- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- iPhone topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
Henker2 #41725 üzenetére
egy 980-ra egyáltalán nem éri meg a váltás, egyébként meg mihione és csicso82 tökéletesen kivesézték a problémát.
A 970-ről most praktikus váltani, mert még kapsz érte értékelhető pénzt, és most jó áron előre is tudsz lépni.
Szerintem akkor éri meg megmaradni a GTX 970-en, ha tényleg 100%-ban elégedett vagy vele, és vagy bitang sok garanciád van (EVGA), vagy lerohadásig tervezed használni a jó áron, használtan vett kártyádat.
(#41728) mihione
Én az árcsökkenésben nem bíznék az NV jelenlegi piaci helyzete és üzletpolitikája láttán.
Szerintem úgy lesznek beárazva az új széria tagjai, hogy azonos áron nem fogsz jelentősen nagyobb teljesítményt kapni. -
Bib
őstag
válasz
Henker2 #41723 üzenetére
Nagyon jó kari a 970, szerintem fhd-ra elég. Én monitor váltásba fogtam és 32 coll 1440p-re kényszerülve vettem egy vega 56 pulse-ot.Nem gondoltam volna magamról,hogy nvidiat ott hagyom, de ez a mostani kari jó áron volt, pont dupla teljesítményű és a freesync élmény döbbenet. Úgyhogy amíg nem lesz freesynces nvidia
addig nem váltok vissza -
Cs1csó
titán
válasz
Henker2 #41723 üzenetére
Akartam már korábban is válaszolni, de most lett időm. Ez egy jó akár vitaindítónak is beillő kérdés. mihione tökéletesen megfogalmazta: igazi előrelépés minimum egy 1070-e vásárlása lenne. (90 ezer körül már van használt DE még akár 1-2 év garanciás is, 2 ventis MSI Gaming-et preferálnám)
Ha jobban belegondolok LEHET érdemes lenne cserélni egy 1070-re mondjuk eladod: 40-50 ezerért a GTX 970-et és veszel egy GTX 1070-et 90 ezerért. Tehát kb. 40-50 ezerből MOST meg tudod oldani a cserét.
MOST még kapsz relative jó pénzt a 970-ért és relative jó pénzért juthatsz még garanciás 1070-hez. A 970 már nem mai darab ki tudja mikor lesz baja a 1070 meg még garanciás.
SŐT a 1070-nek olyan ereje van, hogy ez FHD-ban akár végig ki tud szolgálni, míg a játékok optimalizálatlansága miatt a 970-et egy-két cím akár FHD-ban is alacsonyabb minőségre kényszeríti.
-
mihione
őstag
válasz
Henker2 #41725 üzenetére
Egy huzott 970 hozza a gyari 980 teljesitmenyet.Nem igazan lenne elorelepes,1060 6gb esetleg de az is csak a vram miatt,teljesitmenyben picivel jobb talan.Ami mar tenyleg erezheto elorelepes az egy 1070,de fhdra 60 fpshez meg jo a 970 is (nalam legalabbis barmit probaltam eddig ment high/ultran)
-
-
válasz
Henker2 #34038 üzenetére
Szevasz ,látom megint elakadtál.
970 a legjobb vásár ma !
Vram probléma eléggé lerágott csont már,és ahogy a hír előtt jól mentek a 970-ek,a hírek után sem változott meg semmilyen tulajdonságuk,semmilyen paraméterük,picit sem veszítettek a teljesítményükből!Miért pont a GTA ? Miért nem játszol vmi rendes játékkal ?
-
Tokman
csendes tag
válasz
Henker2 #34031 üzenetére
Singlet vagy multit fogod tolni? Mert multiban elszabadul az örület akkor bizony rosszabbul fog futni, mint a single. Egyébként majdnem maxon fut a játék nálam ezek a beállítások vannak:
Singlebe 2x msaa-t bekapcsolhatod, de multiba versenyeknél super kocsikkal + rakéta meg turbo már nem bírta.
Persze, ha simán derpelgetsz akkor menni fog.
Sajnos nem a 3,5giga memória limit fogja meg a karit, hanem tényleg nem elég gyors, de sokat javult release óta a teljesítmény. Szerintem ilyen 40% + fps. -
válasz
Henker2 #34033 üzenetére
ezt sem mondta senki
inkább a GTA Vben vannak olyan erőforrászzabáló effektek amik a látványhoz kb alig tesznek hozzá, de felezik az FPSt
ezért lehet az hogy egy 30ezer forintos GTX660on is kellemesen HIGHon lehet futtatni megfelelő CPUval, viszont egy GTX980 is kevés a fullmaxhoz
-
törölt tag
válasz
Henker2 #19140 üzenetére
Megnyomod a távon az "input gombot.( ha van dedikált hdmi port a pc re oda kötöd) user manual megmondja.Utána a TV menüjében megkeresed a bemenet listában az ikonokat és átnevezed "HDMI PC re.Ha házimozin akarod hallgatni nem a beépített hangszórókon,akkor ugyanitt beállítod a ' simplink kapcsolatot is és onnantól lesz hangod,vezérelheted AVR távval a TV-t
-
balint107
aktív tag
válasz
Henker2 #18987 üzenetére
Helló épp most tettem fel a tegnap megjelent drivert.
GTX 970 OCMinden max Vsync: off, FXAA, 1080P
Korábban a minimum 68-70 körül volt. A maximum 116 körül, most 114. Minimális javulás szerintem elmondható. Valamint nekem bugosak voltak a korábbi driverek helyenként, remélem ezzel jobb lesz.Szerk az átlag is emelkedett 88-ról 95-re szerintem megéri feltenni
-
dergander
addikt
válasz
Henker2 #18063 üzenetére
A G1 válogatotabb GPUt használ igy jobb esély a tunning, nekem 1519mhzen van alapfeszen de menne többet is. Sajna nálam is hynix ramos,így 7850 a legvége 7900nél már a valley benchbe már beugrik 1-2 folt. Megoldhatnák hogy a vram voltage menü legyen a maxwell tweakerbe
-
qad
senior tag
válasz
Henker2 #17701 üzenetére
Pillanatnyilag az EVGA precision x nevű progival(steamről ingyen szedheted a legújabb verziót), de jó az MSI afterburner, az asus gpu tweek és a gigabyte oc guru nevű program is.
(#17727) kovsol
Igen a G1-nek olyan 300W a fogyasztása kb. ha maximumra ki van hajtva. Kb reális a kép,1500-ra tuningolt vga-m módosított biossal fogyaszt olyan 200-220W-ot(ez nálad a 300W-os fogyidnak a 80% kb), ha olyan játékkal játszok aminél le tudom terhelni.Nem mindenkinek boostol felfele a gpu, de ez nem jelenti azt hogy a tiéd gyengébb lenne. Tuningolva az átlagnak megy 1450-1550 között a gpu alapfeszen, attól függetlenül hogy mennyire boostolt előtte magától a kártya.
(#17735) katt777
Köszi. Utánaolvasok.
-
qad
senior tag
válasz
Henker2 #17669 üzenetére
Hát 150W körül olyan 1200-1300-ra kell boostoljon mint az nv ref. kártyája. Van értelme állítgatni, ha húzni akarod és jó a ház hűtésed akkor + fps-t nyersz vele, ha meg olyan játék amiben már amúgy is 100 feletti fps-ed van ott érdemes levenni. Legalábbis én így csinálom.
-
daveoff
veterán
válasz
Henker2 #16550 üzenetére
Ennyit erről a cikkről. Ez is egyszerűen csak egy szar konzol port, amit csesztek normálisan megcsinálni a fejlesztők. Kapott pár patch-et, meg egy új drivert, és láss csodát hibátlanul fut a játék, most akkor a DX11-el van a baj, vagy a fejlesztőkkel? Mindenki döntse el maga....
-
ffodi
veterán
válasz
Henker2 #15826 üzenetére
Nem arról van szó, hogy gyenge a minősége, a Hynix jó cuccokat gyárt. Arról van szó, hogy a Sasmung RAM-okkal szerelt vga-kon általában lényegesen jobban tuningolhatók a RAM-ok, ennyi. (Tehát ha a Samsung a referencia, akkor a Hynix szarabb ilyen szempontból)
qad:
Demo természetesen nem kell! Illetve Physx driver külön a benchhez aligha kell, a Vantage óta semmi köze a Physics tesztnek az NV Physix-hez.
-
ffodi
veterán
válasz
Henker2 #15810 üzenetére
katt777:
Ok, feltöltöm máshova. Nem nagy ördöngösség, de nem kell tökölni vele, ami nagy könnyebbség szerintem.
BIOS kapcsoló egyébként szerintem nincs. A Checksum, pedig BIOS-onként (beállításonként) eltérő, ugyanis itt a flash image tartalmára generálodik egy ellenőrzőösszeg.
Szerk.: És egyébként általában elég az egyik BIOS-t átírni a másik szerintem csak fail safe-nek van.
-
ffodi
veterán
válasz
Henker2 #15761 üzenetére
Igen, flash előtt lementi backup-ként az aktuális BIOS-t az aktuális dátummal (évhónapnap_órapercmásodperc).
Szkript lefolyása:
OS verzió check -> Admin jog check és prompt ha kell (újabb win-ek esetén) -> Config fájl check és értékek kiolvasása -> vga(k) letiltása -> BIOS protect unlock -> backup -> flash -> vga(k) engedélyezése -> prompt az újraindításhoz
-
Szinyák
őstag
válasz
Henker2 #15213 üzenetére
ezt csak megerősíteni tudom , idleben jól zárt házban halkatlan és próbálta a modolt biost ami le vitte a vetit ~20%.-ra kb 800 rpm semmi változás.. Most 34% -1615 rpm de hangja nuku .Max terhelésen meg olyan 65% ott van egy kis hangja, de nem zavaró egyáltalán ,de ott a többi 970.-nek is van még egyes típusoknál még rosszabb is . Ebben van a legtöbb tartalék...
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Henker2 #15049 üzenetére
Én nem titkoltan 3 évre vettem ezt a kártyát. Nagyon nehezen adtam ki majdnem 100 ezret egy hardverért, de megtettem, és el is várom, h úgy működjön, ahogy kell. 3 évig nem akarok kártyát venni...anno az 570 is kiszolgált több, mint 3 évig. Ettől is elvárnám, főleg, h még drágább volt a 970 kb 15 ezerrel, mint az, amikor vettem
Itt igazából az a legnagyobb baj, hiába vinnéd vissza a kártyát, mire váltanál? +50 ezret eszem ágában sincs - és pénzem sincs - kiadni + ~20% teljesítményért (980)...
Henker: egyelőre tökéletesen elvagyok vele, kérdés ugye, h mondjuk 2 év múlva mi lenne a helyzet
Sztem én nem kínlódok a dologgal, marad ez
-
HSM
félisten
válasz
Henker2 #14814 üzenetére
Nincs velük baj, amíg nem éred el a 3,5GB-ot. Ha viszont igen, ott gáz van. Onnantól kedzve ki vagy szolgáltatva a drivernek, mit kezd a szituval.
(#14815) bombibmw:"Tök mindegy,hogy xy már használja egy ideje és elégedett vele,xart sem ér,mert belehazudtak a képébe." Igen, ez a legszomorúbb rész a történetben. És ezen hazugság kedvéért még beleraktak egy ilyen kis szivatást is a történetbe. Mert 3,5GB rammal semmi gond nem lenne, ha elfogy elfogy, itt meg mielőtt elfogy még le is lassít.
Pláne neked így SLI-vel, ennyi pénzt beleölve.(#14823) Zorel: Végre valamiben maximálisan egyetértünk.
A vicc az, hogy nemcsak dísz, kifejezetten hátrányos az a hátsó 512MB, mert be tudja lassítani a maradék 3,5GB-ot is, ha használatban van.
Dehát valahogy rá kellett írni, hogy 4GB, nehogymár kevesebb legyen rajta, mint a 290-es Radeonon, ami ellen küldték... -
törölt tag
válasz
Henker2 #14780 üzenetére
Semmi baja nem lesz, ha 3.5 GB VRAM-tól nem kell több akkor működni fog ahogy azt elvárhatod 3.5 GB fölött jönnek a gondok, mert az utolsó 500 MB alkalmatlan arra amire kellene...
Akinek "csak" egy van és 1080p-n játszik nem hiszem, hogy drasztikus teljesítménycsökkenéstől kellene tartania (az egy dolog, hogy át lettünk vágva, de lényegében más hátulütője nem lesz).
SLI konfigot ezek után viszont biztos, hogy nem építenék rá.
A kérdésedre válaszolva pedig igen, bizonyított tény, hogy 0,5 GB VRAM használhatatlanul lassú maga az nVidia is elismerte, hogy ezért kapnak a programok alapból csak az első 3,5 GB-hez hozzáférést. -
katt777
félisten
válasz
Henker2 #14281 üzenetére
Konkrétan ipon-nál (nagyon rászoktak mostanában a "kedvezményes" áremelésre), de máshol sem nagyon látok olcsóbbat. Végül is, ha a
JózsitPalit számolom, még egy extra hűtő is belefér a GB árához képest. De ha tudsz jobb beszerzési forrást, ne kímélj!
Amúgy találtam ref hűtős Paliról videót, hát, nem semmi zaja van 4300-as fordulaton, vetekszik az egykori 1950XT-mével. Aligha hallani mellett cicergést...Accelero S2-t v. S3-at (ha lesz) rá lehet rakni egy ilyen ref 970-re? Mert akkor ez lesz, főleg, ha ez is olyan jól tuningolható, mint a többi. Neten sajnos mindenütt csak JetStream teszt van. Nem tudom, ez ua. kártya-e extra hűtővel, vagy másban is eltér (pl. jobb tápellátás, stb).
-
DNReNTi
őstag
válasz
Henker2 #14283 üzenetére
Nekem összeségében abszolút pozitív a kártya.
Nem cicereg, gyári beállításokon maximálisan elegendő (FHD-n). A ventiknek 60%-os sebességen és a fölött már hallható a hangja de szerintem nem zavaró. 90% és a fölött már porszívó, de odáig még csak azért jutott mert manuálisan beállítottam, hogy kipróbáljam.
Most hogy csak netezek, 35 fokon áll a kártya, a ventik 40% alatt. Így a hangja közel nulla. Far Cry 4 maximum beállítások mellett 60 Fok / 60%-os venti, gyári órajeleken.
Tuning szempontból is kiváló. A Valley lement még stabilan 1573Mhz / 1890 Mhz beállítással. Próbáltam összehozni az 1580/1900-at, sajnos ott már elhányja magát. Nem mintha számítana, csak szép kerek számok. A benchmarkban egyébként átlag 62 FPS-t hozott. Úgy gondolom így a kötelező új vga e-pénisz hosszabbító OC után én simán használom gyári beállításokkal, jelenleg teljesen elegendő bármelyik játékoz.
Egyébként tudom láma kérdés:
A benchmark miért 1700Mhz / 3775 Mhz-et ír ki a GPU-Z pedig a fentebb már említetteket? -
Szinyák
őstag
válasz
Henker2 #14283 üzenetére
Nállam is cicereg minimálisan a kártya , de egyáltalán nem zavaró ezért nem is küldtem vissza, mert csak játékok menüjében és bench programokban hallani, PL: FC4 ahol magas az fps.. Játékok alatt síri csend .. bf4,fc4 mindenhol. Zárt jó minőségű szigetelt házam van : Fractal Design r4 sokat jelent itt van a fejemtől 30cm. re de nem idegesít, úgy hogy marad (Eddig bevált nagyon hőfok 63 foknál játékokban nem megy feljebb ,pedig adva van a szájának rendesen tuning terén.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Henker2 #14279 üzenetére
ez attól függ kinek mi a zavaró...
A Far Cry 4 alatt hallom jobban, de ott is akkor maikor a játék intrója fut, az elején baromi magas FPS-el...
A játék alatt 90-100FPS-nél nem cicereg....kipróbáltam a Call of duty 4-et, mert ott tudom hogy magas FPS szám van megint... néha eléri a 500-600FPS-t is... ott nagyon minimálisan hallom, csak akkor ha oda hajolok a géphez..
Metro alatt...Stalker....vagy más játékok alatt nem hallottam...arra azért kíváncsi vagyok hogy ha lecserélném a jó 5 éves Corsair VX 550-es tápomat akkor megszűnne a cicergés?
hűtése remek...60-65C közt mozog....hangja azért el viselhető bár játék alatt én nem hallom ventiket, mert fel tekerem hangerőt...
-
bombibmw
veterán
válasz
Henker2 #14269 üzenetére
Nem tudom.
Ha ez egy elbaltázott széria,akkor én nem tudom,mi vagyok.
A cicergés egy valós "probléma",de van,hogy egyáltalán nincs jelen.
Mondhatni lutri.(#14271) miklosss2012:
Neki meg 1480-on dob 78,2fps-t.
Mi ezen a fura?
A 20MHz 0,4fps.(#14273) Henker2:
Nálam nincsen ilyen probléma szerencsére. -
Szinyák
őstag
válasz
Henker2 #14093 üzenetére
Szia.
A sima giga gty 970 vagy a g1 .-re gondolsz ?Nekem a G1 van eddig barátok vagyunk bevált nagyon , hőmérséklet játékok alatt tuning mellet max 64 °c .
vrm .-ek is hűtve vannak rajta. Csendes . Egy minimális Coil Whine van de eddig csak játékok menüjében hallottam (magas fps miatt) , játékok alatt csendben van . ennyi negatívuma van eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Linux haladóknak
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kuponkunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest