytatom az eddigi tapasztalataimat a játékkal.
-
Henker2
addikt
Srácok!
Az mitől lehet, hogy mostanában ok nélkül ha"magára hagyom a gépet" felpörög és maxon megy a 970?
És ha megmozditom az egeret visszaáll normál visszafogott állapotra?
-
Zool1981
tag
válasz
Alice90
üzenetére
Ma délután...Igazából egy 960-on gondolkodtam,de egy 660 Ti után nem lett volna nagy előrelépés,szerintem.Gondoltam,akkor inkább egy 970-es...Minden nap nézegettem az ipon oldalát,hátha kifogok egy jó árat.Ma sikerült.Ráadásul witcher 3 kupon jár hozzá,ami nálam nagy kedvenc.Szerintem jól jártam.

-
Landon
addikt
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy aki GTA V-zik 1db 980-on. azoknak mik a tapasztalatai? Gondoltam rákérdezek itt a kártya topic-jában is hátha több sikerrel járok.
Nalam a városon kívüli területek megölik a gépet kimaxolva 4xMSAA 1080p + adv op is kimaxolva.
Itt valami a játekkal kell, hogy legyen a probléma mert 2xmsaa + adv op teljesen off se sokat javbít városon kivul. A legnagyobb baj nem is az FPS talán, hanem az, hogy 40 alatt előjön a stuttering és hiába vagyok 30 FPS-es határon a stuttering tönkrevágja a játékot.
Grasst lejebb lehetne venni még de az is inkább a fentiekkel együtt érne többet. Az úgy meg mér kicsit sok lenne a "csonkításból" nekem. Futhatna szebbe a játék mert olyan vészesen nem egetrengető a grafika ill. PS4-hez kepest én kicsit többet vártam a képek alapján - eddig ps4-en toltam de nem tudtam ellenállni a PC-snek.

Várható még szerintetek, hogy egy következő nV driver valamit heggeszt a teljesítményen vagy a 980-as kb ennyit bír amit most látunk a game alatt?
-
katt777
félisten
válasz
Zool1981
üzenetére
Magas grafikai szint és min. full HD felbontásban, mai játékokkal elviszi a 2400 szépen, régebbi v. graf. igénytelenebb játékokhoz kevés lesz, de azok úgyis futnak majd, ha CPU-limited lesz. Felbontás és a használni kívánt játékok ismerete nélkül a tanácsoknak nincs értelmük, ahogy a pénzkidobásnak sem.
-
törölt tag
-
Zool1981
tag
Sziasztok!Sikerült kifognom egy ilyet ma az iponnál,93 ezerért.Ha minden igaz,hétfőn mehetek érte.Ennyiért simán jó vétel,nem?
Hehe,most néztem,azóta már 118 lett az ára.

-
daveoff
veterán
válasz
üzenetére
Holnap én is megnézem pontosabban a GPU kihasználtságot, de nálam is le szokott esni, szerintem azért még vannak bajok az optimalizáltsággal, ezért is ingadozik annyira az fps. Remélem javítják majd. Egyébként ha ablakban futtatod ne csodálkozz, hogy ennyire leesik.
-
pilu85
őstag
sziasztok. kérdezni szeretném, hogy az asus strix és a black 970 között mi a különbség? illetve az asusok jók e
-
Jocika84
tag
Esetleg ez?Szerintem ehhez lehet nem kéne kiszedned semmit.
-
pkornel
aktív tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Havernak G1 van és már több hete 1600Mhz-n megy stabilan! Az nagyon jó kártya! Nekem WF 3 az is nagyon jó 1550Mhz ez is ment stabilan havergépében de mivel nekem taryi a procim nálam gyári Oc-val megy semmi hangja szinte, ez is nagyon jó kártya nekem megért 95 ezert 3 év garival! Tasomnak strix van azt nem lehet annyira húzni de 1450Mhz az is stabil viszont az fél passzív ventis , én azt a kártyát is elfogadnám mert az is jóféle ,bele is férne a gépedbe simán

-
blu79
addikt
válasz
cyberkind
üzenetére
- a gigág jól sikerültek , állítólag jól nagyon jól tuningolhatóak, de az én Msi-m is jól tuningólható nagyon, és az Asus sem marad le sokkal , hatalmas különbség nincs köztük csak minimális, ha nem akarsz hosszú kártyát meg 3 ventiset akkor válassz az Asus Strix vagy Black vagy az Msi Gaming közül

-
cyberkind
félisten
A 970-es kártyákból melyiket ajánlott vásárolni?
Esetleg több is van? -
TTomax
félisten
válasz
Fisherhun
üzenetére
Persze hogy leesik amikor az msaa (meg kb minden vga gyilkos funkció) ki van kapcsolva,nagyon harmatosak azok a beállítások...de egyébként jellemzően ott is 90+ kihasználtság.Az,hogy néha le le ugrik 84%-ra az teljesen rendben van ilyen beállításokkal,mert viszont az fps nem ugrál közben....
-
Fisherhun
aktív tag
Úgy néz ki limtem van gta 5 nél :/
A proci majdnem maxon dolgozik a gpu meg 98 és 80% között ugrál
(de nem mindenhol)
Eddig még egyik proginál se volt ilyen de most a gta nál már úgy tűnik h kevés.
Egy i5 4690k procival hajtok egy msi gtx980 gaming et.
Létezik h ennyire gyenge lenne az i 5? Más is tapasztalt ilyet ?
Vagy csak optimalizálatlan a játék ?
Mit ajánlotok a 980 hoz mennyire tépjem meg a prockót ? -
-
Alice90
aktív tag
Sziaztok!
Nagy akció van az iponnál [link]
Szerintetek megéri ? nem cicereg? a GTA V miatt szeretnék iet venni
-
válasz
üzenetére
Vsync helyett nem lehet valahogy csak simán frame limitet beállítani? BF4-ben is megszoktam, hogy 60-ra korlátozom, ne fűtsön feleslegesen. De itt a commandlineos framelimiter úgy tűnik csak a vsyncet kapcsolja szintén ki-be. Esetleg nv driverből valami?
Illetve a legfrissebb GTA5 drivert érdemes felrakni? Hoz valami kimutatható előnyt? -
szabessz
tag
Milyen progival lehet nézni játékok alatt sarokba folyamatosan írja proci,vga használat,hőfok,ventik sebessége stb..?
-
Vistaboy
veterán
válasz
Iceman83
üzenetére
MSI-t még nem hallottam, viszont nekem ASUS Strix GTX 980 van, és elmondhatom, hogy abszolúte semmi hangja sincs. Mondjuk még nem pörgette 100%-on a ventiket, de pl. a Dragon Age: Inquisition alatt full grafikán is teljesen csendes volt, pár óra elmúltával pedig simán meg lehetett fogni a hátsó takarólemezt (backplate), egyáltalán nem volt forró. Szóval halk és jól is hűt (Hőfokot nem mértem, majd a Witcher 3 alatt készítek mérést a GPU-Z-vel, hogy meddig melegszik a kártya).
-
kovsol
titán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nem tudom mivel jatszol hogy 80% fölé alig megy a GPU használat, de én elég hamar tudok olyan beállítást találni ami kinyirja a vga-t.
-
Macka
veterán
Nektek GTA 5 alatt a 970 hogy bírja a tuningot? Nekem eldobja ott (1500 Mhz koröl), ahol máshol stabil.

-
Iceman83
tag
Sziasztok.
MSI GTX980 Gaming és Asus 970 Strix között zajba van különbség ha terhelve van?
Melyik a csendesebb vagy nincs hallható különbség?
Mert némelyik teszt alapján MSI kb3-4dbi-vel halkabb ez nem tudom mennyit számít.
Van esetleg aki hallotta mindkét kártyát?
Köszönöm. -
kovsol
titán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Próbálj ki nehány játékot nem low grafikan is akkor szűrőkkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
- 27% - HP Omen 35L GAMER PC! Ryzen 8700F / RTX 4070 Super / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- LG UltraGear 24GS60F-B IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(de nem mindenhol)