- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Youtube Prémium és ChatGPT
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
Értem, hát megpróbáltam felrakni az asus strix biosát,hátha tudom majd monitorozni,de sötét lett a vége.
Tegnap vissza flasheltem az msi biosát,csak épp tegnapelőtt este a tápom megadta magát és újat kellett venni.
Most nagyobbat és egyágasat vettem,nem úgy mint legutóbb,így biztos nem lesz csúcson járatva,mint a másik volt esetlegesen.
Eredetileg nem ahhoz a rendszerhez terveztem,ami most van,de bírta még a nagyobb jobban fogyasztó alkatrészeket(eddig).3 és fél évet szolgált a kis bqt,semmit nem vitt magával.Majd szétszedem,hátha javítható. Alternatív megoldásnak jó lesz.Ha nem sikerül életet lehelni bele,akkor meg a ventije még jó lesz valamire
(Lehet nem a terhelés volt ami elvitte,hanem a por ami benne volt,pedig takarítom a rendszerem,kifúvattam a tápot is alkalmanként sűrített levegővel)
-
Gaben1987
tag
A kábelem dobozán rajta van az alábbi Resolution 3840x2160 (24/2530/50/60 Hz) 4096x2160 (24 Hz).
Ha egy sima HDMI kábellel kötöm össze, akkor meg sem jelenik a 60 Hz lehetősége. Elméletileg így jónak kellene lennie a kábelnek.
Rise of the tomb raider: A rákötés előtti beállításokon ment volna a játék 2560x1440 60 Hz.
A játék betöltött, hang volt de kép nem. ALT+TAB és vissza, akkor egy pillanatra bevillant a főmenü. 30 Hz-en semmi gond, de hiába van így 40-50 fps... -
Grave_444
nagyúr
-
Racecam
nagyúr
Akkor mégsem vagyok annyira láma...
Jól láttam ezt.Csak elküldted a BIOS-t, vagy ott voltál és láttad a kártyát?
És a TDP limit kitolása nem gond? Egyébként láttam kék és naracssárga, vagy mi színt is a PrefCap Reason-ban, az nem gáz?u.i.: Fesz. emeléssel egyszer próbálkoztam, de látszólag a legkisebb emelésre is rögtön behalt a kártya. (Vagy elnéztem valamit.
)
Viszont nem terhelném a többieket a saját nyűgömmel, nem haragszol meg, ha megkereslek privátban?
-
golf2gt
tag
Biztos így van ti vagytok a hozzá értők. Én azt látom hogy gyári beállításokkal minden játék hight meg ultra full hd-n 60fps és 68fok. Ami az én igényeimnek bőven megfelel. Azért a pár fps-ért meg nem nagyon hoz lázba ez a húzgálós téma. De tudom hogy ti ezt szakértő szemmel máshogy nézitek .
-
Eletke
csendes tag
Szia ffodi!
Lenne még1 kérdésem a giga g1 970-el kapcsolatban. Le lehet venni a venti rpm-et 0-ra 40fokig, vagy a biztonság kedvéért maradjak a Te általad javasolt beállításokhoz?
Egyáltalán szerinted miért ilyen magas (1560rpm) kezdő fordulatszámon indul ez a 970? A barátom g1 980Ti ventilátorai állnak alapból. Tehát ott is megoldották igényesen, mint a g1 960 esetében. Valami rossz optimalizáció lehet ez a 970 és 980 esetében?
Elnézést ha már volt korábban erről szó és én újra megkérdezem.
Köszönöm! -
GeneraL_XTX
veterán
Alapfeszen használtam 1050/1350mhz-en, sajnos nem volt egy tuningos darab.
Csináltam tesztet +100mv-al így is csak 1100/1450 volt stabil
Viszont hangban/hőmérsékletben vállalhatatlan volt így a Tri-X....valley:
Most csak úgy random adtam a 970-nek plusz 134mhz-et így 1400-as gpu-val, viszont se a hőmérséklet, se a hang nem nőtt egy picit se
valley:
Háát nemtudom, elég kiábrándító
-
ingalls
senior tag
Igen, csak írtam, hogy sajna nem javult meg. Így néz ki most a kép . A prohardveres fórum felület meg kékes színű, pulzáló lett. A tuning gondot ki lehet zárni.
-
ingalls
senior tag
VRAM is kapott +50-et. Emiatt lett volna a gáz? Most egyébként pihent a gép 4 órát, bekapcsoltam és most már jó.
Hőmérséklet nem ment 70 fölé alap, venti profilhoz nem nyúltam.
Rejtély...
Csak azért volt jó, mert törölte a drivert... Elképzelhető az is, hogy a kártyának lett baja?(#27104) Erdei88: Tudnál szúrni egy képet róla? Én is gondolkozom EVGA-ban, backplate-tel még szuperebb lenne.
-
ingalls
senior tag
Oké, ki fogom próbálni a 350.12-est, mert ez nem megy nekem valami jól. Adtam neki +140MHz-et GPU-ra, a teszt lement simán, de W3 alatt bizonyos színek pulzáló piros pixelekként jelentek meg, amik gyakorlatilag az egész képet elborították. Szörnyű volt. Ki kellett gyomlálnom teljesen, hogy megint nézhető legyen a képernyő.
Szerk.: Megtörtént a telepítés, és visszaállt ez a furcsaság. Az üzenet mező például most kéken vibrál.
-
ingalls
senior tag
2489 a score 1355-ön. Hát ahhoz képest, hogy 1500-akról hangos a fórum, ez elég alávaló teljesítmény. Szerencsétlenül húztam bele a kártyákba
.
Egyébként a .49 javíthat valamit? Miért érdemes feltenni?Haha: "Nvidia telepítés sikertelen"
Pedig csak untickeltem az audio illesztőt! Teljese alap telepítést indítottam
Vagyis 1355 + 100 vagy 1265+90+10?
-
ingalls
senior tag
Köszönöm!
Driverrel kapcsolatban még annyi, hogy mikor megadom a rendszerem paramétereit, csak a 353.30-ad dobja ki. Eddig én mindig csak akkor frissítettem drivert, ha felajánlotta az auto update.
Megtaláltam a 353.49-et, csak annyi lenne még a kérdésem, hogy le kellene-e törölnöm a korábbi verziót, vagy ezt magától elvégzi a telepítő? Bocs a gyökér kérdésekért, de első nV kártyám.U.i.: Helyes adatokat ír az AB, GPU-Z szerint is: 1265 -> 1355 (most ezen megy a teszt).
-
BullZeye
veterán
Eddig talán 2x vittem vissza 14 napon belül, de leginkább 1 napon belül, mindkettő ipon. Az egyik egy leharcolt használt szar volt, másik pedig használt, és hibás termék. Szóval nincs sok bűntudatom
De mivel 99%ban nagykerből rendelek céges számlára, ott a 14 nap nem működik, így nem is szoktam visszavinni semmit, ettől függetlenül egy bizonyos összeg felett elvár valamit az ember, ha azt nem teljesíti, akkor biza mezei felhasználó had vigye vissza. -
N3gro
aktív tag
Köszönöm, feltettem.
Olvastam hogy Chrome alatt fagyások lehetnek az előzővel. Namármost nekem mindig akkor jött elő, amikor előtérben futott a Chrome, és levittem az egeret a tálcára. Nagyon remélem hogy tényleg ez volt a hiba, és nem a kártya a szar. Egyébként mindig is ATI-s kártyám volt, többek között a sokak által dicsért driver támogatottság miatt tértem át nvidia-ra.
-
Melorin
addikt
TTomax és ffodi:
A biosban sikerült kitolni a limitet, mert mostmár egészen 130%-ig kitolódik (nem csak 120-ig) ha szükség van rá, tehát nem a bios editálással van a probléma, hanem azzal, hogy miután elindul a windows, és elindítok egy game-t vagy benchmarkot, a limit 100% fölé nem megy, csak miután azt az AB-ban feltolom. Érthető így? -
XinAgent
tag
Van valami amit érdemes ellenőrizni, vagy menjen vissza garival? Táp pineket mondjuk elég találomra toltam bele (2x 3+1 de nyilván egyiknél a +1 nincs bedugva)
Most nézem a progi szerint 3 másodperc alatt negyven fokot melegedett. A venti is beindult mint állat. Valamint elég a játéknak a háttérban futni a menüben, hogy ezt produkálja
-
vbbb
őstag
Hmm...most még feljebb van az ára mint amit adnék érte, meg akkor vehetnék tápegységet is mellé gondolom nagyobbat, bár tuningolni abszolút nem fogom a kártyát.
(#16940) dergander
Na meg egy 1440p-s monitort lehet-e 1080p-n használni? Úgy olvastam eléggé romolhat a képminőség monitortól függően. Ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalat?
-
westlake
félisten
-
katt777
félisten
Na, 3DMark 1. tesztben láttam 2000FPS-t. Viszont egy különös dologra figyeltem fel, nem tudom, driverfüggő-e, vagy mi okozza. Ha régebbi 3DMark teszteket, vagy az újból a gagyibbakat futtatom default/performance beállítással, emelt órajelekkel, egyszerűen nem futnak le, lefagynak, vagy a képernyőillesztő nem válaszol, és kilépnek. Ha leveszem a GPU-t 1500-ra, akkor OK, viszont fesz emeléssel nem, teljesen értelmetlen. Maximális beállításokkal semmi probléma, és a legdurvább játék is bármiféle hiba nélkül fut 1550/7820-on órák hosszat.
Mintha a kártya kikérné magának, hogy ennyi izommal tré beállítások mellett nyaggatom.
-
katt777
félisten
Mi a fene futna 2000fps-szel? Cpu limit miatt lehetetlen. Még videókban sam nagyon van, és még ez is játékfüggő. Nálam egyetlen játék intrójában jött elő, de az amd-n is se több. Vagy csak jobbak a rev 1.1 kártyák.
Amúgy restart után néztem, tényleg 14%-ról indul a hűtés, tehát az rpm számít, nem a %. Nem is megy feljebb, amíg nem fut egy gyorsítást igénylő alkalmazás, még ha órajel emelkedés nincs is. -
mcwolf79
veterán
-
katt777
félisten
Igen, azóta néztem játékokkal is, 60 körül szépen elvolt megint.
Henker2: Írtam már. 20%, 800RPM, jobb oldalon meg a linkelt képen található 450RPM-et. Gyakorlatilag 20-22%-on pörög idle a venti, ami 600-700RPM-es sebességet jelent és 36-38°C-ot, a hűtés beállíthatósága viszont 14%-ra ment le Afterburnerben.
Amúgy mi a baj a Dying Light-tal? Sikerült megszereznem, feltettem, maximum grafika 2560x1080-ban, 3517MB VRAM-használat mellett SEMMI laggolás, 60+ FPS, GPU% 85-99%, tehát még CPU-limites vagyok 4.1GHz-en járatott i5-tel (bár a proci is csak 70-80%-on megy, anno Crysis 3-nál láttam ilyet, amíg nem tuningoltam a VGA-t). Nem úgy tűnik, hogy valami hiperelszart játék lenne (legalábbis az engine).
Dr.Én: Én levett hűtéssel sem hallok semmiféle cicergést, leszámítva némelyik játék betöltő videóját, de az a többi VGA-val, AMD-vel is ugyanúgy cicereg.
proci985: Közös ezekben a benchekben, hogy lényegében semmire nem jók.
Na jó, telj. összehasonlításra igen, de stabilitás tesztelésre egyik sem, extrém melegedést meg ne teszteljen az ember, ha csak nem akarja tönkretenni a nem arra tervezett kártyáját. Nálam egyébként Kombustor sem hevített túl semmit, még az alaposan túlhajtott és forrófejű 7870XT-t sem. Csak összehasonlításképp mondom, nem vitát indítani, hogy megint törölgetned kelljen.
Szóval jó kártya kell jó hűtéssel optimális házban, és nincs baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux haladóknak
- Analóg fényképezés
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- HP ProBook 6570b notebook (i3-3120M - 8GB - 500GB HDD)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest