Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mobil flották
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
"Jah, egy hulladek arcade"
Tényleg komolyan kérdezem, hogy ezt miből sikerült leszűrnöd? Ha az lett volna a célja, hogy egy hulladék arcade legyen a te szavaiddal élve, akkor neki se álltak volna. Alapvető cél az, hogy profi és hobbi versenyzők számára akartak csinálni egy minden téren élethű szimulátort. Az, hogy a neten keringő buildekből ez nem jött még át, az nem azt jelenti, hogy egy fos arcade lesz

https://www.youtube.com/watch?v=1Q9QCfHgyX0
El lehet olvasni a hozzá tartozó részt a weboldalon. Azt el is felejtettem, hogy az Assetto Corsa hangjaival vallatni lehetne.
-
h1mpi
félisten
mate3553: olyan fura lett a topic teteje, hogy a 970 egy csomó adatával kezdődik. Ez direkt lett ilyen vagy valami elcsúszott? -
brumi1024
veterán
980-ak közül mi ajánlott? Evga SC (ACX2.0), MSI Gaming vagy Giga G1? Ezeket találtam jobb áron jelenleg.
(#20293) nejad: Fém az egész burkolatl, elég minőségi hatást kelt.
-
nejad
aktív tag
Hellosztok! Az asus strixen a hátlap fémből van?
-
MPowerPH
félisten
válasz
rapidsquirel
üzenetére
Jah, egy hulladek arcade.... Azert az NFS-t veri, de tenyleg csak autos jatek, rFactor2, Assetto mellett csak bohockodni jo.
Konzol vonalon a Forzahoz tudnam hasonlitani.Egyebkent volt itt vita, hogy a 980-as 1440P-re mar keves lehet, avagy nem. Nem tudom, akkor ti mit neztek, de nalam 5760x1200 -on eleg. Multiban kell kicsit faragni a grafbol egyes jatekokban, egyebkent boven eleg, foleg egy erosebb OC-val. 970 mar ott elverzik FHD-nal nagyobb felbontason, hogy kifogy a memoriabol, tehat ertelemszeruen 1440P-re mar nem vennek.
A Titan X pedig megint mas teszta... Nem hiszem, hogy 4k-ra van, ezzel meg varjunk egy kicsit, amig az AMD is kihozza a sajat kartyajat. Pluszban jon majd egy Ti, ami nagyobb tempo mellett, fele annyi(6Gb) vram-al, joval olcsobban ugyis nyugdijba kuldi az X-et. Szoval en ugy fogalmaznek, hogy a mostani Titan maximum 'verpistaknak', meg a turelmetleneknek jo. 4k-ra meg messze nem eleg. SLI-t meg tenyleg jobb lesz hanyagolni, nemregen en is vedtem, aztan meg jottek a folyamatos problemak. -
deicide
veterán
Nekem volt ilyenem, sok játékban tudta a 60fps-t, de az újabb címek azért bőven kifognak rajta. Most a TitanX SLI-vel már bátrabban merek beleugrani a 4K-ba, csak egyelőre nincs 30"-os G-Sync 4K monitor. Egyébként G-Sync-el már simán vállalható a 4K is akár, élsimítás úgy sem fog kelleni akkor felbontás mellé.
-
gaben88
őstag
Unigine Heaven-ból elég a free a tesztekhez?
-
dergander
addikt
válasz
üzenetére
A 980 sose 4Kra készült,arra a Titán X van. a 980 az nagyon maximum egyedül egy 1440P-re elég,de játszható FPS miatt már oda is kettő kell. Sajna még a 4Kra sincs egyetlen VGA se ami egyedül képes akár 60fps-t hozni a legtöbb játékba. Már már a pletykák 8K-s tévékről szólnak...mi lesz itt?

-
törölt tag
Jobb a 980 FHD ra is az kétségtelen,ellenben annyival nem,hogy ne lehessen elgondolkozni azon,hogy 970 et vegyen az ember helyette.Igazából 4K n kellene domborítani szerintem a 980 nak,ott azonban sajnos nem igazán jeleskedik.
-
Mate
nagyúr
Van valakinek gtx 980 sli-je és 4K megjelenítője?
-
válasz
yodamester10
üzenetére
Azt aki ert hozza. Logikusan belegondolva, szerinted lehet cpu limit miatt 3000 helyett 1300 pont?
-
rapidsquirel
aktív tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Legjobb "autós" játék lesz, az biztos, tolom a bétával rendesen.

-
yodamester10
őstag
Jaa

Mondjuk én nem tesztelni vettem a kártyát hanem ezért Project CARS 4K
-
Asbee
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Hogy lenne erősebb 10% sincs közöttük, csak csalnak a teszteken.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
katt777
félisten
válasz
Archanon
üzenetére
Nincs azzal az eredménnyel semmi baj, és "kihajcsa". Nálam 55.2FPS volt, az 1-2 FPS simán benne van a winben, de még az sem vészes, ha CPU-limit (bár sanszosabb a lap és a kevés fázis), mert a Valley egyáltalán nem egy "hótt" terhelő teszt. Tolj neki Heavent. GPU-t és VRAM-ot ha emeled gyorsulnia kell, ha limited van, nem a CPU. Nálam máris 63.1FPS-re ment fel. Nem tette volna, ha CPU limit van. Csak félrevezetnek.
Játékokban még ennyi külnbséget sem fogsz tapasztalni.
A sok zseniális "power user"-nek az sem tűnt fel, hogy a GPU-d végig 100%-on tekert.
"Kihajcsa", tudod. 
Mellesleg 2500K-m is volt, összehasonlíthattam az eredményeit a 4670K-val, még arra sem érdemes cserélned. Szóval RELAX, használhatod azt a konfigot még bőven.yodamester10: "Akinek van ilyen kártyája megmondja neked." - ezt megvárhattad volna.
-
pkornel
aktív tag
Srácok egy kérdés. Havernál 970 G1 1600/3800 Crysis 3-ban max 68c° eddig (2 óra után) Ez már kínzás a kártyának?

-
pkornel
aktív tag
válasz
bulgesz777
üzenetére
Nekem WF3 van és az nagyon jó 1500/3700 stabil

-
Archanon
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Ja, csak az is 40-50ezer Ft... Újonnan meg talán megér 30ezer többletet, hogy hibátlan, 3 év garanciával veszek CPU-t. Nem tudom... Anno 42 ezerért vettem úgy 3 éve a jelenlegit, mik ezek az árak? Mit ér ma egy nem K-s i5-2500 használtan, ha cserélni akarok? Még az se biztos, hogy lenne rá vevő.
Egyáltalán minek csinálnak olyan videokártyákat, amikhez nem elég a procik gyári órajele?

-
Archanon
őstag
#miklosss2012: Oké, de ez gtx 970.
(upsz, dupla, sorry)
-
Archanon
őstag
Nem is értem akkor hogy van ez... "i5-2500 márpediglen kihajcsa tutitutkó!!"
A vicc, hogy hiába emelem az órajelet, akkor sem lesz javulás. Az mi?!Új procira még nem akartam beruházni, de lehet az lesz.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Nalam is kb annyi alapon a szuper Jetstream. Nagyon jo kartyak ezek!
-
tailor74
addikt
Köszi srácok, remélem beválik...

yodamester10: sima jetstream, nem a super...
Zorel: Ezen van backplate, igaz nem " full telibe", a gpu környéke kivan vágva, vrm környéke is...
-
tailor74
addikt
Sziasztok!
Jellemzően csak olvasás üzemmódban vagyok jelen a fórumon, de most jelentem, hogy csere történt...
a mini 970-et lecseréltem egy palit jetstream gtx 980-ra...
Ismerkedési fázis van, egy gyors valley-t futtatam még csak...
Gondolom hozza a nagyjából átlagos eredményt...
Az itt ovasottak alapján vettem ezt a kártyát, na meg a pénztárca is határt szabott, de mostmár minden rendben, karácsonyig nem kell gondolkozni semmilyen hardveren...

-
Archanon
őstag
Rövid Strix 970 "beszámoló":
Jó pár óra Tomb Raider után nem igazán akart 60 fok fölé menni a kártya, venti 45% körül pörgött, jóféle.
(UHeaven 68 fokig tolta föl.) Mondjuk FXAA-val tolom, az SSAA nagyon belassít helyenként - 30 FPS alá is képes ugrani így... Mivel egyelőre a gépház ventijei, és a proci ventije is irdatlan hangos, a VGA-t nem kifejezetten hallottam, de lassan megérkezik a váltás venti, akkor leszek igazán kíváncsi a hangjára meg a hőfokra. 
Cicergésről: Nem hallani. Ha nyitott a gépház, és odahajolok, olykor hallani valami kis nyüszítést, de ezt is csak az elején csináltam.
-
-
dergander
addikt
A Giga 980nál az a baj hogy valami nagyon gagyi a venti profil alapon,lekapcsol a venti de így fel fel pörög néha 1-1 másodpercre és idegesítő tud lenni

-
Csabee86
senior tag
Értelek Titeket, de
Az általam linkelt Gigabyte ára az iponon: 154000 ft, míg az MSI GTX 980 GAMING 4G ára 183000 ft.
Az a 29000 ft különbség érezhető a két kártya között?
Órajelekben ugyanaz a két kártya nem?
-
Csabee86
senior tag
Sziasztok,
Erről a kártyáról mi a véleményetek?
GIGABYTE GeForce GTX 980 WindForce 3X OC 4GB DDR5 256bit GV-N980WF3OC-4GD
Milyen órajelen működik ez a kártya? Ahány hely annyit olvasok.A fenti kártya és az Msi gtx 980 Gaming kártya közül melyiket ajánlanátok?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
KAMELOT
titán
EVGA proginál hány mV lehet adni pluszba a 980-nál, max ami nem veszélyes?
-
törölt tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Volt és van Evga 970 em,a 980 classit eladtam,az égvilágon semmi gond nem volt egyikkel sem.( persze azóta betagolódtam,beálltam a sorba és giga fan lettem,bár gigát ezentúl sem fogok venni, sem most, sem a jövőben,ellenben az újsütetű a rajongói klubtagsimra büszke vagyok )

-
törölt tag
Hát mi történik itt?Megfordult a világ?Egyesek az áhított/szédítő magasságokig magasztalt giga helyett lenézett/lesajnált ócska Evga kártyát vesznek?Áááá semmi sem a régi már

-
Asbee
veterán
válasz
rapidsquirel
üzenetére
Inkább kíváncsiság, meg jó áron szereztem ezt az evga-t. A reffel volt kis gondom csavar ügyileg, nem akarta megadni magát, így árba bele kalkulálva eladtam.
Ez a ref hűtés elviselhető de már nem az igazi. Most megint szinte hangtalan a gép játék alatt. -
Szinyák
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
mennyin ment a kártya gpu/mem ? Milyen beállításokkal használod a g1.-et ? Látom a proci az 4.5 ment.
Egy gpu-z ablak is jöhet,Thx,
Szinyák -
brumi1024
veterán
válasz
bulgesz777
üzenetére
Jobb tápellátás (10 fázisú a 6 helyett ami a Strix-en van), sokkal jobb VRM hűtés és jobb hűtés, viszont nem állítja le a ventiket alacsony hőmérsékleten. Nekem volt mindkettő, és Strix-et még egyszer nem vennék a Black után.
-
törölt tag
válasz
bulgesz777
üzenetére
Elvileg az nem annyira cicergős, STRIX halk, de terhelés alatt viszont az enyém cicereg és az adatok alapján azóta nem sok változott rajta.
GTX 970-ről nem tudom, de pl. az R7 260X-en lévő DC2 ventik jóval halkabbak ugyanazon a fordulatszámon mint a Strix 970-en lévők, ha akkor lett volna DC2 verzió én is azt veszem a Strix helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- Hálózati / IP kamera
- 2026 - Íme a 18. héten megjelenő játékok listája
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Konzol vonalon a Forzahoz tudnam hasonlitani.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Játékokban még ennyi külnbséget sem fogsz tapasztalni.
"Kihajcsa", tudod.

A vicc, hogy hiába emelem az órajelet, akkor sem lesz javulás. Az mi?!
Sima alap beállítás:

(UHeaven 68 fokig tolta föl.) Mondjuk FXAA-val tolom, az SSAA nagyon belassít helyenként - 30 FPS alá is képes ugrani így... Mivel egyelőre a gépház ventijei, és a proci ventije is irdatlan hangos, a VGA-t nem kifejezetten hallottam, de lassan megérkezik a váltás venti, akkor leszek igazán kíváncsi a hangjára meg a hőfokra.