- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bib
őstag
válasz
Zool1981 #21416 üzenetére
Dr Debug szerint a 62 -es Kód Chipset initialization error. Please press reset or clear CMOS.
92-99-ig lenne Pci-e hiba.Cmos Kihúzott tápkábel.várni 15 sec majd jumpert át 5secre és vissza. Ezeket gondolom így csináltad.Valami itt az UEFI körül lesz...bár a kollégánál sem ment,gondolom neki is ilyen karija volt. South Bridge Configurationban van PCI Legacy Mode ki-be kapcsolási lehetőség ,egy próbát megérne. -
Vistaboy
veterán
válasz
Zool1981 #21407 üzenetére
Pedig a képeken, amiket lőttél, az szerepel, hogy UEFI Setup Utility. Vagyis UEFI BIOS van rajta. Sehol nincs olyan opció, amivel letiltod az UEFI beállítást? Furcsa.
Akkor marad a BIOS-frissítés. Óvatosan kell eljárni, de nem ördöngősség. Arra figyelj, hogy biztosan a laphoz valót szedj le, valamint ha elindítod, még véletlenül se legyen áramszünet, máskülönben kukázhatod a lapot. Nem tart sokáig, pár perc az egész. Ha nem akarsz kockáztatni, kérj meg egy ismerőst, aki jobban ért hozzá.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Zool1981 #21394 üzenetére
DUAL (UEFI) BIOS-os az alaplapod? Mert ha igen, állítsd át Legacy-ra. Nekem ugyanez volt, amikor elhoztam az ASUS Strix GTX 980-at. Bekapcsolás után csippanás, BIOS boot-képernyő, 15 mp csend, majd újra csippanás, és ez ment a végtelenségig... kártya ki, elem ki az alaplapból, BIOS reset, visszakapcsoltam a prociba épített HD 4000-re, majd BIOS-ban az UEFI-t átállítottam Legacy-ra. Voilá... azóta is megy szépen.
Némelyik kártya allergiás a UEFI BIOS-ra. Hiába támogatja a lap és a kártya is, lefagy a gép, ha aktiválom. Próbáld kikapcsolni, hátha...
-
qad
senior tag
válasz
Zool1981 #21352 üzenetére
Esetleg 1 próbát megér.
Kikapcsolod a gépet
Kíhúzod a táp kábelt
Kiveszed a videokártyát.
Beteszed az újabb videokarit, ráteszed a 2x 6-os tápcsatlakozót
Bedugod a tápkábelt és indítod a vasat.Nálam okozott már meglepetést az hogy a tápkábel nem volt kihúzva és a telibevert igp-n adta a képet a "hulye kocsog"
-
slloyd
senior tag
-
Xmister
senior tag
válasz
Zool1981 #21394 üzenetére
Másoknál működik a kombináció, úgyhogy lehet a kártya a hibás.
-
Xmister
senior tag
-
duc
aktív tag
válasz
Zool1981 #21361 üzenetére
Ne pánikolj, nem kártyahiba miatt van. Az nem 62 hanem B2. Bios-t kell frissíteni a lapon, nekem ugyanez volt a 980-al (asrock Z87extreme4) utána megy.
Azt még megpróbálhatod előtte, hogy BIOS > Advanced > Chipset Configuration > PCIE2 Link Speed > Gen 3
,már ha van ilyen beállítás a lapon. Illetve ha beáll B2-n, akkor reset egy párszor, volt hogy továbbment még frissítés előtt is. -
-
sheep
addikt
válasz
Zool1981 #21352 üzenetére
Ugyan ilyen lapom van, és én már utánajártam ennek mert ugyan ez volt nálam is.
Valószínűleg az a probléma hogy a lap bios-a régi és nem ismeri a kártyát
nézd meg milyen bios van rajta, és frissítsd ha régi
a legújabb bios is kb 2 éves, és akkor kapott vmi kiterjesztett gpu kompatibilitást.
Én egy gtx 680-ast akartam a múltkor belerakni de azzal sem adott képet
utána frissítettem biost, de sajnos most nem tudom csekkolni hogy működik-e mert még nem jött meg a kártyám, és azóta nem raktam bele másikat.A BIOS frissítést csak saját felelősségre, nekem utána újra kellett raknom a windows-t, és hallottam olyat is hogy a frissítés tönkrevágta za egész lapot sajnos.
Szóval röviden, lehet hogy a biosod régi és egy frissítés megoldaná a gondot, de csak óvatosan!
És nem 100% hogy ez megoldja a gondot, de a neten van hasonló eset és ott megoldotta. -
Faterkam
addikt
válasz
Zool1981 #21021 üzenetére
Igen, de ez a ref. hűtős, ha valakinek számít!
-
katt777
félisten
válasz
Zool1981 #20854 üzenetére
Magas grafikai szint és min. full HD felbontásban, mai játékokkal elviszi a 2400 szépen, régebbi v. graf. igénytelenebb játékokhoz kevés lesz, de azok úgyis futnak majd, ha CPU-limited lesz. Felbontás és a használni kívánt játékok ismerete nélkül a tanácsoknak nincs értelmük, ahogy a pénzkidobásnak sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest