Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Netfone
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Teljesen mindegy milyen a Dying Light (meg úgy az összes GameWorks cím) portjának "optimalizáltsága".
Nem az a hozzászólás lényege, hanem az, hogy egy 4 GB-ként hirdetett/reklámozott/árult kártyán szaggat a játék mert vagy nem használ 3.5 GB-nál többet, vagy ha mégis akkor az a rész használhatatlanul lassú!
És nem is kellett sokat várni, hogy előjöjjön ismét egy eset, amikor egyetlen kártyával 1080p-ben már limitálva vagy. -
FaTHI
őstag
Nos a Dying.Light nálam 1080P ben elérte a 3.5Gb-ot, és el is kezdett akadozni a játék.Mondjuk panaszkodnak a játékra mások is, de sajna 3.5GB fölött elvérzik a 970.
-
válasz
bombibmw
üzenetére
Miért vinnéd ?
Attól a hírtől gyengébb lett a kártyád ?
Bármely játékban kevesebb lett az FPS azután,hogy megjelent az első infó erről ?A nagy örömmel közzétett tesztek és eredmények most már nem olyan szépek ?
Nyisd meg újra azokat a teszteket,hátha kevesebb pontszámot mutat most.
-
bombibmw
veterán
Akkor most mi a helyzet?
Vissza lehet majd vinni a 970-eket?
-
törölt tag
Én az Nvidia helyébe ezt mondanám: Gyerekek igen bevalljuk, hogy hibáztunk mert nem a VGA valós teljesítményét közöltük a vásárlók felé.Kárpótlásul kérlek engedjétek meg, hogy 100 dolláral csökkentsük a GTX970 árát....

-
katt777
félisten
Bakker, most, hogy megint olvasom, mert már el is felejtettem: SEMMI CICERGÉS!!!
A Twinforce hűtés viszont annyira nem halk, hogy rögtön beláttam, mennyire megérte NEM ref hűtős kártyát venni. Igaz, az XT-nél azért valamivel halkabb.
HwInfo-t szoktam, de majd ránézek.
A tuning még kicsit idegen. Azt látom, hogy a hűtés totál jól van belőve, azt is észrevettem, hogy negatív offset feszt nem hagy beállítani, illetve látom, hogy lehet felvinni az órajeleket, de még nem húztam, egyelőre alapon tesztelgetek. Ja, alapból 100% power-re van állítva a "target", ez a gyári TDP értéket jelenti?
Afterburnert még nem is néztem. -
törölt tag
válasz
Henker2
üzenetére
Semmi baja nem lesz, ha 3.5 GB VRAM-tól nem kell több akkor működni fog ahogy azt elvárhatod 3.5 GB fölött jönnek a gondok, mert az utolsó 500 MB alkalmatlan arra amire kellene...
Akinek "csak" egy van és 1080p-n játszik nem hiszem, hogy drasztikus teljesítménycsökkenéstől kellene tartania (az egy dolog, hogy át lettünk vágva, de lényegében más hátulütője nem lesz).
SLI konfigot ezek után viszont biztos, hogy nem építenék rá.
A kérdésedre válaszolva pedig igen, bizonyított tény, hogy 0,5 GB VRAM használhatatlanul lassú maga az nVidia is elismerte, hogy ezért kapnak a programok alapból csak az első 3,5 GB-hez hozzáférést. -
Henker2
addikt
Srácok!
970-es sorozatnál ez a 4GB mégsem 4GB fedélzeti memória dolog mikor bukott ki? Meg ez bizonyított? Mert ugye annyira már a 970-es sorozat sem új. Vagy nem mindegyik 970-nél van ilyen?
Csak azért mert nekem most van érkezőben egy Giga 970 G1 Gaming!
Akkor a későbbiekben ez eladhatatlan lesz pl? Vagy idő előtt meg fog hibásodni?
Vagy akkor mi tévő legyek? Iponból vásárolt VGA-ról van szó! -
-
grunge
addikt
Itt nekemtben ahol vetem elvileg visszaveszik es jutanyosan 980-ashoz lehet jutni. Irok nekik, igy lehet lesz upgrade.

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Európában árulják [link].Mind a de.mind az at.-s kereskedés megy.Direkt végigmentem a vásárláson és simán lekapja a VISA ról

Amúgy holnap kiderül ez a pénzvisszaadás dolog is,haverom felhívja itt az e.tec.at -t és rákérdez,mert 970 e van,de szerintem ez is fals hír ( még? )
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Igaz nem vették még le, de ők nem árulják: [link]
"
Item Under ReviewWhile this item is available from other marketplace sellers on this page, it is not currently offered by Amazon.com because customers have told us there may be something wrong with our inventory of the item, the way we are shipping it, or the way it's described here. (Thanks for the tip!)
We're working to fix the problem as quickly as possible."
A többinél mondjuk nincs ott.
-
törölt tag
Mondjuk kapásból fikázás helyett előbb nem ártana tájékozódni... Még ha tényleg el is írták volna az az egy betű nem oszt nem szoroz, főleg egy olyan terméknél ahol eleve a gyártó is hibás adatokat ad meg...
Az viszont érdekes lesz, hogy a boltok megemlítik e a 3.5+0.5 GB VRAMot, Amazonon már le is vettek pár 970-et mert a vásárlók bejelentették, hogy a termékleírás nem felel meg a valóságnak. Szép kis balhé lesz még ebből.
-
h1mpi
félisten
válasz
sid.:Rc211v
üzenetére
Az is szép, hogy nem Galaxy csak Galax... iPon termék leírások kritikán aluliak...
-
sid.:Rc211v
őstag
omg ! [link] szép az ára
-
blu79
addikt
- van itt valaki aki visszaszeretné küldeni a GTX 970 -ét ?
-
batt
aktív tag
Hát azt kell,hogy mondjam kicsit csalódtam az NV-ben! Maga a Kártya tökéletes és nem vinném vissza,de ronda dolog volt ez nv részről! A specifikációk is és az is,hogy elfelejtettek szólni,hogy 660ti szindróma lesz ez is! Mert azért vajuk be (engem legalábbis zavar),hogy 4 Gb-os karit akartam venni erre kaptam egy 3,5-est! Mert hiába van rajta a 4GB ram fizikálisan,ha xart-sem ér! És kíváncsian várom,hogy a hamarosan érkező brutális vram-ot igénylő játékokban ez milyen hatással lesz! Szerintem ez simán felér egy vásárlók megtévesztésével!
-
katt777
félisten
Got It!!!

Gyorsan ráeresztettem egy Heavent maxi beállítással: gyári órajelekkel ellentétben 1328MHz-re boostolt fel a GPU, RAM maradt 7010MHz-en. A GPU mindeközben 60°C-os maradt. Ezek jó értékek? Simán csak driver van telepítve, OC Guruval néztem az értékeket. -
h1mpi
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én a 2 év gari miatt nem vennék csak ilyet, meg ugye a márka is kevésbé ismert, így sokkal nehezebb jó áron eladni.
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Idle nem mennek a ventik így kár g1-hez hasonlítani ilyen szempontból. A 75 fok amúgy teljesen rendben van. Nálam úgyis custom venti profil lesz, nem baj ha lesz kis hangja.
-
lucky750
tag
válasz
bombibmw
üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=2EfgOJ17u3o itt a video bocsi. XD Játékfüggő? :S Találtam egy másik videót ahol far cry maxon ment a gyereknek kihazsnáltságba, azt írta ezen a másik videon :
https://www.youtube.com/watch?v=tNeRyDzDSQo
ott én kommenteltem, nézd meg. Ezt írta a gyerek:SKW Games2 órája
+Boophpoi Yes.3570 CPU do not bottleneck with GTX 970.
GPU use always in 99% or 98% in Far Cry .Is a very good processor
Fordítás -
-
lucky750
tag
Sziasztok. Szerintetek egy i5 3570 procihoz megfelelő a gtx980, eléggé ki tudná pörgetni? Így nem kéne alaplapot cserélnem, se drágább foglalatú procit vennem. Vagy ink gtx 970-et vegyek? Tudom, h teljesítménybe nem tud annyival többet mint amennyivel drágább, de megspólolt pénzből lehetne a 980at. Vélemény?
-
Asbee
veterán
Nem tudok dönteni, melyiket vennétek a kettő közül:
A palit az egyik leghalkabb 980, félpasszív venti, backplate, viszont 2 év gari
A giga annyiban különbözik a G1-től érdemben hogy 5 helyett 4 hőcső, nincs backplate, meg nem világít. Igaz wf3-ról kevés az infó de az pozitív -
h1mpi
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Kis rend még ráférne a cuccra

-
TTomax
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Hát most majdnem leestem a székről a röhögéstől... eszméletlen laza az a Jack üveg a tartály alatt... Made my day...

-
katt777
félisten
Minden kívánságom így teljesüljön! "...Kiderült az is, hogy rövidesen érkezik egy új driver, amely segít a GeForce GTX 970 rendhagyó memória-allokációs eljárásának optimalizálásában, ami végső soron teljesítménynövekedést hozhat. Ennek várható mértékével kapcsolatban egyelőre nincs hír."
-
TTomax
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Nem hiszem,hogy ennél csendesebb lehet mint ahogy nekem most áll, a vízre is kell venti,úgy mint ott nálam is 800rpmen megy,direkt ezért csináltam mindet push/pull...szerencsére nekem van VRM borda,sokkal könnyebb volt ezt felrakni mint egy full cover blokkot...a gpu körüli 4 csavart kellet levennem.Mondjuk ez már az én szerencsém,mert ez nem tudatos választás volt.Egy full cover blokk árából megúsztam az egészet,és azonnal házon kívül van a hő csendesen...arról nem beszélve,hogy jöhet a következő vga,nagy valószínűséggel kompatibilis lesz.
Szebb?Lehet,de ha becsukom a gépház oldalát már nem is látszik...

-
katt777
félisten
válasz
Locutus
üzenetére
Hát én is úgy gondoltam, hogy 1-1 adott játék, az adott kártyával elérhető, minden szempontból maximális grafikával. Tök mindegy, milyen architektúra, az eredmény számít (minőség és teljesítmény). Évekig használtam több AMD és nV kártyát is, egyvalami konzekvensen maradt Px megjelenése óta: ha AMD-s kártyával bekapcsoltam vmi Px-et, diavetítés lett belőle (pedig volt alatta i7 és i5 is alapos tuninggal), de legalábbis erős lassulás. Ha egy tesztben azt látom, hogy Px kikapcsolva, és az AMD gyorsabb, mint az nV, csak nevetek rajta. Ki az a hülye nV-s, aki kikapcsolja a Px-et, hogy "ugyanolyan gyors" kártyája legyen, mint egy "hasonló erejű" AMD?
Ha valaki igen, akkor most bocsánatot kérek, de én inkább maximálisan kihasználom a VGA-m képességeit.Tisztelet a normális teszteknek, de azok elég ritkák, és még ott sem láttam olyat, hogy egy 8XAA-nál jelezték volna, mégis melyik metódust használták a nem kevésből.
-
válasz
katt777
üzenetére
Ilyen tesztet hiába csinálnál szerintem.
Egyrészt nincs két egyforma játék motor se, másrészt két egyforma videokártya architektúra se (ma már) a két (három) oldalról.
Egyszerűen nem tudsz összehozni almát almával tesztet, akkor se ha minden driveres buherát kiiktatnál.Egy dolog van ami számít: Hogy abban a játékban amire kell, azon a felbontáson, melyik kártya a jobb. Ez meg elég jól ki szokott derülni a tesztekből. A 3dmarkokat, meg ilyen opecl/gl compute, sysmark stb egyéb szintetikus baromságokat én pl meg se nézem már. Ehhez még hozzájön, hogy melyik mennyire hangos, meleg, hovafossa a hőt, mennyibe kerül, mennyire problémás a drivere újdonságokkal, és megvan a befutó.
-
katt777
félisten
válasz
Locutus
üzenetére
Tudom. Ezért kapcsolom ki általában, bármelyiktől vásároltam is VGA-t. Nem az a baj, hogy mivel lehet tesztelni, hanem hogy mivel és hogyan tesztelik. Értem, hogy a userek többsége úgy használja (ergo nem is képzel jobb képminőséget), és így megfelelőnek is találják az eredményeket, de ez nem a valós teljesítmény. Ált. oda is írják, hogy a játék legjobb beállításaival tesztelnek, vagy vmi hasonlót, de a felhasználók 90%-a csak a grafikont nézi, semmi mást, aztán bőszen hivatkozik rá a körülmények ismeretének híján. Természetesen nem azokat értem ezalatt, akik saját maguk valóban rendesen letesztelik az adott hardvereket.
No meg ott van az az előszeretettel alkalmazott megoldás is, hogy ha egy driver hibás, akkor "eloptimalizálják" ezt a hibát, csak ha az ember kikapcsolja, rögtön bugzani kezd az adott játék v. beállítás.
Kíváncsi lennék mondjuk egy olyan tesztre, ahol az egyenrangúnak mondott VGA-kat letesztelnék akár csak PX on egymás ellen (hajrá, AMD!), de mehetnének kiváló minőségű, optimalizálatlan beállítások, v. főleg a legmagasabb szintre bővíteni az élsimítást, tesszelációt, stb. Tapasztalataim szerint egészen más eredmények jönnének ki.
De nem akarok itt félig OFF vitát gerjeszteni, csak az én nézőpontomat írtam le.

-
válasz
katt777
üzenetére
Mindkét gyártó optimalizál drivert minden játékra is. Ez ma már másképp nem is megy. Szóval ugyanez történik a benchmarkokra is. Nincs ebben semmi unfair, hacsak a benchmark direkt nem olyan, hogy egyik vagy másik architektúrának jobban kedvezzen, de ezért is van az épkézláb benchmarkokban több féle teszt is.
-
katt777
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Van egy nagyon érdekes trükk ezekben a tesztekben, még pedig a driverek optimalizálása (lényegében csalások). Ezért KÉZZEL ki kell(ene) kapcsolni mindezeket, CC-ben v. nV vezérlőpultban mindent kimaxolni, alkalmazás bővítésével vagy felülvezérlésével. Ennek 2 következménye lesz: sokkal jobb képminőség, illetve olyan teszteredmények, amelyek köszönő viszonyban sem lesznek a marketinggel, ahol ált. eléggé döntve van a mérleg nyelve.
Malibutomi: Hát, én teszteket néztem, és sehol nem volt 970-szinten a 290X, még driveres optimalizálással sem. Csak ebből tudok kiindulni, mert egyik kártyám sem volt még. Utóbbi nem is lesz. Vagy mondjuk próbáljunk Px-et bekapcsolni egy játékban AMD kártyával.
Persze ez a tesztekben gondosan OFF nVidia kártyákon is, mert "kiegyensúlyozzák", így máris nem érnek semmit.proci985: Mi nem volt érthető azon, hogy megfelelő tápom van, és kíváncsiságból kérdezem?
Maximum annyi jelentősége lenne, hogy ha nem kell brutál teljesítmény, nem kell külön leszabályozni a karit. Fogyasztást illetően a műszaki adatokból indultam ki. A felvett teljesítmény ezek alapján nem állandó, ráadásul 240W-os fogyasztást is láttam (nyilván tuninggal). -
Anubris
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ő adja a Strixet és kapja a G1 és +6 ezret ha jól értem.
Szerintem cserélj.
-
torma1981
veterán
Sziasztok. Szerintetek megér egy Giga G1 970Gtx +6k egy STRIX 970-ért? Garancia 3 év mindkettőn.
-
#Morcosmedve
veterán
A baki, az baki, de ettől még a userek szerintem happy-k, illetve nem véletlen jó az árazás, de, hogy vissza veszik majd, azt nem hiszem, meg, hogy nem véletlenül letiltott egységeket feloldanak.
-
RockHaRD
addikt
Az mitől lehet, hogy afterburnerben a mem órajelet akármire állítom, apply után visszaugrik 0-ra.

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha olyan, mint a 970, akkor nem lehet vele semmi gond 😊
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 5 13' 128GB (2029.02.09-ig Garancia) Csak kibontva volt, Aktiválatlan!
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Honor 200 pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Twinforce hűtés viszont annyira nem halk, hogy rögtön beláttam, mennyire megérte NEM ref hűtős kártyát venni. Igaz, az XT-nél azért valamivel halkabb.

mivel hűtöd majd?
Nekem nagyon bejön az a kártya, már nézegettem én is.
Mondjuk a VRM cooling miatt tényleg poén cuccli, de egy másik kártyára amin nincs vrm borda azért nem merném felrakni, kövér tuning melett. Egyébként a szépet csak általánosságban gondoltam, az enyém randa mint a bűn
Ha valaki igen, akkor most bocsánatot kérek, de én inkább maximálisan kihasználom a VGA-m képességeit.