- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Ernest. #7844 üzenetére
Ha win7-el jó volt, és nem lett elpiszkálva az nvidia vezérlőpanelben semmi, akkor szerintem egyértelmüen a Windows 8.1-ben keresendő a dolog, ami így gyorsban rákeresve simán elképzelhető, hogy nem bug, mert változtattak ezzel kapcsolatban a 8-hoz képest is.
Pl.: itt ír pár ezzel kapcsolatos dolgot. Ha van 8.1 topic, akkor én ott kérdeznék rá, meg átnyálaznám a vezérlőpult ide vonatkozó összes beállítási lehetőségét.
Ez a keresőben felhozott
"például az elemleírások vagy az ablakok címsorának szövegméretét anélkül, hogy az asztal többi elemének méretét megváltoztatná."
"szöveg és más elemek nagyítása vagy kicsinyítése"
nekem elég gyanúsnak tűnik, hogy itt van valami elállítva, ha lehet monitoronként állítani, mert egyébként mindenképpen egyeznie kellene, ha két 1080p-s monitoron natív printscreenen egy 12px-es betű a másik monitoron/tv-n is 12 pixelnek kell lennie. -
BiP
nagyúr
válasz
Ernest. #7840 üzenetére
Nem, a háttérkép akkor is ugyanúgy nézne ki, ha pl. 1280x720-ra lenne állítva. Ha kitölti a képet, akkor nem lesz fekete keret. Főleg nem alacsonyabb felbontáson. Fekete keret pont akkor lenne, ha nagyobb a felbontás, mint a kép, és nem nagyítja ki.
De amúgy a tálca ugyanolyan, mint a monitoron, tehát valahol mégis FullHD-nak érzékeli, csak a programok és a windows ablakok vannak megkavarodva.
(bár ezeken a lekonvertált screenshotokon pont a lényeg nem látszik. Majd próbáld meg eredeti méretben beilleszteni.)Filmek: Némely médialejátszóban mintha lehetne állítani felbontást. Persze lehet, hogy az csak a feliratra vonatkozik.
-
BiP
nagyúr
válasz
Ernest. #7838 üzenetére
Pedig nagyon úgy néz ki, mintha a baloldali (gondolom ez a tévé) kisebb felbontásban menne.
A betűk formája alapján tippelek erre. Ha a Windows DPI-je lenne átállítva, akkor mindkét kijelzőn ugyanolyan lenne ill. élesebb lenne. De ez tök úgy homályos, mint amikor a natívnál alacsonyabb felbontáson megy valami.Nézd meg a vid.kártya képernyőkezelőjében is (nem a windowséban), ott mit ír.
-
shteer
titán
válasz
Ernest. #7147 üzenetére
én még győzködöm magamat egyelőre
játék miatt én se. abból is csak autóst tolok ha van rá időm
de nagyon sok bugot olvasni róla a topikjában
a modern felület se érdekel (pedig wp7.8-as telóm van majd 2 éve) - engem inkább a wddm 1.3 és a vele járó előnyök érdekelnének. igp + dvga használható-e és megfelelően konfigurálható-e
-
shteer
titán
válasz
Ernest. #7145 üzenetére
azt írja Abu:
A Battlefield 4 azonban már gondolkodóba ejtheti a felhasználóbázist, ugyanis ez a program kihasználja a DirectX 11.1-es API egyik extráját, mely képes a címtérnek megfeleltetni a dinamikus pufferek SRV-it (shader resource views), illetve a dinamikus constant puffereket a D3D11_MAP_WRITE_NO_OVERWRITE funkcióval. Ez az optimalizálás csökkenti a CPU-ra helyezett terhet, amit a felhasználó sebességnövekedésként fog érzékelni. Jó hír, hogy ez egy szoftveres funkció, tehát minden legalább DirectX 11-et támogató hardver képes használni csupán Windows 8 vagy 8.1 operációs rendszer szükséges hozzá.
-
Tenken
őstag
válasz
Ernest. #6404 üzenetére
Szerintem ezzel a zaj lesz a legkevesebb. Consumer vonalból kiindulva az ilyen 4 cm-es ventik 12v-on is max 150-200 mA-t vesznek fel, ami had ne mondjam el mire elég...
Lehetne ez jó is, ha van hangja persze. Nekem vannak ekkora 1U-s szerverből kiszedett légkavaróim. Azok 1,5 A-t is felvesznek, na azzal akár 1 db-al is lebegtetni lehetne egy ilyen kártyát. -
Peat;)
veterán
válasz
Ernest. #5764 üzenetére
A log to file-t pipáld be akkor fogod látni a valódi értékeket.
szerk.: mármint a file-ban utána, ha nem lett volna egyértelmű. Egy alt-tab alatt is sokat hűlhet a kártya, nálam legalábbis megteszi és nem hiszem hogy sok különbség van ilyen szempontból a 660-asok között.
-
Tenken
őstag
válasz
Ernest. #5635 üzenetére
Lehet lemaradtam valamiről, de én nem találtam a cikkben utalást arra, hogy ennek fém lenne a burkolata.
Persze a dcII-esé sem az, kicsit csalódtam is mikor kézbe vettem a kicsit alacsonyabb kategóriásnak kikiáltott zotac 660-as után. Nyilván nem egy eget rengető probléma, de mégis, ha már prémium termékekről van szó, akkor használjunk "igazi" anyagokat. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Ernest. #5026 üzenetére
Elég sok VGA átment a kezem között (illetve saját és környezetem gépeiben), mégsem mernék olyan bizonyossággal állítani bármit is mint a t. fórumtársak a meghibásodás tekintetében.
De... ha valaki azt állítaná, hogy a legtöbb GIGA tulaj (2 ventis gyenge felfüggesztésű verzió) átlagos használat mellett a kártya 2-3 éves korában számíthat behangosodásra azzal nem tudnék vitába szállni. Nem tragikus zajosodás ez, csak a korábbi abszolút csendes üzemmód megszűnik. A gar szintet biztos nem üti meg, csak a venti a 2. életciklusába lép.....
Akiknek meg zörög csattog, az bizony gariztassa már az első hónapban, mert vagy gyártási hibásat kapott vagy megfogta a ventit. (billeg mint a fene)Elsőre én is ezek miatt nem a Gigát vettem hanem MSI-t az 1 ventis verziót. Az ára miatt, meg mert láttam másoknál, hogy SLI-ben se nagyon melegszik. De azok a példányok nem voltak tuningolhatóak, ezért aztán végigolvastam a OC fórumokat amiből nekem az jött le, hogy a Giga és az EVGA a legtunigbarátabb GTX660, akár gagyi akár nem.
Bárki végignézheti az eredményeket..... ASUS hátul kullog, bármilyen minőségi cucc is.Szerintem egyik VGA-val sem lehet rosszul járni, az itt szajkózott "minőségi" különbségek átlagos használat mellet (tuning nélkül, normális szellőzésű házban) szinte semmit sem számítanak.
A GTX660 egy olcsó tömegcikk, egy középkategóriás VGA, ahol bizony 10%-nyi árkülönbözet is lehet szempont.
Az olcsóért sem gagyit adnak és a drágáért sem klasszisokkal jobbat.
Hiába megy itt a nagy (ön)bizonygatás nincs ez másképp.Azt el kell fogadni, ha valakinek a vásárlói elégedettségét befolyásolja ha úgy hiszi firstclass termékkel gazdagodott, de azt már kicsit nehéz tolerálni, mikor mindenféle ál-indokkal ezt mások torkán próbálja lenyomni és elhitetni hogy az olcsóbb verziók gagyik és gyakran meghibásodnak.
Továbbra is fenntartom amit régebben írtam, hogy ez a mentalitás ATI vonalról szivárgott ebbe a fórumba. Az övé a legjobb az övé volt a legjobb döntés, stb, stb. Ez ment mindig is ott.
-
joysefke
veterán
válasz
Ernest. #2888 üzenetére
Szerintem nekünk más az értékrendünk.
Az én coolereim (Fractal folyadékcsapágyas R2-es) már félgőzön is túl hangosak nekem, mindezt egy hangcsillapított házban szóval bár nem vagyok túl tájékozott coolerügyben, de nem tudom elhinni, hogy egy 12cm-es venti 1000rpm fölött halk legyen.
Éppen ezért nem tudom, hogy mennyire kell komolyan venni olyan kijelentéseket, hogy a Gigabite meg Asus hűtős GTX660-ok nagy ventivel 1200+ fordulatszámmal is alig hallhatóak.
üdv
J. -
-
válasz
Ernest. #1072 üzenetére
very high shadows-zal valami baja van a 660Ti-nek, azt vedd vissza High-ra.
@koxx: azért ez a hozzászólás ezzel az avatarral nagyon brutál lett - mi a fegyver, injekcióstű vagy láncfűrész?
@1075: 5000 FT egy év alatt, de nem ez a lényeg, hanem pl. az, hogy a 660 Ti load alatt is csendben van.
-
FaTHI
őstag
válasz
Ernest. #1072 üzenetére
Nálam volt 660Ti ,és most egy 670 ami ugye alapból 680-as szinten van.
Nos a 660Ti -vel a BF3-ban sok helyen a multban be lehet kapcsolni a 2xmsaa-t Ultra grafon de nagyobb map-ok-on már leesik a min. fps nagyobb robbanásoknál, ott le kell venni az msaa-t. a Jetsream670-en már akár 4x msaa -mellett is élvezhető bármely pályán akár 64-fős szervereken is.
Ennek ellenére a 660Ti jó kártya, az 580-ra igy is ráver egy 15-20%-ot Bf3-alatt.
A sima 660-at nem ismerem, de teszteket látva már inkább egy használt 580-ast vagy egy tuningos 480-at vemmék (olcsóak és jók a mai napig). -
Ernest.
tag
Minden maxra (Vsync is On mind2, PhisX High, meg minden) esetben
MVP-vel:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
39311, 460125, 49, 157, 85.435Nélküle:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
51287, 648870, 37, 128, 79.040(na de MVP-vel nem kell a beépített Vsync, ezért az rádob annyit, h ne essen 60 alá a min FPS, csak most a teszt kedvéért bekapcsoltam, h össze lehessen hasonlítani a két teszteredményt)
-
Ernest.
tag
Update: Jelentem, hogy a Borderlands 2 átlagban 90 fps-el ment minden maxon kb 1 óra játékidő alatt, és 60 alá harcjelenetekben sem ment
(i7 2600 társaságában.)
Szóval a i5 650 jelentősen visszahúzta a kártyát, ami fura, mert szintetikus tesztekben (3D Mark, Heaven) nem volt ekkora különbség.
-
batt
aktív tag
Ez sajnos vagy nem sajnos igaz,hogy az összes geforce mindig is gyengébb volt Msaa-ban DE pont ezért dolgozik az nv a Txaa-n! Ami szerintem jobbnak tűnik ,de ez úgy is a fejlesztőkön múlik mint kb minden! Amúgy meg szerintem is 2x-4x msaa nál nekem nem kell jobb! Az én szemem nem látja már a különbséget felette!
-
FaTHI
őstag
Most őszintén melyik játékkal akarsz, és miért 8x msaa-val játszani?
Én még 670-en a BF3-al multiba is csak 2x-est használok. Mi a fenének??? vagy persze ha 2xxx-felbontásban játszol akkor ok. de 19xx-be bőven elég a max. 2x esetleg 4x msaa.De nem vitatom hogy egy hiba pont a 660Ti -nek, no de sztem 63-ért jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Lexus, Toyota topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Viccrovat
- PlayStation 1 / 2
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest