- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
helkis #15137 üzenetére
NV Experince optimalizálása a Dying Lightra-ra az, hogy feltolja a látótávolságot 50%-ról 80%-ra, ami eleve durván gyilkolja a gépet, inkább a csökkentésével lehet eredményeket elérni, plusz felskálázza a felbontást DSR-el 2715x1527-re. Minden mást úgy hagy, ahogy beállítottam(minden HIGH és ON), ez aztán az optimalizálás.....
-
daveoff
veterán
válasz
helkis #13802 üzenetére
Én esetleg annak látom realitását, hogy kijavítják, aztán full "sterilizálják" a nyákot, és egy zsír új hűtővel, csomagolással eladják teljesen újként. De hogy egy javított kártyát csak úgy eladjanak, felejtős. De szerintem nem is foglalkoznak a javítással, újrahasznosítják, vagy ilyesmi, ez bele van kalkulálva nekik.
-
SSJPeter
őstag
válasz
helkis #13584 üzenetére
Hát nekem az a véleményem, hogy amit ezen a fórumon írnak, az nem hivatalos MSI álláspont (szerintem pont annyira releváns vélemény, mintha XY mondaná), oda is írja a srác, hogy hivatalos álláspontért kérdezd az MSI-t (For official statement, ask MSI)...továbbá ismerve a "kiváló", "korrekt" és "fogyasztóbarát" magyar kiskereket ez lenne az első dolog amibe belekötnének garanciális ügyintézés során és még csak át sem lennének hajlandóak venni a kártyát garanciális ügyintézésre, ha sérült a matrica...
De ha már linkelte is a csávó, kérdezd meg magát az MSI-t...bár szerintem a magyar kiskerek még ezt is figyelmen kívül hagynák...
-
westlake
félisten
válasz
helkis #13493 üzenetére
Érdekes, meg kellene majd nézegetni ezeket.
#13495: Kitömöríted, aztán flash.bat. (1304MHz/3900MHz, TDP100% 250W, TDP120% 300W, boost off)
Bárki felteheti, akinek ASUS GTX 970 Strix típusú kártyája van. Természetesen csak saját felelősségre. -
westlake
félisten
válasz
helkis #13477 üzenetére
A 100%-ot már elérte, a 125%-ot meg még nem. Persze az is lehet, hogy a csúszkát csak 119%-ra tette.
#13479: Ha nem állítottad a TDP-t, akkor még eddig sem juthattál volna. Gondolom 125%-ra tetted (amit ugye maximum enged a szoftver a BIOS miatt). Akkor lenne TDP limites, ha 125% feletti értéket (126%-127%) írna ki a CPU-Z.
-
SSJPeter
őstag
válasz
helkis #13177 üzenetére
Nálam, meg blu79 kollégánál is simán vezérli az AfterBurner mindkét ventit az MSI 970 Gaming esetében, úgyhogy valószínűleg a második szériás 970-eken már mindkét venti PWM-es, az AB-n kívül nincs szükség másik programra, ha valaki egyedi ventiprofilt akar használni és az AB, a beállításokat sem felejti el.
Én inkább az AB-t ajánlanám már akkor.
Nálam most pl. így van belőve.
(#13181) helkis:
Én a v4.0.0.464-es AB-t használom.
Azt, hogy második szériás a kártya, én azt abból gondolom, hogy már gyárilag az NV316MH.182-es BIOS van a rajta...az első BIOS-szal kiadott kártyákkal voltak venti vezérlési gondok, ezen meg már alapból a javított BIOS van...
Én is úgy tudtam eredetileg, hogy a kártyán az egyik venti PWM-es, a másikat meg a GPU temp. alapján szabályozza a BIOS...de mivel nálunk mindkét ventit tudja kezelni az AB, így mindkettőnek PWM-esnek kell lennie...
-
ffodi
veterán
válasz
helkis #13134 üzenetére
Szerintem kevés a power targeted. Told fel 500 W-rá és lesd meg úgy. (Adj a rail-eknek is legalább +20%-ot.)
Szerk.: Nem véletlen tapasztalod ezt, mert a boost így működik. Több fesz hatására magasabb clk, ha engedi a hőfok és a PT.
westlake:
Az a tool megy sok kártyával, a lényeg hogy chil8318 legyen a vrm controller. Ezért is működik pl. a classi 980-on a strix bios a feszállítással együtt.
Továbbá egy kis trükkel megy MSI AB-ben is a feszállítás, es további trükkel adhatsz neki 1,5V-ot is akár.....
-
westlake
félisten
válasz
helkis #13134 üzenetére
Én a K-boost-ot biztos, hogy nem érőltetném, a boost-ot meg letiltanám.
1.26V (1.21V) fölé stabilan csak vmoddal lehet menni. Találtam egy GTX 980 Strix vmodot, de ott még a BIOS-szal is kell valami buherálni, hogy jó legyen.#13135: Érdekes, hogy azok a "szemetek" sosem adták ki kereskedelmi forgalomba azokat a Classified tápokat. Pedig milyen jó kis monitorozo szoftvert írtak hozzá.
-
westlake
félisten
válasz
helkis #13116 üzenetére
Nem értettél meg teljesen.
A MHz-eket elméletileg akármeddig lehet manuálisan emelni (nyilván gyakorlatilag nem). A boost-nak meg kell a táblája, hogy milyen értékeket állíthat be. Ha eléri a maximumát, onnan nem kellene tovább működnie. Ha valaki mérés, összehasonlítás miatt akar tuningolni, akkor le kell tiltani a boost-ot.
Normál használat mellett nincs azzal semmi baj. -
westlake
félisten
válasz
helkis #13114 üzenetére
Akkor mégis jól értettem.
Nyilván nem vonom kétségbe, hogy mit láttál, de a BIOS Boost Table utolsó (performance) lépcsője a 1455MHz. A boost további lépcsőfokok nélkül nem tudna működni. Egyébként a boost-nak nem úgy kellene működnie, hogy a core és a boost közötti értéket a boost mindig hozzáadja a manuálisan beállított értékhez. Ha mégis úgy működik, mint ahogy mondod, akkor még egy indok szól amellett, hogy komoly manuális tuningnál miért kell letiltani a boost-ot. -
daveoff
veterán
válasz
helkis #13102 üzenetére
Annak örülnék, ha körbejárnád az MSI 980 Gaming bios témát, mert nekem is az van, és nekem is csinál érdekes dolgokat. Kb ugyanolyan GPU van az enyémen is, 3dmarkban 1570-1580 körül tudtam stabilizálni maximum, AB fesz. emelésre nem reagált semmit, szerintem nem is ad neki.
-
ffodi
veterán
válasz
helkis #13102 üzenetére
TDP limit miatt érdemes BIOS módosítani, de a feszek módosítása általában nem sokat ér. Ha most működik a feszállítás, akkor pl. Afterburnert meg lehet hekkelni, hogy többet adjon, mint a limit.
Egyébként neked marha jól adja a Physics pontot, lehet tényleg fel kell raknom egy Win7-et vagy egy régebbi 3DMarkot.
-
HSM
félisten
válasz
helkis #13021 üzenetére
Ha engem kérdezel, elképzelhetőnek tartom, hogy a sávszél fogy ki, mivel alapból eszi a sávszélt a textúrázás és nem marad elég a maradék kevés shaderre, ahol meg nem tud már trükközni a trükkös textúratömörítés, hogy életben tartsa a kártyát.
(#13023) Erdei88: De azért csak különös, hogy házon belül a GTX770-től is kikap, nem gondolod?
-
HSM
félisten
válasz
helkis #13011 üzenetére
Kb. stimmel. Mókás amúgy, amikor hirtelen realizálódik az emberben, hogy egy 2014-es 180 000-es GPU-ban mindössze 224GB/s a memória sávszélesség.
Amúgy ennél tuti több kell a Valley alá, mivel ha csak a sávszél kéne, akkor a 780 nem lenne gyorsabb a 290-es Radeonoknál ebben a tesztben, márpedig az.
-
helkis
veterán
válasz
helkis #13002 üzenetére
írt is a srác:
Hi Helkis,
I'm afraid this is normal behavior. GTX 780Ti will be slightly faster in Valley than GTX980
Valley is more CPU-bound than Heaven benchmark for example. GPU Memory bus bandwidth also can affect highly on overall score results.+belinkelte ezt a táblázatot overclock.net ről: [link]
+a fórumot hozzá:
You also can check the discussion here: http://www.overclock.net/t/1360884/official-top-30-unigine-valley-benchmark-1-0 but there is a lot of messages- a kis lusta techguy..
rákérdeztem arra is, hogy gond lehet-e az, hogy nincs támogatva a GTX980, lehet-e hiba ebből kifolyólag..
a válasza:In applications where memory bandwidth doesn't affect on overall score GTX980 will be faster, but not in Valley, I'm afraid. There is nothing to do with Valley or GTX980 - this is normal. There is no bugs in Valley also, because we don't have any kind of special magic for different GPUs, all the job do the GPU driver.
You can easily check the GPU stats here: http://www.hwcompare.com/18223/geforce-gtx-780-ti-vs-geforce-gtx-980/ (GTX980 have almost twice lower memory bandwidth than GTX 780Ti)
+overclock.net-en mai napig él a topic, és küldik az eredményeket a userek, semmi gondjuk vele..
-
Televan74
nagyúr
válasz
helkis #13002 üzenetére
És mit kezdjek a 780Ti erős számítási teljesítményével.Futtassak szintetikus teszteket és élvezkedjek rajta.Én inkább játszani szeretnék majd a 980 -s kártyámon.
Kíváncsiságból én is fogok futtatni néhány tesztet.3Dmark,Valley.De nem ezek lesznek a legfontosabbak.(#13006) qad Backplate max 2-3 fokot hoz a konyhára.Merevítésre jó és masszívnak is látszik tőle a kártya.
-
westlake
félisten
válasz
helkis #12984 üzenetére
Szerintem időpocsékolás volt. Mégis mire számítasz? A tények makacs dolgok, nem nagyon lehet rajtuk mit magyarázni. A Valley-t majdnem két évvel ezelőtt adták ki, és nekem nem úgy tűnik, hogy a készítők fejlesztenék a programjaikat. Én már azon is csodálkozom, hogy a Keplerig viszonylag jól működött. Van sok más tesztprogram, azokat kell használni.
-
westlake
félisten
válasz
helkis #12848 üzenetére
Sokmindent el tudok képzelni, ami miatt ez az "anomália" előfordulhatott, de mivel ti értetek hozzá, azt tartom a legvalószinűbbnek, hogy a Matrix 1445MHz-e csak egy peak volt.
Én még nem vettem észre, hogy full manual módban másképp viselkedne egy VGA, mint boost-tal és tuninggal.
Én is küzdöttem már ilyen "probléma" miatt. Az AIDA64-nek nagyon jó monitorozó része van.#12851: Ez még mindig találgatós kategória, ahova linkelve is lett már.
#12856: Szerintem lennének helyzetek ahol már nem lenne elég az a CPU. Persze ez is attól függ, hogy hány MHZ-re van tuningolva, ha van egyáltalán. Biztos választ akkor sem tudnék mondani.
-
HSM
félisten
válasz
helkis #12848 üzenetére
Egy lehetséges magyarázat! Nem tartotta egyik kártya sem a max boost-ot folyamatosan, csak olyan rövid időkre kapcsolt ki, amit a monitorozó nem mért. Ha a Matrix a magasabb BOOST miatt többet kapcsolta vissza "láthatatlanul" az órajelét, akkor máris lehet, hogy a magasabb "mért" órajel ellenére kisebb átlagos órajelen ment. Ugye, ez a remek technika.
Ugyanez magyarázat lehet, miért kért több feszt fix órajelen, mint ugyanazon boost órajelen.
Ezt úgy lehet kideríteni, hogy a lehető legkisebb mérési időközzel elindítsz egy MSI Afterburnert, és nem a driver-hazudott értéket, hanem a low level HW acccess-t kipipálva meglesed a valós órajelet terhelés alatt a grafikonról. Lehet, ez is kevés lesz hozzá, de mindenesetre jobb, mint egy GPU-Z.
(#12849) Reggie0:
Lehetett amúgy egy kismértékű memória sávszél limit, mivel csak egy darab 1333 CL9 ram van benne. Amúgy inkább az lehet, hogy akksiról nem tartja folyamatosan 3200-on a turbót így sem, amit mérni nem igazán lehet még, mivel konnektorról melegebb is és picivel több pontot is csinál.
Pontosan, ennél már el lehet dönteni, inkább az akksira vigyázzon, vagy siessen. Érdekes, amúgy az elsőgenerációs i5-el szerelt T410-esemmel is eljátszottam ugyanezt (i5-540M procis [link]), ugyan turbóval elég rossz az energiahatékonysága, de ott a gyári órajel alá vinni sincs semmi értelme, mivel nem skálázódik a "proci" fogyasztása ilyen szépen.Annál 2527Mhz 35,7W 180 pont, 2000Mhz 29W 147pont és 1200Mhz 22,5W 90 pont. Gondolom, ez a 32nm-es kisfogyasztású proci melletti ahhoz képest torkos 45nm-es NB és IGP miatt lehet, no, meg a köztük lévő QPI link miatt.
Amúgy turbózva ezen teszt alapján megérné, 36,3W és 188pontot hoz, ugyanakkor szinte alig turbózik, valós felhasználásban viszont állandóan, és sokkal drasztikusabban csökkenti a rendelkezésre álló akku-időt, mint amennyit nyer a sebességen a turbó, ez a szomorú tapasztalat.
Undervoltage-t nem próbáltam, a régi Core2-es notiknál tudom, volt az RMClock erre, de tudtommal ez újabb, "i-s" prociknál már nem használható, más progikról sajnos nem tudok, amikkel lehetne. Ami még érdekes, a T420 viszont skálázódik még lefelé szépen, amit még előfordul, hogy használok órajel és megmértem, a "takarékos módom" az az 1800Mhz-es, 19,5W és 158 pontot ér el így, és átlagos dolgokra még így is kellően fürge marad.Ugye, ez még mindig majdnem egy notis i3 órajele + ebben ott a full 4MB L3.
-
westlake
félisten
válasz
helkis #12738 üzenetére
Szerintem pontosan azt írtad le, amit én is. Vagyis inkább remélem, hogy azt akarja jelenteni.
Referencia GTX 780 Ti volt, tehát egy 6-pines és egy 8-pines csatlakozó volt rákötve. A fogyasztást egyelőre még mindig a GPU-Z által közölt TDP adatból kalkuláltam ki. Ha jól emlékszem, valmi 168% volt a maximum, amit bányászással ki tudtam tekerni a kártyából. Miért olyan hihetetlen, hogy egy referencia kártyával megetettem 400W-ot? Egyébként kár mindenféle tűréshatárral számolni, mert egy adott csatlakozó (és vezeték) talán még kétszeres fogyasztást is elbír. Akár még hosszútávon is. Az általad is linkelt táblázatot a gyártónak kell figyelebe venni, nem nekünk. Ha tuningról beszélünk, meg TDP kitolásról, akkor sem számít, mivel nem limitált értékekről beszélünk, hanem tájékoztató jellegűekről. Egy autó is tud gyorsabban menni, mint amennyire le van szabályozva. Egy mosógép dobjának a fordulatszáma is lehetne több, mint amit maximálisan be tud állítani az ember. És még lehetne sorolni. Szerinte ezt a témát kár tovább bonyolítani. A hardvereket tudjuk tuningolni és ez a lényeg.
Az NVIDIA mérésekkel kapcsolatban nem olvastad ezt a hosszászólást? Sokmindent megmagyaráz. -
HSM
félisten
válasz
helkis #12738 üzenetére
"én nem erről beszélek, hanem arról, hogy egy kártya mennyit kakaót vehet fel adott csatin keresztül. (mivel ez volt az alapkérdés is.)
+erről szól mindkét szabvány is."
És ha a gyártó nem tartja be a szabványt, mert tudja, mennyire túl van méretezve?Akkor mi van, ejnye-bejnye?
A mai főleg egyágas tápok nem fognak ettől lekapcsolni, de a régi sokágasok sem.(#12740) Tomassy00: Minek SLI? Egy 760SLI-nél egyszem 970 is gyorsabb sok esetben.
Vagy ott a sötét oldalon a 290 is, engem se DX alatt nem dobott ki, se Mantle alatt, pedig toltam bele majdnem 200 órát.
-
HSM
félisten
válasz
helkis #12701 üzenetére
15%? 150W vs. 300W nem 15%.
De tény, jó, ha van rajta ráhagyás, meg ugye a kábelezést is figyelmbe kell venni, gondolok a sorban, egymás mögé kötött tápcsatlakozók esetére.A második bekezdésed oké, elfogadom, ugyanakkor a a gyakorlatban bőven előfordulnak kártyák, ahol nagyobb energiaigényű kártyákon 6+6 vagy 6+8 csati van, míg kevésbé torkosokon 8+8.
Persze, hivatalosan nem így kéne lennie.A +75W-ot úgy gondoltam, hogy ott van az is, hiszen bele kell számolni. Az nem busted, csak félreértettél.
Végigolvastam én, többször is, bár tény és való, nagyon nem a napokban.
(#12702) Reggie0: Akkor jó mérők ebből a szempontból. A honlapjukon sajnos semmi erre utalót nem találtam. [link].
(#12703) ffodi: Mivel nem tudtam csak az egész oldalt belinkelni, kicsit lejjebb ott van a mondandómmal egybevágó oldal is, amiről utána a képet is beszúrtam. Gondoltam, megtaláljátok a megfelelő táblázatot így is, mivel csak az egyikben volt teljesítménytényezős adat.
A mérés célja a videókártyák fogyasztásának megmérése otthoni konnektoros eszközökkel, innen indultunk el, vajon mennyit fogyaszt a 970 valójában.
Ott viszont a valós teljesítményt kéne megmérni, hiszen azt veszi fel a gép, nem a látszólagosat. No, meg ahogy írod, fizetni is a hatásos fogyasztásért kell, nem a látszólagosért.
(#12704) Reggie0: Nem írtam sehol, hogy nem méri, azt írtam, "ahogy néztem", nem méri. [link]
Mindenesetre fura gyártói hozzáállás, hogy nem írják le a termék tulajdonságai közé egy igencsak fontos paraméterét."atlagos fogyasztot csak megzavarni kepes ket adat" ezen azért jót derültem.
Szval legalább említés szintjén írhatták volna.
-
HSM
félisten
válasz
helkis #12695 üzenetére
Érdemes, nagyon jó kis cikk, jól összeszedve benne, amit amúgy a szabványokból kibogarászni jó sok idő lenne.
(#12696) Reggie0: Jót néztem, Te nézel rosszat, nem tudom hogy.
Ott van a hatásfok "Efficiency", az 90,72%, és ott a PF, azaz Power Factor, ami a teljesítménytényező, az pedig 0,729 a ~60W-os mérésnél.
Hatásfokot nem mér a konnektoros mérő, de ha ismert a tápod különböző terheléseken mért hatásfoka (pl. egy ilyen tesztből) akkor azzal már lehet számolni.
-
HSM
félisten
válasz
helkis #12662 üzenetére
Rosszul gondolod. Azért 150W, hogy kismillió dugdosás után, 80 fokos melegben, a bénán rádugott, átalakítózott csatlakozó se gyújtsa fel a házat a fos 11V-ot éppen kinyöszörgő tápegységgel sem. Egy ép, normális állapotú csatlakozó 300W-ot bír. Speciális tüskével 400W felett. [link]
Érdekes, hogy ugyanonnan linkelted a képet, de lejjebb nem is olvastál. -
HSM
félisten
válasz
helkis #12645 üzenetére
Ezek csak a hivatalos ajánlások. Fizikailag akár bő 300W-ot is elbír egy (valódi!) 8-pines csatlakozó egyszem magában, a leggagyibb tüskékkel szerelve is.
Ezenfelül még ott figyel a PCI-E hivatalosan 75W-ja.
Szvsz a lehető legrosszabb ötlet a gyári ajánlásokból és tápcsatlakozókból fogyasztásra tippelni.... Meg kell mérni, meg józanul végiggondolni. A Giga annyit csinált a mini kártyájával, hogy alacsony TDP-limitet állított be a BIOS-ában. End of story. -
blu79
addikt
válasz
helkis #12586 üzenetére
ez a tuning így rendben van,, az eredményem alatt linkeltem egy Msi gtx980 alap eredményét és attól nem vagyok messze egetrengetően, ezért jó lenne Ha valakinek van Referencia GTX 980 annak a tuningmentes eredményére lennék kíváncsi, gondolom ahhoz még közelebb állnék...
.....egyébként a valley-nál nem nagyon számít a proci annyira vagy igen ? mert látom a tied 6 magos és kb ilyen eredmény született egy 3770k-nál is mint nálad...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
helkis #12188 üzenetére
Én is tapasztaltam egy két benchmarkban hogy jobban hasít a 780Ti mint a GTX980. De ezek csak ugye szintetikus tesztek.
Az újabb játékokban illetve programokban gond nélkül hozza az első helyet a GM204.(#12215) daveoff Az AMD az információk szerint későbbre halasztotta 20 nm-es grafikus processzorral szerelt videokártyáinak bemutatását, így azok a korábban tervezett februári-márciusi időszak helyett április vagy május környékén jelenhetnek meg. A csúszás oka az, hogy a Qualcomm és az Apple megrendelései teljesen lefoglalják a 20 nm-es csíkszélességgel dolgozó gyártósorok igencsak limitált gyártókapacitását. Az AMD az említett időszakban az R9 300-as sorozat első tagjairól ránthatja le a leplet.
Ezzel egy időben az Nvidia térfelén még érdekesebb a helyzet, ugyanis a jelek szerint a vállalat teljes egészében törölte 20 nm-es terveit. A WCCFtech adatai szerint a 28 nm-es gyártástechnológia sokáig szolgálatban marad, leváltására pedig majd csak valamikor 2016 folyamán lehet számítani, amikor elkészülnek az első 16 nm-es csíkszélességgel készülő Nvidia GPU-k.
Ha ezek az információk igazak akkor szerintem a GM200 GPU előbb fog érkezni mint az új Radeon mert még mindig a jó öreg régi 28 nanométeres gyártósoron készül.
Nem tudom hogy mennyire isszuk ennek meg a levét, fogyasztásban, költségben, illetve hőtermelésben... -
daveoff
veterán
válasz
helkis #12179 üzenetére
Procim 4,7-en van most, de nincs értelme összehasonlítani a keplerrel, mert a valley még mindig 1.0, nem is ismeri a maxwell GPU-kat, és mondjuk úgy, lepontozza őket. Nem is jön ki a valódi teljesítmény különbség, ami máshol jól látszik. Itt egymás közt méregetni jó, de régebbi kártyákkal nem lehet ezt hasonlítani.
-
Zsmester89
őstag
Ha az ember képes rászánni közel 200e ft-ot videókártyára, akkor a legjobb választás most a 980, nekem ez számított.
Mint ahogy led-et vettem plazma helyett, hiába a szép fekete, de lejárt, az újítások már a másik oldalt támogatják, ezt a piac is észrevette és kifuttatják a lejárt terméket, még ha sokan is esküdnek rá.Benchmarkra vegyen az ember Titánt meg Titán Z-t
-
h1mpi
félisten
Vagy tényleg szar. Főleg az Ubisoft remek játékai ilyenek vagy a konzol portosok.
Ha egy FC3 vagy egy Grid csodásan megy, akkor ne magyarázta meg senki, hogy a másik játék fele FPS-t tud vagy mikrolaggol, amikor semmivel se szebb a grafikája. Van ahol programozók és van, ahol koklerek dolgoznak.Yodamester: lehet, hogy téged hidegen hagy, de akkor is az a legpontosabb összehasonlító program. A játékok egy részét tudjuk, h valamelyik gyártónak kedvezőbben írják meg.
Ezt el kell fogadni, utána persze jöhet a game teszt is. Nézd meg az összes teszter oldal 5-6 játékkal és 3D Markal tesztel. Pl. a Valley-vel szinte senki, nem véletlen. Minden nézőpont kérdése.
Ha valaki eldöntötte magában, hogy a 750Ti, 780Ti, 290/X elég, akkor be fogja bizonyítani magának itt a fórumon, hogy IGEN jó nekem az. Ha kinyitja a szemét, akkor látja, hogy a 9xx a jövő. -
ÁdiBá
veterán
Én teljesen úgy érzem mint ha lenne egy GTX780Ti energia takarékos változatom alapórajelen.
Teljesen azokat az értékeket hozza 1440p-ben.
Nem sokkal gyorsabb.
Viszont halk, hűvös és nagyon jól tuningolható ennek fejében kapsz + 1 GB Vramot, így ugyan azon az áron árulták, árulják mint a GTX780Ti volt.
Valakinek számít a hő, a tuning, és az újabb funkciók, érdemes rá lecserélni.
De, ha mindenképpen a teljesítményt vesszük alapul akkor a GTX780Ti kihúzhatja magát.
Megnéztem a Sniper Elite V2 Benhmarkot, 1440p kimaxolva.
GTX980 Average FPS: 33.1
GTX980 OC Average FPS: 38.2
GTx780Ti Average FPS.: 32.3
GTx780Ti OC Avarage FPS.: 37.5 FPSVicces.
-
ÁdiBá
veterán
De miért van az, hogy Catzilla programban ahol mér minden a GPU-ban, külön tesztben.
Alapórajelen probléma nélkül elveri az egész mezőnyt?
Ott is több teszt fut le, és valahol 800 pontot mértem a GTX780Ti-vel itt a GTX980 1300 Pontot.
Mindenesetre érdekes, mert a játékok többsége brutális szinten megy az új GTX980-al.
Úgy hogy pont jó irányba fejlesztett az nvidia.
Tuning mellett olyat gyorsul a kártya hogy ez mellé te húzhatsz bármit... -
Zsmester89
őstag
Gondolom tuning során durván emelkedik a fogyasztás és a hőfok, amit így kordában tud tartani a kártya.
Nem tudom, hogy mennyinek kell lennie, ez a fullos teszt, élsimítás nélkül 5295 lett a pontszám, de azt nem mentettem el.
Amúgy a hőfok max 67C-ra ugrott fel, a hangszigetelt házamban és a ventivezérlés (2db 14cm házventi) standardon volt.
Lehet valami nincs jól felrakva, stb...nem vagyok (még) nagy tuning mókus, benchmarkozós
h1mpi:
IP ON -
Crytek
nagyúr
Full új lesz minden az SSD-ken és az alap perifériákon kívül!
Amit szeretnék:
-8/16GB Ram (majd addigra lesz még sok sok next gen multiplatform game eldönti elég lesz-e a 8GB vagy sem)
I5 4690
GTX 970 vagy AMD 380X (ez majd eldől jövőre)
alaplap számomra lényegtelen a legolcsóbb putri is jó nekem mert nem akarok tuningolni proci huzni meg jó a 25 ezres lap is.
De ez ide már nagyon off elég is volt ebből,mert jön a komment törlő kommandó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Futás, futópályák
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest